Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 8:55 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5316 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255 ... 355  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pon bře 18, 2013 11:56 am 
Offline

Registrován: stř zář 26, 2012 10:50 am
Příspěvky: 76
Honzek píše:
tak jsem byl zhruba měsíc na protikvasinkovej dietě čerpal jsem energii především z tuků ale moc mi to nevyhovovalo necítil jsem se dobře. již třetí den jím dopoledne čtyři jablka odpoledne si dělám koktejl ze špenátu máku a slunečníce a na večer si dávám mísu zeleniny s naklíčenými luštěninami a dvěma lžicemi oleje, oleje střídám stejně tak luštěniny. Problém nastává ve vysokém ph. Ráno je okolo 6 odpoledne okolo 7 a večer přes 8 večer cítím tlak na ledvinách. Nehodlám do sebe ládovat nějaké masné výrobky nemám ověřený zdroj kvalitního masa a navíc mě vůbec nechybí. Cítím se teď mnohem lepe než na tučné stravě. Zatím nesuplementuji žádné doplňky a je to také mnohem lepší, před tím jsem doplňoval kde co a stejně to nemělo žádný valný výsledek. Jakým jídlem se dá kompenzovat večerní vysoké ph? Myslím tím nějaké přínosné zdravé jídlo tak aby mělo nějaký efekt pro tělo. Jak vám ostatním to jde ??? \":-)\"

Zkus kefír z tibet.houby


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pon bře 18, 2013 11:57 am 
Offline

Registrován: stř zář 26, 2012 10:50 am
Příspěvky: 76
Sydney píše:
Ja si ph nemeriam, ale tiež nie som na diéte vyše mesiac, ale takisto nestaviam len na tukoch, jem veľa zeleniny, plus občas ovocie (jablká, jahody, grep, ale aj banán, čo sa nedoporučuje) a striedam pohánku - jáhly - ryžu natural ako prílohy, veľa avokád, orechov, semien apod. Som veg, čiže mäso nejem. A cítim výrazné zlepšenie stavu, aj keď to nie je ešte ono, pomáham si oregánovým a kokosovým olejom, grepfruitovými jadierkami a probiotikami. + veľa tekutín. Zvýšené ph môže byť spôsobené práve kvasinkami alebo infekciou. Zrejme sa skúsim tiež otestovať...

Jáhly,rýže ,banány to moc na protikvasinkovou dietu nevypadá...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pon bře 18, 2013 8:58 pm 
Offline

Registrován: pon bře 18, 2013 7:55 pm
Příspěvky: 2
Dobrý deň,

chcel by som sa spýtať, keď skončím s proti candidovou dietou chcel by som sa vrátiť aj k mäsu
no v hypermarketoch predávajú len mäso s antibiotikami. Tak má zaujíma koľkokrát môžem do týždna
jesť mäso aby sa mi nevrátili príznaky candidy. Chcem vždy po jedení mäsa asi po takých 2h jesť probiotika vo forme jogurtov (myslím si,že to môže odstraniť tie zjedené antibiotika), ale problém je v tom, že v dnešnej dobe je veľa jogurtov, ktoré tvrdia že sú tam probiotika a pritom je to len čisté klamstvo,
preto by som chcel požiadať vas keby ste mi poradili, ktoré jogurty by som mal jesť najlepšie by bolo konkretizovať.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pon bře 18, 2013 9:22 pm 
Offline

Registrován: čtv led 26, 2012 12:58 pm
Příspěvky: 45
Bydliště: Polička
TomasV píše:
Zkus kefír z tibet.houby

mléčné výrobky jsem si dopřával na vysoko tučné protikvasinkové dietě a nedělalo mi to dobře. A to jsem měl top kvalitku. Pracuju na jedný malý farmě kde jsou zvířata pasena a sýry máslo je dělané po domácky bez chemie stoprocentně živé a ani to nepomohl mléčné výrobky mě nevyhovují. Lil jsem do sebe kefír z tibi houby v domnění toho že vyzabíjí kvasinku a u mě to nefungovalo. Jsem na vita stravě bez jakýchkoli živočišných potravin a je to super až na to vysoké ph, Vše se začíná tak nějak rovnat a napravovat. Začal jsem zase trénovat běhání a na poprvé 4 km bez problému. A to jím hodě střídmě o proti tomu jak jsem se krmil když jsem si v posilovně hrál na kulturistu asi před dvěma roky \":-D\" A jak jsem psal v práci si máknu dělám na farmě tak že docela dřina. Zatím se vše vyvíjí pozitivním směrem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pon bře 18, 2013 10:18 pm 
Offline

Registrován: úte led 15, 2013 5:41 pm
Příspěvky: 14
TomasV píše:
Jáhly,rýže ,banány to moc na protikvasinkovou dietu nevypadá...

je to o prispôsobení si, nevravím, že každému to musí takto vyhovovať, ale skúšala som rôzne veci a ovocie pokiaľ nie je zmiešané a konzumuje sa s odstupom od iných jedál, je pre mňa ok, a aj viac sacharidov nerobí až taký problém. držím sa pravidla, že na prvom mieste je nevyhladovať seba, až potom vyhladovať kvasinku, inak by bola moja strava chudobná na živiny, ktoré potrebujem, najmä ak nechcem chudnúť. koľko ľudí a kandidy, toľko rôznych diét...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pon bře 18, 2013 11:58 pm 
Offline

Registrován: úte čer 28, 2011 10:22 pm
Příspěvky: 122
anonym píše:
Dobrý deň,

chcel by som sa spýtať, keď skončím s proti candidovou dietou chcel by som sa vrátiť aj k mäsu
no v hypermarketoch predávajú len mäso s antibiotikami. Tak má zaujíma koľkokrát môžem do týždna
jesť mäso aby sa mi nevrátili príznaky candidy. Chcem vždy po jedení mäsa asi po takých 2h jesť probiotika vo forme jogurtov (myslím si,že to môže odstraniť tie zjedené antibiotika), ale problém je v tom, že v dnešnej dobe je veľa jogurtov, ktoré tvrdia že sú tam probiotika a pritom je to len čisté klamstvo,
preto by som chcel požiadať vas keby ste mi poradili, ktoré jogurty by som mal jesť najlepšie by bolo konkretizovať.

no u nas na slovensku v hypermarketoch napriklad prevaju aj "uprimne kurca", pri ktorom reklamna kampan bola zalozena na tom, ze je bez antibiotik a hormonov...vyzeraju celkom doveryhodne....ale zas na druhu stranu to kura je krmene sojou, kukuricou a tusim zitom, takze nejaky vysoky podiel omega3kyselin tam necakaj... ale podla mna to je este relativne dobry konzenzus medzi cenou a mensim zlom...
a jogurty jedze len domace...jogurtovac stoji par supov a vyroba jogurtu je lacnejsia ako keby si ho kupoval..,.navyse tam mas zive probiotika...a uplne naj je pit domaci kefir a jest domacu kyslu kapustu...vsetko sa da, len treba chciet \":-)\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: úte bře 19, 2013 8:39 am 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
V kuřeti nebudou omega 3 mastné kyseliny nikdy.

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: úte bře 19, 2013 12:13 pm 
Offline

Registrován: čtv čer 21, 2012 11:08 am
Příspěvky: 43
Bydliště: Brno, Znojmo
Stálo by za to vyzkoušet i toto jako doplnění zde uváděných metod (cituji text, který mi přišel kdysi po mailu):

"Existuje však ještě jeden, neméně silný a efektivní mechanismus ničení mikrobů, říká se mu Agadžaňanův efekt. V čem spočívá? Vezmou se dvě stejné buňky živé tkáně a izolují se, aby jedna na druhou „viděla“, čili měla o přítomnosti té druhé „povědomí“. Na jednu z nich se přidá prostředek, jenž pro buňky smrtelný, a ona samozřejmě uhyne. Před smrtí však vyšle svou „poslední depeši“ – hynoucí buňky vylučují ultrafialové záření a v něm kód s informacemi o tom, v jakém stavu se nacházejí. Živé buňky v tomto případě mají možnost „pozorovat“ smrt svých kolegyň, zachytí jejich ultrafialové signály a – samy také umírají. Byly provedeny stovky pokusů, ale vždy se stejným výsledkem – zdravé buňky cítí, že jejich družky hynou, a umírají také."

V homeopatii to nazývají "izopatickým principem" a ing. Jiří Janča tomu říkal "metoda fujtajfl".


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: úte bře 19, 2013 4:52 pm 
Offline

Registrován: ned led 27, 2013 9:40 pm
Příspěvky: 23
sakul píše:
Buďte velmi opatrná, než začnete bezhlavě aplikovat nějaké univerzální rady, i když dobře míněné, jako třeba že maso je špatné, syrová zelenina skvělá. Vaše tělo je tak unikátní a komplexní organismus, že se prostě nevejde do tabulek, škatulek a dogmatických prohlášení. Každý člověk má jinou krevní skupinu, která se vyvíjela v jiné době, má jiné potřeby příjmu potravin, které se mění také v průběhu života vzhledem k životní situaci, stavu psychiky a problémům, které momentálně řeší.

To že někomu vyhovuje veganská strava ještě neznamená že to bude prospívat vám. Já jsem byl více jak 10 let vegetariánem, přičemž v poslední době jsem zacházel až k veganství a škody, které jsem na svém těle napáchal byly a jsou ošklivé.

Je možné, že v této fázi budete potřebovat ještě čistit, pít šťávy, jíst zeleninu, případně i ovoce, provádět nějaké detoxifikační postupy jako jsou třeba klystýry. Více než obecná doporučení však poslouchejte své tělo. Jestliže po této fázi začne říkat "děkuji, už jsem pročištěno, teď potřebuji vyživit, obnovit poškozené buňky a tkáně a řekne si o bílkoviny či živočišné tuky" poslechněte jej. Ono ví nejlépe co potřebujete v tu danou chvíli.
Je faktem že na obnovení poškozené střevní stěny je potřeba hromada bílkovin. také nadledvinky, často poškozené střevní dysbiozou a stresem milují živočišné bílkoviny a potřebují cholesterol. Lidé s poškozeným trávením a střevní dysbiozou mají velmi často anémii, tedy deficit železa také silné deficity zinku, mimo jiné. Obojí se podstatně lépe získává z živočišných potravin.
Řešení tohoto problému veganským nebo vitariánským přístupem je zřejmě možné, avšak pouze za určitých okolností a pouze u některých lidí. Na druhou stranu mi volá a potkávám se s řadou lidí, kteří jsou přirozeně nastaveni na nízký přísun sacharidů a vysoký přísun tuků a bílkovin,nicméně svoji přirozenost zakryli přečtením Moorseho, Tepperweina nebo jiných rostlinnářů a dostali se tak do těžké podvýživy, zničeného trávení, rozhozené hormonální rovnováhy a psychické nepohody.

V případě střevní dysbiozy se často vyskytuje problém s přijímáním vlákniny, obvzláště v syrové podobě. Vláknina krmí jak benefiční tak přemnožené nevhodné bakterie, pokud ve střevech převládají ty nevhodné, je příjem vlákniny doprovázen těžkostmi při trávení a průjmem. Drsnější typy vlákniny také zhoršují problém s propustnou střevní stěnou, u alergiků nebo lidí s podezřením na tento problém bych tedy byl velmi opatrný.
Syrová zelenina také zatěžuje často oslabené nadledvinky, proto v prvních fázích u komplikovanějších poruch trávení a poškozené mikroflory může být vhodné vynechat všechnu zeleninu a ovoce a po čase přidávat pomalu tu s nízkým obsahem sacharidů a vlákniny, zprvu především vařenou.

Jakmile se trávení a mikroflora spraví, je zpravidla možné se vrátit k tomu, co se bežně doporučuje jako zdravá strava, pokud si o to tělo řekne a pokud je k tomu přirozeně nastaveno

Kromě citlivému naslouchání svému tělu a praxí s intuicií se mi osvědčili jako doprovodné ukazetele toho, zdali mi to či ono prospívá test krve pod mikroskopem s temným polem a vlasová analýza. Můj krevní obraz byl v době kdy jsem byl na stravě s minimem tuků a bílkovin nečitelný, analýza minerálů z vlasů ukázala masivní demineralizaci, která se potvrdila i fyzickými symptomy. Po narovnání pro mě přirozené stravy jsem byl před vánocemi na mikroskopu a nejenže bylo možné kapku přečíst na poprvé, ale také všechny ukazatele byly rapidně zlepšeny. Doktorka byla v šoku s tím, že něco podobného se vidí jen zřídka.

Lidem, kterým nepomáhá klasická varianta protikvasinkové diety nebo se po úvodním zlepšení dostávají do mrtvého bodu a dále je trápí nekteré z jejich problémů a objevují se trávicí problémy jako je průjem doporučuji GAPS dietu od bodu nula. Tedy začínat pouze s vařeným vývarem z masa a po pár dnech přidat zeleninu dlouho vařenou v pár kusech, poté domácí kefír nebo jogurt a kysené zelí nebo jiná fermentovaná zelenina. Vždy ale s odstupem a pečlivě sledovat, jak se po zařazení potraviny vyvíjí trávení a další příznaky. U těžkých problémů tohle slaví často velký úspěch.

Na závěr chci zmínit, že pokud se bavíme o příjmu živočišných tuků a bílkovin tak výhradně nebo s maximálním zaměřením na bio nebo domácí chov, kde je nejen respektována přirozenost zvířat ale výsledný produkt má zcela jiné hodnoty. Je dobré si zajistit vejce z vesnice, najít zemědělce který má zvířata s výběhem a možností pastvy na trávě. Chce to trochu snahy se rozhlédnout po okolí ale dá se to.

S odstupem pročítám příspěvky ke svému problému a musím říct, že tento sedí jak hrnec na... no víte na co... Můj problém je lepší a zatím mi sedí vařená zelenina a vejce, než syrová strava, která dělala v těle paseku. uvidíme jak to bude dál.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: úte bře 19, 2013 7:48 pm 
Offline

Registrován: úte říj 02, 2012 3:15 pm
Příspěvky: 38
Mal aby som otazku na diskutujucich na tomto fore.Môže sa na protikvasinkovej diete tzv.seitan .
ma malo sacharidov ,ale je vyrobeny z pšeničnej muky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: stř bře 20, 2013 7:51 am 
Offline

Registrován: pon bře 18, 2013 7:55 pm
Příspěvky: 2
adrian píše:
Mal aby som otazku na diskutujucich na tomto fore.Môže sa na protikvasinkovej diete tzv.seitan .
ma malo sacharidov ,ale je vyrobeny z pšeničnej muky.

Je jedno koľko to má sacharidov, pokiaľ to obsahuje pšeničnu muku tak automatický by si to nemal jesť.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: čtv bře 21, 2013 11:36 am 
Offline

Registrován: úte bře 05, 2013 8:33 am
Příspěvky: 112
anonym píše:
adrian píše:
Mal aby som otazku na diskutujucich na tomto fore.Môže sa na protikvasinkovej diete tzv.seitan .
ma malo sacharidov ,ale je vyrobeny z pšeničnej muky.
Je jedno koľko to má sacharidov, pokiaľ to obsahuje pšeničnu muku tak automatický by si to nemal jesť.

Bílkovina lepek je nejzákeřnější potravinový alergen, který dokáže nenápadně "zblbnout" imunitu tak, že přestane kontrolovat množení CANDIDA ALBICANS v organismu. Kandidóza bez bezlepkové diety je z toho důvodu většinou prakticky nevyléčitelná.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: čtv bře 21, 2013 2:21 pm 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
Willis píše:
Bílkovina lepek je nejzákeřnější potravinový alergen, který dokáže nenápadně "zblbnout" imunitu tak, že přestane kontrolovat množení CANDIDA ALBICANS v organismu. Kandidóza bez bezlepkové diety je z toho důvodu většinou prakticky nevyléčitelná.

jéžišmárjá nemel hovadiny. když tomu nerozumíš tak radši mlč.

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: čtv bře 21, 2013 6:59 pm 
Offline

Registrován: pát bře 15, 2013 9:43 pm
Příspěvky: 20
Chci se zeptat na následující: léčitel mi doporučil při léčbě kandidy jíst místo cukru xylitol - max. 10 g denně. Zajímalo by mě, v čem by měl být slad z kukuřice lepší/zdravější(?) než třeba med nebo fruktóza (kterého máme doma hromady a je "bio").


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: čtv bře 21, 2013 9:28 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 29, 2012 3:11 pm
Příspěvky: 324
mangold píše:
Chci se zeptat na následující: léčitel mi doporučil při léčbě kandidy jíst místo cukru xylitol - max. 10 g denně. Zajímalo by mě, v čem by měl být slad z kukuřice lepší/zdravější(?) než třeba med nebo fruktóza (kterého máme doma hromady a je "bio").

Xylitol není slad z kukuřice! Evidentně téhle problematice ani trochu nerozumíš, tak se ti to pokusím vysvětlit jednoduchým způsobem, abys to pochopila i ty. Xylitol není cukr v pravém slova smyslu a neživí candidu, na rozdíl od fruktozy, glukozy a sacharozy.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5316 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255 ... 355  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz