Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je stř říj 09, 2024 4:15 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5316 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200 ... 355  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pát čer 01, 2012 9:23 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28379
Bydliště: Poděbrady
Vševěd píše:
U Ing. Bláhové jsem byl. Moc jsem se pobavil. Možná bych ten papír s těma všema "nemocema", které mi diagnostikovala, ještě někde našel. Sama to komentovala slovy "to je hrůza, vy máte snad úplně
všechno \":shock:\" ". Našla mi i borélie, které jsem měl negativní na vyšetření 14 dnů před návštěvou v její ordinaci. Ale krom toho mi našla ještě dalších padesát nemocí. Pokud si dobře pamatuju, parazity jsem neměl žádné, můžu to doma ještě prověřit. V mezičase mi ještě vykládala o lidech, které dostala z vozíčku zpátky na nohy (když budu mít náladu, někde na netu jsem tuhle její historku našel, na konci jí komentovala slovy "škoda, že ta slečna s roztroušenou sklerózou, kterou jsem uzdravila, nesnáší doktory a tak nemůžeme zdokumentovat, jak jsem jí pomohla"). Nakonec vstala, vytáhla z poliček asi deset preparátů od Jonáše se s tím, že když všechno tohle budu poctivě zobat, všechny problémy zmizí. Tak jsem jí řekl, ať si to dá hezky zpátky a vystaví mi doklad na ty čtyři stovky, které mně to vyšetření stálo, což nesla poměrně nelibě.

Nechci zde tvrdit, že schvaluji prodej těch předražených kapek, nicméně diagnostiku samotnou bych tak neodsuzoval. Řekl bych, že chybovost sice má, ale ne tak velkou jako lékařské postupy a to, že vám vyjdou lékařské testy negativní a nemoc se na této diagnostice dohledá, není nic divného. Jde o jednotlivá stádia nemoci a navíc je informace o nemoci zachována dlouho po jejím vyléčení a odstraní ji až hladovění delší než 9 dní, což tak nějak maže ten záznam.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pát čer 01, 2012 9:34 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28379
Bydliště: Poděbrady
phoenix píše:
Dobry den Jardo, mala by som na vas viacero otazok. uz dlhsie trpim candidou, momentalne si ju chcem zacat riesit. zaujimalo by ma ale, ci moze byt pricinou nejakych problemov s pecenou.

bola som na sone brucha, vraj vsetko ok, len vyssia echogenita (svietivost pecene), krvne pecenove testy (myslim to bolo ALT - vyssie), no maser ma uz dlho upozornoval, ze mi bod pecene vyskakuje na reflexnej masazi, aj na chrbte pri bankovani. posledne dni sa uz ale naozaj zacala ozyvat. travi mi priam hrozne - velmi pomaly. ked sa najem tak mam pocit akoby sa mi nafukol zaludok aj pecen, pri jemnom stlaceni brucha v tychto miestach citim bolest, dokonca sa poriadne nemozem nadychnut. uz pri malej porcii jedla sa citim akoby som zjedla plny tanier masa a kadecoho. tu sa dostavame k druhemu problemu - tazkemu dychaniu a vysokemu tepu. ked som sla par dni dozadu vecer spat, zacalo sa mi hrozne zle dychat,mala som obrovsky tlak na hrudi, tep bol hadam aj 130 a to v absolutnom klude + mi z toho zacali brniet koncatiny. posledne dni badam tento problem vtedy, ked sa najem a hrozne sa mi nafukne oblast zaludka. dychat sa mi da iba plytko, do branice sa mi da nadychnut iba pomaly a s velkou namahou.

vcera som nasadila na pecen ostropestrecovy olej a caj, chcem si kupit aj semienka na zuvanie. vecer som dostala hnacku, na zachode som bola asi 6x behom hodiny, ukrutne krce v spodnej casti brucha a zakazdym zo mna sla len voda s nestravenymi zvyskami salatu - mala som taku nocnu sankpranksalanu. ten smrad bol ale hrozny, ani pri sanke som nieco take necitila. nezda sa mi ale ze ma neskutocne zakazdym stipal konecnik, akoby som zjedla nieco mega palive, pritom som cely den bola na zeleninovej strave, len rano jedno jablko, pobede salat s trochou ryze a vecer to iste + par orechov. moze toto vsetko suvisiet s kvasinkou? a co ta hnacka, ozval sa ostropestrec a zacala sa pecen cistit, alebo zacala ist von kvasinka? lebo ta palivost a smrad to bolo nieco hrozne a uz niekolko mesiacov som takmer vegan, jem zeleninu, ovocie, strukoviny, orechy, bryndzu a sem tam neodolam syru. zapach stolice som nemala odkedy som prestala pred pol rokom jest maso.

