Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned lis 17, 2024 1:29 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2493 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 167  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Sankhapraksalana
PříspěvekNapsal: stř dub 18, 2012 10:56 pm 
Administrátor
Administrátor

Aluša píše:
Dobrý den, tak si pročítám diskusi na dané téma a na začátku jsem měla pár otázek. Postupně mi došlo, že při této očstě tedy člověk musí vypít cca 7 l tekutin....musím říci, že si dobře neumím přestavit, že bych do sebe takové množství během několika málo hodin mohla dostat...ostatek procedury je mi celkem jasný. Zbývá jediná otázka, kterou zde chci položit a týká se laktobacilů. Mám doma kapsle Probiotikum Laktobacily "5" od firmy Swiss natural sources. Je možno tyto kapsle použít pro obnovení střevní mikroflóry? K jídelníčku před procedurou....je nezbytné nasadit pití ovocných šťáv a konzumaci ovoce a zeleniny a zcela vysadit jídlo, i když se jedná o dietní stravu, tedy vařená i smažená jídla se sníženým obsahem tuku, zásadně připravované na olivovém oleji o celkové hmotnosti na jednu porci cca 400 g (obědy a večeře)? Pane Zajíčku moc Vás zdravím a předem Vám děkuji za odpověď.
Aluša

Probiotika vyhovují a jídelníček klidně takto může zůstat, nicméně syrová strava lépe vyčistí střevo.

PříspěvekNapsal: stř dub 18, 2012 10:58 pm 
Administrátor
Administrátor

MarcelaJ píše:
Můžete mi, prosím, někdo poradit, zda v den šanky můžu pít zeleninové šťávy(když ne jíst syrovou zeleninu)? Dnes ráno jdu na to a představa, že budu celý den jíst jen rýži s máslem-no, nic moc.
Díky

Není to vhodné, může dojít k podráždění střeva.

Předmět příspěvku: Re: Očista střev
PříspěvekNapsal: stř dub 18, 2012 11:00 pm 
Administrátor
Administrátor

rabadi píše:
Dobrý den,
je mi 32let, tenhle víkend v sobotu ráno jsem vyzkoušela očistu střev. Důvodem byly moje dlouhodobé zdravotní problémy, které začaly cca před rokem migrénami, které sice po čase téměř vymizely, ale zase se mi objevily další problémy: sevřený žaludek, navracení obsahu žaludku do úst (bez pálení žáhy, spíše hořko v ústech) a zápach z úst. Vadilo mi to hlavně z toho důvodu, že denně v práci mluvím s lidmi... Moje doktorka mi nijak nepomohla, i když se opravdu snažila. Prošla jsem všemi možnými vyšetřeními a výsledkem bylo, že jsem úplně zdravá. Skončila jsem u homeopata, který mi doporučil tři homeopatika, zlepšilo se to, ale nevyřešilo. Zkoušela jsem taky chlorellu, ta mi způsobuje spíš zácpu než řešení. Takže jsem došla k téhle jogínské metodě. Pití slané vody je nepříjemné, ale dá se to vydržet. Po druhé porci (1,5litrové) jsem začala zvracet, možná 2dcl šlo zpátky ven. Jinak žádný problém nenastal, sifon se otevřel po pár úklonech, ale zarazilo mě, že i po 4. porci (tzn. po vypití celkem 6litrů slané vody) ze mě šla sice ne zakalená, ale jasně žlutá barva vody, ne čistá. Protože mi začalo být zle, cítila jsem zimnici a slabost, ukončila jsem metodu heřmánkovým čajem a šla si lehnout. Zimnice přešla, udělalo se mi líp a rýži jsem pak jedla až do večera. Večer se mi ale dostavil pocit na zvracení a skutečně jsem zvracela (může to být, je to normální?). Druhý den, v neděli, jsem měla v oblasti břicha pocit, jako bych udělala opravdu hodně sedů lehů. Dlouhodobé účinky zatím samozřejmě ještě nevím, ale zajímalo by mě, jestli jsem někde udělala chybu, nebo jestli je ten průběh v pořádku. Jinak vaše stránky jsou hodně zajímavé, díky za ně.

Podle mého názoru je to v pořádku, šlo pouze o uvolněnou žluč, čili nic špatného a klidně můžete v očistách pokračovat. Další pokusy budou asi lepší, protože si lépe vyhovíte.

