Xeelee píše:
Tak sem si prostudoval co se dalo a pořád v tom nemám úplně jasno.
Cíl: získat sílu a mrštnost, ne objem, posílit svaly.
Vzor: Jerichu Sunfire
http://suprememastertv.cz/zdraviasport.php (viz první dvě videa)
Chci se začít věnovat parkouru, což je velmi silově náročnej městskej sport. Vidím to tak, že bych ráno na lačno dal během necelých pěti minut cvičení, který je na konci
druhýho videa. Pak bych si moh dát
tenhle koktejl a tak po hodině snídani z čerstvýho ovoce.
Souhlasím s tím, co tu psal Pavel Starý.
1) posilovat max. 50 až 60 minut a doplňovat přitom tekutiny (voda s cirónem?)
2) hned po tréninku si dát 1 až dva banány, aby tělo nabralo energii
3) po hodině si dát velký jídlo se spoustou bílkovin, který tělo hned zpracuje při tvorbě svalový hmoty
4) 20 minut lehkýho běhu a následná procházka na vydýchání kyselin
Pak bych asi dal až večeři složenou z pickles a syrový zeleniny.
K (jednodruhový?) snídani nebo banánům by se možná dala přidat i trocha medu. Kvasnice budu konzumovat asi s hlavním jídlem. Mám tu 1,5 kg krabici pro koně.
Není to energeticky zdaleka tak náročná záležitost jako Pavlův sport, takže mi 1,6 g proteinů na kilo váhy přijde moc. Jaký by podle vás bylo ideální množství proteinů, sacharidů a tuků? Myslím, že by mi mělo stačit 1,2 g proteinů na kilo váhy. Pavel píše o 4 až 5 g sacharidů na kilo, klidně i víc, když to člověku nebude dělat problémy.
ravima tu psal, že nejlepší aminokyselinový profily maj pseudoobiloviny quinoa, amarant a pohanka (ne jáhly) a všechny luštěniny. Kde se daj dohledat aminokyselinový profily různejch potravin?
Chci si koupit
Vegan Protein. Tahle novinka vypadá jako nejkvalitnější bílkovina, jaká se vůbec dá sehnat. Od Jardy bych si koupil
kolagen,
cejlonskou skořici (k ovoci),
rakytník,
schizardu,
vitamin C,
MSM a
kakaový boby. Počítám i s pravidelnou konzumací čerstvého zázvoru, česneku, chilli a
kari koření.
Velmi mě zaujalo
kvašení ořechů a prý se daj zkvasit i luštěniny. Na ořechy bych zkusil použít veškerou šťávu z pickles nebo kefír. Budu jich určitě dělat víc najednou, tak si možná pomůžu kefírem nebo kombuchou.
Citace:
Proč konzumovat zakysané ořechy?
1. Místo těžko stravitelných tuků a bílkovin obsažených v ořeších dostaneme již před-trávené aminokyseliny a esenciální mastné kyseliny, tedy stavební prvky, které naše tělo potřebuje nejen pro růst svalové hmoty a správnou funkci mozku.
2. Jsou doslova plné prospěšných bakterií, které nám osídlí trávící soustavu a výrazně posílí trávení a imunitu. Pokud můžete lépe asimilovat živiny a efektivněji odstraňovat odpad z těla, tak se to samozřejmě projeví celkově na vašem zdraví a energii.
Hihihihi,
tak skoro tak presne, jak jsi to popsal, se stravuji uz pres 3/4 roku, az na ty kvasene orechy a proteiny.
V te sestave potravin, bych urcite vynechal banany a misto nich dal jablka a mrkev. Pak ti tam schazi mineraly, pro maximalni vstrebatelnost nejlepe koloidni a rano zelene stavy. To dam kazde rano tak 0,6 az 0,8 litru vojteska, okurka, spenat, kopriva, jitrocel, rebricek, svizel, jetel, atd. Bilkoviny beru zatim ve forme mouky z lupiny ( udajne obsahuje 30% bilkovin, chtelo by to najit vic zdroju, ktere to potvrzuji nebo vyvraceji), ted ji jeste kupuji, ale premyslim co udelat primo ze semeny lupiny, neni to tak jednoduche jsou totiz tvrde jako kamen.
Znam jeste ucinnejsi cviceni nez doporucuje Jericho a to ruskou kouli, to jsi odrovnany za kratsi dobu nez 3 minuty a mas zapojenych do akce jeste vic svalu najednou. Kdyz jsem to zkusi poprve jenom se 3 kg, v pohode jsem udelal 100 predklonu, vypadalo jako legrace, ale tyden jsem se nemohl poradne hybat, to teprve zjistis co mas v tele svalu.
K te kouli jeste delam kliky, zatim s oporou o hranu stolu, uz jsem se dostal na 120 kliku na jeden zatah. Na Jardu ale zatim nemam.
Jinak Jericho je pekne namakany, to bych cely den nesmel delat nic jineho nez cvicit, abych se mu alespon trochu priblizil.
Inzenyr