Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 2:39 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: pát led 18, 2013 5:03 pm 

Držím dnes půst sedmý den a několik posledních dnů mám mírné problémy. Trochu mě pobolívá břicho, ale jen trošku, nevím jestli je to normální. Žádné vředy nebo tak něco nemám(asi před 2 lety jsem byl na gastroskopii).
A aspoň jednou denně mám takovej malej průjem, jen asi tak deci, ale přijde to dost rychle. Vypadá to na žlučové kyseliny. Nemám totiž už žlučník a tak se v něm nezachytávaj. Zjistil jsem že PH žluči prý je 7,1 - 7,3 tak to vlastně nejsou moc kyseliny a střevu by to snad nemělo vadit. Nebo mám hladovění přerušit ?
Má někdo zkušenost s hladověním bez žlučníku ?

PříspěvekNapsal: pát led 18, 2013 7:41 pm 

Dobrý den, mohl by jste mi prosím poradit? Držela jsem půst 3 a půl dne jen o vodě( bohužel z vodovodu), bylo to v pohodě, měla jsem spoustu energie a bylo mi dobře. Začala jsem jíst rýžový krém s gomasiem a petrželkou a potom druhý den vývar se zeleniny i s tou zeleninou. Teď mám dva problémy, nemůžu se pořádně zahřát a cítím velký chlad na hrudníku a nechtějí se mi hýbat střeva. Nevím jestli třeba můžu už ovesnou kaši nebo co mám jíst? Uvažuji i o klystýru, ale mám strach, aby to nebylo ještě horší? Děkuji za odpověď

PříspěvekNapsal: pát led 18, 2013 9:19 pm 

afinka píše:
Dobrý den, mohl by jste mi prosím poradit? Držela jsem půst 3 a půl dne jen o vodě( bohužel z vodovodu), bylo to v pohodě, měla jsem spoustu energie a bylo mi dobře. Začala jsem jíst rýžový krém s gomasiem a petrželkou a potom druhý den vývar se zeleniny i s tou zeleninou. Teď mám dva problémy, nemůžu se pořádně zahřát a cítím velký chlad na hrudníku a nechtějí se mi hýbat střeva. Nevím jestli třeba můžu už ovesnou kaši nebo co mám jíst? Uvažuji i o klystýru, ale mám strach, aby to nebylo ještě horší? Děkuji za odpověď

No já si dal po tak krátké hladovce jako první jídlo 2 rohlíky s vaječným salátem a asi po 3 hodinách jsem musel běžet na wc. Možná ta rýže udělala nějaký špunt.
Asi to chce nějaké projímavé jídlo, prej švestky jsou dobrý.

PříspěvekNapsal: ned led 20, 2013 9:33 am 

Zdravím. Vím že půst je "lékem" snad na všechny "problémy" ale přece jen by mne zajímalo něco konkrétnějšího. Do jaké míry myslíte že je půst účinný na všemožné parazity? Dají se ty potvůrky půstem doslova vyhladovět? Nebo není řekněme rozmezí 7-21 dní dostatečně dlouhá doba? Poslední dobou čím více se nad tím zamýšlím zjišťuji že parazité jsou asi mým hlavním problémem. V pondělí začínám 7 o vodě, pak jsem si říkal že bych si projel trojčátko (bude mít u mne premiéru) a pak bych si dal 14 bo 21 denní půst. Myslíte že by se dalo po 7 denním půstu v návratové fázi už aplikovat to trojčátko řekněme od 3 dne? Díky za odpovědi

Čl. obětuje zdraví,aby vydělal peníze.Pak obětuje peníze,aby získal zpět zdraví.Je tak úzkostlivý ohledně budoucnosti,žesi neužívá přítomnost;následkem čehož nežije v přítomnosti,ani v budoucnosti;žije,jakoby neměl umřít a pak umírá,aniž kdy skutečně žil

PříspěvekNapsal: úte led 22, 2013 11:58 pm 

Prosím o radu - je normální, že nepříjemné příznaky z půstu přetrvávají i v návratovce?
Měla jsem teď 3-denní, 2 den jsem začala být slabší, ale normálně se dalo fungovat, 3 den jsem proležela v posteli a akorát se ploužila na záchod a zpět, vrcholem bylo zvládnout dva denní klystýry. procházka fakt nehrozila, ani bych se neoblekla. Doufala jsem, že se to zlepší návratem k jídlu (pouze napařená zelenina s trochou oleje, druhý den podušené jablko s banánem a na chuť jsem si dopřála pár lžiček Tahini). A nic moc, připadám si jako troska - je to takový zvláštní druh únavy - nic mi není, ale nechce se mi nic dělat, chodit, hýbat se a snad ani moc myslet, jenom sedět/ležet a nic nedělat. K tomu mi vysychá a škrábe v krku a mám tak jednou, dvakrát denně dusivý záchvat kašle, který za chvilku přejde ve vykašlávací kašel - nikdy jsem na kašel netrpěla. A samozřejmě taky hodně zhoršený atopický ekzém na hranici snesitelnosti (dělám to hlavně kvůli AE). Potřebovala bych akutně vzpružit a to rychle, protože mi jinak hyperaktivní batole leze po hlavě a za 14 dní se stěhujeme. Přemýšlela jsem, jestli by trochu pomohly sacharidy či bílkoviny ve formě luštěnin. Před tímto půstem jem po jedničkách i během nich měla vždy energie dost.

PříspěvekNapsal: stř led 23, 2013 12:21 am 

Katka2 píše:
Prosím o radu - je normální, že nepříjemné příznaky z půstu přetrvávají i v návratovce?
Měla jsem teď 3-denní, 2 den jsem začala být slabší, ale normálně se dalo fungovat, 3 den jsem proležela v posteli a akorát se ploužila na záchod a zpět, vrcholem bylo zvládnout dva denní klystýry. procházka fakt nehrozila, ani bych se neoblekla. Doufala jsem, že se to zlepší návratem k jídlu (pouze napařená zelenina s trochou oleje, druhý den podušené jablko s banánem a na chuť jsem si dopřála pár lžiček Tahini). A nic moc, připadám si jako troska - je to takový zvláštní druh únavy - nic mi není, ale nechce se mi nic dělat, chodit, hýbat se a snad ani moc myslet, jenom sedět/ležet a nic nedělat. K tomu mi vysychá a škrábe v krku a mám tak jednou, dvakrát denně dusivý záchvat kašle, který za chvilku přejde ve vykašlávací kašel - nikdy jsem na kašel netrpěla. A samozřejmě taky hodně zhoršený atopický ekzém na hranici snesitelnosti (dělám to hlavně kvůli AE). Potřebovala bych akutně vzpružit a to rychle, protože mi jinak hyperaktivní batole leze po hlavě a za 14 dní se stěhujeme. Přemýšlela jsem, jestli by trochu pomohly sacharidy či bílkoviny ve formě luštěnin. Před tímto půstem jem po jedničkách i během nich měla vždy energie dost.

Po třech dnech můžeš jíst normálně. A po troše zeleniny by byl slabej každej, dej si pořádnej stejk s bramborama.

PříspěvekNapsal: stř led 23, 2013 12:37 pm 

Kachně, díky za odpověď, trochu masa plánuju o víkendu, muž si poručil steaky \":)\" Ale jen jestli budu mít chuť, momentálně mám chutě na všechno možné jen ne na maso.
Dnešní třetí den pořád to samé - motání hlavy, slabost, v noci málem omdlení, mlha před očima, permanentně zmrzlé končetiny. Přemýšlím, jestli to je únava jako příznak z detoxikace nebo únava z vyčerpání - tuku fakt moc nemám, začínám vypadat vychrtle a to bych ráda absolvovala celý roční půstový kalendář (40 nechám osudu a zatím s ní moc nepočítám). Občas chvilkový nával energie a chuti něco dělat, tak na pár hodin, pak zas propad. Syrová strava mi ohromně chutná, na rýži a nemám chuť, ale asi si ji dnes dám, kvůli té únavě.

PříspěvekNapsal: stř led 23, 2013 1:30 pm 

Já měl včera druhý den návratovky po devíti dnech a měl jsem 400g masa a hromadu jiných jiné věcí. A taky jsem už byl dnes 2x na wc a byly to pořádné porce.
No ale u mě došlo na konci hladovky k obnově trávení, proč to nevím, jinak se musí začínat pomalejc.
A když nechceš bílkoviny, tak si dej aspoň kvalitní tuky - třeba ty vlašský ořechy.

PříspěvekNapsal: stř led 23, 2013 1:41 pm 

Kachně píše:
Já měl včera druhý den návratovky po devíti dnech a měl jsem 400g masa a hromadu jiných jiné věcí

týýý jo, taková škoda. sotva si krapet očistí střevo, už si ho hned zase zanáší. tak nač takové půstování?

PříspěvekNapsal: stř led 23, 2013 6:32 pm 

Jindra píše:
týýý jo, taková škoda. sotva si krapet očistí střevo, už si ho hned zase zanáší. tak nač takové půstování?

Nejsem chorobnej čistič střev, nemám tak hrozná střeva jako vegetariáni, tak si je čistit nemusím. Půst držím hlavně na hubnutí a na odstranění drobných chorob. A příští týden si dám sedmidenní půst.
A zvláštní že po té hladovce nepodléhám moc chutím na sladké. Pečivo jím, ale nekoupil jsem si teď žádnou zmrzlinu, sušenky, dorty, limonády, džusy a podobně.
Příští návratovka snad bude i bez pečiva, chci ho přestat jíst úplně.

Syrovou zeleninu v návratovce nemohu, po ní mě bolí žaludek. Ale u mě došlo po 8mi dnech k obnovení trávení a silnému hladu jako to bývá třeba po 40ti dnech a nevím proč.

PříspěvekNapsal: stř led 23, 2013 10:14 pm 

Katka2 píše:

Tech stavu bych se moc nebal, takovy ubytek energie muze byt, hlavne pokud s pusty vseobecne zacinate. Po tak kratkem pustu(do 3 dnu) si dejte na snidani klidne oloupane jablko s cesnekem, to by melo s nejvetsi pravdepodobnosti energii telu dodat, ja treba rad davam rozsekana jablka s krenem. Do par minut citim zrychleny tep a obrovsky prival energie, takze radeji to zkousejte v mensim mnoztsvi, protoze ten efekt je opravdu mohutny, alespon u me.

Ty klystyry neprehanejte a zkuste je delat jen dle potreby, pokud mate problem s energii, hodne ji to usetri, pokud je nemusite delat. Jednou denne ze zacatku by melo celkem stacit, uvidite sama, jestli se zvysi negativni projevy detoxikace. Pokud bude potreba vice cistit strevo, tak pozdeji od 7ky vyse muzu pred pustem jen doporucit sanku, pripadne v sezone ocistu melounem. Strasne to zmirni negativni projevy a na hodne dlouho je odlozi.

PříspěvekNapsal: pát led 25, 2013 8:57 am 

afinka píše:

Dobry den, zkuste jen lehce naparenou zelelinu, nic vareneho, pripadne po tomto kratkem pustu muzete drive zacit s ovocem, chlad by mel velmi rychle zmizet. Ty streva jsou uplne normalni, take ten pocit nemam moc rad, ale neni se ceho bat, mejte se.

PříspěvekNapsal: pát led 25, 2013 12:39 pm 
Administrátor
Administrátor

Filip08 píše:
Zdravím. Vím že půst je "lékem" snad na všechny "problémy" ale přece jen by mne zajímalo něco konkrétnějšího. Do jaké míry myslíte že je půst účinný na všemožné parazity? Dají se ty potvůrky půstem doslova vyhladovět? Nebo není řekněme rozmezí 7-21 dní dostatečně dlouhá doba? Poslední dobou čím více se nad tím zamýšlím zjišťuji že parazité jsou asi mým hlavním problémem. V pondělí začínám 7 o vodě, pak jsem si říkal že bych si projel trojčátko (bude mít u mne premiéru) a pak bych si dal 14 bo 21 denní půst. Myslíte že by se dalo po 7 denním půstu v návratové fázi už aplikovat to trojčátko řekněme od 3 dne? Díky za odpovědi

No to nevím, byliny jsou dost agresivní, ale asi by to šlo, nicméně počítejte s tím, že parazity má člověk hlavně proto, že nemá správně nastavené vnitřní vibrace a i když je hladovkou tělo zlikviduje po krátkém čase jsou zpět, prostě si ty vibrace a pozitivní přístup musíte přenastavit.

PříspěvekNapsal: pon led 28, 2013 11:55 pm 

Nemám možnost teď obstarat destilovanou vodu. Jedno denní půst u mě začal nenuceně spontálně chtěl bych zkusit tři denní, jde to i na normální vodě? Popřípadě mám za domem pramenitou vodu co vy na to?

PříspěvekNapsal: úte led 29, 2013 4:10 pm 

jak je to se serverem pust.cz Je to celé podvrh nebo jak tomu mám rozumět popřípadě kde se dají čerpat relevantní informace o půstování ?

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]