Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 16, 2024 2:11 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 222 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 15  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob zář 08, 2012 7:51 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28395
Bydliště: Poděbrady
Tomass píše:
Zajímalo by mě, jak je to z pohledu kombinování potravin s chlorellou, spirulinou a pangaminem. Chlorella a spirulina jsou mimořádně bohaté na proteiny. Pivovarské kvasnice jsou koncentrovaným zdrojem úplných bílkovin. Alespoň to jsem se dočetl. Chlorella a spirulina se má brát 15 min. před jídlem. Pangamin po jídle. Není z hlediska dělené stravy nevhodné tyto doplňky brát před a po sacharidovém jídle, to znamená ovocným či zeleninovým salátem?

To asi je, ale vše poznáte celkem snadno, pokud po jídle krkáte a prdíte, tak kvasíte, což je špatně a pak bych něco takového určitě neprovozoval.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob říj 27, 2012 5:55 pm 
Offline

Registrován: sob dub 07, 2012 11:39 am
Příspěvky: 121
Jím ovoce dle ročního období a ted ,už začínají bejt jen jablíčka a hrusky.
Přechazim i na stravu zimní a tak mě ranná odstavněný nápoj nestačí
Začal jsem rano odštavnovat jablko spolu s mandlovim a seminkovím mlekem.

Cítím se po něm syty plny energie ,trávení v pořádku žádny problem

Ale dle dělené stravy se nemají ořechy kombinovat s ovocem
Dle Haye jsou ořechy zase neutrálni potravina.
Vy sám v jídelníčku ukázkovém je doporučujete s ovocem na snídani.
A vubec nevím jak se do této kategorie bere ořechovosemínkové mléké.

Jak to vidíte tuto kombinaci vy?Jablko s orechovoseminkovím mlékem.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob lis 10, 2012 6:35 pm 
Offline

Registrován: sob dub 07, 2012 11:39 am
Příspěvky: 121
žádná reakce?:)
i by mě take zajimalo kdy dávat pangamin take se mě zdá ,že po sacharidovém jidle je to blbost a po ovoci.

jaka by byla kombinace s kefirem?máslem?
pripadne nalačno hodinu pred jidlem by se ,už mohl stravit?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob lis 17, 2012 3:02 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28395
Bydliště: Poděbrady
HARMON3K píše:
Jím ovoce dle ročního období a ted ,už začínají bejt jen jablíčka a hrusky.
Přechazim i na stravu zimní a tak mě ranná odstavněný nápoj nestačí
Začal jsem rano odštavnovat jablko spolu s mandlovim a seminkovím mlekem.

Cítím se po něm syty plny energie ,trávení v pořádku žádny problem

Ale dle dělené stravy se nemají ořechy kombinovat s ovocem
Dle Haye jsou ořechy zase neutrálni potravina.
Vy sám v jídelníčku ukázkovém je doporučujete s ovocem na snídani.
A vubec nevím jak se do této kategorie bere ořechovosemínkové mléké.

Jak to vidíte tuto kombinaci vy?Jablko s orechovoseminkovím mlékem.

Tak pokud to člověka nenadýmá a je schopen tu kombinaci správně strávit, nevidím v tom problém, nicméně u mnoha lidí to tak fungovat nemusí.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned lis 18, 2012 12:46 pm 
Offline

Registrován: úte říj 30, 2012 11:31 pm
Příspěvky: 40
Mnohé zdroje doporučují oddělovat bílkoviny od sacharidů. Jiné zase uvádí, že by naopak bílkoviny měly být jezeny společně se sacharidy, protože se mimo jiné vzájemně doplňují co se týče aminokyselin. Dále bílkoviny umožňují pozvolnější uvolňování energie ze sacharidů, což v podstatě odpovídá teorii, že se vzájemné trávení S a B zpomalí díky tomu, že obojí vyžaduje jiné prostředí. Je tedy pro organismus až takový problém, když při takové kombinaci u někoho nedochází třeba k nadýmání? Je z pohledu dělení špatná i kombinace kefíru třeba s pohankou nebo kustovnicí?

Pokud si dám sacharidové jídlo ze samotné rýže, brambor, pohanky nebo luštěnin či samotné ovoce, obvykle mi to příliš energie pro běžné denní fungování nepřinese. Když ale třeba celý den nejím, jen popíjím čaje, tak se vyjma ochlazení organismu cítím dobře až do večera, i když zase musím jít dřív spát. Je možné, že můj organismus líp jede na uložené tuky než na přijaté sacharidy, byť s nízkým GI?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned lis 18, 2012 2:46 pm 
Offline

Registrován: sob dub 07, 2012 11:39 am
Příspěvky: 121
pokora píše:
Mnohé zdroje doporučují oddělovat bílkoviny od sacharidů. Jiné zase uvádí, že by naopak bílkoviny měly být jezeny společně se sacharidy, protože se mimo jiné vzájemně doplňují co se týče aminokyselin. Dále bílkoviny umožňují pozvolnější uvolňování energie ze sacharidů, což v podstatě odpovídá teorii, že se vzájemné trávení S a B zpomalí díky tomu, že obojí vyžaduje jiné prostředí. Je tedy pro organismus až takový problém, když při takové kombinaci u někoho nedochází třeba k nadýmání? Je z pohledu dělení špatná i kombinace kefíru třeba s pohankou nebo kustovnicí?

Pokud si dám sacharidové jídlo ze samotné rýže, brambor, pohanky nebo luštěnin či samotné ovoce, obvykle mi to příliš energie pro běžné denní fungování nepřinese. Když ale třeba celý den nejím, jen popíjím čaje, tak se vyjma ochlazení organismu cítím dobře až do večera, i když zase musím jít dřív spát. Je možné, že můj organismus líp jede na uložené tuky než na přijaté sacharidy, byť s nízkým GI?

Já zkouším kombinace dle ajurvedy například luštenin+obilovina+koření a sedí mě to perfeltně ,žádné nadymání.

To samé ořechovosemínkové mléko s odštavněnym jednodruhovím ovocem.(zde si kombinaci nejsem jisty ,ale nedělá mě žadný problém a dodá mě mnoho ener.a i zasytí ,že do oběda pak nemám hlad)navíc ořechy jsou i prezentovany jako neutrálni potravina někde zase jako bilkovina
(ted v zimě)

U dělené stravy hlavně dodržuji ovoce -zelenina ne (odstup aspon 3 hodiny)jím vždy jen jeden druh ovoce

Ml.vyrobky a vejce-sacharidy ne (krom másla,smetany)


Myslim si ,že nebezpečí je hlavně v kombinaci ovoce-zelenina a poté v kombinaci Masa a ziv.bilkoviny (vejce,mlec.vyrobky) s cimkoliv jinym než se zeleninou.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv lis 29, 2012 8:31 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28395
Bydliště: Poděbrady
pokora píše:
Mnohé zdroje doporučují oddělovat bílkoviny od sacharidů. Jiné zase uvádí, že by naopak bílkoviny měly být jezeny společně se sacharidy, protože se mimo jiné vzájemně doplňují co se týče aminokyselin. Dále bílkoviny umožňují pozvolnější uvolňování energie ze sacharidů, což v podstatě odpovídá teorii, že se vzájemné trávení S a B zpomalí díky tomu, že obojí vyžaduje jiné prostředí. Je tedy pro organismus až takový problém, když při takové kombinaci u někoho nedochází třeba k nadýmání? Je z pohledu dělení špatná i kombinace kefíru třeba s pohankou nebo kustovnicí?

Pokud si dám sacharidové jídlo ze samotné rýže, brambor, pohanky nebo luštěnin či samotné ovoce, obvykle mi to příliš energie pro běžné denní fungování nepřinese. Když ale třeba celý den nejím, jen popíjím čaje, tak se vyjma ochlazení organismu cítím dobře až do večera, i když zase musím jít dřív spát. Je možné, že můj organismus líp jede na uložené tuky než na přijaté sacharidy, byť s nízkým GI?

Jak píše správně člen HARMON3K jde o individuální snášenlivost, čili pokud vám to komplikace nevyvolává, nehledejte v tom problém, ale pokud ano, jednoznačně oddělit. Nemá cenu řešit jaká kombinace je špatná, to bude opravdu u každého jiné.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát kvě 17, 2013 8:36 pm 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1973
Potravu zhlediska trávení dělíme na bílkoviny, škroby a cukry

Mezi bílkoviny řadíme: ořechy a semínka, suché luštěniny, dužninu kokosu, maso, vejce, mléčné výrobky.

Mezi škroby řadíme : banány, arašídy, dýně(kulatá), zimní dýně, dužnina kokosu, kukuřice, čerstvý hrách, artyčoky, brambory, všechny obilniny a luštěniny (kromě soji), mrkev, tuřín, červená řepa, rutabaga.

Vyjímka : arašídy a fazole, jsou i bílkovina i škrob a tedy nestravitelné.

Škola Slepého Osla si z principu dělené stravy odvodila, že potraviny obsahující zároveň bílkovinu i škrob jsou nestravitelné.
http://www.oslikuv.net/skola/cl059.htm

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob čer 08, 2013 10:58 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28395
Bydliště: Poděbrady
Alopat píše:
Potravu zhlediska trávení dělíme na bílkoviny, škroby a cukry

Mezi bílkoviny řadíme: ořechy a semínka, suché luštěniny, dužninu kokosu, maso, vejce, mléčné výrobky.

Mezi škroby řadíme : banány, arašídy, dýně(kulatá), zimní dýně, dužnina kokosu, kukuřice, čerstvý hrách, artyčoky, brambory, všechny obilniny a luštěniny (kromě soji), mrkev, tuřín, červená řepa, rutabaga.

Vyjímka : arašídy a fazole, jsou i bílkovina i škrob a tedy nestravitelné.

Škola Slepého Osla si z principu dělené stravy odvodila, že potraviny obsahující zároveň bílkovinu i škrob jsou nestravitelné.
http://www.oslikuv.net/skola/cl059.htm

Vždy bude záležet na trávení jedince, někdo schroupá i hřebíky a stráví je bez problémů.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon čer 17, 2013 12:31 am 
Offline

Registrován: sob čer 15, 2013 1:17 pm
Příspěvky: 1
Zajímala by mě jedna věc. Ve všech děleních jsou některé druhy ovoce zařazeny do sekce bílkovin. Proč tomu tak je, když i v těchto druzích ovoce výrazně převažují sacharidy na bílkovinami? Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte čer 25, 2013 7:31 pm 
Offline

Registrován: pát črc 06, 2012 12:47 pm
Příspěvky: 20
Vážení,

z Vašich zkušeností rada pro občasného rybožrouta...

Je lepší zbaštit na posezení pstruha se zeleninovým salátem, nebo přidat trochu pstruha do rizota se zeleninou ve stylu asijské kuchyně?

Další dotaz pak zní: Lépe zbaštit celý salát před rybou, nebo část před a zbytek k rybě?

Díky za cenné a odůvodněné rady.

S přáním pěkného dne M.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte čer 25, 2013 7:46 pm 
Offline

Registrován: pon čer 10, 2013 2:26 pm
Příspěvky: 964
Maso je vždy nejlepší se zeleninou nebo čerstvými lístky čehokoliv.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon črc 01, 2013 9:11 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28395
Bydliště: Poděbrady
vojtechus píše:
Zajímala by mě jedna věc. Ve všech děleních jsou některé druhy ovoce zařazeny do sekce bílkovin. Proč tomu tak je, když i v těchto druzích ovoce výrazně převažují sacharidy na bílkovinami? Děkuji

Tak to vám bude muset odpovědět někdo z těch stránek, nepíšete o jaké druhy jde.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon črc 01, 2013 9:47 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28395
Bydliště: Poděbrady
Moravak píše:
Vážení,

z Vašich zkušeností rada pro občasného rybožrouta...

Je lepší zbaštit na posezení pstruha se zeleninovým salátem, nebo přidat trochu pstruha do rizota se zeleninou ve stylu asijské kuchyně?

Další dotaz pak zní: Lépe zbaštit celý salát před rybou, nebo část před a zbytek k rybě?

Díky za cenné a odůvodněné rady.

S přáním pěkného dne M.

Ta rýže nic moc, jakékoliv obiloviny dělají vždy problémy, aniž si je třeba člověk uvědomuje. Maso se zeleninou ničemu nevadí v tom není problém, pokud vás netrápí zabíjení zvířat. Jak tu kombinaci budete jíst, je již celkem jedno a na pořadí tolik nezáleží, osobně bych to jedl naráz.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř črc 23, 2014 6:09 pm 
Offline

Registrován: stř črc 23, 2014 5:05 pm
Příspěvky: 45
Zdravím Vás,

celkem mě zajímá, zdali se luštěniny opravdu řadí mezi S (kromě sóji) a jestli je tedy možné je kombinovat s jinými S (bramborem, rýží, dalšími obilninami). Řadí se mezi S (škroby) také pseudoobiloviny (pohanka, jáhly).

A co kombinace mléko a brambory (např. tradičně podmáslí / kefír plus brambory pečené na česneku nebo vařené ve slupce)?

Pokud se B ani S nemají kombinovat s kyselým, jak je na tom přidávání octa (byt jablečného) do potravy - patří sem nebo jen samostatně (třeba lžíce jabl. octa před jídlem)? A co syrové kysané zelí jako příloha k jídlu (třeba klasika brambory plus kys. zelí) nebo i kys. zelí k masu?

Pokud se škroby nemají míchat s cukry, znamená to, že ani do kaše (jáhlové, pohankové, kroupové atd.) nepatří med, melasa, rozinky či datle?

Mléčné výrobky se někdy řadí mezi B, někdy jako samostatná skupina, jak to tedy je - konzumovat ml. výrobky (tedy kvalitní domácí) výhradně zvlášť anebo lze i mixovat s ovocem (tvaroh, kefír či jogurt plus merunky / banány...)?? Někde se totiž uvádí ovoce plus mléko jako velmi vhodná kombinace.

Zvl. Jardovi: doporučujete se striktně řídit dělenou stravou a v zásadě oddělovat zejm. B a S? Pokud si dáte občas maso, konzumujete jej výhradně jen se zeleninou? Mám z těch různých názorů a tabulek vhodnosti / nevhodnosti kombinací trochu zmatek, ovšem naproti tomu např. TCM naopak vidí v kombinaci B a S velmi efektivní souhru prospěšných látek (samozřejmě na konkrétní kombinaci Yin či Yang). [b]Kombinovat "svévolně" či nikoliv? Doporučujete spojit dělenou stravu se stravováním se dle krevních skupin?[/b]

Rajčata (kyselé ovoce) čistě jen samostatně?

děkuji moc!


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 222 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 15  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz