Jarda píše:
Nedovedu posoudit, zda tu stravu vůbec strávíte, tedy zda máte dostatek HCl v žaludku na což slouží krkací test. Jinak pokud netrávíte, logicky hubnete a to i po zdánlivě zdravé stravě. Nedostatek HCl v žaludku může vyvolat i vředy, což asi nezměnila ta strava, pouze vás upozornila na problém, který byl již před tím, akorát jste ho nevnímal, jinak by jste asi tak hubený nebyl.
Děkuji za odpověď. No vyloučit se nedá nic
Ale přece jen, když jsem dřív vytrávil klasickou stravu bez jakýchkoli problémů, pořád mi nedává smysl, abych na ovoce a zeleninu měl málo kyseliny. Když jsem si během hladovky dělal vždy ráno výplachy žaludku, výsledkem byla vždy celkem čistá voda, ke konci růžová. Žádné nestrávené zbytky, ani hleny, ani žluč. Jen trocha té krve.
Hubenost mám zakódovanou v genech. S tím těžko něco udělám. S žaludkem určitě nesouvisí. Tedy pokud jsem si ho nezkazil syrovou stravou. Vředy přece nejsou jedinou možnou příčinou hubenosti. Takovou věc jako vředy a špatné trávení bych přece ve svém věku již dávno poznal.
Dnes například ráno (po třídenním půstu) jsem si dal opět jako vždy strouhané jablko, hrušku, banán, nějaké to sypání - a po chvíli mě pálila zase žáha. Když jsem ale s touto stravou začínal, bylo vše v pohodě. Zřejmě až s časem to začalo žaludku nějak vadit. Nevím ani, co přesně mu vadí. Jestli to ovoce, nebo vařené luštěniny - někdo tu také psal, že žáha pálí z vařené stravy. V každém případě budu muset někde ubrat.