Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 6:23 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: pon črc 09, 2012 1:51 pm 

Ahoj,
tak dnes už jsem šla zase s váhou dolů, tak jsem to ráno ukončila hydrocolonem a na oběd jsem dala skleničku mrkvové šťávy a osmózy-1:1.Nyní budu čekat na hlad. Zkusím od září zase krátkodobější půsty.

PříspěvekNapsal: pon črc 09, 2012 2:41 pm 

MarcelaJ píše:
Ahoj,
tak dnes už jsem šla zase s váhou dolů, tak jsem to ráno ukončila hydrocolonem a na oběd jsem dala skleničku mrkvové šťávy a osmózy-1:1.Nyní budu čekat na hlad. Zkusím od září zase krátkodobější půsty.

Marcelo, pokud nemas hlad ani po 30 dnech pustu tak nezbyva nez zavidet. \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\"

Zvladla jsi asi vic nez jsi doufala. Navic jsi to neukoncila z hladu, ale zrejme na zaklade rozumne uvahy, takze jsi udelala naproste maximum toho co je jeste bezpecne. Opet gratuluju.

Abysme z toho meli co nejvic i my ostatni, co jsme ti drzeli palce a cpali se melounama \":lol:\" , muzes popsat co nejvic jak pust probihal, a samozrejme prubezne i navratovku? Dik

PříspěvekNapsal: pon črc 09, 2012 4:17 pm 

MarcelaJ píše:
Ahoj,

Během návratovky chodí váha ještě dolů, to je normální.
Asi nemusím připomínat, že návratovka je nejdůležitější část půstu, čili to obtížnější vás teprve čeká.

Pokud byste udělala několik dní před půstem šankaprakšalánu, jazyk byste již měla čistý (tělo by se pak mohlo svou čistící kapacitu využít na něco jiného). Zjistil jsem to náhodou, když jsem jí pár dní před delším půstem udělal. Je to skutečně pro půst velmi citelná pomoc. Tak snad příště.
Po návratovce je třeba doplňovat zejm. hořčík, který se pmn dosti během půstu z těla ztrácí (možná to souvisí s těmi hemeroidy).
Přeji hodně zdaru.

PříspěvekNapsal: čtv črc 12, 2012 2:46 pm 

Ahoj,
tak průběh půstu nebyl zas tak hrozný. Dělala jsem každé ráno hydrocolon, tak mi bylo dobře. Až na ty chutě, ty mě potrápily. Jinak ze mě stále šla hnědá voda. Pleť se mi celkem vyčistila. Jazyk mám nyní taky celkem čistý. Nejhorší byl pokles váhy, to už bylo hodně znatelné a nohy už byly tak tenké, že nechtěly poslouchat. Ale mám to zatím za sebou. Nyní jsem v návratovce- asi nebyla úplně ukázková, ale brala jsem,co chalupa dala.
1.den-až oběd-sklenička mrkvové šťávy+osmóza 1:1,večer(hlad)-napař.zel.(rajče, kousek kedlubu), pozdě večer-napař.zel.(rajče,kousek kedlubu,kousek červ.papriky)
2.den- hlad až ve 14h.-sklenice mrkvové šťávy+osmóza +kousek jablka, večer-pár hroznů
3.den.-ráno-sklenička šťávy(mrkev, celer, červ.řepa),oběd-napař.zel.(kousek-květák,rajče,kedlub,paprika),odpoledne-4jahůdky ze zahrádky,kousek banánu,večeře-napař.zel.(kousky-brokolice,květák,rajče,ředkvička,hrášek),pozdě večer-meruňka,čer.rybíz
4.den.-dnes jsem začala melounem,který mě pěkně zavodnil,oběd-napař.zel.

Musím čekat na manžela, až mi něco doveze. A nyní čekám na první stolici.

PříspěvekNapsal: úte črc 17, 2012 7:15 am 
Administrátor
Administrátor

MarcelaJ píše:
Ahoj,

Gratuluji, máte to zdánlivě za sebou, ale pozor, nejtěžší část teprve začíná, návratovku nepodceňujte, jinak by toto úsilí bylo zbytečné.

PříspěvekNapsal: úte črc 17, 2012 12:04 pm 

MarcelaJ píše:
Ahoj,
tak průběh půstu nebyl zas tak hrozný. Dělala jsem každé ráno hydrocolon, tak mi bylo dobře. Až na ty chutě, ty mě potrápily. Jinak ze mě stále šla hnědá voda. Pleť se mi celkem vyčistila. Jazyk mám nyní taky celkem čistý. Nejhorší byl pokles váhy, to už bylo hodně znatelné a nohy už byly tak tenké, že nechtěly poslouchat. Ale mám to zatím za sebou. Nyní jsem v návratovce- asi nebyla úplně ukázková, ale brala jsem,co chalupa dala.
1.den-až oběd-sklenička mrkvové šťávy+osmóza 1:1,večer(hlad)-napař.zel.(rajče, kousek kedlubu), pozdě večer-napař.zel.(rajče,kousek kedlubu,kousek červ.papriky)
2.den- hlad až ve 14h.-sklenice mrkvové šťávy+osmóza +kousek jablka, večer-pár hroznů
3.den.-ráno-sklenička šťávy(mrkev, celer, červ.řepa),oběd-napař.zel.(kousek-květák,rajče,kedlub,paprika),odpoledne-4jahůdky ze zahrádky,kousek banánu,večeře-napař.zel.(kousky-brokolice,květák,rajče,ředkvička,hrášek),pozdě večer-meruňka,čer.rybíz
4.den.-dnes jsem začala melounem,který mě pěkně zavodnil,oběd-napař.zel.

Musím čekat na manžela, až mi něco doveze. A nyní čekám na první stolici.

Jak probíhá návratovka? 5 dnů ses neozvala...

To, že z tebe pořád šla hnědá vody, je super. Musela ses za těch 30 dnů zbavit spousty bordelu.

Nedělalo ti problém jablko s hrozny 2. den návratovky a ovoce 3. den večer? Ovocný kyselinysou docela agresivní a ze začátku by se měla jíst jen zelenina.

Překvapuje mě koliks toho během prvních dnů snědla. Já si dal po 15denním půstu hrst napaření zeleniny, následující den sem vůbec hlad neměl a třetí den sem si dal taky jen hrst zeleniny. Moc jídla může v návratovce uškodit.

PříspěvekNapsal: pon srp 20, 2012 6:34 pm 

Od půlnoci držím 13. den půst s cílem dát 21. Kdo chce, může průběh sledovat online na http://piratepad.eu/xeelee-pust a https://docs.google.com/spreadsheet/ccc ... RUEE#gid=0. Odkaz mám i v podpisu. Přeju příjemnou četbu a studium dat.

Je zajímavý, že 11. den sem měl po probuzení a vyprázdnění 52,9 kg, následující den sem měl o 0,3 kg víc a další dva dny o 0,1 kg víc než 11. den. Vypadá to, že sem za tři dny zhubnul celkem 0,1 kg. Uvidíme, jak se bude váha dál vyvíjet.

BTW před rokem sem dal bez přípravy 15 dnů i se správnou návratovkou a letos dělám to samý. Moc se s tím neseru \":)\" Vím, že se to naprosto nedoporučuje, ale já sem na tom s psychikou a sebeovládáním velmi dobře a cítím se na to.

1) Jak moc se podílí na rychlém hubnutí v začátcích půstu odvodňování organizmu?
2) Je možný jíst v začátcích návratovky pickles? Přemýšlel sem o zelenině s menším množstvím měkčí vlákniny. Výživovou hodnotu kvašená zelenina má, je stravitelá řekl bych stejně jako napařovaná a navíc obsahuje víc vitamínů a laktobacily.
3) Jak je to vlastně s příjmem laktobacilů v začátku půstu? V úvahu přichází asi jen pickles a tablety.
4) Za rok sem toho dost pozapomínal. Je OK dát si první den třeba 250 ml mrkvový šťávy?
5) Je vhodný začít doplňovat B12 od prvního dne návratovky?

BTW MarcelaJ tu byla naposled 12. července a opravdu by mě zajímalo, jak na tom teď je.

PříspěvekNapsal: úte srp 21, 2012 12:06 am 

Xeelee píše:
1) Jak moc se podílí na rychlém hubnutí v začátcích půstu odvodňování organizmu?
2) Je možný jíst v začátcích návratovky pickles? Přemýšlel sem o zelenině s menším množstvím měkčí vlákniny. Výživovou hodnotu kvašená zelenina má, je stravitelá řekl bych stejně jako napařovaná a navíc obsahuje víc vitamínů a laktobacily.
3) Jak je to vlastně s příjmem laktobacilů v začátku půstu? V úvahu přichází asi jen pickles a tablety.
4) Za rok sem toho dost pozapomínal. Je OK dát si první den třeba 250 ml mrkvový šťávy?

1) prakticky 100%, je to voda vázaná hlavně na sůl a glykogen. Ale i odbourávaný tuk je z části voda.
2) pozor, v pickles je zpravidla dost soli
3) ty správné organismy se samy rozmnoží na správné stravě, po 21 nemají patogeny na zelenině absolutně žádnou šanci, ale můžeš jíst asi kefír, to doporučuje třeba Malachov, ale zase Partyková vysvětluje, že se nesmí vůbec žádný tuk aspoň tak v prvních 5 dnech.
4) jo, to je vyzkoušený, dělá to tak asi většina půstovních klinik, ale ideálně napůl ředěný vodou a jíst to pomalu, ne pít
5) tak asi to neublíží, ale divím se, že sis pro doplňování vybral zrovna tenhle vitamín, mám pocit, že skoro cokoliv jiného by bylo užitečnější. Já bych třeba zkusil opatrně některé minerály, ale až tak od 3. dne.

PříspěvekNapsal: úte srp 21, 2012 3:17 am 

ravima píše:
2) pozor, v pickles je zpravidla dost soli
3) ty správné organismy se samy rozmnoží na správné stravě, po 21 nemají patogeny na zelenině absolutně žádnou šanci, ale můžeš jíst asi kefír, to doporučuje třeba Malachov, ale zase Partyková vysvětluje, že se nesmí vůbec žádný tuk aspoň tak v prvních 5 dnech.
5) tak asi to neublíží, ale divím se, že sis pro doplňování vybral zrovna tenhle vitamín, mám pocit, že skoro cokoliv jiného by bylo užitečnější. Já bych třeba zkusil opatrně některé minerály, ale až tak od 3. dne.

2) Vadilo by použití epsomky? Mám vyzkoušený, že to s ní jde, i když chuťově to není žádnej zázrak. Bylo by dobrý použít zeleninu, ve který je hodně vody, aby soli nemuselo bejt tolik.
3) Kefír bych radši neriskoval.
5) Možná dýl jak půl roku sem do sebe nedostal skoro žádnej vitamin B12 a mám pocit, že bych s tím měl něco dělat. Něco málo sem do sebe v podobě tablet odstal během dvou nebo tří dnů před půstem, ale po prostudování https://vitaminb12bereteho.wordpress.com/ sem dospěl k závěru, že by bylo vhodný ho doplňovat pravidelně. Co se ostatních minerálů týká, tak tu mám epsomku, zbytek chloridu draselnýho a hlavně popel z tvrdýho dřeva. Ty taky chci doplňovat. Takže začnu od třetího dne.

PříspěvekNapsal: úte srp 21, 2012 6:37 pm 

Xeelee píše:
Od půlnoci držím 13. den půst s cílem dát 21. Kdo chce, může průběh sledovat online na http://piratepad.eu/xeelee-pust a https://docs.google.com/spreadsheet/ccc ... RUEE#gid=0. Odkaz mám i v podpisu. Přeju příjemnou četbu a studium dat.

Je zajímavý, že 11. den sem měl po probuzení a vyprázdnění 52,9 kg, následující den sem měl o 0,3 kg víc a další dva dny o 0,1 kg víc než 11. den. Vypadá to, že sem za tři dny zhubnul celkem 0,1 kg. Uvidíme, jak se bude váha dál vyvíjet.

BTW před rokem sem dal bez přípravy 15 dnů i se správnou návratovkou a letos dělám to samý. Moc se s tím neseru \":)\" Vím, že se to naprosto nedoporučuje, ale já sem na tom s psychikou a sebeovládáním velmi dobře a cítím se na to.

BTW MarcelaJ tu byla naposled 12. července a opravdu by mě zajímalo, jak na tom teď je.

Ahoj,

1) strasne moc, hlavne prvni 3 dny jde prakticky o 100%
2) pokud je tam jakakoliv sul, tak urcite ne, radeji bych to vynechal
3) toto sem neresil ani po 40ce, takze nemohu radit
4) naredenou ano, ale i tak bych prvni 3 dny striktne daval jen naparenou zeleninu...
5) nemam zkusenost

Ke konci roku budu davat 21ku, konec navratovky bude 21.12., pokud se budete chtit nekdo pridat...

PříspěvekNapsal: stř srp 22, 2012 4:47 am 

kawasaky píše:
2) pokud je tam jakakoliv sul, tak urcite ne, radeji bych to vynechal

ravima na http://www.breatharian.eu/forum/viewtop ... 4132#p4132 píše:
Citace:
Kromě prohlédnutí pust.cz bys ještě minimálně měla vědět, že prvních 5 dní po 21d. půstu nemůžeš jíst žádnou sůl a žádný tuk, tím bys mohla minimálně zrušit účinky půstu.

Epsomka se skládá ze síry, hořčíku a spousty navázaný vody. Osobně bych spíš tipoval, že problém bude se sodíkem z kuchyňský a dalších solí. Dočet sem se, že tělo po půstu je na sůl extrémně citlivý a otejká. To sedí na ten sodík, ne? Navíc chci použít opravdu minimální množství epsomky a pokud pickles nezkvasí, tak budu dál žít ze šťáv a zeleniny. Jasně, je to pokus, ale množství epsomky nebude nijak vysoký a zeleninu bych sněd bez šťávy. Propasíruju ji přes plátýnko a uvidím, co se mnou ta hrst zeleniny udělá. Teoreticky mi (až na sůl) přijde kvašení hodnotnější úpravou než napařování a oboje by mělo bejt dobře stravitelný. Kvašená zelenina by měla bejt spíš ještě stravitelnější. Ať už to dopadne jakkoliv, tak to bude zajímavá informace a zkušenost.

Minule sem si dal první den napařenou zeleninu a druhej den sem nejed. Teď chci zkusit mrkvovou šťávu. Mmj. i kvůli velkýmu množství cukrů. Možná v kombinaci s další zeleninou s vyšším obsahem cukrů. Nebo si dám každej den něco jinýho. Původně sem plánoval, že šťávy budu pít první tři dny a pokud se nepovedou pickles, tak pět dnů. Pak bych přešel na syrovou zeleninu a znovu zkusil pickles.

Plán je takovej: Dodat tělu sacharidy šťávami, pak obalit střeva nestrávenými částmi pickles nebo napařený zeleniny a pak přijde na řadu syrová zelenina následovaná ovocem. Pokud dopadne dobře pokus s pickles, tak se rychlejc obnoví střevní mikroflóra než s nezkvašenou zeleninou, ale to by byl už jen takovej malej bonus.

Když sem si přečet, jakých šíleností se dopouštěli členové fóra na pust.cz a jak to s nimi dopadlo, tak mi takovejhle prohřešek přijde zanedbatelnej, i když mi pickles nesedne.

PříspěvekNapsal: stř srp 22, 2012 10:58 am 

[quote="Xeelee":3igqdljw]
Minule sem si dal první den napařenou zeleninu a druhej den sem nejed. Teď chci zkusit mrkvovou šťávu. Mmj. i kvůli velkýmu množství cukrů. Možná v kombinaci s další zeleninou s vyšším obsahem cukrů.[/quote:3igqdljw]
Ten naslap energie po cukru ze zeleniny a pak z ovoce, alespon u me, byl vzdycky naprosto brutalni \":-)\" Bohuzel to u me provazi do par minut i silne buseni srdce, jak se "to" rozjede, takze nic pro kardiaky, coz ja zrovna jsem \":-D\" Super je ta mrkev, pak i ten kukuricny klas je hlave po chutove strance naprosto nepopsatelny, akorat ta kukurice neni moc prijemna hned na zacatku navratu, nebot jsem pak citil neprijemne pohyby tech slupecek ve strevech, asi jeste nebyla dotvorena ochrana strev, ale jinak super.

Rajcatka, obzvlast ted v sezone doma vypestovane, to je vyborna vec i prvni den navratu, lehce naparit, sloupnout slupku a to je chut pro bohy, pozdeji jsem si z toho delal takovy krem/polevku, kam jsem daval habaneros, na tom jsem si doslova ujizdel. Super zkousenost jsou po ranu jablka s cesnekem, nebo nastrouhana jablka s krenem.

Toto jsou vicemene veci, na kterych jsem si v navratech ujizdel a ujizdet budu \</div

PříspěvekNapsal: stř srp 22, 2012 2:10 pm 

Xeelee píše:
Dočet sem se, že tělo po půstu je na sůl extrémně citlivý a otejká. To sedí na ten sodík, ne?

To jo, ale jde o minerálovou rovnováhu - tělo po půstu má minerály dobře vyrovnané, ale nemá zrovna přebytky ani schopnosti k rychlému vyrovnávání a je citlivé na výkyv čehokoliv, nejen minerálů. Když si dáš po půstu sodík, tělo s minimální hladinou draslíku není schopné to vyrovnat, tak proto ty otoky. Nevím, co přesně může udělat hořčík a síra, asi to nebude tolik vadit, ale stejně bych to prvních pár dní nedělal.
(V 1g epsomky je 100mg hořčíku a 130mg síry.)

PříspěvekNapsal: stř srp 22, 2012 4:31 pm 

kawasaky píše:
Super je ta mrkev, pak i ten kukuricny klas je hlave po chutove strance naprosto nepopsatelny, akorat ta kukurice neni moc prijemna hned na zacatku navratu, nebot jsem pak citil neprijemne pohyby tech slupecek ve strevech, asi jeste nebyla dotvorena ochrana strev, ale jinak super.

Rajcatka, obzvlast ted v sezone doma vypestovane, to je vyborna vec i prvni den navratu, lehce naparit, sloupnout slupku a to je chut pro bohy, pozdeji jsem si z toho delal takovy krem/polevku, kam jsem daval habaneros, na tom jsem si doslova ujizdel. Super zkousenost jsou po ranu jablka s cesnekem, nebo nastrouhana jablka s krenem.

Kukuřici zrovna nemusím a rajčata mi nechutnaj. Navíc je oboje silně náchylný na plísně, takže tam nejspíš bude dost mykotoxinů.

Nejsem si jistej, jestli je vhodný konzumovat během návratovky škroby (kukuřice).

Jablka s česnekem nebo s křenem zní úžasně. Od kdy je jíš?

ravima: Díky za info. Uvidím, to brzy zjistím. Pickles budou po třech šťávách. To bude 4. nebo 5. den.

PříspěvekNapsal: čtv srp 23, 2012 10:18 am 

Xeelee píše:
Jablka s česnekem nebo s křenem zní úžasně. Od kdy je jíš?

Od 4. dne navratu

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]