bludicka píše:
V čase, keď sa tento výskum robil, nebola ešte identifikovaná aminokyselina taurín a zistilo sa, že táto je kľúčová na to, aby mačky správne metabolizovali proteíny, ale táto sa ničí práve varom. Aby mačky prežili na varenom mäse, musí sa im umelo dodávať aminokyselina taurín.
Myslím, že keď si vitariáni môžu dodáva do tela D3-ku, B12-tku, A, E vitamín, MSM (síra) a podobne, tak ja si možno vďaka informáciám od Teba, kúpim tabletkový Taurín....
Inak, neviem ako sa správajú aminokyseliny čo sa týka vyluhovania do vody... Možno niektoré ostávajú v tkanive, iné sa možno vyluhujú pri varení...NEVIEM, preto by ma zaujímalo, či to mäso bolo varené vo vode (predpokladám na 99% že áno), a hlavne, v akom množstve vody... Keď bolo dusené a najprv osmahnuté na masti napríklad, tak si uchovalo šťavnatosť, a menšie množstvo vody počas dusenia by nemuselo odobrať taurín do seba, AK sa taurín dá vyluhovať. Neviem, nechcme špekulovať, spomínam túto možnos len preto, lebo ako vieme, už veľa výskumov dokázalo všeličo, ale zistilo sa, že to boli omyli, a to často na základe nejakého detailu, ktorý vie obrátiť veci o 180 stupňov. ako vravím, NEVIEM.
Niečo o tauríne : Taurín alebo taurin je aminokyselina obsahujúca síru, známa pod chemickým názvom beta-aminoetansulfónová kyselina. Taurín vzniká v tele z aminokyseliny metionínu a cystenínu a nachádza sa vo väčšine buniek, a v svalovine. Taurín sa používa ako antioxidant, znižujúci vylučovanie chlornanov imunitnými bunkami. Taurín tiež pomáha pri osmoregulácii (udržovanie rovnovážnej koncentrácie iónov) vo vnútri bunky.
Taurín je obsiahnutý v rôznych potravinách, ako napr. v mäkkýšoch, rybách, hydine a je pridávaný do väčšiny detských výživ. Jednou z jeho funkcií je termoregulačná. Taurín pomáha regulovať teplotu tela takže sa telo neprehrieva ani nepodchladzuje.
Ale zas na druhej strane :
Taurín je podmienečne esenciálna aminokyselina, ktorá sa prirodzene vyskytuje v ľudskom tele.Nachádza sa taurín aj v mačacom tele vo forme podmienečnej esenciálnej aminokyseliny ? Ak nie, tak už vieme, kde môže byť pes (alebo mačka) zakopaný....
Mačka je zvláštny tvor sám o sebe - osobnosť mačky je jedinečná, akoby to bolo zviera z inej planéty.... Mačka má rada elektromagenitcký smog (človek rozhodne nie), ľavotočivá voda (ktorá človeku tak prispieva) jej ŠKODÍ...
Radšej by som uvítal výskum na psoch...
Bludička ďalej píše toto : "tepelne upravené mäso vytvára toxíny tzv. heterocyklické amíny, ktoré sú jednoznačne karcinogénne" .... Pozastavím sa pri tom.... Chýba tu dôležitá informácia.... A to, o aké tepelné upravovanie ide.... Či ide o opekanie na ohni s tým, že padajúci tuk do pahreby sa znova zachytáva vo forme výparov v mäse už ako karcinogénny (údajne), alebo či ide o vysmážanie na rastlinnom oleji (rôzne druhy), alebo na masti, alebo na Ghí.... alebo či ide o varenie vo vode (100 stupňov celzia sa neprekročí, ak, tak na v tlakovom hrcni o pár stupňov).... Keď sa jedná o výskum ktorý mal hanobiť mäso ako také, čiže pochádzajúci "z dieľne" tých, ktorí hanobia jedenie mäsa, tak by som sa nedivil, keby paušalizovali negatívne účinky opekania mäsa na VŚETKY DRUHY tepelnej úpravy mäsa, pričom problém by mohol vytvárať napríklad jeden druh (opekanie), druhý by tvoril problém o polovicu menší (vysmážanie), ak vôbec... A tretí by bol neškodný (varenie vo vode)... Neviem, aj to je možné. Ja len chcem byť objektívny.... Nechcem "emocionálne" ani "mechanicky" ničomu veriť, som otvorený rôznym možnostiam. A viem, že vegánstvo a podobné stravovacie systémy tohto druhu založené na "morálke" sa často spráávajú ako náboženstvo, a to už nemusí byť o realite, ale o viere a presvedčeniach podmienených TÝM, že PODĽA NIEKOHO BOH NECHCE, ABY SME JEDLI ZVIERATÁ, tak tomu treba prispôsobiť teórie, a možno aj výskumy, lebo ako vieme, vo veľa náboženstvách"BOH" prináša obete na ľudských životoch, a aj milióny obetí... Tak čo je potom sfalšovaný výzkum ? To je len slabý odvar...Nepíšem ale, ŽE TO TAK MUSÍ BYŤ.... Píšem len svoj názor....