Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 16, 2024 10:32 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 70  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř bře 20, 2013 11:21 pm 
Administrátor
Administrátor

Kaparzooo píše:
Dobrý den,
udelal jsem si krkaci testy a vubec jsem si nerihnul. Chtel bych poprosit pana Jardu zda by mi nemohl namichat hcl a dodat byl bych vdecny.

Klidně mě zavolejte a nějak ten váš problém pořešíme.

Předmět příspěvku: Nedostatek HCl?
PříspěvekNapsal: čtv bře 28, 2013 12:23 pm 

Často se mi stává, že ještě 3hodiny (i více) po jídle složeném z nízkosacharidové zeleniny a ovčího sýru nebo patlanice si po napití čaje říhnu a ještě pořád cítím snědené jídlo, takže předpokládám, že tak dlouho leží v žaludku. Podotýkám, že piju nejdříve 2 hodiny po jídle. Že si mám udělat krkací test je mi jasné \":)\", ale může i tohle být znakem nedostatku HCl, nebo mi vadí ta která konkrétní potravina? Přijde mi, že se to děje, ať sním co sním.

Předmět příspěvku: Re: Nedostatek HCl?
PříspěvekNapsal: ned dub 21, 2013 4:25 pm 
Administrátor
Administrátor

pokora píše:
Často se mi stává, že ještě 3hodiny (i více) po jídle složeném z nízkosacharidové zeleniny a ovčího sýru nebo patlanice si po napití čaje říhnu a ještě pořád cítím snědené jídlo, takže předpokládám, že tak dlouho leží v žaludku. Podotýkám, že piju nejdříve 2 hodiny po jídle. Že si mám udělat krkací test je mi jasné \":)\", ale může i tohle být znakem nedostatku HCl, nebo mi vadí ta která konkrétní potravina? Přijde mi, že se to děje, ať sním co sním.

Patrně půjde o nedostatek HCl, ale vyzkoušejte třeba jídlo solit himálajskou solí, nebo žvýkat po jídle kus syrového zázvoru, případně to může řešit i trojkombinace čerstvě namletého koření fenykl, římský kmín a koriandr v poměru 1:1:1. Opatrně můžete vyzkoušet i hořké byliny pelyněk a puškvorec, ale jsou dost jedovaté při předávkování, nebo zabere i pampeliška, hlavně kořen a té se bát nemusíte.

PříspěvekNapsal: ned dub 28, 2013 8:59 am 

Děkuji. Himalájskou sůl i zázvor užívám. Ještě mě napadlo, jestli problém nemůže být rovněž v okurce, kterou mám v nevelkém množství skoro u každého jídla, dle všeho je dost špatně stravitelná.

PříspěvekNapsal: ned kvě 19, 2013 4:51 pm 
Administrátor
Administrátor

pokora píše:
Děkuji. Himalájskou sůl i zázvor užívám. Ještě mě napadlo, jestli problém nemůže být rovněž v okurce, kterou mám v nevelkém množství skoro u každého jídla, dle všeho je dost špatně stravitelná.

No nevím, okurky jsou obecně velice zdravá potravina, ale není přeci problém je na pár dní vyřadit a uvidíte.

PříspěvekNapsal: ned kvě 19, 2013 11:00 pm 

pokora píše:

Kde jste slyšela že je okurka špatně stravitelná? Pokud Vám nesedí, zkuste ji nastouhat a přidat do ní jablečný ocet a zázvor

PříspěvekNapsal: čtv kvě 23, 2013 9:51 am 

Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat, zda-li je možné na krkací test místo práškové jedlé sody použít sodu v tabletách.
Každá tableta obsahuje kromě 91% sody také polyethylenglykol 6000 a sladidlo sorbitol.
Dle mích výpočtů obsahuje 1 tableta 0,42 ccm sody, tudíž jsou potřeba 3 tablety, které pak podrtím
a vysypu do 200ml vlažné vody. Hlavně by mě zajímalo, jestli test neovlivní ty přidané látky.
Děkuji
Honza

PříspěvekNapsal: sob kvě 25, 2013 11:35 am 

sakul píše:
Kde jste slyšela že je okurka špatně stravitelná? Pokud Vám nesedí, zkuste ji nastouhat a přidat do ní jablečný ocet a zázvor

Mám za to, že ta informace pochází odsud z fóra, ale možná se jedná jen o stokrát přečtenou, a tudíž pod kůži zažranou informaci odjinud. Každopádně ji cítím déle než třeba papriku, o níž se to traduje taky. Zvláštní je, že syrová zelenina jako taková mi podle všeho nevadí ve střevech, ale žaludek, případně následně dvanácterník jako by s ní měli podstatně horší pořízení.

PříspěvekNapsal: sob kvě 25, 2013 12:19 pm 

pokora píše:
Mám za to, že ta informace pochází odsud z fóra, ale možná se jedná jen o stokrát přečtenou, a tudíž pod kůži zažranou informaci odjinud. Každopádně ji cítím déle než třeba papriku, o níž se to traduje taky. Zvláštní je, že syrová zelenina jako taková mi podle všeho nevadí ve střevech, ale žaludek, případně následně dvanácterník jako by s ní měli podstatně horší pořízení.

Zkuste k ní přidat zmíněný zázvor a jablečný ocet, trávicí enzymy nebo švédské kapky. Může to být problémy právě s tvorbou enzymů, případně pokud jí kombinujete i s dalším jídlem, třeba olejem, tvorby žluče.

PříspěvekNapsal: pát čer 14, 2013 11:18 am 
Administrátor
Administrátor

HonzaM píše:
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat, zda-li je možné na krkací test místo práškové jedlé sody použít sodu v tabletách.
Každá tableta obsahuje kromě 91% sody také polyethylenglykol 6000 a sladidlo sorbitol.
Dle mích výpočtů obsahuje 1 tableta 0,42 ccm sody, tudíž jsou potřeba 3 tablety, které pak podrtím
a vysypu do 200ml vlažné vody. Hlavně by mě zajímalo, jestli test neovlivní ty přidané látky.
Děkuji
Honza

Na to nedovedu s jistotou odpovědět, ale asi moc ne.

PříspěvekNapsal: čtv črc 04, 2013 10:39 pm 

Dobrý den,
poslední dobou mě trápí opravdu časté říhání a to i na lačno. Vzbudí mě to i v noci a masivně říhám i hodinu.
Můžete mi prosím poradit, co by mohlo být příčinou.
Jen pro informaci - 90% mé stravy se skládá z ovoce, zeleniny, ořechů a semen.
Děkuji za odpověď.

PříspěvekNapsal: pát črc 05, 2013 10:09 am 

Dá se při nedostatku HCl používat vnitřně 4procentní HCl? Případně kolik kapek a kdy? Při jídle, před po?

Vodní filtr eSpring

pro členy tohoto fóra sleva :)

PříspěvekNapsal: pát črc 05, 2013 10:15 am 

pokora píše:

ÁNO, HEURÉKA. Ďalší dôkaz toho, že surová strava nie je pre človeka ideálna, ak áno, tak určite nie surová vláknina zeleniny. \":wink:\"

PříspěvekNapsal: pon črc 08, 2013 9:05 pm 

Dobrý den,

trpím nejspíš nedostatkem hcl. Po každém jídle (nekyselém) například po obědě mám trávící potíže. žaludek zlobí a nechce to ztrávit a není mi dobře. Také trpím plynatostí a kvasinkama ve střevech a slabým atopickým ekzémem. Podle mého úsudku mám nedostatek HCL. Když vypiju lžičku octa, problémy po jídle vymyzí. Teď ale k mému dotazu. Chci se zeptat, jak tuto situaci napravím? Čím mám dodat hcl? Bojím se experimentovat a koupovat si ji v lékárně, spíš bych ráda nějakou cestu přes potraviny. Mockrát děkuji za odpověď.

PříspěvekNapsal: pon črc 22, 2013 7:09 am 

Dobrý den,pane Jardo stále se tu řeší nedostatek kyseliny v žaludku-ale já mám pebytek podle krkacího testu-říhám do jedné až dvou minut a pak ještě občas asi hodinu,jinak i ráno po probuzení a i během dne-co s tím jak to řešit? Doktorka mi napsala Lanzul na potlačení tvorby kyseliny-mám to brát,nebo to napravovat nějakými potravinami-jakými?? Děkuji

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 70  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]