Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon zář 30, 2024 1:39 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4039 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161 ... 270  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Očista jater
PříspěvekNapsal: pát kvě 24, 2013 8:44 pm 
Offline

Registrován: sob kvě 04, 2013 9:18 pm
Příspěvky: 22
Bydliště: Johannesburg
janin píše:
Zdravím.Možno to každý znáša inak.Ale ja pijem čo najviac vody do 18 tej hodiny a nebolo mi zatiaľ zle.Očista bola vždy úspešná.Mám ich za sebou docela dosť.Do 14tej hodiny pijem jablčnú šťavu a vodu.

Janinko, tak ted uz v tom mam uplnej bordel. Pit ci nepit, to je otazka? \":D\" \":D\" Ale mozna ze to opravdu jenom kazdej snasi jinak, kdo vi... Treba to chce vyzkouset obe varianty?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Očista jater
PříspěvekNapsal: pát kvě 24, 2013 9:23 pm 
Offline

Registrován: stř kvě 08, 2013 3:17 pm
Příspěvky: 19
ceskymo píše:
Janinko, tak ted uz v tom mam uplnej bordel. Pit ci nepit, to je otazka? \":D\" \":D\" Ale mozna ze to opravdu jenom kazdej snasi jinak, kdo vi... Treba to chce vyzkouset obe varianty?

Já si představuju, že to není otázka snášení, ale účinnosti. Že třeba kdyby člověk pil, kdy nemá, tak naředí to, co má pracovat, ale kdyby zase naopak nepil, kdy je to třeba, tak by se to hůř vylučovalo... Takže když to člověk dělá tím nesprávným způsobem, nemusí to nutně znamenat, že to bude nějak špatně snášet, může to mít za následek "jenom" to, že se očistí míň, než by mohl...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Očista jater
PříspěvekNapsal: sob kvě 25, 2013 1:19 am 
Offline

Registrován: čtv kvě 03, 2012 7:28 pm
Příspěvky: 81
Je možné štartovať stravu na druhý deň očisty namiesto bielej ryže s banánmi, použiť čiernu ryžu alebo quinou s postrúhanou mrkvou alebo jablkami?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Očista jater
PříspěvekNapsal: ned kvě 26, 2013 8:22 pm 
Offline

Registrován: úte zář 25, 2012 9:55 am
Příspěvky: 166
jiddu píše:
tak vyskusaj tuto ocistu:
ricínový olej (možno predajú aj v lekárni ak uprosíš) asi 50 ml a mrkvovú šťavu, môže byť aj pomarančová asi 2 dcl (môže byť aj z krabice, ide len o to aby sa ten olej emulgoval), ricínový olej naleješ najlepšie do nejakej uzavierateľnej fľašky aj s tým džúsom a poriadne potrepeš aj 5 minút, dokopy množstvo 250 ml, aby sa ten olej dokonale emulgoval.
princíp toho ricínového oleja je taký, že prinúti žlčník vypudzovať žlč - v ktorej je veľa toxínov a bordelu, zároveň na seba nabalí toxické látky ale nedovolí ich vstrebávaniu.
Tá emulgovaná zmes ricínového oleja a mrkvovej šťavy 250 ml sa vypije, len čo človek ráno vstane a potom si ešte ľahne na dve hodiny, môže priložiť termofor na oblasť pečene, ricínový olej má aj preháňavý efekt, takže vyčistí aj črevá.

tato ocista sa pouziva hojne na zahranicnych forach a ludia s nou maju az prekvapivo dobre vysledky...skus mrknut na forum curezone.com, tam je o tom cele vlakno...

Dobrý večer,můžete prosím očistu ricinovým olejem popsat?-anglicky neumím. Po očistě olivovým olejem se mi dělá zle jen si vzpomenu-mám podobné zkušenosti jako Martina,ale nechci to vzdát!!! Moc,moc děkuji dopředu Eva


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned kvě 26, 2013 8:50 pm 
Offline

