Host píše:
Na lněný bacha protože ředí krev. Můžeš si ho dát tak čajovou lžičku/den jinak ti shodí tlak a může se ti zamotat hlava. Proto je lepší v sirné patlanině, kde už zreagoval a problém nevyvolá.
Do salátů zkus za studena lisovaný kokosový, řepkový, slunečnicový, olivový, carotino atd. Běžně míchám 2-3 druhy, ale s Mírou...
Hoste, mas nejaky osobni negativni zkusenosti nebo jsi nekde neco seriozniho cetl? Redeni krve je pro mnoho lidi uzitecny a nekde pisi, ze lneny olej slabe redi krev a nehrozi nebezpeci, aby nastalo vnitrni krvaceni jako pri varfarinu (nebo jak se ten jed na krysy jmenuje).
A Budwigova, presneji stranky ktere ji vetsinou doslova cituji, pise:
Syrový zeleninový salát s různými domácími salátovými zálivkami, může zahrnovat jednu nebo více lžic lněného oleje s 1 nebo 2 lžícemi bio tvarohu nebo cottage cheese s nízkým obsahem tuku plus jednu lžíci Braggova bio jablečného octa nebo citronovou šťávu a ochucení. Nebo jako sladký dresing zkuste lněný olej a pomerančovou, jablečnou nebo jinou šťávu a jablečný ocet. Můžete měnit salátové zálivky na základě receptů ve výše uvedené kuchařce. Několik receptů vůbec nezahrnuje tvaroh. Tělo může využít 1 nebo 2 lžíce oleje bez tvarohu. Vyhnout se komerčním salátovým dresingům. Může být také použit olej z dýňových semínek. Experimentujte s ochucováním nebo medem aby byla změna. Pokud máte stále hlad, udělejte si napařenou nebo vařenou zeleninu nebo obilí., viz muj preklad na
http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=18&t=415&start=1020Budwigova nikde nemela starost z toho redeni, jen ze vetsi mnozstvi samotneho oleje vede k prujmu.
Muzes napsat sve zdroje? Nebo snizovani tlaku a motani citis na sobe?