Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 23, 2024 10:24 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 122  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř úno 17, 2010 5:49 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Xion píše:
Tato varianta z orechmi bude fungovat na dodavku elektronov, ale na vyrovnanie pomeru omega-3 a omega-6 to asi moc dobre nebude, kedze orechy zase vyrazne zdvihnu prisun omega-6.

Já tam ale nepíšu pouze ořechy a součástí návodu pro alergiky na mléko jsou i cibulovité rostliny, které také mají mnoho síry se kterou může lněný olej reagovat. Poté ten podíl není horší než u tvarohu, kde se pochopitelně také bavíme o omega 6 mastných kyselinách, které obsahuje.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř úno 17, 2010 6:03 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
NOWOCAYN píše:
Xion : Ja jem denne 80 gramov orechov ( alebo semien ), a k tomu 100 gramov masla ( tradičné ručné balené Tesco - má kyslastú chuť ... ale od zatra prechádzam na domáce od kamoša z dediny ) + 30 gramov pomletých ľanových semien. Kebyže namiesto toho masla začnem používať olivový olej ( kvalitný ), tak len na tuk dám denne 1,66 Eur ( ak by som chcel vyvážiť kalórie masla ) - neprichádza do úvahy. A kebyže maslo prestanem používať a nahradím ho dajme tomu troškou panenského oleja, tak schudnem, a nebudem mať na svoju výšku 194cm 73kg, ale nejakých 70. Ak by som ako energetickú bombu vyradil aj sušené ovocie ( 60 gramov na predraňajky + 1-2 kusy hrušky alebo jablka ), tak to by vyzeralo... Nemal by som na sebe ani kúsok tuku, resp. možno 1 percento telesného tuku ( teraz mám asi 3,5-4 % ). Neviem ako vyzeráš ty ( Xion ), koľko kg pri akej výške máš a akej si konštitúcie. Ale ako sa hovorí - čo je pre niekoho jedom, môže byť pre niekoho liekom. Ja si neviem predstaviť život bez tuku ( oriešky, semená, maslo ), ani bez koncentrovaného cukru ( suš. ovocie - predom namáčané 12 hodín, samozrejme nesírené ). Raz som nič z toho nejedol týždeň ( ani oriešky, ani maslo, ani suš. ovocie ) a v viditeľne som schudol. Z toho usudzujem, že pre mňa sú tuky potrebné, a aj sušené ovocie ( hlavne hrozienka, datle... ) ako zdroj kalórií. Asi mi to príliš rýchlo spaľuje. Pán Jarda, aký máte na to názor ? Na to maslo atď...

Názor na sirné proteiny máte celkem dobrý, ale na tuky jako takové již bohužel ne. Právě kombinace tuku a cukru vyvolává stav kdy tělo prakticky není schopno dodané potraviny spálit a využijete naprostý zlomek, přičemž si dost škodíte. Čistý tuk se má měřit na polévkové lžíce a denně tak dvě maximálně, do toho těch vašich 100g másla nijak nepasuje a je to opravdu moc. Tuky z ořechů nepočítejte jako čistý tuk, to do toho nepatří. Také sušené ovoce ve velkém množství není nijak zdravé, já mimo malou hrstičku rozinek denně ho používám velice zřídka a ty rozinky navíc proženu odšťavovačem a piji jako ranní mléko, nebo kakao.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř úno 17, 2010 6:15 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Xion píše:
Prilis sa bojis, ze schudnes. Ja som chudy, a tiez som to dlho riesil. Prestal som, uz sa nevazim. Mozno som schudol este viac, ale viem, ze je to len docasne. Len co sa metabolizmus nastartuje, a tukovy metabolizmus vyladi, viem, ze telo si optimalizuje hmotnost a tuky na to nebude potrebovat... vyrobi si ich zo sacharidov. Je to dost o psychike, ked sa bojis vysadit tuky len na tyzden, pretoze schudnes, toto ta vazne nikam v zdravi nedovedie, ver mi. Ja som sa zas pri pokusoch pribrat ladoval cele roky kvantami tazkej potravy a tukmi, a nic sa nedialo. Iba som sa viac zapratal a zdravotne problemy sa mi este zhorsili. Proste, neboj sa, ze schudnes, je to len predsudok a je to len na istu dobu.

Naopak, ja kazdemu chudemu doporucujem jest menej, a este k tomu zaradit hladovky. Ale predtym sa vycistit, zbavit sa aspon ciastocne parazitov, a nakopnut metabolizmus tukov. Hladovky potom dokoncia dielo uplne dokonale.

Tady máte zcela pravdu a paradoxně mnozí lidé opravdu ztloustnou po pravidelných hladovkách, kdy konečně začne jejich organizmus dodanou potravu využívat a je ji schopen spalovat Jinak si jenom zhoršují toxemickou otravou svoje zdraví a čím více jedí tím více hubnou. Je to stejné jako po malých dávkách jedů, které svým obětem podávali profesionální traviči. Výsledkem bylo pomalé chátrání a stálé hubnutí, až přišla smrt.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: čtv úno 18, 2010 6:35 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 06, 2009 6:56 pm
Příspěvky: 445
Jarda píše:
Čerstvý olej chutná znamenitě, to toho sníte ještě daleko více...
Dneska jsem si upatlal první SP z oleje ze Znojma je to chuťově uplně odlišné od klasického oleje ze zdravé výživy. Znojemský má jinou chuť i vůni a v SP mi přijde nějak hutnější. Ten ze zdravé výživy (ikdyž nebyl nijak zkažený) mi proti němu připadá jako voda \":-)\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: čtv úno 18, 2010 11:16 pm 
Offline

Registrován: ned pro 20, 2009 8:37 am
Příspěvky: 33
Dobrý večer, Jardo,
tak jsem si dnes poprvé upatlala sirnou patlaninu podle receptu Dr. Johanna Budwig. Přidala jsem česnek, trochu kmínu a trochu himalájské soli. Přelila jsem si s tím nakrájená rajčata - bylo to vynikající - překvapilo mě to. Jen nevím, zda jsem to s těmi kombinacemi nepřehnala?
Prosím, posuďte.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: pát úno 19, 2010 7:39 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Nevada píše:
Dobrý večer, Jardo,
tak jsem si dnes poprvé upatlala sirnou patlaninu podle receptu Dr. Johanna Budwig. Přidala jsem česnek, trochu kmínu a trochu himalájské soli. Přelila jsem si s tím nakrájená rajčata - bylo to vynikající - překvapilo mě to. Jen nevím, zda jsem to s těmi kombinacemi nepřehnala?
Prosím, posuďte.

Pokud vám to takto chutná, tak já tam nevidím problém, dokonce to může být vhodná verze u lidí s nadýmáním, které ten kmín slušně eliminuje.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: úte úno 23, 2010 10:31 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte črc 21, 2009 7:32 am
Příspěvky: 486
Bydliště: Nové Město na Moravě
Na vitariánském fóru dal Xion velmi zajímavý odkaz týkající se lněného semínka i patlaniny a díky tomu jsem si upřesnil své znalosti, díky Xione.
A teď se potřebuji zeptat:
- je absolutně zakázaný cukr (no, jakožto bílému jedu se mu tak jako tak vyhýbám), ale tím se myslí cukr vyráběný, že? Když si do SP dávám rozinky, to asi nevadí, doufám
- do SP si běžně dávám dýňové semínko (zpravidla chvíli namočené), moc moc mi to chutná. Nevadí?
- do SP si výjimečně dám slunečnicové semínko. Nevadí?
- platí zákaz živočišných tuků... tak tedy používat tvaroh nízkotučný nebo vysokotučný?
Prosím vás, Jardo, Xione, co o tom smýšlíte? Díky moc.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: úte úno 23, 2010 11:03 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 06, 2009 6:56 pm
Příspěvky: 445
Jarda píše:
Vody jen nezbytně nutné množství, třeba pár lžic, já do kefíru nedávám vodu vůbec.
Více než 50ml vody podle toho co jsem vypozoroval má neblahý vliv na vstřebávání oleje do tvarohu. Voda a olej se opravdu rádi nemají...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: úte úno 23, 2010 1:37 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
Jindra píše:
- platí zákaz živočišných tuků... tak tedy používat tvaroh nízkotučný nebo vysokotučný?
Prosím vás, Jardo, Xione, co o tom smýšlíte? Díky moc.

Toto som chcel zistit, bohuzial, zlyhal som. Trebalo by na to labak a niekoho, kto ma podobne skusenosti ako mala Budwig. Ja sam to riesim tak, ze to robim do nizkotucneho kozieho jogurtu a prihodim 1 paraorech (ten ma tiez sirne proteiny) a asi 5g kokosoveho masla. Tym docielim pribliznu plnotucnost, teda 10% tuku, ale pritom je ten tuk z rastlinnych zdrojov.
Neviem, ci nebude ten zivocisny tuk potrebny kvoli cholesterolu, ktory tam energeticky nieco robi. Nieco s cholesterolom a vyuzitim omega-3 mi raz posielal nejaky odbornik, co sa tym zaobera, zaroven mi hovoril, ze v rybom tuku je to vdaka tomu ok. Skutocne by trebalo opytat sa na to priamo Budwigovej, bohuzial, uz nezije. Vacsina odbornikov si mysli, ze tam ide len o spojenie bielkovin a omega-3, ja si to zas nemyslim, pretoze som cital knihy od Budwig, a zjavne bolo cielom vytvorit elektromagneticke pole, a tam uz moze zohravat istu rolu aj zivocisne tuky. Sam som to vsak nakoniec s plnotucnym tvarohom vzdal, lebo nemam moznost brat kozi nepasterizovany a ten moj postup s kozim nepasterizovanym jogurtom sa mi zda lepsi, ako kupovat kravsky pasterizovany.

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: úte úno 23, 2010 6:05 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Jindra píše:
Na vitariánském fóru dal Xion velmi zajímavý odkaz týkající se lněného semínka i patlaniny a díky tomu jsem si upřesnil své znalosti, díky Xione.
A teď se potřebuji zeptat:
- je absolutně zakázaný cukr (no, jakožto bílému jedu se mu tak jako tak vyhýbám), ale tím se myslí cukr vyráběný, že? Když si do SP dávám rozinky, to asi nevadí, doufám
- do SP si běžně dávám dýňové semínko (zpravidla chvíli namočené), moc moc mi to chutná. Nevadí?
- do SP si výjimečně dám slunečnicové semínko. Nevadí?
- platí zákaz živočišných tuků... tak tedy používat tvaroh nízkotučný nebo vysokotučný?
Prosím vás, Jardo, Xione, co o tom smýšlíte? Díky moc.

To je asi bez problémů, kromě toho čistého cukru vše ostatní vidím jako použitelné. Pokud se týká tuků, tak těm se stejně nevyhnete a je jich tam různé množství tak, jako tak. Uvědomte si, že základní recept uvažuje s poměrem 1:1, až 1:4 a tím se i u vysoko tučného tvarohu velice sníží tučnost v poměru k použitému lněnému oleji. Dle mého názoru to zásadní problém nepředstavuje, prostě tam musí být nějaký další tuk obsažený, aby nevznikl zásadní přebytek omega 3 mastné kyseliny, což by asi také dobré nabylo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř úno 24, 2010 1:14 pm 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 1:10 pm
Příspěvky: 735
Bydliště: Slovensko - Košice
Zaujíma ma, či sa mliečne výrobky ( myslím tie neškodiace - surová bryndza, kefír... ) "nebijú" s urinou. Totiž sa venujem urinoterapii už skoro 2 roky ( takmer úplne ale len orálne ), a neviem ( alebo skôr nechcem ) si už predstaviť, žeby som nepil každé ráno strednú prúd rannej uriny... Môže mať teda každodenná konzumácia sírnej patlatiny ( napr. 40 minút po ovocí ), nejakú kontraindikáciu ku urinoterapii ? Lebo piť urinu chcem dva krát denne...alebo aj tri, spolu asi 300ml.
Ďalšia otázka : stačilo by 50g nepasterizovanej bio bryndze + niekoľko ( koľko ? ) čajových lyžíc pomletého ( lyžice ľanu v nemletom stave ) ľanu + paraorech alebo dyňové semiačka ( zopár kusov )..... ? Viem, že to nebude úplne ideálne, ale chcem vedieť, koľko krát ( približne ) to bude efektívnejšie, ako len v ústach prežuť a zapiť pár čajových lyžíc namletých ľanových semiačok. Totiž, ja už blbnem so všetkým dosť, a nechcem si ešte viac "komplikovať" kuchynské aktivity... Už to aj tak začína liezť do peňazí ešte viac, proste si nemôžem dovoliť kupovať ešte aj kvalitný ľanový olej...atď, lebo inak tento rok nenašetrím na dvojhriadeľový odšťavovač, a po ňom TÚŽIM... Čo sa týka porcií jedla, zjem akosi menej, a stačí mi to, viac si moje telo nepýta. ...Takže sa to vyváži ( cenovo ), no na úkor kJ... a som zvedavý, ako budem v lete vyzerať v plavkách. \":P\" . Ďakujem za odpoveď ohľadom SP.
Dodatok : Respektíve, či existuje aj nejaký iný ( napr sézamový ) olej, ktorý bude vhodný kombinovať s bryndzou a pomletými ľanovými semiačkami ? Je lacnejší ( oveľa ) - nakoľko sa netreba obávať o kvalitu ( myslím si ), ak je to známa značka, a netreba sa báť jeho trvanlivosti - narozdiel od ľanového oleja. Alebo - hodí sa tam len ľanový ? Ak môže byť aj iný olej... čo tak repkový ? obsahuje asi 1/4 omega3 kyselín, teda 4 krát menej ako ľanový olej, pričom taký olivový obsahuje asi 50 krát menej omega 3 ako ľanový...
A.... ako dlho vydrží bryndza ( pred otvorením vákuovo balená ) po otvorení v chladničke ? Mám možnosť kupovať asi 300g balenie, vydrží to teda 6 dní bez toho, aby sa nejak citeľne zhoršovala kvalita ? Ešte raz ďakujem za odpoveď.

