Dobry den prajem pan Zajicek,
rozhodol som sa Vam napisat nakolko som vacsinu Vasho webu precital a myslim ze je dolezite sa pytat, tak by som predtym ako zacnem robit ocistu chcel vediet Vas nazor na to co pisem dalej dole. Dufam ze si najdete cas na odpoved.
Asi by som sa mal predstavit,volam sa Ladislav v maji budem mat 25.rokov, byvam v Kosiciach. Dovod preco Vam pisem asi tusite tak rad by som objasnil moje zdravotne problemy ktore bohuzial sa mi zatial nepodarilo vyriesit a dufam ze vase informacie na webe budu konecnou stanicou.
Takze k veci:).
do 20r. zivota som hral aktivne futbal asi 12 rokov. Posledne 4 roky z 5 robim cestnu cyklistiku, pravidelne cvicim.Nefajcim, alkohol 1-3x do mesiaca. No ale uz fakt k veci, takze, moje zdravotne problemy zacali asi ked som mal 15-6rokov a to tak ze jedneho dna som nesiel na wc, dost som bol v strese co sa to deje. Dalsie dni sa to zacalo opakovat az do toho stadia ze to trva dodnes uz cca 10 rokov, precital som dost ohladne zdraveho hrubeho creva a myslim ze povod vsetkych problemov ktore mam je v creve. Napisem pribliznu postupnost problemov:
- vyprazdnovanie ( nepravidelne, aj ked posledne roky stravou a doplnakami sa to zlepsilo ale funguej to tak na 50% podla mna, dlho, na silu , teraz v praci nic az ked pridem domov idem na wc a ...proste zle)
- naduvanie/plynatost (nafuknute brucho, dost to nasere ked clovek robi kazdy den brusaky a spodne brucho ma ako balon...to bol aj dovod preco som skoncil s futbalom , proste sa to uz nedalo,a je tro este vacsi problem pre mna ako to vyprazdnovanie, proste najvacsie trapenie...)
- bolesti v krizoch (mam diagnozu lumbago, je pravda ked som zacal s bicyklom tak som zanedbal posilovanie chrbta, raz som prechladol poriadne a od vtedy to mam, ze vraj tam od narodenia mam nieco nevyvinute..,ale cvikmi od fyzioterapeuta sa to zlepsuje a uz to takme neboli,cvicim..)
- bolesti klbov v kolene (je pravdou ze som si na bicykli nakladal ,ale neverim ze za 1 rok by mi doktorka povedala ze mam zacinajucu artrozu,tomu neverim a ta bolest je iba pri bicyklovani,,dalej o biku neskor..)
- trhlina konecnika(1.1.2009) , po akutnej faze sa to takmer zahojilo ale prisla tuha stolica a preslo to to casom az do chronickeho stadia do teraz, teraz to takmer neboli ale je to tam, a som rad ze som nesiel pod skalpel
- uz dlhsi cas ( tento problem som mohol dat aj vyssie), na svaloch hlavne nohy citim ze mam tam vsade "nejake" gulky (asi tukove) , proste ze mi nespravne pracuje nieco a sa mi to vytvara, a posledne mesiace na pravom boku pod kozou sa mi zrobila vacsia gulka pod nou mensia, nevidno ju ale citit ju ..( s tymto som pri doktorke nebol...kedze ich nemam rad ,* cest vynimkam )
- tiez posledne mesiace sa mi na kozi( ruke a pri krku) vyhadzuju nejake vyrastky , vobec netusim odkial,nije ich vela, ale je ich sem tam viac....... neviem ci som to popisal dostatocne aby ste z toho mohli vyvodit nieco ,ak nie tak napisem podrobnejsie
ak mi date vediet.
Stravovanie:
od kedy som prvy x stresolval ze som nebol na wc, tak som postupne zacal jest zdravsie,a dnes jem takto:
rano: na lacno kombucha , o pol hodinu psyllium plus 8dcl vody
o 9-11: ovocie,
obed : doteraz som jedol varene( posledny rok jem vela zeleniny/ovocia) ale som nastupil do prace tak si davam v restauraciach salaty aj syry atd.
ale vacsina 'cerstva' zelenina....
po praci : 17:00 chlieb zelenina , sem tam varene nieco ...
vecer: kefir z kombuchy
PEvne dufam a verim ze Vasa metoda Sankhapraksalana zacne liecenie mojich problemov.
Najviac ma trapia problemy s vyprazdnovanim a naslednou plynatostou co je paraliziujuce a obmedzujuce do znacnej mieri. klby,trhlina, - Viem aky mate nazor na bicykel ale som stastny ak si mozem vyjst na kopec a potrapit telo ako sa da,(samozrejm s rozumom a poctivym treningom) a proste sportovat musim~chcem.
Nedavno rodicia kupili chatu so zahradou tak som rad ze budem mat cistu zeleninu a samozrejme postupne chcem prejst na vita stravu ,jedine co ma natom trapi su dve veci:
- ze schudnem ,teraz mam 187cm/75-77kg ,,, ale cvicenim a spravnou kombinaciou verim ze budem ako hovorite vy z atlasu
, ale to je vedlajsie
- co ma viac trapi je ak tato cela metoda ( ciste crevo + vita) nezaberie ,co nema logiku
pretoze mala by co potom.....
V sobotu sa chystam na prvu Sankhapraksalana ,kedze na klystyr by to chcelo viac pripav a nacasovanie ked budem sam doma atd a je komplexnejsia podla Vas... takze chcel by som len potvrdit:
1. rano liter vody ,
2. o hodinu, 1.5l vlaznej+kopcovita lyzica soli ,moze byt aj morska alebo staci klasika kuchynska?
dufam ze voda prejde na prvy krat , ak nie tak ju vyzvracam , to je jasne,
3. Dalsie 1.5l flase pijem hned ako predchadzajuca davka vysla von ?
4. opakujem pitie celkovo 4x 1,5l
5. vypijem 1.5l hermankovy caj
5. potom od30-60 minut zjem ryzu ...mozem miesto tych kapsli vypit toto?
http://www.tibi-kombucha.szm.com/ (hore v menu kliknite na Mliecny kefir)
6. a cely den som v teple plus jem iba ryzu
7. o 24 hodin od procedury mozem jest ako obvykle ,,
Snad to bude OK
.
Pevne verim ze zo mna nieco vyjde lebo to brucho nieje normalne,,, brat tieto problemy nema, zdedil som ich po mame, ktora takisto v tych 16tich zacala mat problemy s travenim(ma ich do teraz) ale verim ze to bude uz len lepsie....
Dufam ze som Vam nesposobil komplikacie mojim mailom a chcel by som Vam povedat ze si ludi ako Vy vazim a taktiez obdivujem Vase vedomosti.
Urcite som plno veci vynechal ale zhrnut vsetko v 1 maily sa asi neda.
Dakujem za odpoved.
Pekny den
S pozdravom
Ladislav
Z toho, co popisujete, jsou sice možné různé diagnózy a na přesnou odpověď bych vás musel vidět, ale vyzkoušel bych srovnání střevní mikroflóry a dejte si ověřit stav draslíku. Čištění střeva a posléze jater, je určitě nutné, ale zároveň musíte začít masivně dodávat laktobacily, optimálně domácím kozím kefírem, který zde často doporučuji, což zpravidla defekaci a nadýmání zásadně vylepší. Za tento stav pravděpodobně mohou špatné breberky ve střevě, oslabená a zanesená játra a slinivka, která je také oslabena právě žlučí z jater. Další možnost je větší nedostatek draslíku, spojený s předchozím.
Z toho jídla bych jednoznačně odstranil všech 5 býlích jedů, kromě kozího kefíru. Čili v tom, co jste popsal, nesedí sýry a chleba, což je zdroj mnoha problémů a ty vaše na to sedí.
Čištění bych ve vašem případě zahájil denními klystýry a teprve po týdenní přípravě provedl šankaprakšalánu. Budete se mnohem méně trápit, ale nijak to nebrání okamžitému provedení šankaprakšalány, když se na to cítíte. Jízda na kole s anální fisurou je hovadina, to ukončete a začněte s běžnou rychlou chůzí, která tyto potíže léčí.
Provedení procedury je v pořádku, akorát ty laktobacily jednoznačně pouze v tobolkách, žádné další vymýšlení, vadí jak kefír z mléka, tak tibi a to hlavně z důvodu kyselosti. U rýže nepíšete máslo a to je tam stěžejně důležité. Ať něco vyjde, nebo ne, určitě se budete cítit lépe, je ovšem otázkou na jak dlouho a čištění budete muset pravidelně opakovat, pro trvalou úpravu stavu.