modrepierko píše:
Dobry den, mozno sa to tu uz niekde pisalo, len to neviem najst, ale rada by som sa spytala - Ked mam v zlcniku zisteny kamen o velkosti asi 1 cm, mozem skusit pecenovu ocistu? Uz druhy mesiac pijem caj chanca piedra, brala som aj kvapky regalen z energy, cistila som si hrube crevo, ale zatial sa mi zda, ze stav sa len zhorsuje, bolesti mam skoro kazdy den vecer. Okrem kamena mam v zlcniku aj zahustenu zlc, blato. Bojim sa, ze sa kamen zasekne v cystikuse, alebo zlcovode, ci v spolocnom vychode s pankreasom, kedy clovek moze dostat akutnu pankreatidu. Alebo je pri takomto kameni vhodna len operacia zlcnika? Chcem to skusit vyriesit, pretoze ma tie bolesti vycerpavaju. Velmi pekne dakujem za odpoved.
Pierko, uz jsem to tu psal nekolikrat. Kamen velikosti 1 cm neni nic moc. Prikladam ti obrazek aspon 2 cm uplne zvapenateleho kamene ktery pri ociste vysel. Velke kameny pry pri prvnich ocistach stejne nevyjdou, nekde psali ze az tak pri desate. Ale mas tam asi jako vsichni spoustu dalsiho sajrajtu ktery vyjde a ktery zpusobuje ty bolesti.
Nekolik autoru jejichz knihy jsem cetl tvrdilo, ze sledovali jedna 500 ocist, dalsi 4000 a dalsi 10 tisic a ze nebyly problemy. A vetsina lidi co dela ocistu si ani nedela sono, takze nikdo nevi, co by mu nasli. A necetl jsem zadny navod, kde by se nekdo zabyval tim, jestli ti neco na sonu nasli. Protoze to neni dulezite.
Jestli si myslis, ze operace zlucnika znamena, ze ti sutr vyndaji, tak jsi asi mimo. Standardne zlucnik uriznou a uz ti samozrejme nedoroste. Pokud si myslis, ze je nebezpecna ocista, tak ver tomu, ze mnohem vetsi riziko spousty zdravotnich problemu je nechat si zlucnik odstanit. problemy nemusi zacit hned, ale nedokonale traveni ma vliv na spoustu nemoci.
Nedavno delala ocistu holka, co mela taky uz delsi dobu bolesti a radu jidel si ani nemohla dovolit. a uz ji cheli zlucnik uriznout. A po pouhe jedne ocisti uz pry zas spokojene ji jak pra..e a bez bolesti.
Je to samozrejme na tobe, ale ja bych dal ocistu co nejdriv. Jinak ze mne taky vyslo nekolik kamenu se zvapenatelou skorapkou, asi pri 5. nebo 6. pokusu, ktere by asi taky byly videt na sonu. Prumer tak 0.8 az 1 cm. Kdyz jsem je zmacnul, tak kruply, skorapka byla tak milimetr. Nebyl s nima zadny problem.
Příloha:
zlucnikovy kame.jpg [ 14.4 KiB | Zobrazeno 8752 krát ]