Fialka píše:
Pane Jardo, u domácího hydrocolonu je tlak taky kontrolován, i když jednoduchm principem. Moje sestřenice ho má a vysvětlila mi princip, který je mimochodem vidět i na tom odkazu, který jsem sem dala. Když se dobře podíváte na obrázky, které jsou na odkazu, uvidíte, že jeden obrázek je tubus s hadičkami a druhý obrazek je nádoba na vodu, čili irigátor. Podobně jako u klystýru je tedy voda do střev napouštěna irigátorem, takže tlak vody regulujete zvednutím nebo snížením nádoby s vodou nad tělo. Také množství vody natečené do střeva vidíte přesně na stupnici nádobky, což je výhoda oproti klasickému hydrocolonu v ordinacích, kdy vůbec netušíte, jestli do vás natekl litr nebo 5 litrů. Jednoduše jen potřebujete, aby Vám někdo postupně doplňoval vodu do irigátoru a to je celé. Oproti klystýru ale můžete klidně ležet na lžku a vodu vypouštíte přes odpadní hadici přímo do záchodu pomocí ventilu ovládaného injekční stříkačkou. Je to jednoduché, ale sestřenice mi říkala, že je to mnohem lepší, než drahé hydrocolony v ordinacích. Jediný problém, je, že se tato sada už asi nedá sehnat, prý je vyprodaná.
Tak takto jsem to z těch obrázků nepochopil, měl jsem dojem, že jde o dvě různá zařízení a to, že hydrocolon je to první a druhé pouze irigátor. Pokud je to sada, bylo by vhodné vyfotografovat to jako jeden celek, aby to nemátlo. Nicméně, pokud je to tak jak říkáte, tak jde o velice jednoduché zařízení, které se dá celkem snadno vyrobit i v domácích podmínkách a každý zručnější kutil ho dá dohromady z několika plastových trubiček a běžné PET lahve. Jediné, co dosud přesně nechápu, je ten ventil ovládaný injekční stříkačkou, ale to podle všeho asi bude pouze nějaký balonek, který se napouští tou stříkačkou vzduchem. Musel bych to vidět nafocené v detailu a pak si myslím, že to je velice lehce kutilsky vyrobitelné. Pokud to vaše příbuzná vlastní, tak se to pokuste nějak detailně nafotit a dejte sem jako přílohu sérii fotografií. Když se vám foto nepovede přiložit, tak mi jej pošlete do emailu a já je tam umístím. Určitě se najde někdo šikovný, kdo tuto pomůcku snadno zhotoví a může to ocenit i mnoho dalších lidí. Tak, jak popisujete, je to opravdu naprosto bezpečné a určitě by šlo technicky vyřešit a nahradit i tu druhou osobu, pak by šlo o opravdu komfortní domácí hydrocolon a za pár korun.