Dnes mi končí 4-tý deň na protikvasinkovej diéte...Každý deň si dávam zrhuba 10g sacharidov, ktoré čerpám z nepasterizovanej bio bryndze (tej len asi 20g denne) a trošičky šťavy (zelerová, alebo z ľadového šalátu) a šťavy z polky citróna. Do každého jedla si dávam na maličké kúsky nasekané sušené čili papričky, ale nejak zisťujem, že ma to takmer nepáli...(asi nepálilo ani vtedy, ale nezvykol som ich jedávať).
Na cibuľu a cesnak nemám vôbec chuť - jedine mi chutí zelená cibuľka, ale...v posledné jedlo dňa mi príde nevhod (je mi z nej tak nejak teplo...), a počas dňa ju nechcem jesť...
Cesnak by som síce mohol nastrúhať a doslova si ho vopchať do hrdla (aby ho nebolo cítiť z úst), ale 1 strúčik denne nestačí, a mne vadí, že vytvára špecifický telesný pach, čo mi nevyhovuje...
Každý večer si robím čaj z oregána.
Určite viete, akú stravu konzumujem bežne... Teraz akurát som odstránil z jedálnička HRACH a ŠOSOVICU, ktoré som mal každý deň ako jedno jedlo (buď hrach, alebo šošovicu). Už sa k nim nikdy nechcem vracať - nechcem ich už konzumovať.
Trochu mi chýba sladká chuť - mrkvová šťava, alebo jablková šťava... ale čo už, musím vytrvať...
Neviem ako dlho chcem ostať na 10g sacharidov na deň, ale dlho určite nie. Som na takom malom množstve preto, lebo si myslím, že tak môžem skôr vyhladovať kvasinku (candidu).
CHCEM SA OPÝTAŤ, poradiť :
1. Na koľko gramov sacharidov môžem zvýšiť denný príjem pri protikvasinkovej kúre ? Chcel by som o týždeň pridať na 50g sacharidov/deň. Chcel by som to čerpať z Grapefruitu. Určite nechcem čerpať 40g (10+40 = 50) sacharidov zo zelerovo-ľadovošalátovej šťavy, lebo by to bolo aj drahé, a... zeler ma na 100ml možno nejakých 3,5, MAXIMÁLNE 4 gramy sacharidov... a preháňať to zo zelerovou a ľadovošalátovou šťavou (tá ma len 1,5g sacharidu na 100g šalátu) nie je vhodné... ani pre telo, ani finančne.
Viem, že sacharidy by som mohol prijímať aj z batátov (druh zemiakov), ale veľmi sa mi do nich nechce - zemiaky som nejedol roky, a ani po nich netúžim, no keby nebola iná možnosť, idem do nich na to prechodné obdobie...
PRETO SA PÝTAM :
2. Môžem za týždeň začleniť do stravy aj GRAPEFRUITOVÚ ŠŤAVU ? ... S batátmi sa babrať, a variť ich len v takom množstve aby som z toho mal napr. 40g sacharidov... to mi príde ako "blbnutie". Ale ak nebude iná možnosť...
3. čo z bežných potravinových zdrojov môžem použiť proti candide ? Cibuľu a cesnak mi neodporúčajte, čili papričky, oregánu a bryndzu už užívam. Ale zdá sa mi to málo. Poraďte ešte niečo... =) Ale najlepšie niečo, čo nie je štipľavé, lebo nechcem, aby mi bolo príliš horúco počas kúry... a ... do kokosového tuku nechcem ísť, ani tabletky z kyslinou kaprylovou (dúfam, že som dobre napísal) nechcem, lebo 10€ len za poštovné... proste chcem vyhladovať kvasinku ekonomicky...
4. bude mať zmysel kokosová múčka (namočená cez noc v takom množstve vody, aby vznikla "hustá hmota" ale dostatočne tekutá na pohodlné jedenie) v boji proti candide ?
ĎAKUJEM ZA ODPOVEĎ(E).
dieta