Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 16, 2024 4:23 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 70  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv kvě 31, 2012 8:42 pm 
Administrátor
Administrátor

PureL píše:
Zdravím pane Jardo,

byla mi diagnostikována Refluxní choroba jícnu, dostal jsem nějaký inhibitor protonové pumpy. Ale co tak čtu, tak žaludek je sice překyselen, ale není v něm ta "pravá" žaludeční kyselina. Dopuručil byste tedy spíše doplnit HCl?

Díky,

Purel

Udělejte si krkací test a dle výsledku pak můžete vyzkoušet její doplnění.

PříspěvekNapsal: pát čer 08, 2012 10:14 am 

Citace:
Co se týká ředění HCL je potřeba si k tomu něco přečíst, je to podle pana Jardy dost nebezpečné pokud není člověk poučen a bez ochranných pomůcek si člověk může velmi ublížit... !

Přečetl jsem sice celý bezpečnostní elaborát o HCl, ale spíš mě zajímají konkrétní zkušenosti zdejších "míchačů" kupříkladu technické HCl z drogerie do kohoutkové vody. Především co za pomůcky používáte (stačí jen rukavice+brýle a ředit to na balkoně?) a jakým tempem lejete HCl do vody, aby se nepřehřála apod. Mám v plánu do litrové skleněné flašky dát 9dcl normální kohoutkovice a do ní pomalu hvízdnout přes plastový trychtýř 1dcl kyseliny z plastové/skleněné odměrky. Ještě mě zajímá, jestli se pak po tomto sub-naředění výsledný 3,5% elixír nechává nějak ustát/prolnout ala protřepat/nemíchat nebo se dá do lékovky zrovna odlét potřebné množství? Je podmínka vodu převařovat nebo na to shánět technickou/pitnou destilku, když se to pak stejně v žaludku pomele a naředí?

PříspěvekNapsal: pon čer 11, 2012 9:47 pm 
Administrátor
Administrátor

Host píše:
Přečetl jsem sice celý bezpečnostní elaborát o HCl, ale spíš mě zajímají konkrétní zkušenosti zdejších "míchačů" kupříkladu technické HCl z drogerie do kohoutkové vody. Především co za pomůcky používáte (stačí jen rukavice+brýle a ředit to na balkoně?) a jakým tempem lejete HCl do vody, aby se nepřehřála apod. Mám v plánu do litrové skleněné flašky dát 9dcl normální kohoutkovice a do ní pomalu hvízdnout přes plastový trychtýř 1dcl kyseliny z plastové/skleněné odměrky. Ještě mě zajímá, jestli se pak po tomto sub-naředění výsledný 3,5% elixír nechává nějak ustát/prolnout ala protřepat/nemíchat nebo se dá do lékovky zrovna odlét potřebné množství? Je podmínka vodu převařovat nebo na to shánět technickou/pitnou destilku, když se to pak stejně v žaludku pomele a naředí?

Klidně to takto udělat můžete, nicméně počítejte s větším smradem a nezakecejte si tím nerezový dřez, ten je potom pomalu na výměnu. Destilovaná voda je pochopitelně lepší, ale není nutná.

PříspěvekNapsal: úte čer 12, 2012 6:23 am 

Host píše:

Copak s vodou bych se moc netrapil ta staci z kohoutku, ale u technicke chemikalie bych se bal aby tam nebylo moc necistot. Zeptal bych se vyrobce jak se vyrabi a jestli neobsahuje tezke kovy ci jine vysoce toxicke necistoty! Samotne zbarveni dozluta mam dojem ze je vysvetlovano obsahem zeleza, to by v tak male koncetraci nemuselo vadit, mozna naopak. Kdyz se to zapije horkym cajem tak trisloviny zakomplexuji zelezo. \":roll:\" Jako ikdyby obsahovala hodne tezkych kovu napr. nadlimitne 5x asi by to nebylo na prudkou otravu, ale zdravi to moc dlouhodobe neprida. Alespon podle oficielnich toxikologickych soucasnych poznanich. \":!:\" info viz. zde:
http://ciselniky.dasta.mzcr.cz/cd_ds4/h ... /AJBYH.htm

http://www.csfd.cz/zebricky/nejlepsi-filmy/

PříspěvekNapsal: ned črc 01, 2012 11:09 am 

Jarda píše:
To je otázka enzymů a kyselina chlorovodíková slouží také jako spouštěč jejich tvorby, ovšem zdaleka to neznamená, že se musí tvořit, pokud HCl dodáte. Jde konkrétně o pepsin a pokud se vám netvoří ani po aplikaci HCl, tak ho třeba také budete muset dodávat. To se dříve běžně dělalo a také nyní tento postup lékaři občas používají. Obecně se dává 01-0,2 g pepsinu na jednu dávku po jídle, vždy s kyselinou chlorovodíkovou a pak je trávení opravdu dost rychlé.

Jak poznám jestli se mi pepsin po pití HCl tvoří nebo ne?

PříspěvekNapsal: pon črc 02, 2012 1:56 pm 

Dobrý deň, pri stolici zo mňa často vychádzajú zvyšky nestrávenej potravy. Hlavne teda keď konzumujem surové ovocie, zeleninu a orechy. Môže to byť spôsobené nedostatkom HCL alebo skôr absenciou probiotických kultúr? Keď sme spolu telefonovali, hovorili ste mi o termofobných probiotických baktériách, ale neviem o tom nič nájsť a už vôbec neviem kde sa niečo také dá zohnať. Mám polypy v žalúdku a tenkom čreve, nemôžem si nejako uškodiť prípadným užívaním HCL?

PříspěvekNapsal: pon črc 02, 2012 2:20 pm 

halluz píše:
Dobrý deň, pri stolici zo mňa často vychádzajú zvyšky nestrávenej potravy. ...

Řekl bych, že se zde jedná o špatné rozkousání a podle mých zkušeností je toto dost všeobecný problém. Dá se to docela jednoduše vyřešit nastrouháním zeleniny na rozumně jemném struhadle, v případě oříšků a semínek pomletím či rozmixováním. Ale je lépe mixovat ne v čisté vodě, ale v něčem hutnějším. Přidáme trochu vařené rýže, bramboru či kousek tvarohu.

PříspěvekNapsal: úte črc 03, 2012 7:45 pm 

Může mít nějaké negativní vedlejší účinky dlouhodobé pití hcl ne uváděných 10 kapek, ale odhadem tak 50 kapek? Zdá se mi, že mi to pomáhá s trávením. Jen pokud vysadím braní kyseliny pár dní, tak mě trápí nadýmání, což jsem před tím než jsem začal vůbec hcl užívat neměl. Děkuji.

PříspěvekNapsal: pát črc 06, 2012 12:31 pm 
Administrátor
Administrátor

Host píše:
Jak poznám jestli se mi pepsin po pití HCl tvoří nebo ne?

Člověk s tvorbou pepsinu tráví po dodání kyseliny velice dobře, ale pokud ani po HCl nenahodíte trávení, tak bude pravděpodobně nedostatek v této oblasti.

PříspěvekNapsal: pát črc 06, 2012 7:38 pm 
Administrátor
Administrátor

halluz píše:
Dobrý deň, pri stolici zo mňa často vychádzajú zvyšky nestrávenej potravy. Hlavne teda keď konzumujem surové ovocie, zeleninu a orechy. Môže to byť spôsobené nedostatkom HCL alebo skôr absenciou probiotických kultúr? Keď sme spolu telefonovali, hovorili ste mi o termofobných probiotických baktériách, ale neviem o tom nič nájsť a už vôbec neviem kde sa niečo také dá zohnať. Mám polypy v žalúdku a tenkom čreve, nemôžem si nejako uškodiť prípadným užívaním HCL?

