Vševěd píše:
zajímavý článek, nejen o tom, ve kterém střevě to vlastně žije kvasinka
http://www.anamneza.cz/Strevni-houba-St ... /nemoc/172Tedy, pokud jsi tohle myslel jako relevantní zdroj informací, tak mám vážné podezření, že jsi se definitivně zbláznil a jsi naprosto nekompetentní se k této tématice dále vyjadřovat
Pokud jsi to myslel jako nabídku k zábavné hře "Najdi 20 chyb a 15 absurdních nesmyslů" tak máš mé uznání a rád si zahraji. Začínám:
- mikroflora se neskládá z 10 bilionu mikroorganismů ale cca 100 trilionu. Nejsem dobrý matematik ale zdá se mi že to jakýsi ne úplně zanedbatelný rozdíl (trilion je milion bilionu)
- trochu se domnívám, že coca cola nebude to nejlepší pro protiplísňovou dietu, přestože jí v článku doporučují jako bezvadný zdroj pitného režimu. Zástupce firmy coca cola by se mnou možná ale nesouhlasil
- bramborové chipsy v kolonce dovoleno jsou zřejmě proto, že autor článku předpokládá, že nezdravé přepálené tuky a sacharidy v této potravině nezvládá candida metabolizovat a umírá na příliš velký přísun nezdravé stravy ...
- obiloviny, i když ve své celé podobě, jsou stále sacharidy, které se v těle štěpí na cukry a to je potrava nejen pro candidu ale veškeré dysbakterie, které se ve střevech společně s kandidou usídlí. Křehký chléb a celozrnné keksy bych tedy člověku se střevní dysbiozou doporučil výhradně jen za účelem zlé pomsty
- laktóza nebude tak úplně tím ideální cukrem při protiplísňové dietě, protože patří, a to je biologie základní školy, mezi jednoduché cukry. Kdyby autor někdy měl candidu nebo aspoň potkal někoho kdo ji měl či aspoň potkal někoho kdo zná někoho kdo slyšel o někom který možná měl candidu, nemohl by napsat něco takového
Teď ty jsi na tahu. Máš ještě stále z čeho vybírat
(malá nápověda: doporučené kafe, obilí, brambory, uzeniny, šunky, salámy, luštěniny a na závěr jsem si nechal to co mě porazilo do kolen "Dovoleny jsou také nápoje nebo potraviny s bezuhlohydrátovými náhražkami cukru jako sacharin, cyslamat, aspartam a acesulfam.". Člověk co tohle psal by měl být zatčen a krmen pouze těmito potraviny jako trest za pokus na ublížení na zdraví.)