Sybilla píše:
Ak zoberieme do úvahy prácu pani Budwig, vychádzajme z jej ponímania tukov. Neviem presne zistiť kedy sa začali vyrábať také hnusy ako je nízkotučný tvaroh a iné nízkotučné umeliny, ale v polovici 50-tych rokov keď publikovala, zrejme ešte neboli a pani Budwig pracovala s normálnym nepančovaným tvarohom, ktorý je naozaj cca 10%-ný. Ja si tiež pamätám iba tvaroh ako taký, teda chuťovo výborný a teda tučný, nízkotučný sa začal predávať až oveľa neskôr. Neviem zistiť, či pani Budwig svoju prácu neskôr prehodnocovala, vychádzam iba z toho, že jej prácu preverovali niekde na univerzite v USA aj zopár zaoceánskych vedcov a potvrdili jej teóriu. To, že sa má použiť tučný tvaroh sa dá odvodiť z niektorých jej viet v knihe, kde hovorí, že tuky v tele, teda správnejšie mastné kyseliny, majú byť v správnom pomere. Pomer potrebný k životu je vraj 1:1. Inde som sa dočítala, že správny pomer je 4:1, teda štyrikrát viac omega 3 než omega 6. Na jednej stránke o mliečnych výrobkoch, neviem ju v rýchlosti nájsť sa píše, že tvaroh (myslí sa pravý neodtučnený) má velmi dobrý pomer týchto omega kyselín. Myslím, si, že preto zvolila p. Budwig tvaroh, ktorého obsah tukov sa skoro zhoduje so skladbou v ľanovom oleji a tak vlastne by ostal ten pomer pre vyrovnaný príjem tukov zachovalý. Lebo prijímať musíme aj tie omega 6 aj 9, len v správnom pomere. Alarmujúce je, že vraj prijímame pomer tukov 20:1 v neprospech mastných kyselín omega 3. Kúra pani Budwig s jej pudingom a kúrou neuvažuje o príjme nejakej inej tukovo bohatej stravy, práve naopak, výživa by mala spočívať v príjme surových zeleniny a ovocia a teda by nemalo dochádzať k narušeniu pomeru z iných tukvo nevyvážených potravín. Ja osobne som za tučný tvaroh, pretože inak by pani Budwig bola svoju teóriu korigovala a to neurobila, aspoň o tom nie je nikde zmienka.
To, co píšete je sice pravda, ale minimální počet lidí sirnou patlanici používá výhradně k odstranění vážných onemocnění, což byla původní myšlenka tohoto vynálezu. Vzhledem k tomu, že lidé souběžně většinou jedí jiné druhy tuku, případně potraviny, které jiné tuky obsahují, jeví se mi rozumné používat domácí kefír z nepasterizovaného čerstvě nadojeného kozího mléka, kde je tučnost sice nižší, ale i tak docela slušná a dá se na tom žít opravdu dlouhodobě zcela bez problémů. V případě vážné nemoci by asi bylo vhodné opravdu přesně dodržet původní recepturu a snažit se získat i co nejméně kontaminované suroviny, pro dosažení maximálního efektu léčby.