Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je úte zář 24, 2024 9:26 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 578 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 39  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Posilovanie
PříspěvekNapsal: čtv srp 23, 2012 7:55 pm 
Offline

Registrován: pon lis 09, 2009 6:20 pm
Příspěvky: 254
Tak pokračujem teda tu o tých vegánskych proteínoch, ešte trochu mimo odbočím, ja som si jednu dobu kupovala "nedenaturovaný" srvátkový proteín - kvôli adrenálnej únave, ale takýto proteín je úplne nereálny, po dôkladnom preskúmaní som zistila, že niečo takéto neexistuje, zákon nedovoľuje výrobcom použitie surových mliečnych produktov, v Amerike je za to dokonca postih a všetky proteíny označované ako nedenaturované sú aj tak z pasterizovaného mlieka, v Amerike sa používa tzv. flash pasterizácia - tzv. blesková pasterizácia, kedy sa mlieko zahreje na 15-20 sekúnd na 71 až 74 stupňov celzia, ale aj pri takejto teplote sa mliečne bielkoviny už denaturujú, to len pre tých, čo si kupujú srvátkové "nedenaturované" proteíny. Môžete si to overiť napr. tu, kde výrobca tvrdí, že predáva nedenaturovaný proteín vyrobený z mlieka, ktoré prešlo flash pasterizáciou, lebo to vyžaduje zákon v Amerike:

http://www.radiantlifecatalog.com/produ ... upplements

Tak som si potom nejakú dobu vyrábala srvátku sama doma, zcedila som vyrobený kozí kefír cez plátno a zostala mi tam surová srvátka, tá samozrejme ani zďaleka nedosahuje obsah aminokyselín ako kupované srvátkové proteíny, ale minimálne je to surový ľahko stráviteľný produkt.

Čo som ja doteraz študovala vegánske proteíny, Sun Warrior je špička v tejto oblasti, veľa firiem vyrába už ryžový proteín, žiaľ niektoré sú často kontaminované ťažkými kovmi.

Tu je napr. presné zloženie aminokyselinového profilu ich proteínu:

http://www.sunwarrior.com/store/protein ... nilla.html
http://www.iherb.com/Sun-Warrior-Protei ... 1-kg/23099

Ten proteín je surový z naklíčenej ryže a fermentovaný, čo zvyšuje podiel niektorých aminokyselín, má perfektnú stráviteľnosť a zachovanú enzymatickú aktivitu. Je známe, že kulturisti, ktorí sa cpú veľkými množstvami bielkovín, trpia často črevnou dyspepsiou, majú problémy s trávením a tie bielkoviny im hnijú v črevách, preto musia dodávať tráviace enzýmy. Každá bielkovna navyše je pre organizmus záťaž - pečeň, obličky, vznikajú odpadové produkty v procese metabolizmu bielkovín. Kulturisti stále niečo počítajú, stravu triedia podľa tabuliek, riešia aminokyselinové profily... na raňajky si dajú praženicu z piatich bielkov a žĺtka vyhodia, lebo tak to majú nalinajkované v časopise MUSCLE&FITNESS. Tam ide primárne o nárast svalovej hmoty a nie o zdravie človeka. To, že nejaký výživový postup funguje krátkodobo na nejaký cieľ - schudnutie, vyrysovanie svalovej hmoty neznamená, že je pre človeka vhodný dlhodobo. Ak sa človek oslobodí od izolovaného myslenia vo výžive, pochopí, že celistvosť potravín funguje omnoho komplexnejšie v ľudskom organizme.

Napr. toto je surový proteín od firmy Garden of Life, keď si človek pozrie to zloženie, sú tam samé klíčky - amarantové, prosové, ryžové, šošovicové, cícerové, pohánkové... ja si klíčky často odšťavujem, takže mám perfektný a čerstvý zdroj a nemusím si kupovať potom takéto produkty a izoláty, kde je vždy isté riziko oxidácie:

http://www.iherb.com/Garden-of-Life-RAW ... 22-g/22343

Myslím, že je to aj lepšia voľba ako cpať do seba nejaké hrachové izoláty - vegánsky hrachový proteín.

