mahas píše:
Nemam nic proti myslence rizene apoptozy, ocistovani organismu od hlenu ( Partykova ), snizovani IGF 1 ( Dr. Lustig, Gery Taubes a dalsi ), ale ocistovani zachodu a me? Vzdyt je to soucasti me, je to soucasti meho metabolismu a ja ( moje telo ) nerozlisuji, jestli ty usazeniny jsou moje nebo z potravy ( oboje ), Organismus se snazi, dle meho, odstranit neco, co mu principialne skodi. Primarne k tomu mame ledviny, jatra, plice a kuzi, kdyz to nestaci, pouziva se "docasny sklad vyhorelych paliv" - coz je jednak tuk, a jednak treba kosti, vazivo ve slachach. Podstatou pustu, dle meho, je zamezeni zdroje E - nutneho k existenci - z vnejsiho prostredi a tak organismus musi pouzit zdroje, ktere ma, tedy z vlastniho tela a to dela na principu vyznamnosti - tedy nejdriv ty "nejvice postradatelne tkane" - tedy tuk, cukr ( glykogen ) a pak treba i bilkovina ( da se redukovat cvicenim s odporem , co potrebuje, toho se nezbavi ). Samozrejme, ze pak rad spali i ty veci, ktere se v tele usazuji ( zminovane hledy - Partykove termin ) a proste ty veci z "docasneho skladu vyhoreleho paliva". Ale porad nechapu, jak to souvisi s acidozou, ktera vznika jak pri pustu, tak pri strave bohate na bile jedy, tak i pri tvz ketogenni diete??? Prvni a treti organismu jednoznacne prospivaji, druha vede k rozvoji metabolickeho syndromu a z toho plynoucich neduhu - od cukrovky II. typu, pres hypertenzi, obezitu, ale treba i sedy zakal az k nekterym typum nadoru ( tady je asi dulezitym markerem ten IGF 1. Me ta acidoza, zatim, pokud nedostanu od admina nejake lepsi fyziologicke/biochemicke vysvetleni, prijde jen jako pruvodni jev toho, ze jedu primarne na tuky, teda vysledkem je produkce ketolatek, ktere organismus okyseluji - u pustu a ketogenni diety. Neni to ale etiologie, jestli mi rozumite...
Tak já zde žádný rozpor nevidím, je přeci velký rozdíl v tom zda kyseliny dodávám a tedy naskladňuji, přičemž vyloučitelný přebytek jde do moči, nebo nic nedodávám, rozpouštím stávající skládku odpadu a kyseliny jdou zase do moči. Tělo stále pouze reguluje nějaký nevyvážený stav, přičemž v prvním případě ho nutíte budovat smeťáky a v druhém případě mu dáte šanci smeťáky odstraňovat, kde je tedy ten rozpor. Osobně se nedomnívám, že stav kyselosti nemůže být za některých okolností i prospěšný, například pokud vás bude honit třeba tygr, tak si myslím, že vám právě vyplavení kyselosti dodá tu sílu mu zdrhnout. Jak to může souviset s produkcí ketolátek, které vznikají při nedostatku sacharidů, když do acidózy spadají běžně lidé na obilovinách, kde je sacharidů majoritní podíl.