QNX píše:
Jenom stručná poznámka k očistě jater za pomoci Síranu hořečnatého a olivového oleje. Má důvěřivá žena přišla s nápaden na tuhle "očistnou kůru" a já jsem skoro uvěřil, že tahle metoda funguje. Dokonce jsem jí na to sehnal síran horečnatý a začal přemýšlet, že to vyzkouším také. No, tak teď mám 3kg potravinářského síranu hořečnatého a připadám si jako blbec, že jsem na to se svým vzděláním skočil. Takže pro ostatní důvěřivce. Co se to vlastně při té metodě děje? Předchozí dietou se vyčistí trávicí trakt a nashromáždí se zásoba žluči. Pak podstoupíte "očistnou kůru" při které do sebe dostanete olivový olej a síran hořečnatý. Organismus vypudí nashromážděnou žluč, ta emulguje olivový olej a tím zvětší reakční plochu pro další reakce. Dále se do procesu vloží enzym lipáza a ta rozloží olej na glycerol a mastné kyseliny (především kyselinu olejovou). No a dál dojde k reakci kyseliny olejové a síranu hořečnatého za vzniku krásných "kamenů" z oleátu hořečnatého, které na konci drastické kůry poslouží jako důkaz úspěšnosti procedury. ...........ano, kameny vyjdou, ale vytvoříte si je ve střevech z olivového oleje a síranu hořečnatého. Pokud někdo chce potravinářský síran hořečnatý, tak můžu odprodat, já ho už potřebovat nebudu, protože nemám žádný důvod vytvářet si ve střevech falešné kameny.
KEBY SI SI O TOM VIAC NAŠTUDOVAL, QNX (to je označenie robotickej ovečky ?), TAK BY SI NIKDY NENAPÍSAL TO, ČO SI NAPÍSAL TERAZ.... A prečo ???
Urob si 10 očíst podľa spomínaného návodu, použi
vždy rovnaké množstvo olivového oleja a citrónovej či grepovej šťavy, a uvidíš, že každý krát z teba vyjde
rôzne množstvo kamienkov,
rôzna veľkosť kamienkov,
rôzne zafarbenie kamienkov, piesok (ten podľa teba tiež vzniká z reaakcie olivového oleja a síranu horečnatého ???). A nakoniec nevyjde NIĆ, alebo len maličké množstvo kamienkov (pri očiste X, či XY), a pritom použiješ znova rovnaké množstvo oleja a šťavy... Čo na to povieš ???
VŠIMOL SI SI TEDA, AKÝ BLBOSŤ SI NAPÍSAL ???
Keby to bolo tak ako hovoríš, tak vždy by z teba vychádzalo také isté množstvo kamienkov, a takej istej farby, lebo chemická reakcia akcie vždy rovnakého množstva dvoch rôznych surovín vytvorí v rovnakom prostredí vždy rovnaký výsledok...Ale keďže vytvorenie kamienkov nie je výsledkom chemickej reakcie síranu horečnatého a olivového oleja, ale jej výsledkom je vypudenie UŽ DÁVNO EXISTUJUCICH kameňov zo žlčníka a pečene, tak výsledok je ten, že raz proste z teba už pri dokonalej očiste pečene na "hrubej úrovni" nepôjde nič, a do toho času bude každú očistu sprevádzať vždy iná "zmes" množstva, farby a veľkosti kamienkov... ......... Tak sa s tým proste zmier, a uvedom si, že očista pečene od kameňov (hlavne cholesterolových, lebo tie má v podstate každý od určitého mladého veku, nebudem písať že ako sme si ich "zabezpečili"...) za pomoci olivového oleja a šťavy z grepu či citrónu proste
FUNGUJE.
Takže nič nevyhadzuj, a s radosťou sa púšťaj do tejto očisty. Už si si prečítal tento môj príspevok (nakoľko si si určite chcel prečítať reakcie na tvoj blud), takže sa už nemôžeš vyhovárať, keď budeš mať problémy s pečeňou či žlčníkom...