Katka2 píše:
Prosím o radu - je normální, že nepříjemné příznaky z půstu přetrvávají i v návratovce?
Měla jsem teď 3-denní, 2 den jsem začala být slabší, ale normálně se dalo fungovat, 3 den jsem proležela v posteli a akorát se ploužila na záchod a zpět, vrcholem bylo zvládnout dva denní klystýry. procházka fakt nehrozila, ani bych se neoblekla. Doufala jsem, že se to zlepší návratem k jídlu (pouze napařená zelenina s trochou oleje, druhý den podušené jablko s banánem a na chuť jsem si dopřála pár lžiček Tahini). A nic moc, připadám si jako troska - je to takový zvláštní druh únavy - nic mi není, ale nechce se mi nic dělat, chodit, hýbat se a snad ani moc myslet, jenom sedět/ležet a nic nedělat. K tomu mi vysychá a škrábe v krku a mám tak jednou, dvakrát denně dusivý záchvat kašle, který za chvilku přejde ve vykašlávací kašel - nikdy jsem na kašel netrpěla. A samozřejmě taky hodně zhoršený atopický ekzém na hranici snesitelnosti (dělám to hlavně kvůli AE). Potřebovala bych akutně vzpružit a to rychle, protože mi jinak hyperaktivní batole leze po hlavě a za 14 dní se stěhujeme. Přemýšlela jsem, jestli by trochu pomohly sacharidy či bílkoviny ve formě luštěnin. Před tímto půstem jem po jedničkách i během nich měla vždy energie dost.
Tech stavu bych se moc nebal, takovy ubytek energie muze byt, hlavne pokud s pusty vseobecne zacinate. Po tak kratkem pustu(do 3 dnu) si dejte na snidani klidne oloupane jablko s cesnekem, to by melo s nejvetsi pravdepodobnosti energii telu dodat, ja treba rad davam rozsekana jablka s krenem. Do par minut citim zrychleny tep a obrovsky prival energie, takze radeji to zkousejte v mensim mnoztsvi, protoze ten efekt je opravdu mohutny, alespon u me.
Ty klystyry neprehanejte a zkuste je delat jen dle potreby, pokud mate problem s energii, hodne ji to usetri, pokud je nemusite delat. Jednou denne ze zacatku by melo celkem stacit, uvidite sama, jestli se zvysi negativni projevy detoxikace. Pokud bude potreba vice cistit strevo, tak pozdeji od 7ky vyse muzu pred pustem jen doporucit sanku, pripadne v sezone ocistu melounem. Strasne to zmirni negativni projevy a na hodne dlouho je odlozi.