[quote="Janka":wkr4fyo0]Brzy to bude 2 měsíce co držím protikvasinkovou dietu. Menstruaci jsem měla vždy předtím pravidelně po měsíci, nyní však jsem ji měla již 2x už po 14 dnech
.
Někdo tady na stránkách píše, že to může být častější, protože se odkyseluje organismus. Mám si to tedy vysvětlit tak, že je to vlastně v pořádku a čistím se tímto způsobem? nebo mám radši zajít na gynekologii? Taky mě docela štve, že ačkoli se snažím být na sebe přísná, jazyk mám neustále bílý
, ráda bych už viděla alespoň nějaké zlepšení a trochu si zpestřila jídelníček a taky abych věděla, že to má smysl....[/quote:wkr4fyo0]
Rozhozený cyklus může způsobit ethanol nebo acetaldehyd, který je produkovaný mimo jiné při vymírání kvasinek. Jedním z bohaté nabídky toxinů a látek, které kandida produkuje, je i falešný estrogen, takže tělo má zmatek v oblasti hormonální rovnováhy. Acetaldehyd zase blokuje tvorbu některých hormonů. Nejen z těchto důvodů jsou poruchy menstruace a hormonální nerovnováha jedním z příznaků kandidozy. V některých případech menstruace mizí zcela nebo se objevuje v naprosto zmatených intervalech.
Dalším důvodem, který mě napadá, je také stres a to jak ten klasický, ale i oxidační, jelikož při porušené střevní mikrofloře vzniká větší množství volných radikálů
Situace by se měla upravit jakmile se upraví střevní mikroflora a dojde k vyléčení kandidozy. Během té doby dodávejte molybden, silný bkomplex a speciálně vitamín B2 a laktoferin, ideálně ve formě apolaktoferinu (pomáhá vstřebávání železa), což pomůže rozkládat velmi problematický acetaldehyd. Laktoferin je sice finančně náročnější než železo, nicméně železo je potravou pro kandidu a jeho přímé dodávání může být problémem.
Dále je třeba přidat antioxidanty obecně a další věci nutné pro dieoff fáze. Už jsme zde vypisoval několikrát tak jen stručně - céčko v množství cca 5-10g denně, hodně pít, podpořit