Vševěd píše:
Sakule, odpoledne se vrátím k tomu acetylaldehydu, až budu v práci a budu mít víc času.
Teď jen k tomu co tady vidím už ponělikáté: dieta nemůže candidu zabít. Ona bude žít ve střevech
dál, jen nebude metabolicky aktivní. Proto dieta bez fungicidů nemá smysl.
Píše se to skoro úplně všude: candidu nelze vyhladovět. Ona se jen stáhne, a až dostane potravu,
zase si pochutná. Ale samotná dieta nestačí.
Ano znám tvůj názor a do jistý míry s tím souhlasím, nicméně to co píšeš podle mě platí spíše teoreticky a zdaleka ne ve všech případech.
Musíš vzít v potaz, že dieta bez fungicidních látek v podstatě neexistuje (pokud tedy se člověk neomezuje na vejce maso, ale to nepovažuji za protikvaisnkovou dietu) a to i v případě, že se člověk dočasně vyhýbá koncentrovaným látkám. Ten který začíná s dietou a drží se potravin 0-1 jí také věci jako česnek, cibuli, zázvor, pórek, ředkve a ředkvičky, tuřín, petržel, různé koření a čaje, které mají větší či menší fungicidní účinek. Tady není pochyb, že už tyhle drobná opatření dohromady způsobí die-off efekt společně s výrazným omezením cukrů
Není to moje teorie, opět tě odkáži na zmíněná zahraniční fóra, kde každý týden se můžeš dočíst o desítkách zkušeností lidí, kteří začínají s dietou a den po dni píší co přesně jí, berou a jak se cítí.
I já jsem začal přesně takto, jedl jsem česnek a pil lapacho a po pár dnech jsem vypadal strašně. Musel jsem si vzít volno, cítil jsem se jako feťák který jede na hodně špatném materiálu.
Tohle je něco co lze snadno podložit. Nicméně je tu ještě jeden moment, kde už více spekuluji. Zdá se, že v některých případech díky nájezdu na dobrou stravu a omezením příjmu cukrů se tělo nadechne a imunita začne sama rovnat složení mikroflory bez přispění vybíjecích látek. Tohle nemohu podpořit žádnou studií ale ani vyvrátit, protože mechanismy toho jak funguje imunita jsou tak složité, že i ti nejlepší imunulogové se často musí chytit za nos a říct že vlastně moc neví o co tu jde.
Ostatně v jiných oblastech jsou zdokumentované podstatně "zázračnější" případy vyléčení bez přisspění z venku. Medicíny pro to má svůj název který mi teď vypadl z hlavy. Rozvádět to ale v diskuzi mezi námi dvěma nemá smysl, protože každý přemýšlíme na úplně jiné platformě:)