Registrován: úte zář 25, 2012 9:55 am
Příspěvky: 166
Jarda píše:
30miro píše:
Vypuzení žlučníkového kamene jsem popsal na str.150 a 151 ,ale na přání Pavla zopakuji základní data.
Kámen mně našli cca před 20 lety a za tu dobu jsem si při stravě,kterou žl. nepřijal, užil řadu kolik a s tím i bolestí, zpravidla
3-5 dnů. Poslední sono při předoperačním vyšetření ukázalo velikost 2,5 x 1,5 cm. Při přijmu v Motole na chýře mně mladý,snaživý doktůrek pohmatem našel něco na žaludku a poslal mne na internu,kde mne 4měs. trápili 4x opakovanou "hadicí" do žaludku s odběrem vzorků žal. stěny. Měl jsem vztek, že nemohu pokračovat v léčbě sirnou patlaninou (rostoucí PSA po operaci prostaty) a tak i na doporučení mé léčitelky jsem přistoupil k samoléčbě (vypuzení žl. kamene) olivovým olejem s citronem - jak jsem už výše na zmiňovaných str. popsal. Při předání z interny zpět na chirurgii se chtěli domluvit na termínu operace ((tyhle slova se mně píší obzvláště dobře)) a já jen skromě poznamenal "Já nechci termín,já chci sono!" A na sonu paní doktorka "Ať hledám jak hledám - nic tam není !" A zpět na chýře už jen pan doktor ve zprávě konstatoval ( s jeho výrokem,že to ještě nepsal) -
SAMOLÉČBOU ŽLUČNÍK VYLÉČEN.

Alespoň že přiznal, že to je možné i kdy se s tím běžně nesetkávají a je to hodně inspirativní pro další adepty na operaci.

Dobrý večer,jardo jak pohlížíte na jaterní očistu ricinovým olejem?-olivový prostě nemohu a nechci se vzdát!!! Píše o ní Jiddu na strně 156 Děkuji Eva


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Očista jater
PříspěvekNapsal: pon kvě 27, 2013 12:49 am 
Offline

Registrován: čtv kvě 03, 2012 7:28 pm
Příspěvky: 81
Mám za sebou druhú očistu. A bolo mi podstatne horšie ako pri prvej. Kúpil som si veľmi lacný odšťavovač 800ml šťavy z 2,5kg jabĺk a na vrchu pena. Veľmi zlá investícia. A dal som ešte asi 1,1 litra šťavy = spolu skoro 2 litre jablčného moštu do 15.00. Prvá očista bola jablká uvarené vo vode, precedené. Nový odšťavovač teraz kupovať nebudem.
Medzi 15.00 a 19.00 som pil čistú vodu asi 1.5 litrov (pri prvej očiste som dal asi 4.5 litra).
Použil som presne 60ml epsomky, no po druhej dávke 21.15 epsomky som mal iba slabú stolicu okolo 22.30, ďalšiu slabú stolicu okolo 1.00 v noci. Pri prvej očiste som mal prvú stolicu až na druhý deň po 4. dávke epsomky.
Použil som "extra panenský olivový" Austral family estates s bielym grepom a bolo mi zle až do rána - hoci som nič nevyvrátil. Prvú očistu som použil olivový Hojiblanca s červeným grepom a chuť bola veľmi dobrá. Obidva oleje som otváral prvýkrát v deň očisty.
Ráno o 6,30 a 8,30 som pridal soľ na koncentráciu 180ml vody a 22,5ml epsomky no bolo mi akurát zle a stolica bola až po 9,00. Okolo 10,00 Jablkovo citrónovo grapefruitová šťava. 12,00 basmati ryža s banánmi, škorica, stévia. 14,00 klystír. 17,00 0,5l domáci kefír. Riedka stolica zo mňa išla ešte okolo 20,00. Okolo 22,00 Sladký zemiak, uvarená cizrna, uhorka a 3 volské vajíčka. Čaj na žalúdok. Až teraz sa cítim dobre
Fotiť som nefotil, no vychádzali zo mňa len veľmi malé kamienky plus nejaký svetlohnedý bordel (možno kandida). Pri prvej bol a jeden veľký asi 1cm kameň plus svetlohnedý bordel ale všetky kamene vyzerali tukové

1. Je možné použiť konopný olej namiesto olivového alebo tam ide o špecifické vlastnosti olivového?
2. Môžem začať hneď ráno s klystírom namiesto pitia epsomky, prípadne šánku hoci som šánku ešte neskúšal?
3. Je lepšie prvýkrát spraviť šánku osobitne, tak týždeň pred očistou pečene, alebo spraviť prvú šánku hneď po očiste pečene - chystám sa robiť ďalšiu očistu presne na 6. júna 2 dni pred čiernym mesiacom.
4. Môže sa po 4. dávke epsomky namiesto ovocných šťiav začať so zeleninou alebo zeleninovými šťavami? Mám pocit, že ovocné šťavy ma dosť preháňajú a zelenina ukľudňuje.
5. Vyskúšať nepiť po 15.00 vôbec nič až do ďalšieho dňa?
6. Je dôležité sa pokadiť ešte pred samotným pitím oleja s grepom, alebo tá epsomka je len kvôli rozšíreniu žlčovodov?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Očista jater
PříspěvekNapsal: pon kvě 27, 2013 8:30 am 
Offline

Registrován: stř kvě 08, 2013 3:17 pm
Příspěvky: 19
Tak jsem očistu realizovala (poprvé) a moc nevím, co si o tom mám myslet, protože kamínek se nenašel ani jeden.
Ve čtvrtek jsem jedla jen ovoce (hlavně jablka, trochu pomeranče a pár banánů), v pátek do 15-ti hodin jsem vypila něco přes 3 l jablečné šťávy, už to mě docela prohnalo, potom už jenom vodu až do 19-ti hodin (v tomto bodě si nejsem jistá, jestli se tedy mělo pít nebo ne, ale pít mně přišlo logičtější, tak jsem pila). Chuť soli nebyla až tak strašná, olej s citronovou šťávou tedy nic moc, ale žádné problémy mně to nepůsobilo (jako třeba nucení na zvracení nebo podobně). V podstatě jediným problémem byl podrážděný a bolavý konečník, což se projevovalo zejména při vyprazdňování té slané vody (pomáhá namazat). Odcházela jen čirá tekutina, po nějakém čase po požití směsi oleje a šťávy zbarvená dožluta. Sem tam nějaká malinká zelená tečka (která ale nevypadala jako minikamínek, spíš jako minichuchvaleček), o kamíncích, natož o mnoha, nemohlo být řeči.
Tak teď nějak nevím, co si o tom mám myslet. Žádné chyby, které bych se dopustila, si nejsem vědoma, tím by to snad být nemělo. Že bych tam ty kameny měla až tak zašprajcované, aby neodešly, to se mně nezdá, přece jen už několik měsíců denně piju čerstvé ovocné a zeleninové šťávy, posledních 14 dní jsem se krmila ostropestřecovou kaší a v rámci této očisty jsem ve čtvrtek snědla hodně jablek a v pátek vypila hodně jablečné šťávy, takže taková katastrofa by to snad být neměla. Na druhou stranu zase že bych na tom byla až tak dobře, abych neměla ani kamínek, když je ostatní všichni mají, to se mně nezdá moc pravděpodobné, zase TAK vzorně zdravě nežiju... Jsem zmatena.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Očista jater
PříspěvekNapsal: pon kvě 27, 2013 8:38 am 
Offline

Registrován: ned led 27, 2013 12:30 pm
Příspěvky: 83
Bydliště: Praha
ladyzaba píše:
Tak jsem očistu realizovala (poprvé) a moc nevím, co si o tom mám myslet, protože kamínek se nenašel ani jeden.
Ve čtvrtek jsem jedla jen ovoce (hlavně jablka, trochu pomeranče a pár banánů), v pátek do 15-ti hodin jsem vypila něco přes 3 l jablečné šťávy, už to mě docela prohnalo, potom už jenom vodu až do 19-ti hodin (v tomto bodě si nejsem jistá, jestli se tedy mělo pít nebo ne, ale pít mně přišlo logičtější, tak jsem pila). Chuť soli nebyla až tak strašná, olej s citronovou šťávou tedy nic moc, ale žádné problémy mně to nepůsobilo (jako třeba nucení na zvracení nebo podobně). V podstatě jediným problémem byl podrážděný a bolavý konečník, což se projevovalo zejména při vyprazdňování té slané vody (pomáhá namazat). Odcházela jen čirá tekutina, po nějakém čase po požití směsi oleje a šťávy zbarvená dožluta. Sem tam nějaká malinká zelená tečka (která ale nevypadala jako minikamínek, spíš jako minichuchvaleček), o kamíncích, natož o mnoha, nemohlo být řeči.
Tak teď nějak nevím, co si o tom mám myslet. Žádné chyby, které bych se dopustila, si nejsem vědoma, tím by to snad být nemělo. Že bych tam ty kameny měla až tak zašprajcované, aby neodešly, to se mně nezdá, přece jen už několik měsíců denně piju čerstvé ovocné a zeleninové šťávy, posledních 14 dní jsem se krmila ostropestřecovou kaší a v rámci této očisty jsem ve čtvrtek snědla hodně jablek a v pátek vypila hodně jablečné šťávy, takže taková katastrofa by to snad být neměla. Na druhou stranu zase že bych na tom byla až tak dobře, abych neměla ani kamínek, když je ostatní všichni mají, to se mně nezdá moc pravděpodobné, zase TAK vzorně zdravě nežiju... Jsem zmatena.

Myslím, že není třeba se znepokojovat, také jsem přesně dodržoval návod a "kameny" ze mne začaly vycházet až při 3.očistě.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Očista jater
PříspěvekNapsal: pon kvě 27, 2013 3:17 pm 
Offline

Registrován: pon kvě 27, 2013 3:05 pm
Příspěvky: 5
Dobrý den, dnes jsem objevila Vaše krásné stránky \":D\" takže jsem ještě vše nečetla, ale mám na Vás dotaz.. dělám očistu dle Michaila Tombaka, možná znáte.. mám za sebou měsíc čištění střev klystýrem v domácích podmínkách a dvě očisty jater.. při první jsem měla vše v pořádku a vyšlo dost staré žluče i kamínky.. za měsíc na to jsem dělala další a bylo mi podstatně hůře, ale výsledek stál za to - kameny tvrdé a velké jak pecky od třešní.. ale proč píšu - týden na to jsem se celá osypala, mám ekzém na rukou a i v obličeji.. celé tělo je hrubé a svědí.. jsem lehce v šoku.. může to být reakce na čistku a mám vytrvat? Na rukách to až bolí.. je to mokvavé.. jak by jste pokračoval Vy? Další jaterní očistu chystám za tři měsíce v srpnu a pak v listopadu.. malé ložisko ekzému jsem měla již po první očistě a po obou mě asi tři dny bolely mandle ale jinak nic, žádné další příznaky angíny nebo nachlazení.. jinak se celkově cítím moc dobře a musím říct, že pocit druhý den po očistě je úúúžasný.. takový krásný vnitřní klid \":D\" děkuji, že jste udělal tyto stránky a mohou se zde lidé dozvědět tyto zajímavé a v podstatě levné zdraví prospěšné metody.. moc děkuji za odpověď


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Očista jater
PříspěvekNapsal: pát kvě 31, 2013 9:57 pm 
Offline

Registrován: pát črc 20, 2012 1:54 pm
Příspěvky: 85
Zajímalo by mě, jestli nemá očista jater špatnej vliv na střevní mikroflóru, když se při ní užívá projímadlo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Očista jater
PříspěvekNapsal: sob čer 01, 2013 1:06 am 
Offline

Registrován: ned říj 02, 2011 6:10 pm
Příspěvky: 1085
Bydliště: Praha
[quote="Mirkun":3l1rm559]Dobrý den, dnes jsem objevila Vaše krásné stránky \":D\" takže jsem ještě vše nečetla, ale mám na Vás dotaz.. dělám očistu dle Michaila Tombaka, možná znáte.. mám za sebou měsíc čištění střev klystýrem v domácích podmínkách a dvě očisty jater.. při první jsem měla vše v pořádku a vyšlo dost staré žluče i kamínky.. za měsíc na to jsem dělala další a bylo mi podstatně hůře, ale výsledek stál za to - kameny tvrdé a velké jak pecky od třešní.. ale proč píšu - týden na to jsem se celá osypala, mám ekzém na rukou a i v obličeji.. celé tělo je hrubé a svědí.. jsem lehce v šoku.. může to být reakce na čistku a mám vytrvat? Na rukách to až bolí.. je to mokvavé.. jak by jste pokračoval Vy? Další jaterní očistu chystám za tři měsíce v srpnu a pak v listopadu.. malé ložisko ekzému jsem měla již po první očistě a po obou mě asi tři dny bolely mandle ale jinak nic, žádné další příznaky angíny nebo nachlazení.. jinak se celkově cítím moc dobře a musím říct, že pocit druhý den po očistě je úúúžasný.. takový krásný vnitřní klid \":D\" děkuji, že jste udělal tyto stránky a mohou se zde lidé dozvědět tyto zajímavé a v podstatě levné zdraví prospěšné metody.. moc děkuji za odpověď[/quote:3l1rm559]
Ahoj Mirkun, tak velice gratuluju k uspesne ociste, tvrdych kamenu jsem tu moc nevidel.
Ty jatra jsi delala taky podle Tombaka nebo tady podle navodu pana Jardy? Pokud podle Tombaka, muzes napsat postup?
Urcite bych se dal cistil, i kvuli tem ekzemum. Mozna to mas podobny jako kdysi ja, viz

_________________
Oliver Wendel Holmes, Harvard University: pevne verim, ze kdyby cela medicina, tak jak je nyni aplikovana, mohla byt potopena na dno more, bylo by to lepsi pro lidstvo a to nejhorsi pro ryby.


Naposledy upravil Návštěvník dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
3l1rm559


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Očista jater
PříspěvekNapsal: sob čer 01, 2013 10:42 pm 
Offline

Registrován: sob čer 01, 2013 10:12 pm
Příspěvky: 2
Dnes jsem provedl první očistu jater, postupoval jsem striktně podle návodu a z toho co ze mě vyšlo jsem byl doslova všoku. Jič v noci okolo 3,00 první 4 ks velikost cca 3cm Od rána za celé dopoledne dalších asi 15-20 ks velikosti 2-3cm! Ty malé jsem ani nepočítal , asi tak cca 100 ks.Mám ale dotaz, nevím co to je, není to tvrdé - předpokládal jsem, že žlučový kámen je tvrdý. Toto má konzistenci ztuhlého loje až vosku.Barva celozelená docela pěkná. Je to kámen nebo jenom tzv. cholesterolová zátka? Díky za odpověd´.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Očista jater
PříspěvekNapsal: ned čer 02, 2013 3:12 am 
Offline

Registrován: čtv kvě 03, 2012 7:28 pm
Příspěvky: 81
Môže mi niekto povedať, či je možné namiesto olivového oleja použiť konopný? Značka je Good oil http://www.goodwebsite.co.uk/Good-Oil-Hemp-Oil.php
Je vhodnejšie po 14.00 (teraz v lete 15.00) piť čistú vodu alebo nepiť nič?
Plánujem túto tretiu očistu s konopným olejom, bez pitia vody a na ďalší deň šánku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Očista jater
PříspěvekNapsal: pon čer 03, 2013 8:04 am 
Offline

Registrován: sob čer 01, 2013 10:12 pm
Příspěvky: 2
miki1971 píše:
Dnes jsem provedl první očistu jater, postupoval jsem striktně podle návodu a z toho co ze mě vyšlo jsem byl doslova všoku. Jič v noci okolo 3,00 první 4 ks velikost cca 3cm Od rána za celé dopoledne dalších asi 15-20 ks velikosti 2-3cm! Ty malé jsem ani nepočítal , asi tak cca 100 ks.Mám ale dotaz, nevím co to je, není to tvrdé - předpokládal jsem, že žlučový kámen je tvrdý. Toto má konzistenci ztuhlého loje až vosku.Barva celozelená docela pěkná. Je to kámen nebo jenom tzv. cholesterolová zátka? Díky za odpověd´.

Dobrý den,
ještě prosím jeden dotaz, je možné kůru opakovat již po týdnu? Je pondělí a je mi dost blbě od žaludku - na zvracení , asi se mi tam něco ucpalo,
díky Miki


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Očista jater
PříspěvekNapsal: úte čer 04, 2013 8:44 pm 
Offline

Registrován: úte čer 04, 2013 8:41 pm
Příspěvky: 9
Dobry den,som 1 mesiac po porode a cez vikend ma chytil žlčnikovy zachvat,urobili mi sono kde mi našli vela drobnych kamienkov \":(\" Teraz mam dietu ale žlčnik stale pobolieva a neviem čo stym .Oni odporučaju operaciu ale mnme sa do toho nechce kedže kojim.Je kura vhodna aj pre dojčiace či nie?dakujem


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4039 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161 ... 270  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz