Kiddo píše:
Dobrý den, chtěla bych napsat o něčem, co mne naprosto šokuje.
Trpím na kvasinkové infekce. Gynekoložka, kterou jsem navštěvovala mi s klidem dále předepisovala antikoncepci
(mám navíc zvýšenou srážlivost krve), gynekolog, kterého jsem navštívila nyní mi zase pověděl, že ta moje dieta bez cukru
je hloupost, že nemá smysl se takhle "trápit" (dávám záměrně do uvozovek protože jako ještě větší trápení než nejezení potravin s obsahem cukru, mi přijde trápení s kvasinkami).
Teď zase čtu na webu ordinace.cz že "Výživová doporučení, jako např. omezení cukrů ve stravě, vynechání plísňových sýrů mají pramalou roli ve vývoji a opakování kvasinkových infekcí."
Co to má znamenat??
Mimochodem, gynekolog mi předepsal Candivac - tablety k perorálnímu užívání. Zajímavý popis způsobu účinku:
"Doplněk stravy Candivac obsahuje příznivou kombinaci vybraných kmenů kandid (nejčastějších původců vaginálních mykóz) a propionibakteria, která zajišťuje podporu specifické imunity proti zánětům pohlavního ústrojí vyvolaným zejména různými druhy kvasinek - kandid... Princip účinku doplňku stravy Candivac spočívá v navození imunity proti nejčastějším původcům vulvovaginálních mykóz podáváním neškodného antigenního materiálu z inaktivovaných mikroorganismů."
Tedy něco na ten způsob jako fungují vakcíny. C případě aktivní infekce kandidou mi přijde užívat to jako nesmysl.
Snad je můj názor opodstatněný?
Ano, je to blbost, tělo si je schopno tvořit si protilátky proti bakteriím a jiným šmejdům pouze v případě, že je rozpozná. Vytvoří si tedy protilátky na zmutovaný-oslabený kmen a pokud přijde ten normální, je stejně v hajzlu jako bez očkování, to ostatně potvrzuje statistika očkování na chřipku, jako byznys výborné, jako preventivní ochrana téměř k ničemu, česnek je spolehlivější.