Předmět příspěvku: Re: Očista střev
PříspěvekNapsal: stř dub 18, 2012 11:03 pm 
Administrátor
Administrátor

bajakera píše:
Také jsem dělala"šanku" teď v NE. Také jsem po vypití 3. hrnku zvracela...a také ze mne šla žlutá voda nikoliv čirá... byla jsem celý den unavená - jedla jsem pouze rýži

Nevidím problém, chce to trochu natrénovat, nikdo se mistrem nerodí, každý se mistrem stává a to pouze po poctivém tréninku.

PříspěvekNapsal: stř dub 18, 2012 11:05 pm 

Může nevhodná strava v den šanky střeva poškodit? Třeba maso, hrubá vláknina ze zelí, ostrý koření... A co by to provedlo s trávením? Nastartovalo by se kvašení a hnilobný procesy?

PříspěvekNapsal: stř dub 18, 2012 11:09 pm 
Administrátor
Administrátor

Kristinazdravo píše:
Zdravim , tak vcera som si aj ja robila prvu sankhapraksalanu.Musim vsak povedat ze sa mi pokus teda vobec nepodaril. Ked som si este raz prechadzala Jardov plan, bolo mi jasne ze som zlyhala v bode "strava den pred" , ranajky-mango, maliny, probioticky jogurt, bio ovsenne vlocky, obed-surova zelenina, svacina-dva tmave chleby, vela cesnaku a maslo ghi, vecera surova zelenina a psyllium s vodou. Teraz mi je vsak jasne ze to bol uplne nevhodny jedalnicek, nejakym sposobom som to prehliadla, iked som si Jardov opis citala niekolko krat.

Samotna procedura:
Vstala som o 7:00, napila som sa asi skoro liter studenej vody, pockala som 45 minut, pokym s avoda uplne vstrebala
Prvy hrncek 1.5L teplej vody s vrchovatou lyzicou Epsomskej soli-podarilo sa mi ju vypit skoro naraz. Prislo nutkanie na zachod ale vysla akurat tak ranna stolica, ktora bola mazlava a ako keby potrhana-proste nezdrava stolica, ale takuto stolicu bezne nemavam, tyzdne pred tym som mala stolicu celistvu, nezanechavala cmuhy a dokonca ani silno nepachla. Nezdravu stolicu som zacala mat po tom ako som 4 dni dzrala silnu protikandidovu dietu s fungicidmi a kedze nastala silna Hexheimerova reakcia a ja mam momentalne povinnosti na VS a tlaci ma cas, musela som ju prerusit a najst vhodnejsie obdobie , alebo proste zacat postupne, nie hned vsetko naraz. No a odvtedy som dva krat mala taku stolicu.

Kedze sifon nenastal, urobila som cviky-uklony do prava a do lava, sifon nenastal, urobila som klystyr s 0.5 vody-vysla iba klystyrova voda, znova klystyr s 1.5 L vody, znova vysla klystyrova voda a v zaludku som citila ako mi tam ta voda "lezi'- tak som ju vyvratila. Vyvratit sa mi vsetko vsak nepodarilo a z toho davenia, kontrakcii ma tak rozbolel jazyk a krk, ze som jednoducho nemohla pokracovat vo vracani.

Tak som zacala od zaciatku, znova 1.5 L teplej vody, vrchovata lyzica Epsomskej soli-sifon nenastal, urobila som cviky, klystyr 0.5 L a po klystyre som mala pocit ze zo mna vyslo viac ako len toho pol litra, avsak stale som citila ze v zaludku este dost vody. Krk ma tak bolel ze som sa vyzvracat uz nemohlatak som pockala kym sa voda vstrebe. Potom som vypila harmancekovy caj a potom to prislo! Ale vyslo zo mna iba uplne malo caju, potom to prislo na mna druhy krat, tiez zo mna vyslo velmi malo caju-caj som spoznala vdaka voni a farbe vody, ktora vychadzala z konecnika. Pol hodinu po poslednej navsteve wc som si dala rozvarenu ryzu s maslom ghi. Avsak este par hodin mi obcas prislo na zachod a vychadzal harmancekovy caj a dost som i curala, cize voda sa vstrebala.Potom som si dala dva laktobacily a neskor i oreganovy olej. Po zvysok dna som pila cistu vodu asi 3L

Nasledky boli dost hrozne, zacalo mi byt nevolno, mala som pocit ze dobre nevidim, kyvalo ma zo strany na stranu, sla som si lahnut do postele, rozbolela ma nehorazne hlava, citila som velku telenu vycerpanost, no ako na smrtelnej posteli.
Dnes rano som sa zobudila, uz mi je omnoho lepsie , ranajky-surove mango, maliny, jablko

Co by ste mi doporucili aby sa toto uz nabuduce nezopakovalo? Teda okrem tej stravy den pred tym, to mi je uplne jasne. Asi by som sa skutocne mala najprv mala zbavit kandidy- co mi bude trvat dost dlhy cas a prevadzat klystyry a mozno potom skusit sanku? Dakujem

Tak já na tom nic hrozného nevidím, prostě se to na první pokus trochu nepovedlo a na další to bude lepší, čili směle do toho a nezkoumat příčiny drobných neúspěchů. Nastudované to máte slušně, tak se podle toho řiďte a nebude problém.

PříspěvekNapsal: stř dub 18, 2012 11:11 pm 
Administrátor
Administrátor

Xeelee píše:
Může nevhodná strava v den šanky střeva poškodit? Třeba maso, hrubá vláknina ze zelí, ostrý koření... A co by to provedlo s trávením? Nastartovalo by se kvašení a hnilobný procesy?

Tak přímo poškodit, to asi tak jednoduché není, to by se adept musel přežrat jako hovado a pak by asi problém mohl nastat, nicméně rozhodit určitě ano, to může nakopnout trávení na docela dlouhou dobu.

PříspěvekNapsal: sob dub 21, 2012 1:46 pm 

Dobrý den, minulý týden v neděli jsem si dělal očistu. Nebylo to zcela bez problémů (dlouho jsem čekala a spuštění, pak nějaké to zvracení apod..), ale nakonec vše dopadlo relativně dobře. V neděli večer jsem ovšem byla velmi oteklá, pravděpodobně se mi nějaká sůl do organismu vstřebala a já otekla. Oteklá jsem byla i v pondělí ráno, v úterý se začalo lepšit. Mým problémem však je fakt, že dnes je sobota a já jsem ještě nebyla "na velké". Ve středu večer jsme zkusila Zaječickou hořkou, která na mě vždy perfektně zabrala, bohužel tentokrát nepomohla ani ta. Prosím, poraďte, co mám dělat.

PříspěvekNapsal: sob dub 21, 2012 6:23 pm 

Zdravím. Zítra se chystám na Šanku. Po třech neúspěšných pokusech jdu na 4. \":-D\" To bude zase legrace. Tentokrát jdu vyzkoušet emspomku. Třeba mi sedne lépe než klasická sůl a sůl mořská. Ale k věci: Objednával jsem si Kurungovity Kutušova. A tak mne napadlo je dát po rýži spolu s Lactobacilusem Acidophilusem. Dejme tomu 2 Acidophilusi a k tomu ještě 2 Kurungovity. A takhle po každém jídle (ryží s máslem samozřejmě) celý den. Myslíte, že by to mohlo fungovat "lépe" co se týče sázení přátelské mikroflóry? \":-D\" Dále se chci zeptat jestli by bylo vhodné i v tento den na tu rýži s máslem používat HCL? Předem děkuji za odpovědi a držte mi palce \":-D\" Po čtvrté už to musí vyjít!!!

Čl. obětuje zdraví,aby vydělal peníze.Pak obětuje peníze,aby získal zpět zdraví.Je tak úzkostlivý ohledně budoucnosti,žesi neužívá přítomnost;následkem čehož nežije v přítomnosti,ani v budoucnosti;žije,jakoby neměl umřít a pak umírá,aniž kdy skutečně žil

PříspěvekNapsal: sob dub 21, 2012 8:48 pm 

Filip08 píše:
Zdravím. Zítra se chystám na Šanku. Po třech neúspěšných pokusech jdu na 4. \":-D\" To bude zase legrace. Tentokrát jdu vyzkoušet emspomku. Třeba mi sedne lépe než klasická sůl a sůl mořská. Ale k věci: Objednával jsem si Kurungovity Kutušova. A tak mne napadlo je dát po rýži spolu s Lactobacilusem Acidophilusem. Dejme tomu 2 Acidophilusi a k tomu ještě 2 Kurungovity. A takhle po každém jídle (ryží s máslem samozřejmě) celý den. Myslíte, že by to mohlo fungovat "lépe" co se týče sázení přátelské mikroflóry? \":-D\" Dále se chci zeptat jestli by bylo vhodné i v tento den na tu rýži s máslem používat HCL? Předem děkuji za odpovědi a držte mi palce \":-D\" Po čtvrté už to musí vyjít!!!

Podle Lysebetha se musi dat ryze s maslem proto, ze se sankou odstranila ochranna vrstva ze strev a to maslo ze tam zas udela ochranny film nebo tak nejak. A tu ochranu potrebuje kvuli travicim stavam. Takze osobne bych tam HCL nedaval minimalne tyden. (tedy nedaval bych tam HCL vubec, ale to je jina story. Pokud bych dosel k nazoru, ze ji zaludek produkuje malo, tak bych se radeji pokusil produkci obnovit cistenim, at uz cviceni z jogy napit vyblejt, snad varisara nebo jak, nebo masaze udijana bandha a nauli krija nebo polykani 3 metroveho hadru nebo univeralni lecbu hladovku... Trvale vylepsovani telesnych funkci HCL mi silne pripomina oficialni medicinu, ktera neresi priciny nemoci, ale radeji predepisuje celozivotni berlicky. Ale tam to aspon ma smysl, tedy penize \":(\" ).

Mozna jeste co na to rikaji ti co sanku vymysleli, cituji z jogy v dennim zivote:http://www.yogaindailylife.org/esystem/yoga/cs/140400/hathajogove-krije/basti-a-sank-praksalana/
V následujících týdnech jezte jen lehce stravitelné pokrmy, neboť střeva jsou po této kriji velmi citlivá. Sedm dní byste neměli jíst sýry ani mléko, syrové ovoce a zeleninu a pít černý čaj a kávu. Dvacet dní se vyvarujte nadýmavých potravin, jako jsou fazole, květák nebo zelí, a také česneku, cibule, ostrého koření a nápojů obsahujících oxid uhličitý.

Ne, ze bych dodrzoval vsechno co doporucujou pokud se tyka ovoce \":lol:\" . Ale i s prihlednuti k jejich opatrnosti bych HCL opravdu neradil.

PříspěvekNapsal: sob dub 21, 2012 9:47 pm 

pv33 píše:
Podle Lysebetha se musi dat ryze s maslem proto, ze se sankou odstranila ochranna vrstva ze strev a to maslo ze tam zas udela ochranny film nebo tak nejak. A tu ochranu potrebuje kvuli travicim stavam. Takze osobne bych tam HCL nedaval minimalne tyden. (tedy nedaval bych tam HCL vubec, ale to je jina story. Pokud bych dosel k nazoru, ze ji zaludek produkuje malo, tak bych se radeji pokusil produkci obnovit cistenim, at uz cviceni z jogy napit vyblejt, snad varisara nebo jak, nebo masaze udijana bandha a nauli krija nebo polykani 3 metroveho hadru nebo univeralni lecbu hladovku... Trvale vylepsovani telesnych funkci HCL mi silne pripomina oficialni medicinu, ktera neresi priciny nemoci, ale radeji predepisuje celozivotni berlicky. Ale tam to aspon ma smysl, tedy penize \":(\" ).

Mozna jeste co na to rikaji ti co sanku vymysleli, cituji z jogy v dennim zivote:http://www.yogaindailylife.org/esystem/yoga/cs/140400/hathajogove-krije/basti-a-sank-praksalana/
V následujících týdnech jezte jen lehce stravitelné pokrmy, neboť střeva jsou po této kriji velmi citlivá. Sedm dní byste neměli jíst sýry ani mléko, syrové ovoce a zeleninu a pít černý čaj a kávu. Dvacet dní se vyvarujte nadýmavých potravin, jako jsou fazole, květák nebo zelí, a také česneku, cibule, ostrého koření a nápojů obsahujících oxid uhličitý.

Ne, ze bych dodrzoval vsechno co doporucujou pokud se tyka ovoce \":lol:\" . Ale i s prihlednuti k jejich opatrnosti bych HCL opravdu neradil.

S přirozenou obnovou HCL plně souhlasím a pracuji na tom. Ovšem v mezičase, než bude produkce HCL šlapat tak jak má mi přijde vhodnější ji zatím doplňovat. Nicméně to co jste psal ohledně toho, aby se ta žaludeční kyselina nedostala ke střevu, které bude po procedůře zbavené slizu a tím ho poškodila mi zní logicky a i jsem si o tom četl v knize: Očistné jogínské techniky - Šatkarmy. Děkuji za reakci a upozornění. Nad jídlem v dalších dnech se dost zamýšlím. Pan Jarda a Lysebeth doporučují, že se dá 24hodin od ukončení šanky vrátit k normální stravovacímu režimu (samozřejmě bez 5 jedů, plastického žrádla a přemíry masa) nicméně to syrové ovoce a zelenina je mi otázkou. Myslím, že když dám spolu s ovocem a zeleninou slušné dávky kefíru staršího 48 hodin(cca. 1 litr denně), který by měl spíše stavit, bude to ok. Vyrovnám tím starším kefírem tu velkou stimulaci střev, která by pocházela pouze od samotné syrové zeleniny a ovoce a zároveň zasadím nějaké další kamarády do střev \":-)\" No uvidíme

Čl. obětuje zdraví,aby vydělal peníze.Pak obětuje peníze,aby získal zpět zdraví.Je tak úzkostlivý ohledně budoucnosti,žesi neužívá přítomnost;následkem čehož nežije v přítomnosti,ani v budoucnosti;žije,jakoby neměl umřít a pak umírá,aniž kdy skutečně žil

PříspěvekNapsal: ned dub 22, 2012 9:05 am 

pv33 píše:
Podle Lysebetha se musi dat ryze s maslem proto, ze se sankou odstranila ochranna vrstva ze strev a to maslo ze tam zas udela ochranny film nebo tak nejak.

Keď je to takto, tak by sa po očiste pečene nemali dodržiavať rovnaké alebo podobné stravovacie pravidlá ako po šanke?
Pri očiste pečene sa možno neočistí črevo tak dokonale ako pri šanke, ale ochranná vrstva sa podľa mňa z čreva môže odstrániť.

PříspěvekNapsal: ned dub 22, 2012 8:35 pm 

Dobrý večer,
tak 2.šanku mám s katastrofou za sebou(1.šanka v pohodě). Vše jsem nachystala jako u 1.
Vypila jsem první a rovnou i druhou várku vody(použila jsem epsomku)-voda šla ven spodem i vrchem. Stejně tak to bylo i u třetí a čtvrté várky-zase spodem a něco jsem vyzvracela. Jelikož ze mě stále tekla jemně žlutá voda, tak jsem přidala další 2 litry trochu slané vody. V průběhu jsem udělala klystýr, aby nešla většina vrchem.Nakonec jsem to završila heřmánkovým čajem, který jsem ale bohužel zase vyzvracela. Nakonec jsem ještě zkusila klystýr. Za 3/4h jsem šupla trochu rýže s máslem, ale to už mně bylo dosti blbě a vše šlo zase zvracením ven. Strašně mě bolela hlava, hučelo mi v uších, necítila jsem nohy ani ruce(manžel mě musel vzít do postele).Nakonec jsem přestala úplně vnímat a probrala jsem se až v nemocnici, kde mi doktor řekl, že mě přivezla sanitka v komatózním stavu, že jsem si přivodila otravu slanou vodou a chvilkový otok mozku. Nakonec mi ještě zjistil podstav draslíku, takže nyní dodávám.
Z další šanky mám hrozný strach a nevím, zda se k ní ještě někdy odhodlám(možná s menším množstvím vody).A proto se ptám, když mám za sebou jednu celkem úspěšnou a druhou šankou se snad taky nějakej bordel odstranil, můžu dále pokračovat jednou týdně s klystýrem? Nebo je to málo? Vím, že je pro mě (v mém stavu) očista střeva strašně důležitá a proto mě štve ten těžký průběh šanky.
A nedá se dělat nějaká pomalá důkladná očista střeva-např. ráno nalačno slaná voda atd.
Zvažuji také asistovaný výplach střev, ale zatím musím vydržet u domácího.
Díky

PříspěvekNapsal: ned dub 22, 2012 9:13 pm 

MarcelaJ píše:
Dobrý večer,
tak 2.šanku mám s katastrofou za sebou(1.šanka v pohodě). Vše jsem nachystala jako u 1.
Vypila jsem první a rovnou i druhou várku vody(použila jsem epsomku)-voda šla ven spodem i vrchem. Stejně tak to bylo i u třetí a čtvrté várky-zase spodem a něco jsem vyzvracela. Jelikož ze mě stále tekla jemně žlutá voda, tak jsem přidala další 2 litry trochu slané vody. V průběhu jsem udělala klystýr, aby nešla většina vrchem.Nakonec jsem to završila heřmánkovým čajem, který jsem ale bohužel zase vyzvracela. Nakonec jsem ještě zkusila klystýr. Za 3/4h jsem šupla trochu rýže s máslem, ale to už mně bylo dosti blbě a vše šlo zase zvracením ven. Strašně mě bolela hlava, hučelo mi v uších, necítila jsem nohy ani ruce(manžel mě musel vzít do postele).Nakonec jsem přestala úplně vnímat a probrala jsem se až v nemocnici, kde mi doktor řekl, že mě přivezla sanitka v komatózním stavu, že jsem si přivodila otravu slanou vodou a chvilkový otok mozku. Nakonec mi ještě zjistil podstav draslíku, takže nyní dodávám.
Z další šanky mám hrozný strach a nevím, zda se k ní ještě někdy odhodlám(možná s menším množstvím vody).A proto se ptám, když mám za sebou jednu celkem úspěšnou a druhou šankou se snad taky nějakej bordel odstranil, můžu dále pokračovat jednou týdně s klystýrem? Nebo je to málo? Vím, že je pro mě (v mém stavu) očista střeva strašně důležitá a proto mě štve ten těžký průběh šanky.
A nedá se dělat nějaká pomalá důkladná očista střeva-např. ráno nalačno slaná voda atd.
Díky

Marcelo, pokud bys to chtela zkusit znovu, a byla by chyba kdybys to nezkusila, tak dej mene soli a neexistuje abys z toho blila, natoz aby te odvezla zachranka. Kdyz mrknes jak to delaji na joze v denni zivote, tak davaji

Ohřejte 6 až 7 litrů osolené vody (1/2 čajové lžičky mořské soli, při vysokém krevním tlaku dietní soli, na 1 litr vody) na teplotu 38 – 40 °C.

viz http://www.yogaindailylife.org/esystem/yoga/cs/140400/hathajogove-krije/basti-a-sank-praksalana/,
coz je mozna stejne, jako kdyz nekdo soli polevku (tedy nikdy jsem ji nesolil). A samozrejme pouzivaji morskou sul a ne epsomku.
Ja davam sul (himalajskou) podle chuti a je to tak necela lzicka na litr, tedy vic nez kurz jogy nicmene asi mnohem min nez asi ty. Tedy dam tu lzicku na litr a kdyz trochu odeberu a blizim se ke dnu a zacne to byt koncentrovanejsi, tak doleju vodu. Nemelo by se to pit s odporem. A nikdy jsem nemel sebemensi problem ze by mi z toho bylo spatne.
Myslim, ze to vysoke davkovani ma ve sve starsi knize Lysebeth, ale buh vi, jakou mel sul. Predpokladam, ze nerafinovanou morskou, mozna solila min, nevim. Muzes zacit opravdu s mensim mnozstvi soli i s rizikem, ze se ti nespusti sifon a jestli si myslis, ze cim vic soli tim lip, tak pripadne pomalu zvysovat.

Lysebeth v knize Omladnete s jogou..., strana 65 :
K technice sankpraksalany neni zapotrebi nic dodavat, snad jen to, ze do prvnich dvou sklenic vody (a jen do nich) rozmichejte po kavove lzicce siranu horecnateho. potom pokracujte s vodou osolenou kuchynskou soli, presne tak, jak to predepisuje postup pro dukladnou ocistu travici trubice. Roztok siranu horecnateho rychleji vytvori efekt sifonu (nasosky), a navic dobre zmekcuje mnohdy nekolikalete nanosy.

Citace:

Lysebeth ma neco takoveho ve vyse zminene knize Omladnete s jogou, pokud chces tak napis a poslu ti ji.

Jinak co je idealni davkovani vi buh, asi je to u kazdeho jinak. Ale zacinal bych opatrneji.

PříspěvekNapsal: ned dub 22, 2012 10:00 pm 

MarcelaJ píše:
Dobrý večer,
Díky

Otrava solí? Vždyť ta se těžko dostane při obrácený osmóze střevní stěny ve větším množství do organizmu, ne? A co vlastně má být ta otrava? Předávkování hořčíkem? Sírou? Je to možný? Vždyť se epsomka používala jako projímadlo. V jaký kvalitě je ta, kterou používáš a kolik jí dáváš na litr vody?

Příště zkus mořskou sůl, jak píše pv33. A když ti začne být blbě, tak okamžitě šanku ukonči. Po kolika dnech šanku opakuješ?

Otok na mozku nechápu. Jak něco takovýho může vzniknout?

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2493 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 167  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]