hojka píše:
Dobry vecer sedim v nemocnicnej izbe a studujem vsetko o ociste pecene a hlavne zlcnika.Pred troma dnami ma prijali na chirurgiu so zlnikovym zachvatom.Na sono mi zistili 2x16mm zl.kamene.Som v hroznom strese,lebo ma chcu operovat a ja akosi s tym nesuhlasim.Dnes mi lekar povedal,ze aj v 21.storoci umieraju ludia na komplikacie so zapalenym zlcnikom pripadne s pridruzenou pankreatitidou.Preto sa pytam,ci sa daju moje kamene odstranit ocistou,bez vazneho rizika...inac si to neviem predstavit ,ako taky velky kamen moze prejst tak tenkymi zlcovymi cestami?To prekonam potom dasli hrozivy zachvat a vratim sa opat na chirurgiu?Velmi sa potesim ked mi coskoro odpoviete,lebo neviem ako sa rozhodnut...dakujeeem
Za prve bych ti doporucil procist si diskuzi aspon od stranky 147 do stranky 157. Resily se tam stejne problemy jako mas ty, predevsim s modrepierko. Mela uz urceny termin. nakonec na to nesla. Mas tam popis 30miro ktery se zbavil obdobneho kamenu jako mas ty.
ja cerpam z knih Andrease Moritze, ktery pise, ze mel 40 kolik a pak udelal jednou ocistu a od te doby OK. A pisu na tech strankach to, co je treba rovnez vzit v uvahu, ze doktori strasi tim, ze kdyz si ten kus tela nenechas uriznout, tak se "muze" neco stat. Ale je to porad jen to muze, zatimco kdyz si nechas zlucnik uriznout, tak se neco stane na 100%, prijdes o jeden dulezity a nenahraditelny organ na kterem zalezi kvalitni traveni. Ale je to na tobe, nebudu opakovat to vsechno co jsem napsal na stranky co jsem tu uvadel.
> Dnes mi lekar povedal,ze aj v 21.storoci umieraju ludia na komplikacie so zapalenym zlcnikom
Nemyslim si, ze se to tyka lidi co pouzivaji ocistu jater a zlucniku olivovym olejem a citrusovou stavou. Aspon jsem o tom necetl. Ocista je podle mne prevence, aby se na komplikace se zapalenym zlucnikem neumiralo.
A i v 21. stoleti umiraji zensky na rakovinu prsu, takze medicina doporucuje krasna zdrava prsa odstranit, viz Anglelina Jolie.
A i v 21 stoleti se umira na nadory mozku...
Nechas si to vsechno taky pro jistotu uriznout? Nebo das radsi prevenci?
> To prekonam potom dasli hrozivy zachvat a vratim sa opat na chirurgiu?
Mne by to za ten pokus stalo. Moritz to risknul 40x. Ale je to na tobe.