Jarda píše:
Tak v obou případech se dodává vlastně jód, čili je to skoro jedno, ale jde o různé dávkování, ořešák je pochopitelně slabší. Opakování by bylo vhodné pouze v případě, že máte deficit jódu, ale to má skoro každý, čili asi vám to nijak neuškodí.
Dobrý den.
Rád bych začal s trojčátkem a použil přitom tinkturu z ořešáku amerického. Na tomto fóru jsem se dočetl, že může nahradit lugolův roztok.
1) Není mi jasné, jak je možné z této tinktury doplňovat jód, když obsahem je: Výluh z oplodí Ořešáku amerického 55%, čištěná voda 10% a velejemný líh 35% (
http://www.prirodni-leciva.cz/oresak-am ... i/d-42865/)?
2) Pokud bych do trojčátka zařadil obojí (dalo by se nazvat čtyřčátko), měl bych tinkturu z ořešáku užívat od prvního dne denně do vyčerpání 3ks 100ml lahviček nezávisle na postupu dávkování hřebíčku, pelyňku a lugolova roztoku?
3) Mohu vůbec užívat tinkturu z ořešáku a lugolův rozotok (samozřejmě se selenem) zaroveň? Nebo bych měl raději pouze nahradit lugolův roztok za tinkturu z ořešáku a užívat jí od 11 do 21 dne?
4) Mohu lžičku s pelyňkem (třikrát denně 20 minut před jídlem) zapíjet i čerstvou zeleninovou šťávou (mrkev, špenát, celer, ředkvičky případně řepa)? Rád si ještě před snídaní dám půl litr šťávy a takto bych to mohl spláchnout najednou.
5) Na podporu ledvin, sleziny a zažívání jsem začal před týdnem užívat třikrát denně kapky od Joalis, které kromě rostliných výluhů obsahují 20% ethanolu. Nemůže se to s užíváním pelyňku nějak špatně ovlivňovat? Jde sice o 10 kapek, ale nerad bych si ublížil.