Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 5:15 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: čtv srp 23, 2012 2:22 pm 

kawasaky píše:
Od 4. dne navratu

I po dlouhách půstech? Nedělaj ti problém ovocný kyseliny? V mém případě to předpokládám bude moct bejt nejdřív 4. den na tuhý stravě, když chci zkusit šťávy.

PříspěvekNapsal: čtv srp 23, 2012 2:35 pm 

Xeelee píše:
I po dlouhách půstech? Nedělaj ti problém ovocný kyseliny? V mém případě to předpokládám bude moct bejt nejdřív 4. den na tuhý stravě, když chci zkusit šťávy.

Někde se dokonce ovocnýma šťávama začíná a někde to dokonce preferují před zeleninovými. Např. pomerančem místo mrkve. Po 21 jsem zkusil brzo v návratovce ostružiny, a to jsem poznal hned v puse, že to nepůjde \":-)\" podobné zkušenosti mají lidi s kyselýma jabkama. Zralé ovoce by ale minimálně od 2. dne nemělo dělat žádný problém.

PříspěvekNapsal: čtv srp 23, 2012 3:09 pm 

Xeelee píše:

Ano, po 21ce i po 40ce, zadny problem mi to nedelalo, ale jablka jsem zbavil slupky.

PříspěvekNapsal: úte srp 28, 2012 1:05 am 

Do kdy je vhodný provádět urinový klystýry? Kdy se začne obnovovat střevní mikroflóra? Jak sem psal, tak budu tentokrát začínat šťávami, takže se střevo nebude ničím plnit.

PříspěvekNapsal: stř zář 05, 2012 9:01 am 

Dobrý den,
mám dotaz ohledně tří denního půstu. Držím od pondělí, dnes třetí den. Každý den večer provádím klistýry, včera vycházela po klistýru téměř voda barvy žluté a nějaké zbytky stolice, ale všimla jsem si, že i jakoby kousky sražené krve a trochu krve jakoby v hlenu.Ale moc toho nebylo. Mám se znepokojovat, nebo to tak může být?

děkuji za odpověď

Monika

PříspěvekNapsal: stř zář 05, 2012 10:50 am 
Administrátor
Administrátor

nikagol píše:
Dobrý den,
mám dotaz ohledně tří denního půstu. Držím od pondělí, dnes třetí den. Každý den večer provádím klistýry, včera vycházela po klistýru téměř voda barvy žluté a nějaké zbytky stolice, ale všimla jsem si, že i jakoby kousky sražené krve a trochu krve jakoby v hlenu.Ale moc toho nebylo. Mám se znepokojovat, nebo to tak může být?

děkuji za odpověď

Monika

To je celkem normální, že podrážděné překyselené střevo drobně krvácí a pravidelným čištěním se toho zbavíte. Můžete také vyzkoušet vitamín K2, nebo rutin, třeba borůvky, rakytník, nebo pohanka, či Askorutin, volně prodejné léčivo z lékárny. Vše uvedené velice dobře zastavuje drobné vlásečnicové krvácení a zlepšuje stav cév.

PříspěvekNapsal: čtv zář 06, 2012 7:50 am 

Tak mám za sebou 3-denní půst, zvládla jsem to zcela bez problému \":D\" . Každý den jsem dělala klystýr a nevěřila bych, kolik zbytků jsem měla ve střevech ještě i v poslední den půstu. To jsem poslední jídlo měla někdy v neděli k večeru.
Měla jsem už první jídlo, napařenou zeleninu jen do hrsti, ale mám pocit, že bych toho snědla více, moc mě to nezasytilo \":(\" .
Je pravda, jak někteří popisovali, že jídlo po půstu chutná jako nejlepší, co jsem kdy jedla \":D\" . Ale asi bych potřebovala delší půst, protože se mi spustila rýma, mám jednu dírku ucpanou, ale hned napoprvé by to asi nebylo to nejlepší. Cítím se skvěle, nejhorší byl pro mě druhý den. Vody jsem vypila asi kolem 5 litrů denně. Všem doporučuji, chce to jen pevnou vůli a psychicky se na to připravit.
Monika

PříspěvekNapsal: čtv zář 06, 2012 11:32 pm 

nikagol píše:
Tak mám za sebou 3-denní půst, zvládla jsem to zcela bez problému \":D\" . Každý den jsem dělala klystýr a nevěřila bych, kolik zbytků jsem měla ve střevech ještě i v poslední den půstu. To jsem poslední jídlo měla někdy v neděli k večeru.
Měla jsem už první jídlo, napařenou zeleninu jen do hrsti, ale mám pocit, že bych toho snědla více, moc mě to nezasytilo \":(\" .
Je pravda, jak někteří popisovali, že jídlo po půstu chutná jako nejlepší, co jsem kdy jedla \":D\" . Ale asi bych potřebovala delší půst, protože se mi spustila rýma, mám jednu dírku ucpanou, ale hned napoprvé by to asi nebylo to nejlepší. Cítím se skvěle, nejhorší byl pro mě druhý den. Vody jsem vypila asi kolem 5 litrů denně. Všem doporučuji, chce to jen pevnou vůli a psychicky se na to připravit.
Monika

Blahopřeju \":)\" Doporučil bych vyčistit si příště před půstem střeva. Ideálně šankaprakšalánou. Já si dal šanku, celej den sem jed rýži s máslem, během následujícího dne sem si dal tři malinký melouny (žlutej a nějaký další dva druhy) a k večeři okurky. Půst překyseluje, tak sem si před třemi týdny bez jídla touhle stravou zvednul pH. První klystýr sem si dal 2. den a vyšly ze mě jen malý tvrdý zelený bobky z okurkový vlákniny a semínek. Lezly ze mě hlavně kvasinky. Skoro až do konce. Poslední klystýr dva dny před koncem už obsahoval jen hnědo-oranžovou vodu (žluč a nějaký sajrajty). Už ale vím, že příště si mám dát s nějakým časovým odstupem psyllium s trochou vody a pak ho dost dlouho dostatečně zapíjet. A to samý před prvním jídlem.

Po třídenním půstu si toho můžeš dát víc. Za tu dobu se trávení ještě moc nezastaví a velmi rychle se rozjede. Jen si zvykni na ne moc velký dávky a zeleninu. Po delších půstech už to bude potřeba. Rozhodně zkus 7denní. Tak po třech dnech se přepneš na vnitřní trávení a přestaneš mít hlad.

Zjistil sem, že člověk by během půstu měl pít jen když má žízeň a nepřehánět to, pokud nepotřebuje ředit moc tmavou moč. Pavel Mácha z pust.cz to nedoporučuje. To byl případ mýho zanesenýho já během 15denního půstu před rokem. Na druhou stranu, když sem potřeboval čistit střeva, tak sem potřeboval dost tekutin na dvoulitrový urinový klystýry. Příště už je potřebovat nebudu.

Rýma by neměl být nemoc. Spíš se ti čistí nosní dutiny. Vřele doporučuju http://www.zdravi-az.cz/doc/R04_dzala_neti.pdf. Já si dutiny čistil každej den a po měsíci sem konečně měl pocit, že sou naprosto čistý.

PříspěvekNapsal: pát zář 07, 2012 11:19 am 

Díky za rady \":D\" ,
tak 10 dní před půstem jsem střevo čistila klystýry, šanka by asi byla lepší, tak příště...
Netušila jsem, že při půstu se organismus překyseluje.....ale PH se mi drželo dobře 6-7 PH.
A taky jsem nevěděla, že by se nemělo tolik pít. Tou vodou jsem se snažila zahánět hlad a celkem se mi to dařilo.
A jak poznám, že ze mě jdou kvasinky při klystýru? Jak vypadají?
Jsou vhodné při půstu klystýry slanou vodou?

PříspěvekNapsal: pát zář 07, 2012 3:05 pm 

nikagol píše:
Díky za rady \":D\" ,
tak 10 dní před půstem jsem střevo čistila klystýry, šanka by asi byla lepší, tak příště...
Netušila jsem, že při půstu se organismus překyseluje.....ale PH se mi drželo dobře 6-7 PH.
A taky jsem nevěděla, že by se nemělo tolik pít. Tou vodou jsem se snažila zahánět hlad a celkem se mi to dařilo.
A jak poznám, že ze mě jdou kvasinky při klystýru? Jak vypadají?
Jsou vhodné při půstu klystýry slanou vodou?

Kvasinky sou takový shluky hlenu. Sůl vysušuje sliznici střeva. Mnohem lepší je urina. Pročti si vlákno Klystýr a mikroklyzma.

PříspěvekNapsal: sob zář 08, 2012 11:37 am 

Ahoj půstaři,
tak jsem se sem konečně zase vrátila. Zatím nevím, zda půst na ty moje broblémy zabral, ale určitě k něčemu byl.
Bulka v prsu mi po půstu zůstala, ale to jsem snad vyřešila MMS obklady- kde se na místě udělaly puchýřky, vyteklo plno hnisu-sice jsem si dost vytrpěla, jak to pálilo a bolelo, ale nyní jsem už nic nenahmatala, ale jisté to bude až po kontrole.
Nyní dělám ale obklady z MMS i na játrech a pod levým žebrem, kde jsem si bohužel nahmatala dost velkou(i viditelnou) bouli. Tak snad na to ty obklady zaberou. Musím se kvůli tomu přeobjednat i u doktorky, protože kdyby mi to nahmatala ona, tak by to byl zase kolotoč vyšetření a stresů.I tak mám strach, aby to nebyl zase nějaký nádor, ale zatím nechci panikařit.
Očista nejspíš stále probíhá, protože se to všechno dere přes kůži-plno pupínků na obličeji i dekoltu. Už delší dobu taky pokašlávám, což nyní řeším MMSkem vnitřně, ale v neděli skončím, protože budu dělat 3-denní očistu krevní lymfy. Uvidím, kolik zhubnu, protože další týden se chystám na 7denní půst- ale to podle váhy.
Teď mě ale trápí, že jsem zatím nedostala menstruaci a budu to muset nějak řešit.

Tak mi držte palce, ať s tím pořádně zatočím.

PříspěvekNapsal: sob zář 08, 2012 11:41 am 

Ještě jsem chtěla dodat, že mi stále dost vypadávají vlasy. Samozřejmě jsem si všimla , že mi nové rostou. Ale je to normální?

PříspěvekNapsal: ned zář 09, 2012 2:06 am 

[quote="MarcelaJ":32n06w9t]
Dále prosím člena PECADOR, zda by mi mohl také k půstu něco napsat.
Vím, žes mi už radil dříve udělat půst.Myslela jsem, že to zvládnu jinak, ale bohužel. Pochopila jsem, že ses nejspíš léčil také s něčím závažným. Jak dlouho jsi vydržel držet půst? A měl jsi v průběhu nějaké vážnější potíže?
Já mám nejspíš tu nevýhodu, že už jsem zanesena po chemo a ozářkách, ale už se to nedá vrátit zpět. Ale pevně věřím, že to zvládnu a budu se snažit držet půst, co nejdéle.
Díky[/quote:32n06w9t]
Jsem šťasten, Marcelo, že jste se opět ozvala. Půst jsem Vám doporučoval a tak jsem se obával toho nejhoršího.

Můj příběh není zhoubné bujení ale rakovina jaksi naruby, kdy nějaký neznámý impuls v těle způsobí, že imunita Vám začne nemilosrdně likvidovat vlastní orgány. Začalo to na kůži, pak ledviny,

PříspěvekNapsal: ned zář 09, 2012 12:21 pm 

Dobrý den chci se zeptat...Mám doma mladý ječmen který užívám, užívám i vojtěšku... Při půstu samozřejmě ne...Ale zajímá mě Váš názor na to zařadit třeba mladý ječmen do návratovky...Zatím mám za sebou jen jedničky a jednu trojku při jedničce to nebyl žádný problém jak taky jinak...Ale co třeba po té trojce? Děkuji za odpověď

PříspěvekNapsal: ned zář 09, 2012 5:55 pm 

Dan-kudrna píše:
Dobrý den chci se zeptat...Mám doma mladý ječmen který užívám, užívám i vojtěšku... Při půstu samozřejmě ne...Ale zajímá mě Váš názor na to zařadit třeba mladý ječmen do návratovky...Zatím mám za sebou jen jedničky a jednu trojku při jedničce to nebyl žádný problém jak taky jinak...Ale co třeba po té trojce? Děkuji za odpověď

Při trojce bys to dal i bez návratovky, kdybys jed nějakou lehčí stravu. Jestli ale uvažuješ o tom, že někdy dáš třeba jen týdenní půst, tak nad tím neuvažuj. Je potřeba vypěstovat si ty správný návyky. Návratovka je nejdůležitější část půstu a při chybě si můžeš dost ublížit.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]