Vševěd píše:
Nic se mi nestalo, půst byl týdenní. Ten kněz - sakra kdybych si vzpomněl na jméno - uváděl slepičí vývar po měsíčním půstu. Necitoval tu nějakého
"významného" půstaře, který si dával gothaj nebo jiný laciný salám?
Asi bude rozdíl mezi váma ortodoxníma půstařema, kteří mimo půst jíte jako vrabci a mnou, který se nebrání víceméně ničemu...
a špatně mi není ale opravdu NIKDY a to můžu sníst na posezení sklenici škvarků nebo pořádný kus bůčku...
Vývar a gothaj je rozdíl, vývar obsahuje minimum bílkovin a tuky jsou naředěné, asi má hodně účinek na nastartování trávící soustavy. A já taky dost jím a nemám problémy, tak snad nebudu mít problémy ani po půstu. Sním klidně večer půl kila pečiva, půl kila salámu typu uherák, vaničku zmrzliny, nějaký sušenky, čokoládu a spláchnu to horou coly light
Po tom by zdejší vegetariáni dostali záchvat
Tak mám návratovku vymyšlenou:
- první týden spařenou zeleninu
- k tomu od 4. dne přidávat plnotučné mléko po lžičkách, třeba na 1dcl denně a postupně po dnech zvyšovat. Budu ho pít samozřejmě zvlášť, ne se zeleninou
- Od 6. dne přidávat syrový žloutek, tam už je i trocha bílkovin a vývar
- Když půjde vše bez problémů, tak od 8. dne zařadím i trošku masa ve vývaru. Vše jen v malém množství. Při problémech dám krátký půst v návratovce.
- Pak budu jíst jen syrové vejce, zeleninu už asi syrovou, trochu mléka a vývar s masem, možná tobolky rybího tuku. To je naprosto plnohodnotná výživa a mohu na ní už zůstat měsíce.....
Návratovka se podle mě přehání, já bych se bál jen soli, samozřejmě cukru a pak nevím jaké je riziko zauzlování střev ani kdy může nastat.