Po naštudovaní si tejto oblasti by som si dovolil zhrnúť podstatné info k HCL:
Akútne riešenie problémov v trávením / žalúdkom / nedostatkom HCL
Poradie postupu:
1.) Zanalyzovať súčasný stav trávenia v žalúdku – cez grgací test a Betain HCL test + brať do úvahy symptómy zlého trávenia
2.) vyčistiť žalúdok mechanicky – domáce / ambulantné výplachy – cieľom je očistiť sliznicu žalúdka od rôznych nánosov hlavne nestrávenej potravy a umožniť opätovné vylučovanie žalúdočných štiav inak povedané odstrániť mechanické prekážky pre vylučovanie
3.) obnoviť tvorbu žalud. štiav (zoradené podľa priority):
a. obnovením psychickej pohody a rovnováhy (minimalizáciu stresu, konfliktov, pozitívne myslenie,..)
b. správnou voľbou vhodnej potravy (vynechať 5 bielych jedov + cigarety, alkohol, drogy,.. + konzumáciou veľkého obsahu ovocia, zeleniny, vlákniny,)
c. správnym strávením potravy v ústach – pomalé a dôkladné prežúvanie každého jedla na kašu
d. správnym množstvom potravy na jedlo – neprejedať sa, menej je viac, nechať priestor na premiešanie potravy v žalúdku, nepreťažovať pankreas,...)
e. správnym pitným režimom – nezapíjať jedlo, dodržiavať odstupy, piť medzi jedlami
f. použitím fungicídnych potravín (zázvor, citrón, grepfruit, určitá zelenina...)
g. aplikovaním fungicídnych bylín (jedovaté, veľké riziko otravy, len pod dozorom skúsenej osoby,..)
h. fyzickým pohybom – pravidelný pohyb / šport / cvičenia
4.) doplnenie žalud. štiav z externých zdrojov:
a. doplnenie HCL (chemický preperát)
Mám ale otázky pred sebou:
1.) je toto myslenie správne a teda je postup rozumný?
2.) aký je súvis medzi žalúdočnou šťavou a HCL s pohľadu obnovy a produkcie? (napr. môžem mať dostatok štiav ale bez HCL, alebo naopak?...)
3.) čo potrebuje HCL na výrobu seba samej (stopové prvky, vitamín,...??)
4.) dajme tomu, že už mám super funkčné trávenie - dokáže si potom telo samo poradiť s parazitmi, s kandidou, s prekyslením tela, so zahlienením, a s inými chorbami .... ?