Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 23, 2024 9:57 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 122  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned dub 14, 2013 1:19 am 
Offline

Registrován: pon dub 09, 2012 11:49 am
Příspěvky: 49
Napíšu krátký příběh a na závěr nějaký dotaz.Byl jsem na těchto stránkách před rokem,posbíral info a jsa po operaci prostaty(zcela se nepovedlo a PSA leze pomalu nahoru) začal jsem užívat patlaninu - po patnácti dnech u kázala kontrola v Motole pokles o dvouměsíční nárůst - takže HURÁ ,FUNGUJE TO ! Ale - za dva dny na to jsem si rozhodil žlučník s kamenem. Při zrušení dvou termínů operace žl. kamene mne následně 4 měs. na interně pro případný souběh operace ještě žaludku. Přerušení léčby patlaninou bylo velmi deprimující (PSA skok nahoru),že jsem vzal léčbu žlučníku do vlastních rukou. Půl litru olivového oleje + 3 citrony vypít během hodiny a v poloze na pravém boku čekat na signál vyprazňování. Opakovat za měsíc a sono v Motole ukázalo čistý žlučník a já dlouhý nos na "kudličkáře". Jenže:
restart s patlaninou (pokles PSA) byl za uplynulé 4 měs. pomalý a teď šla hodnota zase nahoru. NĚCO JE ŠPATNĚ. Dělám ráno denní dávku z 170g měkkého(jaroměřického) tvarohu,2 PL oleje(čerstvý z AGRO EL), 2 PL mletého semínka ,1,5 dcl mléka a nějaké ochucení (kaj. pepř, rozinky,skořice, čer.čerstvá(na drobno nakrájená) paprika a nebo jablko). Sebekriticky přiznávám,že další stravování nebylo 100% dietní dle popisu J.Budwig, ale bylo to stejné jako na začatku a tehdy to fungovalo.
Dotazy: - má někdo podobné zkušenosti a případně radu?
- dá se místo mléka ředit patlaninu třeba vodou?
- má kozí tvaroh stejné množství sirn.složek a zpracovává se stejně jako tvaroh kravský?
- byl někdo v mé situaci s rostoucím PSA a jak to řešil?
Díky za případné odpovědi;zdraví Miro


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned dub 14, 2013 5:22 am 
Offline

Registrován: ned lis 07, 2010 5:48 pm
Příspěvky: 50
Bydliště: Pardubice
[quote="q:o)":1plqfuif]Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli může sirná patlanice nebezpečně snižovat TK. Dávám si ji každý den už dlouhou dobu (tvaroh nebo kefír + 2-3 lžíce lněného oleje a 2 lžíce semínek) a nedávno jsem zjistila, že TK je pod 90 / 60
Moc děkuji za odpovědi[/quote:1plqfuif]
Možná je to jen dedydratace, zkuste doplnit sůl. Popsal jsem to v tématu "Dehydratace a sůl", celé je to hned v prvním příspěvku


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned dub 14, 2013 10:26 am 
Offline

Registrován: čtv bře 29, 2012 3:11 pm
Příspěvky: 324
30miro píše:
Napíšu krátký příběh a na závěr nějaký dotaz.Byl jsem na těchto stránkách před rokem,posbíral info a jsa po operaci prostaty(zcela se nepovedlo a PSA leze pomalu nahoru) začal jsem užívat patlaninu - po patnácti dnech u kázala kontrola v Motole pokles o dvouměsíční nárůst - takže HURÁ ,FUNGUJE TO ! Ale - za dva dny na to jsem si rozhodil žlučník s kamenem. Při zrušení dvou termínů operace žl. kamene mne následně 4 měs. na interně pro případný souběh operace ještě žaludku. Přerušení léčby patlaninou bylo velmi deprimující (PSA skok nahoru),že jsem vzal léčbu žlučníku do vlastních rukou. Půl litru olivového oleje + 3 citrony vypít během hodiny a v poloze na pravém boku čekat na signál vyprazňování. Opakovat za měsíc a sono v Motole ukázalo čistý žlučník a já dlouhý nos na "kudličkáře". Jenže:
restart s patlaninou (pokles PSA) byl za uplynulé 4 měs. pomalý a teď šla hodnota zase nahoru. NĚCO JE ŠPATNĚ. Dělám ráno denní dávku z 170g měkkého(jaroměřického) tvarohu,2 PL oleje(čerstvý z AGRO EL), 2 PL mletého semínka ,1,5 dcl mléka a nějaké ochucení (kaj. pepř, rozinky,skořice, čer.čerstvá(na drobno nakrájená) paprika a nebo jablko). Sebekriticky přiznávám,že další stravování nebylo 100% dietní dle popisu J.Budwig, ale bylo to stejné jako na začatku a tehdy to fungovalo.
Dotazy: - má někdo podobné zkušenosti a případně radu?

Při rakovině prostaty se rozhodně nesmí žádné ovoce a nic, co obsahuje cukr, takže rozinky a jablka jsou velmi nevhodná. Rakovina prostaty je zvládnutelná pomocí ketogenní diety a z doplňků na ni zabírají anona graviola nebo vrbovka malokvětá. Mléko a mléčné výrobky při rakovině prostaty jsou sebevražda. Co se týče lněného oleje, ten musí být naprosto čerstvý. Lisujete si ho sám, nebo kupujete starý žluklý lněný olej z obchodu?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned dub 14, 2013 1:03 pm 
Offline

Registrován: ned bře 25, 2012 9:57 pm
Příspěvky: 501
Bydliště: NMnV
Ates píše:
Lisujete si ho sám, nebo kupujete starý žluklý lněný olej z obchodu?

Však píše že má olej z agro-el

_________________
Prosím ctených mudrlantov aby na moje komentáre nereagovali.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned dub 14, 2013 1:11 pm 
Offline

Registrován: ned říj 02, 2011 6:10 pm
Příspěvky: 1085
Bydliště: Praha
[quote="ganesa":29hhutwu]Možná je to jen dedydratace, zkuste doplnit sůl. Popsal jsem to v tématu "Dehydratace a sůl", celé je to hned v prvním příspěvku

_________________
Oliver Wendel Holmes, Harvard University: pevne verim, ze kdyby cela medicina, tak jak je nyni aplikovana, mohla byt potopena na dno more, bylo by to lepsi pro lidstvo a to nejhorsi pro ryby.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned dub 14, 2013 1:16 pm 
Offline

Registrován: pon dub 09, 2012 11:49 am
Příspěvky: 49
Ates píše:
Při rakovině prostaty se rozhodně nesmí žádné ovoce a nic, co obsahuje cukr, takže rozinky a jablka jsou velmi nevhodná. Rakovina prostaty je zvládnutelná pomocí ketogenní diety a z doplňků na ni zabírají anona graviola nebo vrbovka malokvětá. Mléko a mléčné výrobky při rakovině prostaty jsou sebevražda. Co se týče lněného oleje, ten musí být naprosto čerstvý. Lisujete si ho sám, nebo kupujete starý žluklý lněný olej z obchodu?

ATES - asi jste nečetl pozorně jak diety doporučované J.Budwig tak i mou maličkost,kde píši, že systém podle Johanny (s čerstvým a certifikovaným olejem z Agro El) funguje. Než neodbornou kritiku potřebuji najít odpovědi na otázky,které jsem v závěru položil. Nicméně, díky za zájem.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned dub 14, 2013 2:58 pm 
Offline

Registrován: ned říj 02, 2011 6:10 pm
Příspěvky: 1085
Bydliště: Praha
[quote="30miro":3372sqep]Napíšu krátký příběh a na závěr nějaký dotaz.Byl jsem na těchto stránkách před rokem,posbíral info a jsa po operaci prostaty(zcela se nepovedlo a PSA leze pomalu nahoru) začal jsem užívat patlaninu - po patnácti dnech u kázala kontrola v Motole pokles o dvouměsíční nárůst - takže HURÁ ,FUNGUJE TO ! Ale - za dva dny na to jsem si rozhodil žlučník s kamenem. Při zrušení dvou termínů operace žl. kamene mne následně 4 měs. na interně pro případný souběh operace ještě žaludku. Přerušení léčby patlaninou bylo velmi deprimující (PSA skok nahoru),že jsem vzal léčbu žlučníku do vlastních rukou. Půl litru olivového oleje + 3 citrony vypít během hodiny a v poloze na pravém boku čekat na signál vyprazňování. Opakovat za měsíc a sono v Motole ukázalo čistý žlučník a já dlouhý nos na "kudličkáře". Jenže:
restart s patlaninou (pokles PSA) byl za uplynulé 4 měs. pomalý a teď šla hodnota zase nahoru. NĚCO JE ŠPATNĚ. Dělám ráno denní dávku z 170g měkkého(jaroměřického) tvarohu,2 PL oleje(čerstvý z AGRO EL), 2 PL mletého semínka ,1,5 dcl mléka a nějaké ochucení (kaj. pepř, rozinky,skořice, čer.čerstvá(na drobno nakrájená) paprika a nebo jablko). Sebekriticky přiznávám,že další stravování nebylo 100% dietní dle popisu J.Budwig, ale bylo to stejné jako na začatku a tehdy to fungovalo.
Dotazy: - má někdo podobné zkušenosti a případně radu?
- dá se místo mléka ředit patlaninu třeba vodou?
- má kozí tvaroh stejné množství sirn.složek a zpracovává se stejně jako tvaroh kravský?
- byl někdo v mé situaci s rostoucím PSA a jak to řešil?
Díky za případné odpovědi;zdraví Miro[/quote:3372sqep]
Miro, nevim z ceho vychazis pri diete podle Budwigove, koluje spousta uprav, ktere nejsou podle Budwigove, treba ze ma byt tvaroh s vysokym obsahem tuku.... Vetsinou se vzdycky nekdo kdo o tom nema poneti zamysli a napadne ho, ze kdyz zila Budwigova, tak jeste odtucneny tvaroh neexistoval. Asi by se divil kolik ruznych druhu bylo v Nemecku jiz dlouho pred rokem 1999, kdy napsala B svou posledni knihu Rakovina - problem a reseni.

Kdyby nic jineho, tak mas velmi malo toho oleje. A navod Budwigove neni jen o tom, cemu se tady rika patlanina. Zkus se podivat na muj preklad:
viewtopic.php?p=37863#p37863
A zkus pokecat s Radkou

_________________
Oliver Wendel Holmes, Harvard University: pevne verim, ze kdyby cela medicina, tak jak je nyni aplikovana, mohla byt potopena na dno more, bylo by to lepsi pro lidstvo a to nejhorsi pro ryby.


Naposledy upravil pv33 dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 2032
1365949177


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned dub 14, 2013 3:00 pm 
Offline

Registrován: ned lis 07, 2010 5:48 pm
Příspěvky: 50
Bydliště: Pardubice
[quote="pv33":2tsljvuh]Ganeso, ten tvuj prispevek o soli uz jsem kdysi cetl. Odpovida to vice mene i tomu, co jsem vycetl nekde jinde, kde doporucujou denne pul lzicky NERAFINOVANE morske soli do sklenice teple vody.
Nemam moc poneti jak je to s kamennou soli, jestli se taky nejak upravuje. Kde se bere u soli Mary takove mnozstvi drasliku? V normalni kamenne soli ho snad tolik neni? Je to specialni misto kde to doluji, kde je drasliku vic? Nebo ho tam pridavaji?
Dik[/quote:2tsljvuh]
Myslím si že ten chlorid draselný je tam přidaný. Bude to asi klasická jodidovaná kuchyňská sůl + chlorid draselný. I všechny ty nerafinované mořské a Himalájské soli mají navíc jen stopové prvky, draslíku nic moc. V článku "Podvod s nedostatkem draslíku" http://www.osud.cz/podvod-nedostatkem-drasliku-0 píše Joe Vialls že ke svému uzdravení tenkrát použil chlorid draselný třídy AR [analytické reagens] z velkoobchodu s chemikáliemi.
Sám tu sůl Mary používám léta, má výbornou chuť, a stačí. Ostatní prvky doplňuji zeleninou, ovocem, doplňkama.
Pokud by si to někdo chtěl vylepšit, tak možná Himalájská sůl + Sylvín tj. dolovaný chlorid draselný (aspoň v potravinářské kvalitě), asi 1:1, bylo by třeba hledat. Samotný chlorid draselný má dost jinou chuť oproti soli.
Ale to patří spíš do tematu "Dehydratace a sůl"

Naposledy upravil ganesa dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 984
1365945019


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned dub 14, 2013 3:05 pm 
Offline

Registrován: ned říj 02, 2011 6:10 pm
Příspěvky: 1085
Bydliště: Praha
ganesa píše:
Myslím si že ten chlorid draselný je tam přidaný. Bude to asi klasická jodidovaná kuchyňská sůl + chlorid draselný. I všechny ty nerafinované mořské a Himalájské soli mají navíc jen stopové prvky, draslíku nic moc. V článku "Podvod s nedostatkem draslíku" http://www.osud.cz/podvod-nedostatkem-drasliku-0 píše Joe Vialls že ke svému uzdravení tenkrát použil chlorid draselný třídy AR [analytické reagens] z velkoobchodu s chemikáliemi.
Sám tu sůl Mary používám léta, má výbornou chuť, a stačí. Ostatní prvky doplňuji zeleninou, ovocem, doplňkama.
Pokud by si to někdo chtěl vylepšit, tak možná Himalájská sůl + Sylvín tj. dolovaný chlorid draselný (aspoň v potravinářské kvalitě), asi 1:1, bylo by třeba hledat. Samotný chlorid draselný má dost jinou chuť oproti soli.

Dik, Pavel

_________________
Oliver Wendel Holmes, Harvard University: pevne verim, ze kdyby cela medicina, tak jak je nyni aplikovana, mohla byt potopena na dno more, bylo by to lepsi pro lidstvo a to nejhorsi pro ryby.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned dub 14, 2013 3:40 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 29, 2012 3:11 pm
Příspěvky: 324
Deane píše:
Však píše že má olej z agro-el

To jsem nějak přehlédnul. Olej z AGRO-EL schvaluji, ten je nejlepší a nejčerstvější, jaký lze v ČR sehnat.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon dub 15, 2013 1:49 pm 
Offline

Registrován: čtv kvě 05, 2011 9:02 am
Příspěvky: 27
[quote="ganesa":3hktlx0r]Možná je to jen dedydratace, zkuste doplnit sůl. Popsal jsem to v tématu "Dehydratace a sůl", celé je to hned v prvním příspěvku


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon dub 15, 2013 6:47 pm 
Offline

Registrován: pon dub 09, 2012 11:49 am
Příspěvky: 49
ATES - 1.) jenom úvaha - nejde o to ,že paní Johanna byla aktivní ještě v 90. letech, ale metodu -protokol o tvarohu a lněném oleji vystavila v r.1952 a tvaroh nijak nespecifikovala a proto je dle mne správná úvaha,že šlo o tvaroh z mléka, z kterého pouze sebrali smetanu.
2.) je pravdou,že 2 PL jsou málo, dávám více a to tak, že už se skoro nechce spojovat; ty dvě lžíce mám z původního receptu,kdy jsem dělal i s menším množstvím tvarohu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon dub 15, 2013 7:02 pm 
Offline

Registrován: pon dub 09, 2012 11:49 am
Příspěvky: 49
ještě dovětek - otázka : Je v odtučnělém tvarohu stejné množství sirnatých složek jako v normálním tučném? U mléka to určitě neplatí; v nízkotučné mléko je kromě tuku ochuzeno o další látky ,které se s tukem také odstředí.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte dub 16, 2013 12:01 am 
Offline

Registrován: ned říj 02, 2011 6:10 pm
Příspěvky: 1085
Bydliště: Praha
30miro píše:
ATES - 1.) jenom úvaha - nejde o to ,že paní Johanna byla aktivní ještě v 90. letech, ale metodu -protokol o tvarohu a lněném oleji vystavila v r.1952 a tvaroh nijak nespecifikovala a proto je dle mne správná úvaha,že šlo o tvaroh z mléka, z kterého pouze sebrali smetanu.
2.) je pravdou,že 2 PL jsou málo, dávám více a to tak, že už se skoro nechce spojovat; ty dvě lžíce mám z původního receptu,kdy jsem dělal i s menším množstvím tvarohu.

K uvaze o odtucnenem tvarohu. I kdyby puvodne pracovala dr budwigova s normalnim tvarohem, tak vzhledem k tomu, ze vydala v 90. letech dve knihy a v obou chce odtucneny nebo nizkotucny tvaroh, tak i kdyby se to lisilo. preferoval by ty novejsi jeji poznatky. Specialne kdyz nevim, co mela v protokolu z 1952. Udelat nizkotucny tvaroh nepotrebuje zadnou super technologii, tak mi neprijde divne, ze by se i takovy tvaroh v Nemecku v te dobe pouzival.

Navic dr B vyslovne zakazovala vsechny zivocisne tuky, tak dodavat do tvarohu smetanu jak se tu nekde psalo nepovazuju za prinos. A u tvarohu v obchode bych misto smetany cekal repku nebo neco podobneho, takze to nevyhledavam.

A jeste moje uvaha, jestli potrebuje bilkovinu aby se spojila s lnenym olejem, tak ji nebudu spojovat s jinym tukem, o ktery nestoji.

K bodu dve jen ze ja pouzivam vic tvarohu, tak se mi se 4 lzicema oleje bez problemu spoji. A kdyby mi neco bylo, tak pouziju dvojnasobnou davku, viz navod ktery jsem tu uvadel.

_________________
Oliver Wendel Holmes, Harvard University: pevne verim, ze kdyby cela medicina, tak jak je nyni aplikovana, mohla byt potopena na dno more, bylo by to lepsi pro lidstvo a to nejhorsi pro ryby.


Naposledy upravil pv33 dne úte dub 16, 2013 12:15 am, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte dub 16, 2013 12:04 am 
Offline

Registrován: ned říj 02, 2011 6:10 pm
Příspěvky: 1085
Bydliště: Praha
30miro píše:
ještě dovětek - otázka : Je v odtučnělém tvarohu stejné množství sirnatých složek jako v normálním tučném? U mléka to určitě neplatí; v nízkotučné mléko je kromě tuku ochuzeno o další látky ,které se s tukem také odstředí.

Miro, jen muj nazor, zakladni vyzkum udelala Budwigova, mela k tomu prostredkyy, zabyvala se tim 40 let, tak ja pouzivam to co doporucila a sam to nezkoumam. A soucasne sleduju vysledky na jedne diskuzi, kde se tim rada lidi vylecila z ruznych rakovin a to je pro mne hlavni argument, ze to funguje.

_________________
Oliver Wendel Holmes, Harvard University: pevne verim, ze kdyby cela medicina, tak jak je nyni aplikovana, mohla byt potopena na dno more, bylo by to lepsi pro lidstvo a to nejhorsi pro ryby.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 122  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz