Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 23, 2024 11:51 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 122  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv bře 28, 2013 11:32 am 

Jak je to se skladováním oleje? Dá se zmrazit? Nevadí to něčemu?

Vodní filtr eSpring

pro členy tohoto fóra sleva :)

PříspěvekNapsal: čtv bře 28, 2013 12:26 pm 

Dovolím si Jardovim fušovat do díla neb to mám zrovna načtené:

Je možné uchovávat lněný olej v mrazničce v plastových kelímkách (od hořčice), neuškodí tomu ten plast? Nebo když to dám do větší flaštičky, opravdu jde vytlačit vždy potřebné množství? nebo můžu prostě vyndat celý půllitr do lednice a během 2-3 týdnů ho spotřebovat, zůstane kvalita zachována? Má mi poprvé dorazit 5 litrů, tak ať to hned nepokazím...

V kelímcích nevidím problém, větší lahve nejsou zase tak ideální, nicméně můžete to zmrazit třeba v litrovkách a pak rozmrazit ten litr, rozlít do dvoudecovek a mimo jedné ty ostatní zase zmrazit, olej se může rozmrazovat opakovaně, to není maso.

PříspěvekNapsal: čtv bře 28, 2013 1:23 pm 

pokora píše:
Dovolím si Jardovim fušovat do díla neb to mám zrovna načtené:

Je možné uchovávat lněný olej v mrazničce v plastových kelímkách (od hořčice), neuškodí tomu ten plast? Nebo když to dám do větší flaštičky, opravdu jde vytlačit vždy potřebné množství? nebo můžu prostě vyndat celý půllitr do lednice a během 2-3 týdnů ho spotřebovat, zůstane kvalita zachována? Má mi poprvé dorazit 5 litrů, tak ať to hned nepokazím...

V kelímcích nevidím problém, větší lahve nejsou zase tak ideální, nicméně můžete to zmrazit třeba v litrovkách a pak rozmrazit ten litr, rozlít do dvoudecovek a mimo jedné ty ostatní zase zmrazit, olej se může rozmrazovat opakovaně, to není maso.

Nepochopil jsem, jak může být patlanina z tvarohu doporučována pro všechny druhy rakovin. Například při hormonálních rakovinách jako je rakovina prsu nebo prostaty se mléčné výrobky nesmí jíst vůbec.

PříspěvekNapsal: čtv bře 28, 2013 8:11 pm 

Willis píše:
Nepochopil jsem, jak může být patlanina z tvarohu doporučována pro všechny druhy rakovin. Například při hormonálních rakovinách jako je rakovina prsu nebo prostaty se mléčné výrobky nesmí jíst vůbec.

Svet neni jen cernobily, nejsou latky dobre a zle za vsech okolnosti, zalezi i na davkach, na kombinacich... Dr Budwigova nekde pise ze spojenim lneho oleje s tvarohem ztraci tvaroh sve blbe vlastnosti a lneny olej ziskava vstrebatelnost. Samostatne tvaroh nedoporucuje, ale ve spojeni s lnenym olejem je vysledek velice pozitivni. Zkus si neco od Budwigove precist. A pripadne se podivej na seznam lidi na yahoo group flaxseedoil2, kde maji zaznamy o svych clenech vylecenych dietou Budwigove z ruznych druhu rakovin, rakovina prsu 21 clenu fora, rakovina prostaty 18. Soubor
http://health.groups.yahoo.com/group/Fl ... onials%20/
ale musis se registrovat.

PříspěvekNapsal: čtv bře 28, 2013 9:28 pm 

Je vhodné používat kozí sýr gervais s obsahem tuku cca 4,5procenta?

Vodní filtr eSpring

PříspěvekNapsal: pát bře 29, 2013 12:00 am 

Elkimek píše:
Je vhodné používat kozí sýr gervais s obsahem tuku cca 4,5procenta?

Svet je o kompromisech. Ja bych ten kozi syr pouzival.

PříspěvekNapsal: sob dub 06, 2013 1:11 pm 

Ahoj všem, je mi to hloupé, ale bádám nad tím, co za přístroj pořídit na patlanici, aby to rozmixovalo semínka. Normální mixér např. na mák nebo kafe? Doteď jsme si dělali tvaroh s olejem bodlákovým, olejem z vlašských ořechů a olejem lněným, který jsme perfektně rozšlehali šlehačem na kompaktní hmotu, ale teď když to budeme dělat se lněnými semínky, to mi šlehač službu neudělá. Děkuji za rady.

PříspěvekNapsal: sob dub 06, 2013 2:01 pm 

lucie5 píše:
Ahoj všem, je mi to hloupé, ale bádám nad tím, co za přístroj pořídit na patlanici, aby to rozmixovalo semínka. Normální mixér např. na mák nebo kafe? Doteď jsme si dělali tvaroh s olejem bodlákovým, olejem z vlašských ořechů a olejem lněným, který jsme perfektně rozšlehali šlehačem na kompaktní hmotu, ale teď když to budeme dělat se lněnými semínky, to mi šlehač službu neudělá. Děkuji za rady.

Na semínka používám tříštivý mlýnek na kávu, mám tenhle http://www.cerstvakava.cz/830-elektricky-mlynek-na-kavu-concept-km-5110/ , jsem s ním spokojená, ale určitě existuje spousta dalších, i levnějších typů. Nedělám v něm patlanici, jen melu semínka, která pak do patlanice přidám. V mlýnku se dají umlít i jiné druhy semínek, než jen lněné.

PříspěvekNapsal: sob dub 06, 2013 9:48 pm 

lucie5 píše:

a ja tento Bosch MKM 6003, tiez triestivy, velka spokojnost. \":)\"

PříspěvekNapsal: sob dub 06, 2013 11:19 pm 

Načo tie semienka mlieť? Však obyčajný tyčkový mixér mi ich rotseká na cimpr-campr.

PříspěvekNapsal: ned dub 07, 2013 10:11 pm 

Z čím vším se dá mixovat lněné semínko a lněný olej? Sýr, tvaroh, brynza... jde to i s např. bílým jogurtem? Jaké další alternativy?

Vodní filtr eSpring

PříspěvekNapsal: ned dub 07, 2013 10:37 pm 

Elkimek píše:
Z čím vším se dá mixovat lněné semínko a lněný olej? Sýr, tvaroh, brynza... jde to i s např. bílým jogurtem? Jaké další alternativy?

Pokud te zajima jak to doporucovala dr Budwigova, ktera to cele vymyslela a lecila s tim uspesne rakovinu, tak
viewtopic.php?p=37863#p37863

PříspěvekNapsal: ned dub 07, 2013 11:01 pm 

Díky, mě jde i o cenu.

Pár km od Olomouce je kozí farma, vyráběj kozí sýr, měkký s pasterovaného kozího mléka. 1KG = 380KČ
Dneska jsem jen tak koupil od www.syrex.sk ovčí bynzu 250g za 60 kč, což na kilo vychází levněji. Četl jsem tu, že ta brynza je na to dobrá. Přemýšlím o koupi na zásobu, někdo tu psal, že nejlepší je z jara, tz. teď. Když ji zmrazím, můžu jí mít zmrazenou třeba půl roku, není-liž pravda?

Olej by měl jít taky zmrazit, pokud je to pravda...

pv33: Kolik polévkových lžic je optimální dávka denně, když chci pořádně vygruntovat krev?

díky

Vodní filtr eSpring

PříspěvekNapsal: ned dub 07, 2013 11:21 pm 

Elkimek píše:
Díky, mě jde i o cenu.

Pár km od Olomouce je kozí farma, vyráběj kozí sýr, měkký s pasterovaného kozího mléka. 1KG = 380KČ
Dneska jsem jen tak koupil od http://www.syrex.sk ovčí bynzu 250g za 60 kč, což na kilo vychází levněji. Četl jsem tu, že ta brynza je na to dobrá. Přemýšlím o koupi na zásobu, někdo tu psal, že nejlepší je z jara, tz. teď. Když ji zmrazím, můžu jí mít zmrazenou třeba půl roku, není-liž pravda?

Olej by měl jít taky zmrazit, pokud je to pravda...

pv33: Kolik polévkových lžic je optimální dávka denně, když chci pořádně vygruntovat krev?

díky

Souhlas, olej se da zamrazit.
Kolik oleje je optimalni nevim, ale v navodu Budwigove na lecbu rakoviny je 2x smes, tedy 3+3 lzice a jeste,
ze salat muze zahrnovat 1 nebo vic lzic oleje.....
Ja mam denne 4 lzice oleje s tvarohem jako snidani.

PříspěvekNapsal: ned dub 07, 2013 11:25 pm 

pv33 píše:
Souhlas, olej se da zamrazit.
Kolik oleje je optimalni nevim, ale v navodu Budwigove na lecbu rakoviny je 2x smes, tedy 3+3 lzice a jeste,
ze salat muze zahrnovat 1 nebo vic lzic oleje.....
Ja mam denne 4 lzice oleje s tvarohem jako snidani.

4 lžíce patlanice k snídani nenzí špatně. Máš představu kolik surovin měsíčně takhle spotřebuješ když máš takovouhle snídani každé ráno? Kolik oleje a kolik tvarohu/sýru/brynzy?

děkuju \":)\"

Vodní filtr eSpring

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 122  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]