Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 2:51 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: pát led 11, 2013 1:44 am 

Kachně píše:
....
Vývar a gothaj je rozdíl, vývar obsahuje minimum bílkovin a tuky jsou naředěné, asi má hodně účinek na nastartování trávící soustavy. A já taky dost jím a nemám problémy, tak snad nebudu mít problémy ani po půstu. Sním klidně večer půl kila pečiva, půl kila salámu typu uherák, vaničku zmrzliny, nějaký sušenky, čokoládu a spláchnu to horou coly light \":)\" Po tom by zdejší vegetariáni dostali záchvat \":)\"......

Mas tam samy vyborny veci \":lol:\" , ale nejvetsi perla je asi ta cola light. Vic ti chutna nez normalni cola nebo si myslis, ze delas aspon neco pro zdravi \":?:\" Nevim jak je to ted, ale davali do ni aspartam a to je mnohem vetsi svinstvo nez cukr. Ale mozna ze uz davaji aspartam i do normalni coly tak ti do toho radsi nebudu kecat. Nakonec hlavne ze ti to chutna \":lol:\" .

PříspěvekNapsal: pát led 11, 2013 2:58 am 

pv33 píše:
Mas tam samy vyborny veci \":lol:\" , ale nejvetsi perla je asi ta cola light. Vic ti chutna nez normalni cola nebo si myslis, ze delas aspon neco pro zdravi \":?:\" Nevim jak je to ted, ale davali do ni aspartam a to je mnohem vetsi svinstvo nez cukr. Ale mozna ze uz davaji aspartam i do normalni coly tak ti do toho radsi nebudu kecat. Nakonec hlavne ze ti to chutna \":lol:\" .

O aspartamu se toho napsalo spousty, ale nikdy se škodlivost neprokázala, nejspíš to jsou jen řeči. Ale zjistil jsem jinou věc, že když vypiju asi 5 litrů coly za den, tak je v tom kofeinu jako v 7mi kafích. Ale celkově s tím chci přestat, vůbec s cukrem a všema náhražkama cukru.
A u toho aspartamu je vtipný jak prodávaj kofolu se stevií, hlupáci jim na to skočej a on je tam přitom i aspartam a troška stevie z reklamních důvodů \":)\"

PříspěvekNapsal: pát led 11, 2013 7:52 am 

Kachně píše:
O aspartamu se toho napsalo spousty, ale nikdy se škodlivost neprokázala, nejspíš to jsou jen řeči. Ale zjistil jsem jinou věc, že když vypiju asi 5 litrů coly za den, tak je v tom kofeinu jako v 7mi kafích. Ale celkově s tím chci přestat, vůbec s cukrem a všema náhražkama cukru.
A u toho aspartamu je vtipný jak prodávaj kofolu se stevií, hlupáci jim na to skočej a on je tam přitom i aspartam a troška stevie z reklamních důvodů \":)\"

\":shock:\" Tak to je další šok! Vy jste dobrý ďábel \":twisted:\" ! Teda já žila v domnění, že jsem oproti ostatním zde docela slušné čuně \":lol:\" , ale teď vidím, že je to vlastně ještě celkem OK \":oops:\" ... Ale možná jste to myslel s tím množstvím jen hypoteticky - ne, že byste pil denně 5l coly, ale KDYBY..tak by..... a já to jen blbě pochopila \":shock:\" ? No na každý pád máte k věcem originální přístup \":)\" ....

PříspěvekNapsal: pát led 11, 2013 1:34 pm 

prokera píše:
\":shock:\" Tak to je další šok! Vy jste dobrý ďábel \":twisted:\" ! Teda já žila v domnění, že jsem oproti ostatním zde docela slušné čuně \":lol:\" , ale teď vidím, že je to vlastně ještě celkem OK \":oops:\" ... Ale možná jste to myslel s tím množstvím jen hypoteticky - ne, že byste pil denně 5l coly, ale KDYBY..tak by..... a já to jen blbě pochopila \":shock:\" ? No na každý pád máte k věcem originální přístup \":)\" ....

5 litrů klidně vypiju, to není moc, klidně i 7. Ale nepiju jí trvale každý den. Spíš nárazově, když třeba 14 dní držím dietu, tak jako šidítko.

PříspěvekNapsal: pát led 11, 2013 11:25 pm 
Administrátor
Administrátor

Kachně píše:
Vývar a gothaj je rozdíl, vývar obsahuje minimum bílkovin a tuky jsou naředěné, asi má hodně účinek na nastartování trávící soustavy. A já taky dost jím a nemám problémy, tak snad nebudu mít problémy ani po půstu. Sním klidně večer půl kila pečiva, půl kila salámu typu uherák, vaničku zmrzliny, nějaký sušenky, čokoládu a spláchnu to horou coly light \":)\" Po tom by zdejší vegetariáni dostali záchvat \":)\"

Tak mám návratovku vymyšlenou:
- první týden spařenou zeleninu
- k tomu od 4. dne přidávat plnotučné mléko po lžičkách, třeba na 1dcl denně a postupně po dnech zvyšovat. Budu ho pít samozřejmě zvlášť, ne se zeleninou
- Od 6. dne přidávat syrový žloutek, tam už je i trocha bílkovin a vývar
- Když půjde vše bez problémů, tak od 8. dne zařadím i trošku masa ve vývaru. Vše jen v malém množství. Při problémech dám krátký půst v návratovce.
- Pak budu jíst jen syrové vejce, zeleninu už asi syrovou, trochu mléka a vývar s masem, možná tobolky rybího tuku. To je naprosto plnohodnotná výživa a mohu na ní už zůstat měsíce.....

Návratovka se podle mě přehání, já bych se bál jen soli, samozřejmě cukru a pak nevím jaké je riziko zauzlování střev ani kdy může nastat.

Máte opravdu zajímavé stravovací návyky, ale každému dle gusta. Ovšem u té návratovky bych byl přeci jenom opatrnější, tam se toho dá podělat docela dost.

PříspěvekNapsal: sob led 12, 2013 1:58 am 

[quote="Vševěd":ui1u4eq0]Asi bude rozdíl mezi váma ortodoxníma půstařema, kteří mimo půst jíte jako vrabci a mnou, který se nebrání víceméně ničemu...
a špatně mi není ale opravdu NIKDY a to můžu sníst na posezení sklenici škvarků nebo pořádný kus bůčku...[/quote:ui1u4eq0]
Mozna byste tedy byl prekvapen, co jsem schopen do sebe dat, kdyz jsem zrovna mimo pust. Kdyz mam vylozene na neco chut, tak se tomu moc nebranim, protoze vim, jak si zase pomoct, jak jinak, nez pustem v budoucnu ze \":-D\" Ale ony se i ty chute diky pustu hodne zmeni, smazene uz me treba skoro vubec nelaka, mozna az odpuzuje, maso mam sice spise rad, ale ze by mi nejak chybelo, kdyz jej zrovna par dnu nemam, to uz vubec rict nemuzu. Vseobecne spise ted jedu na kvalitu, nez na kvantitu.

Je obrovsky rozdil mezi navratem a dobou mezi pusty... Sam jsem v navratu uz par chyb udelal a zatim to nebylo nic, ceho bych si vzapeti nevsimnul, uz ze mi treba bylo hodne tezko po necem, nebo nikdy nezapomenu na krvacejici dasne po cerstvem ananasu, to byl super nechapajici pohled do zrcadla. Od te doby vim, ze z nich clovek dokaze krvacet mnohem akcneji, nez z nosu, nebo rozbiteho kolena \":-)\")) i se soli mam vlastni negativni zkusenosti, clovek dokaze pres noc opuchnout jako letitej notor.

Davam sem informace mnou vyzkousene, nebo co mam jako identickou informaci z vice pramenu a diky zkusenostem jim mam i duvod verit. [b:ui1u4eq0]Experimenty v navratu nemohou nic pozitivniho prinest, mohou jen uskodit, proc je tedy delat a riskovat samotnou podstatu delani pustu, tzn. to aby cloveku bylo po zdravotni strance dobre/lepe? A i kdyby to nekdo videl, jak prahnane, ten "ortodoxni navrat", tak copak muze nekomu uskodit to, ze by treba i 40 dnu jedl jen ovozel? Uz jen to samo o sobe je super ocistna vec.[/b:ui1u4eq0]

Informaci je vsude dost, i toto samotne vlakno poskytuje dostatek informaci(jako celek) pro zajemce pustu a co s nimi jednotlivec udela, je jen na nem, aneb prirozeny vyber/stesti v praxi \":-D\" \</div

PříspěvekNapsal: sob led 12, 2013 2:11 am 

Kachně píše:
S hladovkou začnu dřív, na zítřek mám koupeno 8 kilo jablek, budu pít jen šťávu z nich, po té se poseru, vyčistím si střeva a pak začnu hladovku.

Ano, to procisteni muze prubeh zasadne zjednodusit. Mam vyborne zkusenosti s cervenym melounem- dosahuji temer totozneho efektu jako pri sance. Akorat mi to funguje, pokud jim i duzninu, pokud si to jen vystavim, tak se projimavy efekt nedostavil ani po 2l.

PříspěvekNapsal: sob led 12, 2013 2:21 pm 

[quote="kawasaky":2cjxqqd5]

Je obrovsky rozdil mezi navratem a dobou mezi pusty... Sam jsem v navratu uz par chyb udelal a zatim to nebylo nic, ceho bych si vzapeti nevsimnul, uz ze mi treba bylo hodne tezko po necem, nebo nikdy nezapomenu na krvacejici dasne po cerstvem ananasu, to byl super nechapajici pohled do zrcadla. Od te doby vim, ze z nich clovek dokaze krvacet mnohem akcneji, nez z nosu, nebo rozbiteho kolena \":-)\")) i se soli mam vlastni negativni zkusenosti, clovek dokaze pres noc opuchnout jako letitej notor.

Davam sem informace mnou vyzkousene, nebo co mam jako identickou informaci z vice pramenu a diky zkusenostem jim mam i duvod verit. [b:2cjxqqd5]Experimenty v navratu nemohou nic pozitivniho prinest, mohou jen uskodit, proc je tedy delat a riskovat samotnou podstatu delani pustu, tzn. to aby cloveku bylo po zdravotni strance dobre/lepe? A i kdyby to nekdo videl, jak prahnane, ten "ortodoxni navrat", tak copak muze nekomu uskodit to, ze by treba i 40 dnu jedl jen ovozel? Uz jen to samo o sobe je super ocistna vec.[/b:2cjxqqd5]

Informaci je vsude dost, i toto samotne vlakno poskytuje dostatek informaci(jako celek) pro zajemce pustu a co s nimi jednotlivec udela, je jen na nem, aneb prirozeny vyber/stesti v praxi \":-D\" \</div

PříspěvekNapsal: sob led 12, 2013 2:30 pm 

Kachně píše:
Ovoce je hodně agresivní a kyselé, proto nechápu že se doporučuje hned ze začátku v návratovce, já bych s ním počkal. A zajímalo by mě jedno, jaké návratovky se používaly v historii, prý už Hippokrates používal půst a nutil k němu i své studenty. 40 dní jen na ovoci by člověku uškodilo, trpěl by podvýživou. Píše se že při hladovce se nesmí vůbec nic, právě aby nedošlo k podvýživě.

Tak ono to ovoce se nedoporucuje hned ze zacatku, prave i ze zminovane agresivity, proto ta stale dokola zminovana naparena zelenina. Ja to napsal dohromady-ovozel, ten pojem jsem prevzal z jednoho fora, kde je to zabehle, mysli se tim ovoce a zelenina. Ano, s tou podvizivou je to presne tak, jak pisete.

PříspěvekNapsal: sob led 12, 2013 6:41 pm 

kawasaky píše:
Dobry den,

pokud to myslite opravdu vazne s tim vyvarem po pustu, tak preji hodne stesti, aby se Vam nic nestalo.

Mohu jen doporucit "klasiku navratu"- 3 dny na naparene zelenine a po celou dobu navratu se vyvarovat zivocisnemu cemukoliv, potom neriskujete, ze skoncite v horsim stavu, jak pred pustem.

Hodne stesti!

dobry den, jak dlouho napařujete zeleninu? Mám ted doma květák,kapustu a nevim jak vystihnout ten správný čas. Žádný lesk na zelenině nepozoruju. Napařujete v otevřeném hrnci nebo s pokličkou?

PříspěvekNapsal: sob led 12, 2013 7:47 pm 

derkel píše:
dobry den, jak dlouho napařujete zeleninu? Mám ted doma květák,kapustu a nevim jak vystihnout ten správný čas. Žádný lesk na zelenině nepozoruju. Napařujete v otevřeném hrnci nebo s pokličkou?

Obvykle pokladam zeleninu na naparovacek v otevrenem hrnci. Ta delka je v radu desitek vterin, u kazde zeleniny je to jine, ale u neceho staci i 15-20 vterin, kvetaku staci mene casu, nez mrkvi atp. Kdyz si to nastavite na cca 20 vterin, tak by to mohlo byt ok, klidne to ochutnejte, zda to neni uplne syrove, casem prijdete na to, co uz je moc, poznate to u sebe ubytkem energie, priste date mene casu \":)\" Rajcatka treba zase naparuji tak, aby sla hezky sloupnout slupka(obvykle pritom lehce napraskne). Je to o zkouseni, ale i takto kratka doba napareni je pro me ok.

PříspěvekNapsal: ned led 13, 2013 12:52 pm 
Administrátor
Administrátor

Kachně píše:
Ovoce je hodně agresivní a kyselé, proto nechápu že se doporučuje hned ze začátku v návratovce, já bych s ním počkal. A zajímalo by mě jedno, jaké návratovky se používaly v historii, prý už Hippokrates používal půst a nutil k němu i své studenty. 40 dní jen na ovoci by člověku uškodilo, trpěl by podvýživou. Píše se že při hladovce se nesmí vůbec nic, právě aby nedošlo k podvýživě.

Tak setkávám se s klienty kteří jedou čisté ovocné diety a opravdu nic moc, zpravidla v místních podmínkách mají problémy, tyto směry jsou vhodné spíše do tropů.

PříspěvekNapsal: ned led 13, 2013 1:56 pm 

Když se dá po 21 dnech hladovky sníst třetí den tohle a přežít, tak asi můžu být klidný \":)\"
http://www.pranicka-vyziva.cz/treti-den-navratovky-po-jednadvacitce.html

PříspěvekNapsal: ned led 13, 2013 6:54 pm 

[quote="Kachně":2cy9cvmw]Když se dá po 21 dnech hladovky sníst třetí den tohle a přežít, tak asi můžu být klidný \":)\"
[url:2cy9cvmw]http://www.pranicka-vyziva.cz/treti-den-navratovky-po-jednadvacitce.html[/url:2cy9cvmw][/quote:2cy9cvmw]
Nikdo nerika, ze urcite neprezijete, pokud se najite hned jako prvniho jidla syroveho masa, jedine co se tady snazim alespon ja rict, je to, jaka je nejbezpecnejsi cesta navratu a vicemene cokoliv jineho uz ja povazuji za formu zbytecneho risku. Delejte si co chcete, je to jen na Vasi zodpovednost a je to Vase zdravi, nikdo z lidi tady nebude mit ani vyhodu, nebo nevyhodu z toho, co udelate, konejte dle sveho vedomi a svedomi \</div

PříspěvekNapsal: ned led 13, 2013 8:01 pm 

Kachně píše:
Když se dá po 21 dnech hladovky sníst třetí den tohle a přežít, tak asi můžu být klidný \":)\"
http://www.pranicka-vyziva.cz/treti-den-navratovky-po-jednadvacitce.html

Účelem návratovky není přežít.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]