Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát lis 15, 2024 4:29 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 460 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 31  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Ostropestrec mariansky
PříspěvekNapsal: sob dub 14, 2012 2:35 pm 

Chci si udělat ostropestřovou kašičku a přemýšlím jestli použít olivový nebo ostropestřcov olej. Je účinnost stejná? Raději bych použil olivový, protože je levnější, ale ten mi zase moc nechutná, dá se chuť ostropestřového k nějakému jinému srovnat? Děkuji

PříspěvekNapsal: pon dub 16, 2012 1:30 pm 

Igi píše:
Chci si udělat ostropestřovou kašičku a přemýšlím jestli použít olivový nebo ostropestřcov olej. Je účinnost stejná? Raději bych použil olivový, protože je levnější, ale ten mi zase moc nechutná, dá se chuť ostropestřového k nějakému jinému srovnat? Děkuji

Chuť oleje z ostropestřce je, světe div se, velmi podobná chuti samotných semen \":-)\" Mě osobně chutná neutrálněji než olivový protože postrádá kyselost oliv.
Za opravdu kvalitní olivový dáš min. kolem 150 Kč/litr, ale za to samé seženeš i ostropeřcový http://www.centrumkrmiv.cz/product/ostr ... j-2-l-925/

PříspěvekNapsal: pát dub 20, 2012 10:04 pm 
Administrátor
Administrátor

anuska píše:
Ja by som chcela poradiť, či sa môže ostropestrec (pomletý a zaliaty v oleji) užívať aj v tehotenstve (som na začiatku cca 6tt). Všimla som si že sa mi robia stále nové pehy a už asi druhý rok mám na dekolte takú tmavšiu škvrnu, ktorá mi po opálení hodne stmavne a zväčší sa. Niekde som čítala že takéto škvrny a pehy súvisia so zanesenou pečeňou, taktiež mám už od puberty kruhy pod očami čo by mohlo s tou pečeňou tiež súvisieť. Mám za sebou aj tri kúry očisty pečene, čo tiež neviem či je vhodné v tom pokračovať v tehotenstve.
Ďakujem za odpoveď

Dle mého názoru bezpečný je a dá se užívat v těhotenství, dokonce odstraní i případné projevy zanesení organizmu.

PříspěvekNapsal: pát dub 20, 2012 10:07 pm 
Administrátor
Administrátor

Igi píše:

Pokud jde o účinnost, tak ta se lišit zásadně nebude i když chuťově je ten ostropestřcový přeci jen trochu lepší.

PříspěvekNapsal: úte dub 24, 2012 7:02 pm 

Jarda píše:
Pokud jde o účinnost, tak ta se lišit zásadně nebude i když chuťově je ten ostropestřcový přeci jen trochu lepší.

Děkuji a jak je to se žluknutím? Viděl jsem ho ve Zdravé výživě, ale nebyl v chladu, jen normálně ležel v regálu, můžu ho bez obav koupit?

PříspěvekNapsal: ned dub 29, 2012 8:33 am 
Administrátor
Administrátor

Igi píše:
Děkuji a jak je to se žluknutím? Viděl jsem ho ve Zdravé výživě, ale nebyl v chladu, jen normálně ležel v regálu, můžu ho bez obav koupit?

U tohoto oleje je problém celkem malý, ale žluknout může také, nicméně není to běžné.

PříspěvekNapsal: ned dub 29, 2012 7:59 pm 

Dobrý den,

mám na Vás velikou prosbu. Dlouhou dobu, trpím obrovskou, někdy až smrtelnou únavou (mám únavový syndrom), která nejde překonat.
Mám poškozená játra, trpím hepatopatií a mám značnou jaterní steatózu a značně zvýšené jatení enzymy - užívám essentiale f.
Navštívil jsem spoustu léčitelů, kteří téměř vždy poškození jater diagnostikovali...užíval jsem vše možné, ale bez nějakého většího efektu...naposledy Regalen a Cytosan fi Energy.
K tomu, všemu, mi byla nalezena borelióza a chlamydiová infekce, značně zvýšená EB viróza, v krku streptokok pyogenes, v žaludku helicobacter...
Byla mi nasazená kombinovaná antibiotika Minocyklin (tertacyklinové ATB)a Azytromycin (makrolidové ATB).
Bohužel, po nasazení ATB, se mi strašně zvedly jaterní testy: ALT - 3, 10 ukat/l - ref. mez. - 0.00 - 0.67
AST - 1 ,72 ukat/l - ref.mez. - 0.00 - 0.62
GMT - 9, 13 ukat/l - ref.mez. - 0.00 - 1.00

Což, jsem nikdy až takhle hrozné nemíval....takže, jsem psychycky úplně v háji \":-(\"
Na netu, jsem narazil na přípravek z ostropestřce - OO-KH - Ostropestřecový olej (kaše) KH a při dalším hledání, jsem narazil na Vaše stránky, s návodem na výrobu kaše z mletých semen ostropestřce a ostropestřcového oleje.

Někde jsem však, četl, že se sylimarin, v semenech obsažený, nesmí brát současně s ATB, že prý je vytahuje z těla a zamezuje, jejich působení v těle...
Tak, jsem zoufalý a nevím, co dělat.

Proto, prosím o radu...jestli mohu brát kaši, popř, chroupat semena současně s užíváním antibiotik?
Předem, velmi děkuji za Vaše reakce a rady K.

PříspěvekNapsal: pon dub 30, 2012 8:17 am 

Užíval bych Lipovitan a Essentiale forte. Jsou to preparáty na posílení jejich funkce a myslím, že stejně účinné nebo účinnější než ostropeřec.

PříspěvekNapsal: pon dub 30, 2012 2:42 pm 

Essentiale f, užívám viz. můj dotaz.
Najde se prosím někdo a bude tak hodný a odpoví mi na mojí otázku?

Předem velmi děkuji
K.

PříspěvekNapsal: pon dub 30, 2012 7:49 pm 

kerim píše:
Essentiale f, užívám viz. můj dotaz.
Najde se prosím někdo a bude tak hodný a odpoví mi na mojí otázku?

Předem velmi děkuji
K.

To je jako ptát se, že pijete vodku abyste se opil, a jestli si do toho můžete dát ještě trošku vaječného likéru...

PříspěvekNapsal: pon dub 30, 2012 8:59 pm 

Vševěde,
jseš sice hodný, že mi jako jediný odepisuješ, ale tvé příspěvky, jsou s prominutím, tak trochu mimo mísu!
Přečti si pls. na co jsem se ptal, než začneš komentovat!
Primárně jsem se ptal, jestli je možné užívat sylimarin, současně s ATB!
Máš to i v nadpise!

Nezlob se, je mi blbě, jdou mi do háje játra, tak reaguji, asi prudčeji, na tvé odpovědi k ničemu:-(

Tak, snad se třeba někdo najde, kdo mi odpoví k tématu....

PříspěvekNapsal: úte kvě 01, 2012 7:42 am 

tak jinak.
Essentiale forte užívají hodně kulturisti. Po steroidových kůrách mají jaterní enzymy hodně zvýšené, třeba i na trojnásobek povolených hodnot /není vyjímkou ani 10násobek/.
Při užívání essentiale forte jsou schopni dostat se během pár týdnů do normálu. Je to velmi efektivní lék, plně dostačující aby tvoje játra dostal zpět do formy. Stačí si udělat
jednoduchý test - u tebe asi nepadá v úvahu - ale sestřičky, které jsem znal to tak dělaly - před nějakou akcí, kde věděly, že se bude hodně pít - sluply plato essentialů, a potom
snesly jako koně. Znal jsem jednu, co se vsadila s jedním doktorem, že ho uchlastá, vzala si essential forte - a upila ho. To vše píšu jen na dokreslení - abys pochopil, že když
užíváš essentiale forte, je zbytečné užívat ještě ostropestřec.
...a doufám, že se mně teď zeptáš, jestli můžeš užívat ostropestřec k essentiale forte \":roll:\"

PříspěvekNapsal: úte kvě 01, 2012 10:37 am 

Ach jo....s Tebou, to asi není jednoduché...viď \":wink:\"
Prosím Tě, když už odepisuješ, přečti si pořádně můj první příspěvek (dotaz), kde se neptám na užívání Ess.F. společně s ostropestřcem, ale na užívání kaše spolu s ATB!
Mj. jsem také psal,že ess. užívám dlouhou dobu, bez nějakého většího efektu...

Nezlob se, ale je mi fakt dost zle a nebudu si tady s Tebou nesmyslně dopisovat.

K.

PříspěvekNapsal: úte kvě 01, 2012 10:58 am 

Co nedokáže essentiale forte, to určitě nedokáže ostropestřec...

PříspěvekNapsal: čtv kvě 03, 2012 9:23 pm 

Jardo chci jit i do te tinktury.Cili pisete 250g semen ostropestrce a lekarensky lih 60procent.Jake mnozstvi toho lihu by jste navrhoval?A co se tyka toho 14cti denniho louhovani,sklenici uzavrit či nechat proudit vzduch?Moc Vam dekuji Tolar

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 460 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 31  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]