predom dakujem za odpoved a prajem pekny den \":)\"

Tak kvasinky dovedou zlikvidovat cokoliv, nakonec od toho zde jsou, aby zajistily recyklaci našeho těla. Patrně jste solidně kvasinkou prolezlá, když se tělo takto začalo čistit ihned po najetí na jakoukoliv podporu jater. Problémy, které uvádíte s tím také souvisí, čili vnitřní překyselení u vás musí přetrvávat. Zaměřte se na spotřebu sacharidů, patrně jich máte ve stravě moc a zvýšil bych přísun fungicidně působících rostlin..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pát čer 01, 2012 9:41 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28379
Bydliště: Poděbrady
Firebird píše:
Preji vsem pekne patecni odpoledne. Asi budu za hlupaka, ale prosim pana Jardu (nebo ostatni) o radu ci doporuceni ohledne diety. Cca pred mesicem jsem zacal drzet 'proticandidovou dietu'. Zrejme jsem ji neuchopil prilis rozumne, protoze jsem zanedbal DDD a nyni mam problem se ztratou vahy. Pri vysce 186cm nyni vazim 64kg tj. BMI=18,5. Vahu kontroluji jiz cca tyden denne, rano nalacno, po WC a pred zavodnenim. Cca pred 2ma tydny jsem do jidelnicku (ktery se sestaval temer vyhradne ze zeleniny a neco malo lustenin - ktere jsem pak stejne vysadil) zaradil mandle, liskove orechy a lnena seminka. Nejim maso a vetsinu mlecnych vyrobku. Z obavy z dalsi ztraty vahy jsem pred 2ma dny zaradil vejce, cottage syr a mozzarelu. Muj jidelnicek vypada nyni takto:

snidane (7:00): 4x vejce, zeli, salat, paprika, okurka, redkev, cibule, pazitka
svacina (10:00): 30g maceneho lneneho seminka
obed (12:00): zeli, salat, paprika, okurka, redkev, cibule, pazitka, 50g macenych mandli
svacina (14:00): 50g macene liskove orechy
vecere (17:00): 2x mozarella 120g, cottage 180g, zeli, salat, paprika, okurka, redkev, cibule, pazitka

Mineralni, vitaminove nebo jine potravinove doplnky neuzivam (zatim). Jsem ektomorfni/vata/hubeny typ, zdravotni potize nemam (krome par drobnosti spojenych s candidou), energie na standardni denni fungovani mam dostatek (nikoliv vsak uz na sport), psychycky se citim naprosto vporadku a bez stresu.
Vzhledem vsak k tomu, ze vaha je hranicni a neni jiz prostor na zadne experimenty, prosim o zhodnoceni tohoto jidelnicku a navrh na zarazeni potravin. doplnku/suplementu, ktere by bylo vhodne, abych zacal uzivat. Jednak pro pokryti DDD, druhak pro zamezeni dalsiho ubytku vahy.

Predem dekuji za odpoved a pomoc.

Člen sakul vám to píše správně a naprostá blbost je stále něco jíst, to pak strava v člověku hnije a kvasí. Jezte maximálně 3x denně a rozumné dávky. Ve stravě vám podle všeho chybí tuk, alespoň ho nikde neuvádíte a bude v ní moc sacharidů, což by jste si měl spočítat na kalkulačce flora.cz a nepřekračovat 60-100 g za den. Při dostatečném přísunu tuku nemůžete hubnout, maximálně se vyrýsujete.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pát čer 01, 2012 9:48 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28379
Bydliště: Poděbrady
janin píše:
To by aj mňa zaujímalo.Robím si orechové mlieko,tiež večer namáčam orechy a ráno ich spolu s vodou dám do mixéra.Tento postup tu bol niekedy spomínaný.
Ešte mám jednu otázočku.Som na protikvasinkovej diete už od septembra ,rada by som si dala monodietu na jahodách príp. čerešniach /teraz začínajú dozrievať a je ťažké im odolať/,myslíte,že moc podráždim hada bosou nohou? \":?\"

Člen sakul vám to píše správně monodiety na sezónním ovoci většinou fungují, ovšem bohužel ne u každého a nezbývá vám než si to vyzkoušet.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pát čer 01, 2012 9:49 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28379
Bydliště: Poděbrady
zuzis píše:
Díky. Tak pokud chci pít ořechové mléko, tak to budu muset podstupovat. Jiné řešení není. Protože plíseň na jakýchkoliv ořechů a semen očima neuvidím.

Asi ano, jiná možnost není.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pát čer 01, 2012 9:52 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28379
Bydliště: Poděbrady
sakul píše:
Pár tipů pro nákupy v rámci protikvasinkové dietě. V poslední době jsem si oblíbil nákupy v Intersparu, kde se dá najít hned několik vhodných potravin, které zároveň zajistí i slušný energetický přísun

- mají sekci bio maso, kde se dá koupit například hovězí na silný vývar ze zeleninou nebo mleté hovězí na karbenátky dělané na sucho s například podušenou brokolicí
- dováží z francie kuřata a části kuřat, které jsou krmené rostlinnou stravou a mají zajištěný výběh. Nejsou bio ale zároveň nejsou krmeny hormony a ATB, které by se sekundárně dostávaly do těla, což je při kandidě určitě problém
- dá se zde koupit bio sýr bez laktozy z rakouska, takže obsah sacharidů je téměř nula. 300g stojí kolem 70kč, chuť je výborná (další sýr bez laktozy je možné koupit v kaufladnu)
- mají kozí sýr v přírodní stavu (dva válečky po 100g), který kromě toho že chutná skvěle tak má rozumnou cenu (cca 65Kč za 200g) a obsah sacharidů je 1,6g na 100g, což je skvělé pro naši dietu
- v sekci balených sýrů se dá najít několik druhů kozích nebo ovčích sýrů s nízkým podílem sacharidů a také sýr grand moravia nebo parmezán, které se řadí k těm vhodnějším
- běžně prodávají mléko bez laktozy (nevhodné však pro výrobu kefíru z houby). Tento produkt bych však použil vyjímečně a raději bych připravoval dobře prokvašený kefír z plnotučného nepasterizovaného mléka
- v nabídce jsou bio vejce 6ks za cenu kolem 45Kč (pokud nemáte zdroj domácích)
- jako alternativa kávy se dá pořídit Karo - mletý a pražený kořen čekanky. Výborně chutná oslazený xylitolem, stevii a skořicí.

Případně se dá nakombinovat i s rozpustnou kávou - 2 lžičky čekanky a 1 malá kávy. Plechovka která vydrží poměrně dlouho stojí cca 45Kč, takže cena více než příjemná

Snad tipy někomu pomohou. Pokud máte nějaké oblíbené výrobky speciálně pro protikvasinkovou dietu, sem s nimi

Zajímavé tipy, superhypermarkety prodávají většinou jenom šmejd, toto bych do nich neřekl.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pát čer 01, 2012 9:54 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28379
Bydliště: Poděbrady
Xeelee píše:
sakul píše:
jako alternativa kávy se dá pořídit Karo - mletý a pražený kořen čekanky. Výborně chutná oslazený xylitolem, stevii a skořicí.

Zkoušel někdo udělat si náhražku kávy upražením a rozemletím kořene pampelišky?
http://www.potravinovezahrady.cz/jedle-plevele-pampeliska-na-kafe-i-na-salat/ píše:
Kořeny očistíme a nakrájíme na drobné kosky. Snažíme se, aby byly přibližně stejně veliké. Následuje fáze pražení. Kousky kořene nasypeme na pánev a za stálého míchání pražíme až do ztvrdnutí. Nesmíme přepražit. Pozor na závěr, který bývá nečekaně rychlý a některé kousky při něm mohou zčernat. Pokud se to stane, je lepší je vybrat, aby nezkazily výslednou chuť kávy. Obecně platí, že čím déle pražíme, tím více hořký bude výsledný nápoj. Upražené kořeny pomeleme v mlýnku na kávu. Namletý pampeliškový prášek uložíme třeba do skleněné nádoby na temné a suché místo. V dalším se připrava pampeliškového nápoje neliší od přípravy běžné kávy.

ObrázekObrázekObrázek
Já to zkoušet nebudu, protože mi kafe naprosto nechutná a smrdí mi na hony daleko všechno co je mu aspoň trochu podobný. A navíc to je tepelně upravovaná surovina v horkém nápoji. Nic pro mne.

Zajímavý nápad, už jsem o něm také slyšel, ale kafe jsem pil zatím dvakrát v životě a u toho již asi zůstanu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pát čer 01, 2012 10:33 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon dub 16, 2012 3:25 pm
Příspěvky: 79
Jarda píše:
Člen sakul vám to píše správně a naprostá blbost je stále něco jíst, to pak strava v člověku hnije a kvasí. Jezte maximálně 3x denně a rozumné dávky. Ve stravě vám podle všeho chybí tuk, alespoň ho nikde neuvádíte a bude v ní moc sacharidů, což by jste si měl spočítat na kalkulačce flora.cz a nepřekračovat 60-100 g za den. Při dostatečném přísunu tuku nemůžete hubnout, maximálně se vyrýsujete.

Dekuji za informaci. Tuk tam nemam, protoze jsem nekde zase vycetl, ze se tuk nema kombinovat s bilkovinami, ze to pak zatezuje traveni, atd. To bych ale pak uz nemohl jist vubec nic \":)\". Takze se jen zeptam, zda je vporadku, pokud tuk zaradim do salatu napr. kokosovy, lneny, sezamovy, atd. Ohledne davkovani - jsou cca 2 polevkove lzice do kazdeho jidla vporadku? Dekuji za odpoved.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pát čer 01, 2012 10:44 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28379
Bydliště: Poděbrady
sakul píše:
Ještě jeden tip na zpestření jídelníčku v rámci protikvasinkové diety mě napadl. Je jím rebarbora, která je v současné době bohatě k dispozici. Obsah cukrů je zde na úrovni zeleniny a navíc má fungicidní a protiparazitální účinky. Živí dobrou mikrofloru ve střevech a obsahuje řadu zajímavých živin.

Zkuste následující dezert.

Hoďte do mixeru kousky rebarbory, zázvor, trochu skořice a kokosu nebo máku. Oslaďte stévii nebo xylitolem a zřeďte vodou nebo trochou lněného oleje. Dobře rozmixujte, nandejte do malých misek a pokryjte vrstvou tvraohu z kefíru nebo prostě zalejte hustým dobře prokvašeným kefírem. Pro ozdobu posypte trochou kakaa.

A pak že se na protikvasinkové nedá mlsat ...

Pozor na to, občas asi ano, ale ve větším množství určitě ne, tím si lze zadělat i na ledvinové kameny.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pát čer 01, 2012 10:50 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28379
Bydliště: Poděbrady
phoenix píše:
Chcem sa spytat - par dni na diete a dnes mi na ph papieriku vyskocili ketony v moci. hrozi daco ci je to prirodzeny jav? pretoze citala som tu ze ketony znamenaju vlastne ze sa spaluje tuk. vaha mi ukazuje za 6 dni uz nejake 3 kg dole (davam dost aj olivoveho oleja a kokosoveho oleja, ale na to ako som predtym dokazala jest je to pre moje telo asi aj tak velky sok a chudne sa lahko \":)\" - popritom som zacala doma cvicit)
hrozia mi nejake zdravot problemy alebo je to proste prirodzene? dakujem \":)\"

este jedna otazka, nebola mi zodpovedana - stretol sa niekto s tym ze by sa mu pocas candidy, alebo aj pocas candidovej diety zle dychalo a este viac zhorsilo travenie? dost casto sa mi stava ze sa mi nafukne dokonca aj zaludok, a ten mi mam taky pocit tlaci na branicu a nemozem sa nadychnut do brucha (a to zvyknem kazdy den robit jogovy dych). z toho mam potom vysoky tep a je mi celkovo z toho na nic.

Jak vám správně odpovídají členové Vševěd a sakul patrně jste i při své stravě docílila stavu, kdy je cukr z většiny vyčerpán a jedete na tuky, což je pro kvasinky smrtící a s tím mohou být spojené některé příznaky vymírání kvasinek, plus celková únava, což se dá řešit množstvím antoxidantů, třeba dodat céčko.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pát čer 01, 2012 11:04 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28379
Bydliště: Poděbrady
Firebird píše:
Dekuji za informaci. Tuk tam nemam, protoze jsem nekde zase vycetl, ze se tuk nema kombinovat s bilkovinami, ze to pak zatezuje traveni, atd. To bych ale pak uz nemohl jist vubec nic \":)\". Takze se jen zeptam, zda je vporadku, pokud tuk zaradim do salatu napr. kokosovy, lneny, sezamovy, atd. Ohledne davkovani - jsou cca 2 polevkove lzice do kazdeho jidla vporadku? Dekuji za odpoved.

Tuk se nesmí kombinovat se sacharidem, jde o míchání paliva. Uvedená množství tuku jsou určitě v pořádku, pokud nejíte sacharidy, můžete o to více tuků, normálně až trojnásobek vaší váhy v kilogramech můžete dát tuku v gramech.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pát čer 01, 2012 12:04 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon dub 16, 2012 3:25 pm
Příspěvky: 79
Jarda píše:
Tuk se nesmí kombinovat se sacharidem, jde o míchání paliva. Uvedená množství tuku jsou určitě v pořádku, pokud nejíte sacharidy, můžete o to více tuků, normálně až trojnásobek vaší váhy v kilogramech můžete dát tuku v gramech.

OK, perfektni! Dekuji za info, jdu na nakup...\":)\".


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pát čer 01, 2012 2:17 pm 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
sakul píše:
S jídelníčkem který má se mi to zdá nepravděpodobné. Mohl by to být snad ještě problém s inzulínem, řešila jste někdy podezření na cukrovku?

Ano, to jsem si přečetl až dodatečně, že jí komplexní sacharidy, v tom případě nemůže mít ketony v moči. To je trochu obtížnější toho dosáhnout.

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pát čer 01, 2012 3:49 pm 
Offline

Registrován: pon dub 16, 2012 7:35 pm
Příspěvky: 115
sakul píše:
To je dobrá poznámka. Laktoza se jako disacharid během trávení pomoci enzymu štěpí na monosacharidy - na glukozu a galaktozu, které jako jednoduché cukry prostě kvasinka žere jako divá.

Dál si dovolím trochu teoretizovat a předpokládat. U mléčných výrobků, které procházejí fermentací (typicky kefír z houby, domácí jogurt nebo některé sýry), nedochází ani tak ke štěpení jako k přímé konzumaci laktozy bakteriemi (prosím opravte mě případně). Tedy laktoza se takto nemění na monosacharid ale je přímo spotřebovávána. Proto je vhodné při candidě nechat kefír pracovat co nejdéle (já nechávám 36-48 hodin). Takto je možné mléčný cukr snížit na minimum, snad i téměř nulu.

Pokud je tedy mléčný produkt vyráběn vhodným způsobem, může být podle mne docíleno opravdového stavu "lactose-free" a nejenom tomu, že je laktoza rozštěpena a tedy jaksi předtrávena pro osoby které netvoří enzym pro její rozštěpení v těle.

Tuto úvahu potvrzuje onen zmíněný bio sýr bez laktozy, kde je množství sacharidů a z toho cukrů uváděno v hodnotě 0,1g na 100g, takže nic. Nebude se to asi týkat všech výrobků, ale tohoto ano. Je však potřeba číst složení.

Dále to aspoň v mém případě potvrzuje osobní zkušenost. Dříve jsem byl velmi opatrný s kefírem a nyní jsem se jej rozhodl zařadit ve velkém i do tvrdé fáze diety. A po několika týdnech se zdá, že u mě kvasinku nekrmí nebo krmí minimálně (za předpokladu že je opravdu dlouho kvašený, až je z něj jogurt) a také hlavně odvádí svoji práci v obnově mikroflory a čištění těla. Prospívá mi tedy zatím velice a je příjemným zpestřením jídelníčku. Nicméně takto nemusí fungovat u každého.

Sakule, prosím, a jak je to se s dietou a tibetsko-houbičkovo-kefírovou-syrovátkou?
Někde dříve se tu psalo, že obecně syrovátka není při nízkosacharidové dietě vhodná...
Když však samotný kefír nevadí, tak by syrovátka snad také neměla, ne? Koneckonců se nedá vždy od kefíru úplně oddělit.

A ještě bych měla otázku na vhodnost sušených rajčat. Předem díky za názor.

Amy

_________________
Ani v česneku není dost česneku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pát čer 01, 2012 6:20 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Amy píše:
Sakule, prosím, a jak je to se s dietou a tibetsko-houbičkovo-kefírovou-syrovátkou?
Někde dříve se tu psalo, že obecně syrovátka není při nízkosacharidové dietě vhodná...
Když však samotný kefír nevadí, tak by syrovátka snad také neměla, ne? Koneckonců se nedá vždy od kefíru úplně oddělit.

A ještě bych měla otázku na vhodnost sušených rajčat. Předem díky za názor.

Amy

Klasická syrovátku rozhodně ne, nicméně nejsem si jistý jak byste ji sama dostávala z domácího kefíru? Obecně by mělo být cokoli z dobře prokvašeného kefíru pro většinu lidí OK, snad mimo úplně nejtvrdší fázi diety. Právě po pár týdnech diety může být kefír společně s armádou laktobacilů silnou zbraní na kandidu, je však potřeba individuálně otestovat.

Sušená rajčata jsou mojí oblíbenou pochoutkou, při kandidě však určitě ne. Při nekvalitním zpracování můžete očekávat plísně, u naložených rajčat bývá v láku ocet a éčka. Celkově jsou rajčata většinou hodnocena jako potravina ke zvážení a otestování . Zkoušel bych zařadit po odeznění akttních příznaků, ale nepřeháněl bych.

Já si dělám jednou či dvakrát do měsíce salát s pár bio cheery rajčat a polníčkem nebo baby špenátem, chilli a oliv. olejem.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5316 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200 ... 355  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz