Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je úte lis 26, 2024 1:57 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5316 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233 ... 355  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pon led 07, 2013 9:41 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
MMS samo o sobě nemůže být plně účinné v léčbe kandidozy, protože u drtivé většiny lidí je problém daleko širší než je pouhé přemnožení dysbakterií (nejenom kandidy).

Je potřeba vzít v úvahu že přemnožní dysbakterií je důsledkem redukce benefičních bakterií, což mms nevyřeší. A důsledkem zničení nebo redukce benefiční mikroflory je zdecimování hlavní části imunitního systému, z čehož následují další problémy - nefunkční trávení, nutriční deficience, poškození jater, nadledvinek, ledvin, mozku a dalších orgánů a celkově vyčerpanost organismu. A to zmiňuji jen část následků.

Tady jsou na MMS kladeny příliš vysoká očekávání. Podle mého názoru je možné jej použít jako jeden z prostředků, jako silný fungicid, ale spoléhat na něj jako na jedinou záchranu je nepochopení problému.
I tak je potřeba počítat s tím, že bude likvidovat některé druhy pozitivních bakterií stejně jako to dělají všechny fungicidy.

Tedy žrát hromady fast foodu, čokolády, chlastat kolu a kafe a cpát do sebe 50 kapek mms s tím, že ten zázrak mě z toho dostane (jak čtu na některých fórech) je kravina, nebo spíš pokus o sebevraždu. Opakovaně tvrdím že masivně likvidovat plísně a dysbakterie a zároveň je výrazně krmit aby se znovu namnožili je suvérenně nejhorší řešení a způsob jak si odrovnat zbytky imunity a zlikvidovat oslabené vnitřnosti. Jsou takto známá a zdokumentovaná i nevratná poškození mozku.

Tedy prosím opatrně a s rozumem, dokud ještě funguje


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pon led 07, 2013 9:57 pm 
Offline

Registrován: pát črc 22, 2011 8:29 pm
Příspěvky: 627
Vševěd píše:
Nezbavil, candidy se zbavit nelze. Nějakých deset procent ve střevech zůstane a můžeš dělat co chceš.
za Vánoce jsem sežral hodně cukroví a nic mi po něm nebylo. I na nějakou whisky došlo.
Ano, vím co je Savo a co je MMS. Jen, že princip je velmi podobný a smrad taky...

Smrad podobny je, princip podobny neni. Prosim lidi, co to tady ctou, aby se nepokouseli SAVO a MMS zamenit.

Inzenyr


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pon led 07, 2013 10:30 pm 
Offline

Registrován: sob čer 26, 2010 9:09 am
Příspěvky: 32
Sakul, spominal si, ze fungujes pomerne vyrazne na syroch. Ja mam trochu chaos z roznych druhov syrov a neviem, ktore su pri kandide vhodne: chapem, ze na syry s plesnami plati zakaz, ide mi skor o typy, ktore maju privlastky ako "zrejuci", "prirodny nezrejuci", "syr parmezanoveho typu" atd.
Kludne mi napis aj nazov syrov, ktore kupujes, na Slovensku dostat tie iste znacky (napr. taky bezlaktozovy "litovsky Dzugas" ak ho poznas- je OK?

vdaka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: úte led 08, 2013 12:15 am 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Zappy píše:
Sakul, spominal si, ze fungujes pomerne vyrazne na syroch. Ja mam trochu chaos z roznych druhov syrov a neviem, ktore su pri kandide vhodne: chapem, ze na syry s plesnami plati zakaz, ide mi skor o typy, ktore maju privlastky ako "zrejuci", "prirodny nezrejuci", "syr parmezanoveho typu" atd.
Kludne mi napis aj nazov syrov, ktore kupujes, na Slovensku dostat tie iste znacky (napr. taky bezlaktozovy "litovsky Dzugas" ak ho poznas- je OK?

vdaka

Sýry jsou u kandidy problematickou a spornou potravinou a u každého budou fungovat trochu jinak. Vždycky se tedy zdráhám dát nějaké doporučení spíše radím počkat do stabilizace stavu a pak zkusit postupně zařazovat a sledovat jak člověk reaguje.
Kromě častých plísní a laktózy je problém i kasein - mléčná bílkovina. Tu lidé s nevyrovnanou florou často nedokonale tráví a vedlejšími produkty tohoto jsou různé druhy toxických látek a opiátů. Pokud se člověk podívá co kandida a dysbakterie jsou schopny všechno vypouštět tak je jasné, že každá další látka která přilévá olej do ohně je problém.

Sýry se necpu bezhlavě, ale vzhledem k tomu, že jsem je dobře snášel tak jsem je jedl poměrně pravidelně v době, kdy jsem ještě nepil a nejedl domácky kysané mléčné výrobky. Teď jsem sýry téměř sto procentně nahradil tibetským kefírem a jogurtem. Dříve jsem tedy byl sýrům více nakloněn.

Pokud ale nějaký sýr kupuji tak bezlaktozový. Asi to nejlepší co jsem pro sebe našel je rakouský BioOrtenburger, který prodávají v Intersparu. Další dobrou volbou jsou pro mne přírodní kozí sýry, které jsou zpravidla lépe snášeny a mívají menší množství laktozy. Občas si dám nepasterizovanou bryndzu (z té dělám příležitostně patlanici, u vas je to tatranska bryndza tuším), kvalitní mozarelu nebo cottage sýr. Případně tvrdé sýry jako parmnezán. Obecně jsou fajn živé sýry, kde bakterie postupně zpracovávají laktózu. Často tohle mívají zmíněné na obalu a najdete tam i kmeny bakterií, které v sýru pracují. Jeden takový mívali také v Intersparu, pod značkou Vital. Nevím ale jestli seženete na Slovensku

Naprosto a bez výhrady se vyhýbávám všem plísňovým sýrům jako romadur, niva, hermelín apod. Nejím ani polotvrdé eidamy apod a ignoruji v regálech tavené sýry.
Pokud je to možné, tak stejně jako u mlíka preferuji BIO kvalitu

K tomu co píšete tak zrající sýr může být ten, který má právě živé bakterie a ty jej postupně mění, takže sýr stále pracuje třeba jako kefír. Riziku hlavně u těch levných a dlouhouzrajících jsou plísně, které takto zrající sýr může chytat.

Je tu opravdu hodně proměných už při výběru sýru a také při tom jak na něj bude reagovat konkrétní osoba. Někteří lidé jsou přirozeně nastaveni na větší konzumaci mléčných výrobků a nemají problém s trávením kaseinu.

Tak jako tak bych je zcela vynechal v prvních fázích diety a zařazoval velmi postupně a opatrně. V první řadě by měli z mléčných výrobků přijít dobře fermetované kefíry, jogurty, ghí máslo a teprve pak sýry. V příští verzi protikvasinkové tabulky bude většina z nich přesunuta o kategorii výš

A jeden tip na závěr. Pokud si připravíte domácí jogurt způsobem který jsem tu popisoval, necháte jej pracovat 30-36 hodin v teple a pak necháte několik hodin cedit přes plátno, dostanete produkt který se podobá cottage sýru. Domácí, nepasterizovaný, s minimem laktozy a dobře stravitelný. Zkuste osolit, ochutit česnekem a kořením a máte výbornou pomazánku nebo dezert. Teď ale na co to česnekovou pomazánku namazat že?:) O tom někdy později ...

PS: sýr který uvádíte neznám. My jsme tu v čechách ochuzeni o hodně vašich specialit. Kdybyste měli náš hokejovej tým chtěl bych být určitě slovák:)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: úte led 08, 2013 7:06 am 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
inzenyr píše:

Smrad podobny je, princip podobny neni. Prosim lidi, co to tady ctou, aby se nepokouseli SAVO a MMS zamenit.

Inzenyr

nemocničtí dezinfekce, která zničí všechno v dosahu. v čem je princip jiný?

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: úte led 08, 2013 8:00 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Vševěd píše:
Přivezl jsem si je ze zahraničí, měl jsem 100 biliónů/30 kapslí, vzal jsem 2 balení. Špatná zpráva je, že musí být v lednici, nicméně mně to zaujalo natolik,
že zkouším jednat s firmou o dovozu do ČR. Ono to dává smysl, můžeš candidu likvidovat jak chceš, ale pokud dodáváš probiotické kultury v nedostatečném
množství, candida doroste rychle zpátky. Podle mně by tohle mohl být ten chybějící dílek skládačky, odpověď na otázku, proč se většině lidí nedaří dostat
candidu zpátky pod kontrolu.
Samozřejmě, že by se to dalo řešit i tak, že se podíváš po nejsilnějších probioticích na českém trhu /podle mého Apo Lactobacillus/ a budeš jich užívat
několikanásobné množství, abys dosáhl požadovaného efektu. Nicméně, já moc nevěřím probiotikům, které nemusí být skladovány v lednici. Ať si kdo chce
tvrdí co chce... podle mého toho prostě nemůže fungovat.

Velice působivé složení i počty bakterií, ale možná na tom jednu chybičku lze najít a to že neobsahují spórující laktíky, třeba jako tento produkt http://www.ghthealth.com/products/threelac.aspx , nic není absolutně dokonalé, bohužel.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: úte led 08, 2013 8:05 pm 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
Mno mailoval jsem teď s pánem, co se tím zabývá, a trošku mně nahlodal, a sice, že reálně není možné do kapsle dostat - a zaručit přežití - více než 10 mld živých bakterií.
Větší množství nepřežije.

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: úte led 08, 2013 8:50 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Vševěd píše:
Mno mailoval jsem teď s pánem, co se tím zabývá, a trošku mně nahlodal, a sice, že reálně není možné do kapsle dostat - a zaručit přežití - více než 10 mld živých bakterií.
Větší množství nepřežije.

Oni ruští šlechtici, když chytili tuberu, kapavku, nebo jinou zajímavost, jeli do hor, kde léčba kefírem a prostředím zabrala skoro vždy. Dle mého názoru nejde jen o počty bakterií, ale o souhru více faktorů které jsem vám psal v té rovnici.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: stř led 09, 2013 8:34 am 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
Tím jsem nechtěl říct, že nemá smysl užívat větší množství, jen to, že se to nedá komerčně vyrobit a garantovat.
Jinak, dlouhodobě vymlácenou mikroflóru nejde podle mně doplnit jiným způsobem než tam ty bakterie dodat zpátky
a kefír mi přijde poněkud zdlouhavý.
Ale proboha! Já jogurty, kefíry, a různé zákysy MILUJU!!!! Strašně mi to chutná. Jenom to prostě není to nejlepší pro candidu.

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: stř led 09, 2013 7:24 pm 
Offline

Registrován: ned pro 30, 2012 5:28 pm
Příspěvky: 18
Dobry den. Mohu doplnovat vit. C pri kandidoze pojidanim goji kdyz je sladke? Nerada bych zivila i kvasinky, kdyz uz nejakou dobu drzim dietu. Dekuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: stř led 09, 2013 7:25 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Vševěd píše:
Tím jsem nechtěl říct, že nemá smysl užívat větší množství, jen to, že se to nedá komerčně vyrobit a garantovat.
Jinak, dlouhodobě vymlácenou mikroflóru nejde podle mně doplnit jiným způsobem než tam ty bakterie dodat zpátky
a kefír mi přijde poněkud zdlouhavý.
Ale proboha! Já jogurty, kefíry, a různé zákysy MILUJU!!!! Strašně mi to chutná. Jenom to prostě není to nejlepší pro candidu.

Nebudu určitě rozporovat, že pro tebe kefír není vhodný, nicméně že není vhodný pro kandidozu obecně je tvrzení, které neobstojí. Je to potravina, která není stoprocentně vhodná pro každého, vzhledem k zbytkové laktoze a kaseinu, nicméně studie a zkušenosti lidí hovoří o tom, že zde benefity převažují nad možnými negativy.

Nevím do jaké míry chodíš na zahraniční fóra a dostávají se ti do ruky studie v angličtině, spíše mi tady přijde že jsi si nastřelil do hlavy představu že to pro tebe vhodné není nebo jsi se z toho 2x pos... a je pro tebe hotovo.

Sleduji pravidelně několik zahraničních fór, nejvíce http://www.curezone.com a http://www.thecandidadiet.com. Můžu s jistotou říci, že velká většina lidí (ne ale úplně všichni) reportují o mírném nebo výrazném zlepšení stavu po zavedení správně připraveného kefíru. Dole najdeš také výpis z jedné z mnoha studií, které potvrzují tyto zkušenosti (je jich mnoho, je možné dohledat). Jedná se o mnoho stovek lidí, ne jednotek nebo desítek jak zde. Vzorek je tedy poměrně průkazný. I já do tohoto vzorku patřím.

Pokud lidé mají při zavádění kefíru do diety problém, kromě toho že nesnáší kasein nebo jej nedokáží dobře strávit, je častou příčinou zhoršení stavu to, že kefír má schopnost spustit die-off efekt - tedy fázi vybíjení dysbakterií ve střevech. A to je další důkaz o jeho funkčnosti. Tady je třeba postupovat tak, že se zavádí pomalu (z počátku třeba jen doušek či dva) a až pár týdnů nebo měsíců po zahájení tvrdé diety.

Je jasné že vypitím litru kefíru nenastane ve střevech zázračná změna, ale dohromady s probiotiky je to cesta jak znovu osídlit střeva tím co tam patří. Probiotika mají větší množství bakteriía u těch dobrých není riziko, že je zničí HCL, kefír má zase podstatně větší množství kmenů (http://www.yemoos.com/milkstrains.html)

Přínosem pro lidi kteří řeší problém o kterém se tu bavíme je také, že kefír obsahuje bílkoviny a tuky pomáhá udržovat často klesající váhu. Výzkumy potvrdili, že snižuje cholesterol a tlak.

Valná většina z nás s kandidozou má anémii. Kefír obsahuje lactoferin, který se významně podílí na vstřebávání železa. Obsahuje řadu dalších minerálů a v tomto období těžko dostupný vitamín D a další vitamíny.

Kromě toho že obsahuje benefiční bakterie v obrovském množství kmenů, dokáže likvidovat přímo řadu dysbakterií.
Jestli kmeny dokáží přímo likvidovat i c. albicans je zatím zdá se předmětem sporu (níže uvedená studie tvrdí že ano, jsou však názory že ne). Vzhledem k tomu, že zřejmě ve stoprocentech nemáme jen přemnoženou kandidu ale potýkáme se s kompletní dysbakteriźou ve střevech, je tohle důležitá informace tak jako tak.

Tohle je ze studie uveřejněné v Phytotherapy Research Journal v roce 2006.
Quote: “Kefir also demonstrated antifungal activity against Candida albicans, Saccharomyces, Rhodotorula, Torulopsis, Microsporum and Trichopyton species. The results demonstrate that kefir possesses antibacterial, antifungal and antineoplastic activities, and provides credence to the folkloric use of kefir for a variety of infectious.”

V další zprávě kopíruji i další studie k tomuto tématu

Vzhledem ke zmíněným výhodám a faktu, že se jedná o levnou, snadno dostupnou a snadno připravitelnou surovinou, která je živou a komplexní potravinu se skvělou chutí a mnoha možnostmi přípravy - je sní tedy možno výrazně zpestřit omezený jídelníček při protikvasinkové dietě - není mnoho důvodů proč časem aspoň nezkusit opatrně zavést dobře fermentovaný kefír do svého jídelníčku a sledovat jak reaguji. Pokud nevýhody převáží, je vždy možné přestat

Opravdu si myslím, že tady tvůj názor stojí proti faktům a zkušenostem většiny lidí, kteří se tímto problémem zabývají. Být proti všem se však zdá být tvým koníčkem a životním postojem, takže vím, že pro tebe asi argumentuji zbytečně. Snad to však bude užitečné pro ostatní, aby si sami vytvořili názor na tuto věc.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: stř led 09, 2013 7:26 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
PROBIOTIC ACTIVITY OF MIXED CULTURES
Kefir possesses antimicrobial activity in vitro against a wide variety of Gram-positive
and Gram-negative bacteria, as well as some fungi (Garote et al., 2000). Some coliforms are
actively inhibited by kefir microorganisms, and pathogenic bacteria such as Shigella and
Salmonella do not grow when they are introduced to kefir. Van Wyk (2001) showed that kefir
possesses an inhibitory activity against Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, Escherichia
coli, Clostridium tyobutyrivum and Listeria monocytogenes. The exact cause of inhibition is
not known, but may be due to the antagonist action of various species of LAB, which are also
capable to prevent the adherence, establishment, replication, and/or pathogenic action of
certain enteropathogenes. The precise mechanism is not clear, but may include the activity of
lactic acid or volatile acids, hydrogen peroxide,carbon dioxide, acetaldehyde and diacetyl or
bacteriocin and bacteriocin-like products(Powell,2006).
Lactic acid and volatile acids- the un-dissociated forms of lactic and acetic acid penetrates
the microbial cell membrane; this results in acidification of the cytoplasm and the formation
of inhibitions, especially against enzymes, by salt excesses. At a higher intracellular pH these
acids dissociate to produce hydrogen ions, which interfere with important metabolic functions
such as oxidative phosphorylation. This acids are known to inhibit E. coli and B. cereus.
Hydrogen peroxide- in the presence of oxygen, H2O2, is produced by LAB throught electron
transport via flavin enzymes. In the presence of H2O2, superoxide anions form destructive
hydroxyl radicals (
.
OH), leading to increased membrane permeability and to the peroxidation
of membrane lipids. Bactericidal oxygen metabolites cause the destruction of nucleic acids
and cell proteins, and have strong oxidizing effects on the bacterial cells. Hydrogen peroxide
inhibits Pseudominass spp and S. aureus.
Carbon dioxide- is produced in substantial volumes by heterofermentative LAB and yeasts as
an end-product of hexose fermentation or by metabolising arginine (deaminase pathway) or
by decarboxylation of the histidine and tyrosine. CO2 contributes to the antimicrobial activity
by replacing existing molecular oxygen, creating an anaerobic environment.
Acetaldehyde and diacetyl- they are responsible for the typical aroma. They elicits
antimicrobial activity against S.aureus,E.coli,S.typhimurium,yeasts,moulds, but they required
high concentrations in medium.
Bacteriocin and bacteriocin-like products. Bacteriocins are bacterial proteins or peptides
with bactericidal or bacteriostatic activity against genetically closely species
(Schillinger,1996) They can be produced spontaneously or induced and the genetic
determinants of most bacteriocins are located on plasmid. The majority of bacteriocins
produced by LAB have been characterized according to their activity as a proteinaceous
inhibitor, on the estimation molecular mass, and on the determination of their spectrum of
inhibition. They are divided into distinct classes.334
Class I-Lantibiotics- are small, membrane-active peptides of less than 5KDa, contain 19 to 50
amino acids. They are ribosomally synthesized as pre-peptides containing an unusual and
structurally homologous leader sequence that may be involved in post-translational
modification. Examples: nisin A and Z, subtilin, sublancin, cytolisin and staphylococcin.
Class II-are small, membrane-active,heat-stable,hydrophobic peptides that are less than
10Kda.They form amphiphilic helices with varying p-sheet structures. Example include
leucocin A, mesentericin Y105, sakacin A nad P, enterocin A and P, pediocin AcH.
Class III- are large, heat-stable, hydrophilic peptides less than 30Kda. Example includes
acidophilin A, lacticin A and B, helveticin J and V.
Class IV-is a complex composed of a protein and one or more chemical moieties such a
carbohydrate or lipid. Examples include pediocin SJ-1, leucocin S, plantaricin S and lactocin.
The mechanism of LAB bacteriocins suggested that the peptide accumulates at the
surface of membrane, through ionic interactions with the phospholipids groups. The presence
of these peptides results in significant membrane thinning in these regions, caused by the
localized displacement phospholipids. Other bacteriocins form an ion-permeable channel in
the cytoplasmic membrane of target cells(Garneau,2002). This results in an increase in
membrane permeability, resulting in a disturbance of the membrane potential and causing an
efflux of ATP, essential ions and amino acids. Biosynthesis of macromolecules and energy
production is thus inhibited, ultimately resulting in cell death.
CONCLUSION
Since kefir has a pH of 4.2-4.6 after fermentation and maturation, one can suppose that
the inhibitory activity of this beverage and grains is due to the production of acids by LAB.
However, a number of investigators have reported that acid is not the only contributor to the
antimicrobial activity. Kefir is a complex microbial system that has been found to not only be
nutritionally beneficial, but has proven also to inhibit a number of food-borne pathogens and
spoilage microorganisms.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: stř led 09, 2013 7:27 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
André píše:
Dobry den. Mohu doplnovat vit. C pri kandidoze pojidanim goji kdyz je sladke? Nerada bych zivila i kvasinky, kdyz uz nejakou dobu drzim dietu. Dekuji

Ne goji raději ne, ale vitamín C rozhodně ano. Kromě jeho známých účinků má zřemě ve větším množství schopnost tlumit množení candidy


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: stř led 09, 2013 9:28 pm 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
Z kefíru jsem se neposral, největší problém co s ním mám je brutální zahleňování. Druhý den ráno hromady hnědých chrlchrů z krku.
Prošel jsem tam a zpátky všechny kefíry v regálu, ze zvědavosti a všude byly 3 gramy laktózy na sto ml takže v litru - 30 gramů laktózy
a to je sakra dost.
Laktobacily nemůžou zabít candidu a candida nezabije laktobacily. Jsou to sousedi a když jeden uvolní místo druhý se tam natlačí.
Co je ale nejpodstatnější - těch probiotických kultur je tam opravdu málo, není to efektivní řešení. Je to příjemné na chuť, ale jako
efektivní zdroj probiotických kultur to může být u zdravého člověka, preventivně. Kandidát potřebuje větší dávky... už kvůli tomu, že
většina fungicidů funguje jen krátce - a proto je třeba toho využít co nejefektivněji.

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: stř led 09, 2013 9:30 pm 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
Btw. ty chválíš kefír, je si z něho beru to nejlepší (probiotické kultury) a potenciální alergeny a jednoduché cukry nechávám bokem.
Je něco co je v kefíru a v probiotických kulturách není? V kvalitním přípravku je víc bakteriálních kmenů a mnohonásobně víc bakterií...

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5316 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233 ... 355  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz