kattty píše:
Dobrý den, pane Zajíčku.. potřebuji poradit, kde jsem udělala chybu:( nastudovala jsem si očistu a dneska jsem ji ráno zkoušela..tak tedy od začátku.. dělala jsem před šánkou dva klystýry.. jeden se nepovedl. ale včera druhý už jo.. jinak jsem 2 dny předtím jedla hodně ovoce a zeleniny.. dneska ráno jsem vypila litr studené vody.. šla jsem hned na wc. měla jsem docela tuhou stolici.. po hodině jsem začla se slanou vodou.. dala jsem si tak lžičku a trošku soli na litr vody.. vypila jsem šest sklenic, do toho cvičila.. že bych cítila nějakou nevolnost ani ne.. po 6 sklenicích se mi nedařilo mít stolici.. jen jsem čůrala:( tak jsem znovu zopakovala dvakrát cviky.. pak jsem si dala heřmánkový klystýr, ihned jsem šla na wc.. zkoušela jsem dál.. dala si sedmou sklenici slané vody. udělala cviky a opět nic:( jen jsem čůrala.. takže jsem to ukončila, vypila asi litr heřmánkového čaje.. šla jsem opět na wc a šlo to oběma dírkama.. nevím, co to znamená.. takže na doporučení piji ted hodně vody.. už jsem vypila tak 2 litry, ale že bych chodila hodně čurat, to zrovna ne
nevím, co mám teď dělat.. mám strach...
prosím poradťe mi, co jsme dělala špatně? a co mám nyní dělat? jestli mám hodně pít?
chtěla bych se tu očistu naučit... měla jsem to tak nastudované.. ach jo..
jinak jsem při tom pití slané vody a cviků říhala.. to je asi normální, že?
Kazdy je jiny, casto to chce tech sklenic vic. Ty jsi to predcasne ukoncila. Jsou lidi kterym to trva i pres hodinu a pul nez se spusti sifon, predevsim poprve, ale pak je vsechno naprosto OK. Joga v dennim zivote doporucuje stridat piti a cviceni az se objevi stolice. Stejne jako ja nepiji ten litr vody hodinu predem a nedavaji pak hermankovy caj a ani u toho nedelaji klystyry. A funguje to, i kdyz mozna diky nizkym davkam soli pomaleji.
http://www.yogaindailylife.org/esystem/yoga/cs/140400/hathajogove-krije/basti-a-sank-praksalana/ píše:
Ohřejte 6 až 7 litrů osolené vody (1/2 čajové lžičky mořské soli, při vysokém krevním tlaku dietní soli, na 1 litr vody) na teplotu 38 – 40 °C. Teplota vody by měla po celou dobu cvičení zůstat stejná. >Vypijte sklenici slané vody najednou a proveďte sérii předepsaných cviků (tada ásana, úklony trupu, trikóna ásana, méru prštha ásana, tirjak bhudžanga ásana). Střídejte pití a cvičení, až se objeví nutkání na stolici. U každého člověka trvá různě dlouho, než se objeví první stolice (cca po páté sklenici).
Ja davam lzicku az lzicku a pul soli na litr vody. Vypiju kolik do sebe dostanu, tak litr a pul na ex a pak cviky a pokus na wc a kdyz muzu zase pit tak zas vypiju hrnek (pul litru, ale hodne lidi pije jen po 2 deci) a misto cviku delam i ranni toaletu a uklizim a opet cviky a opet piti. Az se to rozjede na WC. Kdyz to trva dele, tak neni nutne porad delat cviky, ale je nutne byt stale v pohybu. Nekde, bylo to z Indie, jenom pili a chodili a zkouseli WC.
Chce to trpelivost a ne to predcasne ukoncit. Ja vypiju mnohem vic nez ty, ale velmi rychle. A kdyz mi hned nezacne sifon, tak to nebalim, ale pokracuju.
To, ze jsi hodne curala je i tim, ze jsi vypila hodne vody bez soli. Ten litr hodinu predem a pak caj. Slana voda by mela prochazet do strev, to je ucel soli, voda bez soli se vstreba a pak vycura.
To rihani je asi normalni. Driv jsem mel nejakou sul, ze ktere se po naliti vody chvili vylucoval nejaky plyn. Jestli jsi to vypila driv, tak to muze byt ono.