Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 4:42 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: pát lis 23, 2012 2:09 pm 

kawasaky píše:
Ja mam dnes taktez 11. den \":-D\" Pokud pijete jen destilku(v tomto delsim pustu uz to beru jako samozrejmost), tak se nemate ceho bat, mne sem tam taky zakruci, ikdyz minimalne.

Destilku nepiju,na destilator nemam a v lekarne je desne draha.Poridil jsem si osmozu,predpokladam ze ucinek je podobny jako u destilovane vody,ikdyz neni tak 100% cista jako destilovana.Ale stridam to s normalni vodou,protoze po ni mam desne sucho v puse \":-)\"
Ale dneska je to hodne intenzivni - rano v dobe kdy zhruba snidam me krucelo tak hodinu a ted take (zhruba obedova doba).
Kolik dni planujete ?

PříspěvekNapsal: pát lis 23, 2012 2:40 pm 

mplic píše:
Destilku nepiju,na destilator nemam a v lekarne je desne draha.Poridil jsem si osmozu,predpokladam ze ucinek je podobny jako u destilovane vody,ikdyz neni tak 100% cista jako destilovana.Ale stridam to s normalni vodou,protoze po ni mam desne sucho v puse \":-)\"
Ale dneska je to hodne intenzivni - rano v dobe kdy zhruba snidam me krucelo tak hodinu a ted take (zhruba obedova doba).
Kolik dni planujete ?

Ja ted davam 21ku, takze 4.12. mam navrat.

S tou normalni vodou je to sazka do loterie, osmoza je nejspis v pohode, ale nemam zkusenost. Znam lidi, co se jim zazivani nezastavilo ani po kojenecke vode \":-(\"

PříspěvekNapsal: pát lis 23, 2012 2:46 pm 

kawasaky píše:
Ja ted davam 21ku, takze 4.12. mam navrat.

S tou normalni vodou je to sazka do loterie, osmoza je nejspis v pohode, ale nemam zkusenost. Znam lidi, co se jim zazivani nezastavilo ani po kojenecke vode \":-(\"

No zkusim ji pit co nejmene.Tu z osmozy piju teprve par dni a to sucho v puse je hodne neprijemny-nikdy jsem nic takoveho nezazil.Musim se pak hodne tou vodou nalejvat,coz asi neni taky uplne v poradku - nebo se spis snazim byt opatrny - nevim,co to semnou udela \":-)\" Jinak take davam 21tku,svou prvni.

PříspěvekNapsal: pát lis 23, 2012 3:02 pm 

mplic píše:
No zkusim ji pit co nejmene.Tu z osmozy piju teprve par dni a to sucho v puse je hodne neprijemny-nikdy jsem nic takoveho nezazil.Musim se pak hodne tou vodou nalejvat,coz asi neni taky uplne v poradku - nebo se spis snazim byt opatrny - nevim,co to semnou udela \":-)\" Jinak take davam 21tku,svou prvni.

To sucho v puse je normalni, s casem a s vice pustama uz to potom neni v takovem extremu(ted si to ani neuvedomuju a to piju destilku permanentne), dobre si pamatuju, ze jsem to mel take tak, urcite pomuze po chvilkach usrkavat na zvlhceni osmozu.

PříspěvekNapsal: sob lis 24, 2012 5:02 pm 

Ahoj,mám takový dotaz.Plánuji o vanočních svátcích 7-11 denní půst a první tři dny (což se mi osvědčilo) pít destilku s citrónem.Neprodlouží ten citrón dobu trávení žaludku,že později vypne?Díky za odpověď.

PříspěvekNapsal: ned lis 25, 2012 12:25 am 

Erbe píše:
Ahoj,mám takový dotaz.Plánuji o vanočních svátcích 7-11 denní půst a první tři dny (což se mi osvědčilo) pít destilku s citrónem.Neprodlouží ten citrón dobu trávení žaludku,že později vypne?Díky za odpověď.

Toto riziko to sebou nese, takze doporucuji pit co nejvice naredeny roztok. Chapu to tak, ze to pijete aby byly minimalizovany negativni projevy pustu, v tom pripade je alternativou pit jen destilku a provadet klystyr, efekt by byl temer totozny a temer bez rizika nezastaveni traveni.

PříspěvekNapsal: ned lis 25, 2012 1:34 am 

kawasaky píše:
Toto riziko to sebou nese, takze doporucuji pit co nejvice naredeny roztok. Chapu to tak, ze to pijete aby byly minimalizovany negativni projevy pustu, v tom pripade je alternativou pit jen destilku a provadet klystyr, efekt by byl temer totozny a temer bez rizika nezastaveni traveni.

Díky,tak nějak bych to taky nepokousel,ale začinam první tri dny půstu v práci a tam klystýr nejde.Neni to tak hrozny,chtěl jsem si to trochu ulehčit,ale radeji bez citrónu,jistota je jistota

Předmět příspěvku: Pôst
PříspěvekNapsal: pát pro 21, 2012 11:17 pm 

Ahojte, potom ako som sa začal čistiť hlavne nosné dutiny (džala néti + praslička a anýz) som zažívam častejši sinusitídu poprípade rhinosínusitídu. Posledná skúsenosť ma donútila si spontánne vyskúšať pôst resp. špeciálnu diétu. Počas 3,5 dňa som:
Pil:
- prevažne bylinkové čaje (pŕhľava (kopřiva), anýz, materina dúška, praslička)
- menej už filtrovanú vodu
- kefír po klystíre (1 dcl - logika mi vraví doplniť baktérie čo najrýchlješie potom ako som sa ich zbavil klystírom...)

Robil:
- prevažne oddychoval (keďže som mal dovolenku \</div

Naposledy upravil bombay dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
1

Předmět příspěvku: Re: Pôst
PříspěvekNapsal: úte pro 25, 2012 10:23 pm 
Administrátor
Administrátor

[quote="bombay":385vw698]Ahojte, potom ako som sa začal čistiť hlavne nosné dutiny (džala néti + praslička a anýz) som zažívam častejši sinusitídu poprípade rhinosínusitídu. Posledná skúsenosť ma donútila si spontánne vyskúšať pôst resp. špeciálnu diétu. Počas 3,5 dňa som:
Pil:
- prevažne bylinkové čaje (pŕhľava (kopřiva), anýz, materina dúška, praslička)
- menej už filtrovanú vodu
- kefír po klystíre (1 dcl - logika mi vraví doplniť baktérie čo najrýchlješie potom ako som sa ich zbavil klystírom...)

Robil:
- prevažne oddychoval (keďže som mal dovolenku \</div

Naposledy upravil Jarda dne čtv led 01, 1970 2:06 am, celkově upraveno 0
1

PříspěvekNapsal: sob led 05, 2013 3:08 pm 

Dobrý den,
zatím jsem vydržel jeden 5 denní půst a pak pár menších po dnech. Pil jsem pouze vodu z vodovodu. Za ten týden jsem se cítil úžasně. Každý den jsem sportoval a cvičil, vůbec nepocitoval hlad, jen obrovskou chuť, ale jsem rád že jsem odolal, protože jsem půst prováděl ještě v době, kdy každá restarace měla otevřenou zahrádku a po ulicích to stále vonělo a lákalo mě to jít jíst. Teď bych chtěl změnit svůj život. Přejít čistě jen na syrovou neupravenou stravu, popřípadě časem k brethariánství, ale nejdůležitější je ted pro mě půst.

A abych se dostal k tomu, proč to píšu. Mám otázku ohledně destilované vody v období půstu. Je rozdíl mezi destilovanou vodou, která se dá běžně koupit do automobilů nebo přístrojů atd. a destlovanou vodou, která by se měla pít v období půstu? A k tomu navazující otázka, pokud by v tom byl rozdíl, tak kde se dá koupit vhodná destilka?

Děkuji za odpověď.

PříspěvekNapsal: ned led 06, 2013 4:15 am 

Haban píše:
Přejít čistě jen na syrovou neupravenou stravu, popřípadě časem k brethariánství, ale nejdůležitější je ted pro mě půst.
A abych se dostal k tomu, proč to píšu. Mám otázku ohledně destilované vody v období půstu. Je rozdíl mezi destilovanou vodou, která se dá běžně koupit do automobilů nebo přístrojů atd. a destlovanou vodou, která by se měla pít v období půstu? A k tomu navazující otázka, pokud by v tom byl rozdíl, tak kde se dá koupit vhodná destilka?
Děkuji za odpověď.

Ááá, na obzoru další vitarián, vítejte do našich řad :)
a až budete seriozně koketovat s breathariánstvím, dejte vědět, to už budete třetí, uděláme sraz

Mezi destilkou do auta a tou vhodnou pro půst podle mne rozdíl není - ale pozor, to platí v okamžiku, kdy destilka vytéká z destilátoru (v případě destilace) nebo filtru (v případě osmózy). V tom okamžiku ji považuji za vhodnou pro auto i pro pití... jenže to se k ní ale nedostanete, to je voda ještě stále kdesi u výrobce. Problém nastává vzápětí - vodu slévají do plastových nádob a od toho okamžiku ta hladová voda okamžitě přijímá chemická rezidua z plastu nádoby, takže se z ní zakrátko stává voda sice čistá, ale pro pití zcela nevhodná (proto ten nápis "Nevhodná pro potravinářské účely" na obalu). Kdyby ji slévali do něčeho inertního (nejlíp asi do skla), pak by rozdíl nebyl ani později na prodejně, kde vodu kupujete. To ale, jak jsem popsal, neplatí, tudíž tu technickou destilku pro auta skutečně nepijte.

Vhodnou vodu koupíte v lékárně (neříkejte na co, protože Vás budou varovat, že můžete umřít - moje osobní zkušenost), ale třeba já platil nějakých 70 Kč za litr, takže jsem velmi rychle dospěl ke koupi osmózy do bytu, což považuji za bezva řešení hydratace organismu.

PříspěvekNapsal: ned led 06, 2013 8:11 pm 
Administrátor
Administrátor

Haban píše:
Dobrý den,
zatím jsem vydržel jeden 5 denní půst a pak pár menších po dnech. Pil jsem pouze vodu z vodovodu. Za ten týden jsem se cítil úžasně. Každý den jsem sportoval a cvičil, vůbec nepocitoval hlad, jen obrovskou chuť, ale jsem rád že jsem odolal, protože jsem půst prováděl ještě v době, kdy každá restarace měla otevřenou zahrádku a po ulicích to stále vonělo a lákalo mě to jít jíst. Teď bych chtěl změnit svůj život. Přejít čistě jen na syrovou neupravenou stravu, popřípadě časem k brethariánství, ale nejdůležitější je ted pro mě půst.

Děkuji za odpověď.

Správně vám to píše člen Jindra, technickou destilku určitě nepít, jinak lékárny vedou i balení po 5 a 10 litrů, což vyjde velice levně.

PříspěvekNapsal: úte led 08, 2013 5:06 pm 

chtel bych se prosim zeptat nekoho, kdo ma zkusenosti s pustama, jak bych mel postupovat pri lecbe vitiliga? cetl jsem, ze k restartu celeho tela dochazi 21. den, ja bych hladoveni chtel jeste prokladat urinoterapii, jinak kdyby jste mel nekdo zkusenosti s lecbou vitiliga pomoc hladoveni a urinoterapie byl bych vam vdecny za jakekoliv info
dekuji

PříspěvekNapsal: úte led 08, 2013 8:15 pm 

TommyLee píše:
chtel bych se prosim zeptat nekoho, kdo ma zkusenosti s pustama, jak bych mel postupovat pri lecbe vitiliga? cetl jsem, ze k restartu celeho tela dochazi 21. den, ja bych hladoveni chtel jeste prokladat urinoterapii, jinak kdyby jste mel nekdo zkusenosti s lecbou vitiliga pomoc hladoveni a urinoterapie byl bych vam vdecny za jakekoliv info
dekuji

prosím tě než se pustiš do hladovek přečti si kvalitní knihu než si ještě ubližiš
třeba hladověni pro zdravi od dr.partykove lečí i urinoterapii a knihy o ní má také

PříspěvekNapsal: úte led 08, 2013 9:32 pm 

ja mam literatury nactene dost, cetl jsem cingrose, malachova, partykovou, pust.cz, armstronga to myslim docela staci, me spis zajima, jestli ma nekdo zkusenosti s pustama pri vitiligu a urinoterapii, ja se snazim nedelat nic o cem bych nemel info aspon teoreticke, nicmene ted uz hladoveni delam, momentalne druhy den a chtel bych jit na 10 dni, jeste nejsem uplne psychicky pripraveny na vice dni, to bych chtel absolvovat az po zkusenostech, nejsem zase zadne kamikadze, ale kazdopadne diky za snahu

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]