Treba sa vždy naučíť čítať, čo výrobca tvrdí o svojom výrobku, napr. hrachový proteín - mám si ho kúpiť lebo neobsahuje sóju, umelé farbivá, umelé sladidlá, alergény, lepok, modifikované potraviny, je vegánsky a obsahuje enzýmy - ale toto všetko a ešte oveľa viac mi spľnajú napr. tie zeleninové a klíčkové šťavy+namočené semená a orechy, odšťavením ich zbavím vlákniny a získam koncentrovanú stravu. Niektoré orechy sa dajú pomlieť na pastu a táto fermentovať bididokultúrami, alebo napr. do mandľového mlieka pridám trochu hotového keífru (bez kefírových zrń) a nechám sfermentovať a tak zvýšiť ich výživovú hodnotu. Príp. "green smoothies" pre športovcov, kde sa doplnia superfoody ako napr. včelí peľ, maca, spirulina, chia semienka...:

http://www.youtube.com/watch?v=KHauIrMCjj8

Konopný proteín nie je nič iné ako pomleté celé konopné semienko, z ktorých sa odstránil olej, ktoré je ešte jemne prefiltrované a zbavené hrubej vlákniny, aby tam zostala hlavne tá proteínová časť.

V súčasnej dobe si už ale tieto vegánske proteíny nekupujem, zdá sa mi to zbytočné a myslím, že ak má niekto možnosť si robiť surové šťavy hlavne zo zelených rastlín, klíčkov - tak tie sú dostatočným zdrojom aminokyselín - ja do nich pomixujem namočené konopné semená, mandle, slnečnicové a pod. Človek nepotrebuje toľko bielkovín ak ich konzumuje v nedenaturovanom stave. Jedine, ak by som vykonávala nejakú super náročnú športovú aktivitu, by to stálo za zváženie, príp. niektoré choroby ako adrenálna únava, podvýživa v dôsledku priepustného čreva a pod. Alebo ak nemám možnosť niekde si robiť surové šťavy - napr. na turistike.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Posilovanie
PříspěvekNapsal: čtv srp 23, 2012 8:57 pm 
Offline

Registrován: pon srp 30, 2010 2:07 pm
Příspěvky: 280
Xeelee píše:
Intenzita cvičení bude vysoká. Jde o hodně náročnej trénink s vlastní vahou, přitahování apod. Prostě cviky podobný těm na videu. Takže na kolik bílkovin bys to viděl? Určitě budou po maximálně hodinovém tréninku potřeba.

Je teda OK dát si ovocnou snídani a případně? A do kolika gramů za den bych se měl vejít na nízkosacharidový dietě? Rozhodně bych ji vyzkoušel. Moc rychlý jídlo po tréninku teda určitě vynechám. O tebou popsanou závislost opravdu nestojím. Chci bejt schopnej podávat výkony i když není poblíž hromada cukrů a vody. Nějaký pomalejší ovoce hned po tréninku teda podle tebe není dobrej nápad? Třeba jablko a mrkev, jak píše níž inzenyr.

Jak teda vidíš poměr a množství S/B/T při nízkosacharidový stravě?

Přerušovanej půst zní zajímavě, jen nevím, jestli to v kombinaci s posilováním a tréninky zvládnu. Časem se k tomu ale určitě dopracuju. Všude se ale píše, že tělo zpracovává bílkoviny hned po tréninku. Jak vnímáš variantu přerušovanýho půstu s jedním jídlem po tréninku? A co třeba taková voda s citrónem? Trénink překyseluje.

Parkour rozhodně není taková intenzita, aby se musely doplňovat bílkoviny z prášku. Přes 1g bílkovin/kg na den potřebuješ, pokud chceš rychle získávat objem svalů. Parkour a jakékoliv cvičení s vlastním tělem je úplně o něčem jiném.
Po tréninku je vhodné počkat s jídlem hlavně kvůli tomu, aby už nebyla krev soustředěná ve svalech a mohlo se rozjet trávení.
U nízkosacharidových diet se neudává poměr těchto živin, ale jsou vlastně jen dvě pravidla: maximálně 1g sacharidů na kg váhy + bílkovin a tuku kolik potřebuješ.
Intermittent fasting diety jsou zpravidla přímo spojené s intenzivním tréninkem (trénink nalačno je důležitá součást těch diet), často přímo s kulturistikou, takže se nemusíš bát, že by to nešlo.

"Všude se ale píše, že tělo zpracovává bílkoviny hned po tréninku." Při půstování a low-carb bohužel spoustu takových tvrzení nelze brát vůbec vážně, jsou dělané na "normální" lidi a především cokoliv co se týká bílkovin je zpravidla placené prodejci proteinových drinků, to máš úplně stejné jak s farmaprůmyslem...

Vodu s citrónem bych klidně pil celý den, to je jedno.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Posilovanie
PříspěvekNapsal: čtv srp 23, 2012 9:15 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 22, 2011 2:03 pm
Příspěvky: 741
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
ravima píše:
Parkour rozhodně není taková intenzita, aby se musely doplňovat bílkoviny z prášku. Přes 1g bílkovin na den potřebuješ, pokud chceš rychle získávat objem svalů. Parkour a jakékoliv cvičení s vlastním tělem je úplně o něčem jiném.
Tak to je skvělá zpráva.
ravima píše:
Po tréninku je vhodné počkat s jídlem hlavně kvůli tomu, aby už nebyla krev soustředěná ve svalech a mohlo se rozjet trávení.
U nízkosacharidových diet se neudává poměr těchto živin, ale jsou vlastně jen dvě pravidla: maximálně 1g sacharidů na kg váhy + bílkovin a tuku kolik potřebuješ.
Intermittent fasting diety jsou zpravidla přímo spojené s intenzivním tréninkem (trénink nalačno je důležitá součást těch diet), často přímo s kulturistikou, takže se nemusíš bát, že by to nešlo.

Vodu s citrónem bych klidně pil celý den, to je jedno.

Po tréninku počkat jak dlouho?

A jednoduchá pravidla low-carb diety se mi taky líbí \":-)\" Předpokládám, že je kompatibilní s intermittent fasting dietami. A je to kompatibilní s konzumací BIO másla a kvalitních syrových vajíček, viz diskuze o CLA.

Měl sem na mysli problémy s intermittent fastingem psychickýho charakteru. Vím jak se stravuju, když zrovna nedržím půst. Je teda OK najíst se co nejdřív po tréninku, hned jak ze svalů uteče krev a rozjede se trávení? A je voda s citronem (případně dalšími šťávami) OK i při intermittent fastingu?

Zkusím napnout všechny svý psychický síly a najet na kombinaci těch dvou diet během návratovky, pokud si to neodporuje.

Všechno teď vypadá o tolik jednodušší... Co já bych si bez tebe počal. BTW nejsi náhodou z Prahy?

_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin: download / online / kompletní sakulova
Používejte MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Posilovanie
PříspěvekNapsal: čtv srp 23, 2012 9:46 pm 
Offline

Registrován: pon srp 30, 2010 2:07 pm
Příspěvky: 280
[quote="Xeelee":2kckpmpg]A jednoduchá pravidla low-carb diety se mi taky líbí \":-)\" Předpokládám, že je kompatibilní s intermittent fasting dietami.[/quote:2kckpmpg]
Ano, více než kompatibilní. Když jíš jako palivo tuk, po adaptaci ani nemáš celý den hlad, je to podobné jako při půstu.

[quote="Xeelee":2kckpmpg]Je teda OK najíst se co nejdřív po tréninku, hned jak ze svalů uteče krev a rozjede se trávení? A je voda s citronem (případně dalšími šťávami) OK i při intermittent fastingu?[/quote:2kckpmpg]
Je to OK, ale není to nevyhnutelné jako při high-carb. Voda s citronem nebo minerály taky OK, on to není přece žádný dlouhodobý půst, při kterém by se mělo úplně zastavit trávení.
[quote="Xeelee":2kckpmpg]Co já bych si bez tebe počal. BTW nejsi náhodou z Prahy?[/quote:2kckpmpg]
Neboj, přijde vševěd nebo někdo, a začne se snažit všechno zpochybňovat \</div

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Posilovanie
PříspěvekNapsal: čtv srp 23, 2012 10:10 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 22, 2011 2:03 pm
Příspěvky: 741
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
ravima píše:
Ano, více než kompatibilní. Když jíš jako palivo tuk, po adaptaci ani nemáš celý den hlad, je to podobné jako při půstu.

A jak mám v tomhle režimu zabránit překyselení?
ravima píše:
Xeelee píše:
Je teda OK najíst se co nejdřív po tréninku, hned jak ze svalů uteče krev a rozjede se trávení? A je voda s citronem (případně dalšími šťávami) OK i při intermittent fastingu?
Je to OK, ale není to nevyhnutelné jako při high-carb. Voda s citronem nebo minerály taky OK, on to není přece žádný dlouhodobý půst, při kterém by se mělo úplně zastavit trávení.

Po jak dlouhý době je teda možný se najíst?

Po přečtení viewtopic.php?p=43383#p43383 si říkám, jestli by bylo kompatibilní pití kombuchovího nápoje (příp. vodního kefíru). Aspoň před nebo po jídle by to mohlo být OK.

_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin: download / online / kompletní sakulova
Používejte MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Posilovanie
PříspěvekNapsal: čtv srp 23, 2012 10:48 pm 
Offline

Registrován: pon srp 30, 2010 2:07 pm
Příspěvky: 280
No to už je celkem jedno, principy znáš, tak si udělej vlastní systém. Já se snažím vystihnout jak věci fungují, porovnat různé postupy a zkušenosti lidí a pak si to dělám podle sebe a experimentuju. Tak si vyzkoušej co chceš a uvidíš \":-)\"

Překyselení, to je zajímavá otázka. Já už na pH moče dávno kašlu. Nikdy jsem stejně nevypozoroval nějaké jasné souvislosti se stravou. A ledviny jsou filtr kyselin, ne zásad, tak ať to je klidně lehce kyselé. Nějaké celkové překyselení těla ale určitě nehrozí. A když si dám třeba okurku s mandlema, tak to je jedno z nejzásadotvornějších jídel vůbec \":-)\"
Asi takhle - když má někdo v pohodě psychiku, sportuje, dobře tráví atp., tak udrží i tu zásaditou moč klidně na mase s obilím, tak proč ne na tomhle...
Jestli myslíš ketózu, tak to úplně nevím. On obecně metabolismus při low-carb sportu není zrovna moc vědecky popsán. Ale kulturisti (v souvislosti s cyklickou ketogenní dietou) udávají, že pokud nejdou s cukrama úplně na minimum na několik dní za sebou, do ketózy se vůbec nedostanou. Takže když se při low-carb jí třeba kolem 50g sacharidů denně...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Posilovanie
PříspěvekNapsal: čtv srp 23, 2012 10:56 pm 
Offline

Registrován: pon lis 09, 2009 6:20 pm
Příspěvky: 254
možno mimo téma, ale stále sa tu rieši strava, aminokyselinové profily jednotlivých potravín... veď keď počas dňa skombinujem rôzne potraviny, tak ono ten aminokyselinový profil sa v tele nakombinuje sám, tak nebudem riešiť to, že konope nemá idálny profil, odšťavím si zeleninovú šťavu, rozmixujem do toho konopné zrnká a len boh vie aký to bude mať výsledný aminokyselinový profil v mojom tele....keď sa to ešte skombinuje aj s inými potravinami počas dňa, základ ale je, aby strava bola kvalitná, aby som mala v poriadku trávenie, čo nestrávim to nevyužijem....

a ešte jedna vec, čo sa moc nespomína, sú niektoré faktory, ktoré významne znižujú výkonnosť športovca, môžu to byť napr. hormonálne problémy - so štítnou žľazou (drtivá väčšina ľudí má totálny defitict jódu a selénu) a napr. ťažké kovy, tie dokážu značne zredukovať telesnú výkonnosť - človek nemusí ani nejak cítiť, žeby mal extra zdravotné problémy, ale už aj minimum ťažkých kovov ho môže fyzicky oslabiť, preto pravidelná detoxikácia zameraná na znižovanie ťažkých kovov, ďalej chronické infekcie v tele, zaujímavá kniha, kde vrcholová bežkyňa si značne zvýšila svoj výkon liečbou boreliózy, likvidáciou parazitov, podstúpila rôzne alternatívne terapie ako detox pečene, IV terapia vitamínom C, otestovanie štítnej žľazy, liečba anémie, črevné kávové výplachy, test na ťažké kovy...

http://www.lymebook.com/tick-slayer-perry-louis-fields

Ak mi budú šlapať hormóny, moje telo bude detoxikované, budem mať perfektné funkčné trávenie - tu stačí sama o sebe vitariánska strava, priebežne budem robiť protiparazitné kúry (vyššie riziko práve pri surovej strave), budem dodávať niektoré látky, ktoré sú problematické zabezpečiť aj stravou či už v dôsledku deficitu v pôde - jód, selén alebo aj vitamín D3 hlavne v zime... to sú všetko faktory, ktorými si môžem nielen zlepšiť zdravie, ale aj zároveň fyzický výkon.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Posilovanie
PříspěvekNapsal: čtv srp 23, 2012 11:00 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 22, 2011 2:03 pm
Příspěvky: 741
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
ravima píše:
No to už je celkem jedno, principy znáš, tak si udělej vlastní systém. Já se snažím vystihnout jak věci fungují, porovnat různé postupy a zkušenosti lidí a pak si to dělám podle sebe a experimentuju. Tak si vyzkoušej co chceš a uvidíš \":-)\"

Systém si upravím podle potřeby, ale zajímala by mě přibližná doba od tréninku, kdy je trávení připravený na jídlo. A taky tvůj názor na to, jestli není problém s pitím kombuchy a režimem přerušovanýho půstu. Teda hlavně mimo čas jídla.

_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin: download / online / kompletní sakulova
Používejte MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Posilovanie
PříspěvekNapsal: čtv srp 23, 2012 11:13 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 22, 2011 2:03 pm
Příspěvky: 741
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
bludicka píše:
možno mimo téma, ale stále sa tu rieši strava, aminokyselinové profily jednotlivých potravín... veď keď počas dňa skombinujem rôzne potraviny, tak ono ten aminokyselinový profil sa v tele nakombinuje sám, tak nebudem riešiť to, že konope nemá idálny profil, odšťavím si zeleninovú šťavu, rozmixujem do toho konopné zrnká a len boh vie aký to bude mať výsledný aminokyselinový profil v mojom tele....keď sa to ešte skombinuje aj s inými potravinami počas dňa, základ ale je, aby strava bola kvalitná, aby som mala v poriadku trávenie, čo nestrávim to nevyužijem....

Bavíme se o režimu s jedním jídlem denně, složeným z bílkovin, tuků a max. 1 g sacharidů na kilo váhy (v mém případě do 60 g). Byl bych velmi rád, kdyby to jídlo bylo co nejvyváženější. A obsah sacharidů si stejně budu muset spočítat.

Selenu bych měl mít dost, na zjištění stavu jódu už se delší dobu chystám a o chelaci v horizontu následujících dvou měsíců neuvažuju. Určitě se k ní ale někdy dostanu.

_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin: download / online / kompletní sakulova
Používejte MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Posilovanie
PříspěvekNapsal: čtv srp 23, 2012 11:18 pm 
Offline

Registrován: pon srp 30, 2010 2:07 pm
Příspěvky: 280
Xeelee píše:
Systém si upravím podle potřeby, ale zajímala by mě přibližná doba od tréninku, kdy je trávení připravený na jídlo. A taky tvůj názor na to, jestli není problém s pitím kombuchy a režimem přerušovanýho půstu. Teda hlavně mimo čas jídla.

Já jím podle pocitu, po tréninku mě prostě jídlo ani nenapadne. Přijdu domů, dám si sprchu, piju, počkám až se stráví voda a pak teprv přemýšlím, jestli budu jíst a co. Jde jen o to, nesnažit se zbytečně do sebe něco nacpat co nejrychleji, jak je to doporučované na mnoha sportovních stránkách...
Kombuchu nemám nastudovanou, nevím ani pořádně co to je. Já se snažím si jídlo co nejvíc zjednodušovat, už dávno ani nepoužívám odšťavňovač, o kterém jsem si zezačátku myslel, že se bez něj vůbec nedá zdravě stravovat \":-)\"
Můžu ti ale říct, co si o tom myslí tvůrci některých těchto diet. Někdy se té "fasting" fázi říká pouze "undereating", kdy je povolena i zelenina nebo trochu ovoce. Nesmí se pouze kalorická jídla. Takže z toho pohledu by asi nějaká kombucha neměla vůbec vadit... (ale udává se, že ideální je pouze voda.)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Posilovanie
PříspěvekNapsal: čtv srp 23, 2012 11:45 pm 
Offline

Registrován: ned črc 08, 2012 10:28 am
Příspěvky: 734
Bludicka : Môžem ti povedať, že fungujú aj "denaturované" srvátkové proteíny v prášku... \</div

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Posilovanie
PříspěvekNapsal: pon srp 27, 2012 8:03 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28370
Bydliště: Poděbrady
ravima píše:
No to už je celkem jedno, principy znáš, tak si udělej vlastní systém. Já se snažím vystihnout jak věci fungují, porovnat různé postupy a zkušenosti lidí a pak si to dělám podle sebe a experimentuju. Tak si vyzkoušej co chceš a uvidíš \":-)\"

Překyselení, to je zajímavá otázka. Já už na pH moče dávno kašlu. Nikdy jsem stejně nevypozoroval nějaké jasné souvislosti se stravou. A ledviny jsou filtr kyselin, ne zásad, tak ať to je klidně lehce kyselé. Nějaké celkové překyselení těla ale určitě nehrozí. A když si dám třeba okurku s mandlema, tak to je jedno z nejzásadotvornějších jídel vůbec \":-)\"
Asi takhle - když má někdo v pohodě psychiku, sportuje, dobře tráví atp., tak udrží i tu zásaditou moč klidně na mase s obilím, tak proč ne na tomhle...
Jestli myslíš ketózu, tak to úplně nevím. On obecně metabolismus při low-carb sportu není zrovna moc vědecky popsán. Ale kulturisti (v souvislosti s cyklickou ketogenní dietou) udávají, že pokud nejdou s cukrama úplně na minimum na několik dní za sebou, do ketózy se vůbec nedostanou. Takže když se při low-carb jí třeba kolem 50g sacharidů denně...

Tak tuto informaci musím potvrdit, prostě vyrovnaný jedinec s fungujícím trávením může jíst prakticky pouze kyselinotvorná jídla a stejně si udrží celkem správné hodnoty pH. Nicméně je holým faktem, že zrovna toto se mnoha lidem bohužel nepovede, jde o velice malou část naší uspěchané a psychicky vyčerpané populace.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Posilovanie
PříspěvekNapsal: pon srp 27, 2012 9:07 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 22, 2011 2:03 pm
Příspěvky: 741
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
Jarda píše:
Tak tuto informaci musím potvrdit, prostě vyrovnaný jedinec s fungujícím trávením může jíst prakticky pouze kyselinotvorná jídla a stejně si udrží celkem správné hodnoty pH. Nicméně je holým faktem, že zrovna toto se mnoha lidem bohužel nepovede, jde o velice malou část naší uspěchané a psychicky vyčerpané populace.

To už bych moh splňovat. Tak po 3/4 roce očist a téměř dokončeném 21denním půstu už sem s čistotou organizmu skoro spokojenej, trávení mám výborný a jím prakticky jen syrovou rostlinnou stravu. Psychiku mám dobrou. Byl sem vždycky odolnej vůči stresu a takovej kliďas, že mě nikdo (opravdu nikdo) nedokázal naštvat. A potom co sem rok pracoval na svém duchovním rozvoji se mi podařilo stresový reakce prakticky odbourat i ve velmi stresových situacích.

_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin: download / online / kompletní sakulova
Používejte MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Posilovanie
PříspěvekNapsal: úte srp 28, 2012 12:42 am 
Offline

Registrován: ned črc 08, 2012 10:28 am
Příspěvky: 734
Xeelee píše:
To už bych moh splňovat. Tak po 3/4 roce očist a téměř dokončeném 21denním půstu už sem s čistotou organizmu skoro spokojenej, trávení mám výborný a jím prakticky jen syrovou rostlinnou stravu. Psychiku mám dobrou. Byl sem vždycky odolnej vůči stresu a takovej kliďas, že mě nikdo (opravdu nikdo) nedokázal naštvat. A potom co sem rok pracoval na svém duchovním rozvoji se mi podařilo stresový reakce prakticky odbourat i ve velmi stresových situacích.

Ehhmmmmmm...... \":lol:\" ...... potyčky medzi nami dvoma spred pár mesiacov dozadu toho nie sú teda dôkazom... A povedz mi Xeelee, čím živíš mozog ? Mozog živia TUKY... a tuky z orechov... to teda nie je nič ideálne... a ešte, keď sú v malom množstve...
Nie je to len o čistení, ale aj o zásobení tela kvalitnými živinami. Škoda, že tu tak odsudzujete živočíšne potraviny. Nepoviem nič, ak haníte (nevykám, hovorím o väčšine užívateľov fóra) nekvalitné mäso z "podozrelého chovu"... ale... staviať rastliny nad čerstvé živočíšne produkty ? To fakt nie je dobrý nápad... Ale o.k., len rátaj s tým, že svalovinu z toho nevybuduješ (len takú "smiešnu"), keďže sme vo vlákne "Posilovanie"... Nič z toho čo som písal si neber príliš osobne.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Posilovanie
PříspěvekNapsal: úte srp 28, 2012 11:01 am 
Offline

Registrován: pát črc 22, 2011 8:29 pm
Příspěvky: 627
NOWOCAYN_2 píše:
Ehhmmmmmm...... \":lol:\" ...... potyčky medzi nami dvoma spred pár mesiacov dozadu toho nie sú teda dôkazom... A povedz mi Xeelee, čím živíš mozog ? Mozog živia TUKY... a tuky z orechov... to teda nie je nič ideálne... a ešte, keď sú v malom množstve...
Nie je to len o čistení, ale aj o zásobení tela kvalitnými živinami. Škoda, že tu tak odsudzujete živočíšne potraviny. Nepoviem nič, ak haníte (nevykám, hovorím o väčšine užívateľov fóra) nekvalitné mäso z "podozrelého chovu"... ale... staviať rastliny nad čerstvé živočíšne produkty ? To fakt nie je dobrý nápad... Ale o.k., len rátaj s tým, že svalovinu z toho nevybuduješ (len takú "smiešnu"), keďže sme vo vlákne "Posilovanie"... Nič z toho čo som písal si neber príliš osobne.

Rekl bych, ze posilovani a svalovina vubec neni to same.
To je jako bych tvrdil, ze maratonci nebo silnicni cyklisti nepotrebuji posilovat.
Vetsinou ti co vypadaji jako hubenouri jsou prave v techto sportech nejlepsi.
U techto sportu bych o smesne svalovine rozhodne nehovoril, nebo chcete tvrdit, ze si s nimi klidne na jejich urovni zabehnete maraton nebo si s nimi zajedete Tour de France, protoze mate vetsi svaly?
Asi tezko.
Ke kazdemu sportu se nehodi velky objem svalu.
Ja treba beham a jezdim na kole silnici a k tomu velky objem svalu vubec nepotrebuji, pokud bych na kole jezdil drahu, tak naopak velky objem dat potrebuji. Ale ani nejlepsi drahari na silnici nemaji sanci udelat dobry vysledek, to same plati o silnicarich na draze.

Xeelee tu uvadi, ze chce posilovat, ne ze sebe delat hromadu svalu.
Takze se v podstate bavite kazdy o uplne necem jinem, proto se nemuzete dohodnout. \":-)\"


Safra, ja jsem do ted zil v domeni, ze mozek jede vyhradne na glukozu:

http://www.poranenimozku.cz/fakta-o-mozku/vyziva-mozku/

Ted se tady dozvidam, ze jede na tuk.

Inzenyr


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 578 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 39  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz