zadane píše:
1/ Myslím, že vzhledem k tomu, kam (na jaké fórum) svou ínformaci umisťujete, mohl jste omezit obecnou informaci o prospěšnosti zásadité vody a spíše se soustředit na bližší popis produktu. Ten totiž na stránkách produktu není nějak moc podrobný. Nicméně jsem jej prostudoval a odtud další body:
Stránky produktu jsou neustále vylepšovány a připravujeme další podrobnější rozšíření popisu jednotlivých vrstev. Velmi názorná jsou také videa.
http://www.alkastream.cz/videazadane píše:
2/ Životnost filtru je udávána na 5 tis litrů, ale na jiném místě na půl roku. To není nepodstatný rozdíl. Jak tomu v těchto případech bývá (uvedu triviání příklad - tiskárna k PC), je otázka provozních nákladů důležitější nežli otázka pořizovací ceny. Třeba v mém případě (spotřeba vody k pití v domácnosti cca 10 litrů denně) to znamená rozdí více než 2x (5 tis litrů by nám vystačilo na 16 měsíců).
U filtrů obecně je velká potíž jak určit nutnost výměny filtru. Závisí to na kvalitě vstupní vody.
Proto u filtru je stanovena výměna filtru při 6 měsíců užívání/nebo při průtoku 5 000 l.
V případech, kdy lze určit kvalitu vstupní vody nebo pokud víme, že někdo vypije výrazně menší množství (třeba nějaká starší paní žijící sama), pak lze dobu 6 měsíců pro výměnu filtru překročit.
Dá se tedy zhruba říci, že se náklady přepočítané na litr vody pohybují mezi 0,5 až 2 Kč. (v horní částce je započítána pořizovací cena)
zadane píše:
3/ Tato otázka se také vztahuje k životnosti filtru - bylo by velmi prospěšné, kdyby bylo možno nějak kvantifikovat, co (která funkce filtru) nejvíce životnost filtru omezuje. Má úvaha míří k tomu, že pravděpodobně nezanedbatelná část uživatelů tohoto fóra (já mezi nimi) již má doma nějaký systém úpravy vody nainstalován. Z těchto systémů již dostáváme vodu co do znečištění ošetřenou (bakteriologicky, přílišná mineralizace, organická rezidua...) podstatně lépe, nežli k vodovodu. Jinak řečeno, a teď budu mluvit konkrétně o sobě, schází mi jen ta úprava pH (kterou jsem doposud elektrolýzou řešit nechtěl). Přemýšlím proto o spřažení, zdali by šlo napájet AlkaSream už přečištěnou vodou a tak dosáhnout lepší životnosti filtru. Jste schpen se k tomu vyjádřit?
Pokud AlkaStream budete napájet čistou vodou již bez škodlivých látek apod, pak v AlkaStreamu nebudou vrstvy starající se o čistotu vody zatěžovány a tedy výdrž filtru se zvýší v závislosti na výdrži ionizační a alkalizační vrstvy.
Tady bych se zeptal, jak získáváte onu čistou vodu? Je to standardní filtr, který ponechá ve vodě minerály nebo jde o RO, která z vody odstraní skoro vše? Jaké je pH této vody?
zadane píše:
4/ Na stránkách AlkaStream jsem našel tři protokoly z testů (jestli dobře koukám, přímo k k AlkaStream se vztahuje jen jeden z nich), ale ne českou certifikaci. Máte ji?
Ano, přímo k AlkaStreamu se vztahuje jeden a další dva jsou pak pro klíčové části filtru.
Co se týče CE, to je potřeba pouze u elektrických zařízení. Avšak s přístrojem je toto prohlášení o shodě dodáváno.
Jiné certifikace a testy dělané v CZ, SK, PL zatím nebyli provedeny. Nejsou k prodeji nutné a u tohoto produktu nejde o malonákladovou výrobu (distribuje se do celého světa a má mnoho spokojených zákazníků).
Chápeme však, že mnoho uživatelů si žádá více certifikací a testů, proto chystáme jejich požadavky uspokojit.
Samozřejmostí je záruka 2 roky, servisní středisko je v České republice.
S AlkaStreamem je také dodávám reaktant pro měření pH pro ověření funkčnosti a úspěšné instalace.