Zuzima píše:
Opravdu se vám to tyčovým mixérem daří? Málem jsem ho utavila a stejně to nebylo spojené jak má být. Tak nevím, začínám zoufat. Větší porce se mi v klasickém mixéru podařila, ale ta jednorázová porce pro jednoho zatím v ničem ne. A ve velkém mixéru jde malé množství také špatně.. Opravdu se vám to dokonale spojí tím tyčovým mixérem? děkuji za radu
Ja robim jednorazovu davku v takej malej nadobke, co byva ku tycovym mixerom.
http://mixery.heureka.sk/moulinex-dd-407/galerie/(v obrazku napravo)
Vlastne na to nasadis motor zvrchu, a vnutri to ma noze, ktore sa tocia. Funguje to perfektne. Pokial som to robil tycovym, nikdy som to nemal tak rychlo a tak hladko.
Ja to robim tak, ze si dam 100-125g tvarohu, a pridam tam bud vodu, ale mam pocit, ze lepsie je ked sa tam prida smotana, alebo smotanovy jogurt... alebo aspon kefir, aby sa prilis neznizilo % tukov. Ten smotanovy jogurt ma 10%, cize cca tolko, co tvaroh, cize neznizuje podiel tuku v hmote.
Hmotu chvilu mixujem bez oleja, cim zmiznu hrudky, a zmes sa stava kremovou. Vznikne cca 300 gramov toho kremu. V takej hladkej a tekutejsej zmesy sa potom olej rychlo zlucuje, a netreba ho tak dlho slahat. Predsalen si myslim, ze zbytocne dlhym slahanim sa olej nici. A hlavne, ked su tam este hrudky z tvarohu, tak olej je pri mixovani vlastne zmiesavany zo vzduchom. V hladkej a tekutej zmesi mizne rychlo. Bez oleja to najprv mixujem tak 30 sekund, a potom s olejom to mixujem tak 1,5-2 minuty, a je to dokonale hladke, dokonale zlucene. Mixujem na pomalych otackach.