Nepředpokládám, že pokud si dopředu vysledujete krkacím testem nedostatek HCl, by jste si mohl jejím užíváním nějak uškodit. Pokud jde o ty termofilní bakterie, zadejte si do vyhledavače třeba "jogurtové termofilní bakterie" a myslím, že bude vše jasné.

PříspěvekNapsal: pát črc 06, 2012 7:42 pm 
Administrátor
Administrátor

Igi píše:
Může mít nějaké negativní vedlejší účinky dlouhodobé pití hcl ne uváděných 10 kapek, ale odhadem tak 50 kapek? Zdá se mi, že mi to pomáhá s trávením. Jen pokud vysadím braní kyseliny pár dní, tak mě trápí nadýmání, což jsem před tím než jsem začal vůbec hcl užívat neměl. Děkuji.

To určitě ne, ale nemělo by to být stále, protože tělo pak může vlastní tvorbu i cíleně regulovat. Spíše bych to využíval na nějaké slavnostní příležitosti, kdy se člověk přežere jako to hovado a pak se jich tam dá šoupnout klidně 150 i více. Já mám svoje maximum na jedno opravdu nestravitelné jídlo 1100 kapek a dobrý.

PříspěvekNapsal: stř srp 22, 2012 2:55 pm 

Dobrý den, konečně jsem se odvážila k pití HCL. zatím týden 12 kapek 3,5% do panáka vody před a po jídle. Chtěla jsem se zeptat na možné nepříjemné stavy co jste kdo měl. Jsem více unavená, ráno těžko od žaludku, plynatost (na to jsem nikdy netrpěla) to je mi divné. Dnes jsem byla po ránu jak zmlácená, vyskočil mi opar a bolí mě dutiny na půlce obličeje. Kromě problémů s pletí a únavou jsem jiné problémy před braním HCL nepociťovala. Děkuji za Vaše reakce.
Hezký den KK

PříspěvekNapsal: pon srp 27, 2012 8:59 am 
Administrátor
Administrátor

katkaKK píše:
Dobrý den, konečně jsem se odvážila k pití HCL. zatím týden 12 kapek 3,5% do panáka vody před a po jídle. Chtěla jsem se zeptat na možné nepříjemné stavy co jste kdo měl. Jsem více unavená, ráno těžko od žaludku, plynatost (na to jsem nikdy netrpěla) to je mi divné. Dnes jsem byla po ránu jak zmlácená, vyskočil mi opar a bolí mě dutiny na půlce obličeje. Kromě problémů s pletí a únavou jsem jiné problémy před braním HCL nepociťovala. Děkuji za Vaše reakce.
Hezký den KK

Vždy je potřeba se řídit dle stavu stolice a pokud se něco změnilo, což je možné, tak stravu i případné dávkování HCl upravit tak, aby byla špičková stolice, tedy cca celozrnný hnědý rohlík, bez lepivosti a zápachu, který plave ve vodě. Pokud takto stolice nevypadá je problém ve střevě nikoliv v HCl a dodal bych laktobacily a enzymy.

PříspěvekNapsal: pon srp 27, 2012 2:36 pm 

Jardo děkuji za reakci. Stolice je hodně tmavá až do černa a strašně tuhá. A to jsem teď dokončila 14-ti denní urinový klystýrový maraton \":(\" . Stačí dostatečné množství kefíru na dodání laktobacilů?
Děkuji KK

PříspěvekNapsal: pon zář 03, 2012 9:39 pm 
Administrátor
Administrátor

katkaKK píše:
Jardo děkuji za reakci. Stolice je hodně tmavá až do černa a strašně tuhá. A to jsem teď dokončila 14-ti denní urinový klystýrový maraton \":(\" . Stačí dostatečné množství kefíru na dodání laktobacilů?
Děkuji KK

Tak to nevím, možná ano, ale já bych přidal ve stravě vlákninu, vodu, tuk, hořčík a možná i jód, nebo jen to čeho se domníváte, že máte málo.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 70  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]