_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012) dieta


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř úno 24, 2010 1:49 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
NOWOCAYN píše:
Zaujíma ma, či sa mliečne výrobky ( myslím tie neškodiace - surová bryndza, kefír... ) "nebijú" s urinou. Totiž sa venujem urinoterapii už skoro 2 roky ( takmer úplne ale len orálne ), a neviem ( alebo skôr nechcem ) si už predstaviť, žeby som nepil každé ráno strednú prúd rannej uriny... Môže mať teda každodenná konzumácia sírnej patlatiny ( napr. 40 minút po ovocí ), nejakú kontraindikáciu ku urinoterapii ? Lebo piť urinu chcem dva krát denne...alebo aj tri, spolu asi 300ml.
Ďalšia otázka : stačilo by 50g nepasterizovanej bio bryndze + niekoľko ( koľko ? ) čajových lyžíc pomletého ( lyžice ľanu v nemletom stave ) ľanu + paraorech alebo dyňové semiačka ( zopár kusov )..... ? Viem, že to nebude úplne ideálne, ale chcem vedieť, koľko krát ( približne ) to bude efektívnejšie, ako len v ústach prežuť a zapiť pár čajových lyžíc namletých ľanových semiačok. Totiž, ja už blbnem so všetkým dosť, a nechcem si ešte viac "komplikovať" kuchynské aktivity... Už to aj tak začína liezť do peňazí ešte viac, proste si nemôžem dovoliť kupovať ešte aj kvalitný ľanový olej...atď, lebo inak tento rok nenašetrím na dvojhriadeľový odšťavovač, a po ňom TÚŽIM... Čo sa týka porcií jedla, zjem akosi menej, a stačí mi to, viac si moje telo nepýta. ...Takže sa to vyváži ( cenovo ), no na úkor kJ... a som zvedavý, ako budem v lete vyzerať v plavkách. \":P\" . Ďakujem za odpoveď ohľadom SP.
Dodatok : Respektíve, či existuje aj nejaký iný ( napr sézamový ) olej, ktorý bude vhodný kombinovať s bryndzou a pomletými ľanovými semiačkami ? Je lacnejší ( oveľa ) - nakoľko sa netreba obávať o kvalitu ( myslím si ), ak je to známa značka, a netreba sa báť jeho trvanlivosti - narozdiel od ľanového oleja. Alebo - hodí sa tam len ľanový ? Ak môže byť aj iný olej... čo tak repkový ? obsahuje asi 1/4 omega3 kyselín, teda 4 krát menej ako ľanový olej, pričom taký olivový obsahuje asi 50 krát menej omega 3 ako ľanový...
A.... ako dlho vydrží bryndza ( pred otvorením vákuovo balená ) po otvorení v chladničke ? Mám možnosť kupovať asi 300g balenie, vydrží to teda 6 dní bez toho, aby sa nejak citeľne zhoršovala kvalita ? Ešte raz ďakujem za odpoveď.

Na urinoterapii se to sice chuťově projeví, ale nejde o nic významného, čili je to bez problémů. Bez lněného oleje to nefunguje a je blbost to nějak obcházet, tak to prostě zatím nedělejte a doufejte, že vám zdraví vydrží. Jiný olej, který to také umí, je konopný a je ještě dražší. Se skladováním brynzy zkušenosti nemám, takže to budete muset sám ověřit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř úno 24, 2010 2:21 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř pro 09, 2009 5:11 pm
Příspěvky: 50
Bydliště: Zlín
sirnou patlaninu nyni pojidam uz cca mesic (s asi 5denni prestavkou kvuli jaterni ociste). muzu SP konzumovat nadale, nebo by se mela delat delsi pauza?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř úno 24, 2010 6:10 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
NOWOCAYN píše:
Zaujíma ma, či sa mliečne výrobky ( myslím tie neškodiace - surová bryndza, kefír... ) "nebijú" s urinou. Totiž sa venujem urinoterapii už skoro 2 roky ( takmer úplne ale len orálne ), a neviem ( alebo skôr nechcem ) si už predstaviť, žeby som nepil každé ráno strednú prúd rannej uriny... Môže mať teda každodenná konzumácia sírnej patlatiny ( napr. 40 minút po ovocí ), nejakú kontraindikáciu ku urinoterapii ? Lebo piť urinu chcem dva krát denne...alebo aj tri, spolu asi 300ml.
Ďalšia otázka : stačilo by 50g nepasterizovanej bio bryndze + niekoľko ( koľko ? ) čajových lyžíc pomletého ( lyžice ľanu v nemletom stave ) ľanu + paraorech alebo dyňové semiačka ( zopár kusov )..... ? Viem, že to nebude úplne ideálne, ale chcem vedieť, koľko krát ( približne ) to bude efektívnejšie, ako len v ústach prežuť a zapiť pár čajových lyžíc namletých ľanových semiačok. Totiž, ja už blbnem so všetkým dosť, a nechcem si ešte viac "komplikovať" kuchynské aktivity... Už to aj tak začína liezť do peňazí ešte viac, proste si nemôžem dovoliť kupovať ešte aj kvalitný ľanový olej...atď, lebo inak tento rok nenašetrím na dvojhriadeľový odšťavovač, a po ňom TÚŽIM... Čo sa týka porcií jedla, zjem akosi menej, a stačí mi to, viac si moje telo nepýta. ...Takže sa to vyváži ( cenovo ), no na úkor kJ... a som zvedavý, ako budem v lete vyzerať v plavkách. \":P\" . Ďakujem za odpoveď ohľadom SP.
Dodatok : Respektíve, či existuje aj nejaký iný ( napr sézamový ) olej, ktorý bude vhodný kombinovať s bryndzou a pomletými ľanovými semiačkami ? Je lacnejší ( oveľa ) - nakoľko sa netreba obávať o kvalitu ( myslím si ), ak je to známa značka, a netreba sa báť jeho trvanlivosti - narozdiel od ľanového oleja. Alebo - hodí sa tam len ľanový ? Ak môže byť aj iný olej... čo tak repkový ? obsahuje asi 1/4 omega3 kyselín, teda 4 krát menej ako ľanový olej, pričom taký olivový obsahuje asi 50 krát menej omega 3 ako ľanový...
A.... ako dlho vydrží bryndza ( pred otvorením vákuovo balená ) po otvorení v chladničke ? Mám možnosť kupovať asi 300g balenie, vydrží to teda 6 dní bez toho, aby sa nejak citeľne zhoršovala kvalita ? Ešte raz ďakujem za odpoveď.

Bryndza vydrzi v ladnicke aj 2 tyzdne, dlhsie som neskusal. Da sa aj zamrazit, tym sice strati na chuti, ale probiotika to preziju. Len ju vzdy dobre uzavri. 300g ak Ti vydrzi na tyzden, tak to si dobry. \":-)\" Ale tak je to spravne, viac jej netreba.

Co sa tyka SP, tak su len dve moznosti, bud blbnut a vyrabat si mliecny vyrobok sam, a zohnat olej z Agro-El, vtedy je to lacne, vychadza to asi 30 centov na den. Ak ale olej chces kupovat a mliecny vyrobok tiez, vtedy je to drahsie a vychadza to aj 1,3-1,5 eura na den. Nakolko je to kaloricka bomba, a s kuskom ovocia to dokaze nahradit hlavne jedlo a zasytit na dlhsiu dobu, i pri tejto cene si vsak myslim, ze sa to oplati.
Takze, ak tak tuzis po odstavovaci, sup sup zacni si vyrabat kozi jogurt, a ten Agro-el, chcem to nejak doviest na Slovensko, tak mozno keby sme sa dohodli, mohol by som zobrat aj pre Teba. Cim viac ludi sa najde, tym lacnejsie sa rozrata doprava. (zatial sme 6ti ludia zo Slovenska, co maju teoreticky zaujem o ten olej)

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř úno 24, 2010 7:45 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
haddock píše:
sirnou patlaninu nyni pojidam uz cca mesic (s asi 5denni prestavkou kvuli jaterni ociste). muzu SP konzumovat nadale, nebo by se mela delat delsi pauza?

Tu můžete jíst denně celý život a ani ta přestávka na očistu jater nemusí být delší než očista, již druhý den po očistě ji klidně můžete jíst.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 122  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz