Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob zář 28, 2024 11:28 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2493 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 167  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Sankhapraksalana
PříspěvekNapsal: čtv kvě 16, 2013 5:00 pm 
Offline

Registrován: úte zář 22, 2009 10:10 am
Příspěvky: 160
Forest píše:
Dobrý den,
provedl jsem očistu trávícího traktu pomocí slané vody dle návodu a všechno proběhlo předpisově.
Přesto mě to ale zklamalo. Vzhledem k tomu, že jsem se celý život přežíral (39 let)ve velkém konzumoval maso, pečivo, alkohol, cukr atd...( Je pravda, že mám rád veškeré jídlo, takže taky kvanta zeleniny, ovoce, luštěnin a všeho co je i zde považováno za zdravé), mám zažívací potíže, několikrát denně stolice - lepavá zapáchající, někdy nic, střídavě tuhá, ale spíše průjem. Má váha je asi tak o 15 Kg vyšší, než by měla. Prostě jsem ten typický pupkáč. A tak jsem se těšil, co ze mě vyjde. Když hned po vypití první láhve jen žlutá voda, říkal jsem si, že to ještě přijde. Pak ale stále nic, je čisťounká a nakonec heřmánek. Tak nevím, sám cítím, že střeva mám nějak nabouraná. Co byste mi doporučil?

Musíš víc běhat, Forrest Gump byl na konci filmu, po tom co oběhl celou USA, docela štíhlej \":D\" .
Ale teď vážně - nemůžeš čekat, že Ti všechno vyřeší jedna SP (ani deset). Neviděl jsem jakou máš vanu, ale asi jde o snížený tonus, "povolené" střevo, které nemá v celé délce stejný průřez, a v té větší dimenzi je po obvodě "zarostlé" inkrustem, který máš asi na mysli. Abys ho dostal ven, to je hochu dlouhá cesta, ale řešit se to dá. Zaprvé musíš zapomenout na ty fotky ze stránek Colonix, to jsou extrémy. Začni ve velkém hořčík, pravidelně aplikuj ajurvédskou masáž břicha, kombinovanou s nahříváním plochy břicha horkým (ale tak že už si budeš myslet, že to nevydržíš) termofórem (min.30min vydržet). Postupně se to začne rozpouštět, a když se budeš stravovat anti-zácpově, půjde to po troškách ven. Samozřejmě občasná SP je žádoucí, stejně jako Psyllium a klystýry. Zkus ještě OXY-OXC, dodáš Mg, a zároveň by ozón měl naleptávat ámadóšu (tak se říká tomu bordelu v jógínské hantýrce) a postupně ji drolit. Výsledek, pokud to funguje, vypadá jako mazut a děsně smrdí. Anebo běž ještě na hydrocolon, ten by to mohl urychlit, ale je tak razantní, že je NUTNÉ naládovat se pak laktobacilama, nebo se ti parádně rozhasí trávení (pokud už tomu tak není teď).
Jednoduchý a zaručený recept, šitý pro Tebe na míru, prostě není, musíš zkoušet, co na to Tvoje potrubí zabere nejlíp. Projdi si i vlákno Candida, to s tím úzce souvisí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sankhapraksalana
PříspěvekNapsal: čtv kvě 16, 2013 11:17 pm 
Offline

Registrován: čtv kvě 03, 2012 7:28 pm
Příspěvky: 81
Je možné namiesto másla do ryže použiť máslo ghee (ghí - podobné rozpustnému maslu)- originál z pakistánskeho obchodu, alebo maslo s obsahom olivového oleja, za studena lisovaný olej alebo sa musí použiť iba obyčajné maslo, predpokladám že z kravského mlieka. Sám som maslo vynechal zo stravy a používam ľanový, konopný, ryžový, kukuričný, carotino, kokosový, repkový olej alebo maslo ghee.
Chystám sa na prvú šánku asi za 2 týždne. o 1 týždeň druhú pečeňovú očistu.
Rád by som pochopil konkrétnu funkciu a príp. druhu toho či oného masla, obsah tuku atď... Nevadí tam intolerancia na laktózu?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: očista střev
PříspěvekNapsal: sob kvě 25, 2013 8:47 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
petra246 píše:
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli je pro mě tato metoda vhodná - mám problémy se zácpou (beru léky na bolest),takže chodím tak jednou za 2-3 dny po projímadle. Dnes jsem chtěla zkusit očistu střev, ale po vypití první dávky jsem šla zvracet (aniž bych se nějak snažila).

Správně vám odpovídá člen pv33, prostě trpělivost a také zvednout pitný režim, srovnat jód a hořčík a hlavně dodat do stravy tuk, uvědomte si, kdo maže, ten jede.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sankhapraksalana
PříspěvekNapsal: sob kvě 25, 2013 10:53 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
Pavel323 píše:
Dekuji za odpoved. Zkusim psylium a velke mnozstvi laktobacilu, jak rikate.

Jeste bych mel dotaz:
Mam ty laktobacili co musej byt v lednici a pisou jeden denne.

Chci vedet, jestli jsou ucinne i ty co nepatri do lednice (nabizeli mi v lekarne) ????
A jestli velke mnozstvi lakto. znamena jist misto 1 denne treba 3 denne najednou, nebo jist rano, odpo, vecer 1x ????
A jestli by mi taky nopomohl klistyr????

Ano, tam jde o technologii zpracování, některým pokojová teplota nevadí. Velké množství není ani tak o počtu tabletek jako o počtu laktobacilů v té tobolce a rozdíl může bát obrovský. Já například nabízím v nabídce na konci fóra 40 miliadrd a běžně se prodává třeba 100 miliónů, to pak těžko srovnávat. Klystýr by určitě pomohl.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sankhapraksalana
PříspěvekNapsal: sob kvě 25, 2013 11:02 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
dufour píše:
díky moc za odpověď,no šanku jsem tedy nakonec zvládla, ta voda slaná je opravdu odporná...mým problémem je spíš , že nezvracím i když chci...takže jsem čekala a čekala a pila a pila až to šlo.. \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\" pan Jarda toho má jistě strašně moc, dokáži i představit jak celý den lítá..Nicméně už se těším na možnost absovování kurzu ............a ted by mne zajímalo jakou vodu bych například měla pít.Zatím mám k dispozici pouze převařenou vodu a přefiltrovanou přes klasický Maxtra filtr v konvici Brita.Je vhodnější něco jiného? co třeba zmrazit a pít? chtěla bych RO , ale jsem jen baba a bude mi muset někdo z chlapů, kteří ji již mají doma nebo se zkrátka v tom instalačním a hadicovém labirintu vyznají poradit.Stačí koupit RO i pro akvar.učely za 1500 jak píše Jarda? je tam všechno komplet nebo je potřeba si ještě něco dokoupit? jinak mám celkem dobrý odšťavňovač, takže již delší dobu dělám šťávy.Každý druhý den 2 hodiny aerobně sportuji tak bych také potřebovala poradit jak a co s bílkovinama? neznáte nějaký přípravek jako doplněk stravy? syrovátka asi ne že? namošené oříšky jsou delikatesa ! nikdy bych nevěřila, že budou tak rozdílné!! ukázkový jídelčníček podle Jardy mi uplně vyhovuje, jen jsou hodně velké porce...nejsem schopna to všechno sníst..ale s tím se asi počítá. na to sladké ta chlava domácí ...co se tady píše je výborná náhrada za to sladké co jinak musím každý den...strašně mě ale honí mlsná na buchty...jsem přesvědčená, že se dá v těle vytvořit jakýsi návyk na bílou mouku a cukry..bílé jedy jsem samozřejmě uplně vynechala.za jak dlouho by měl být vidět nějaký ýsledek? máte zkušeností? asi už tohle téma patří někam jinam, tak se zkusím asi časem přemístit.Ted si už nevzpomenu na všechno co jsem chtěla, tak časem....díky za odpověd....krásný večer všem ...jdu přelouskat další stránky z tohoto nekonečného webu.knížka by opravdu bodla! \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\"

Pane Jardo, díky moc za odpověď, test na kandidu jsem dělala, ale je možné, že jsem ho špatně udělala či vyhodnotila...zkusím znovu...pěkný večer... \":D\"

Prakticky na vše zde odpovědi již jsou, jenom je potřeba trochu hledat a ten test opakujte minimálně třikrát, aby se dosáhlo rozumné objektivity.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sankhapraksalana
PříspěvekNapsal: sob kvě 25, 2013 11:04 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
Evar píše:
Ahoj,po roce sledování stránek a strachu jsem v sobotu provedla první šanku-a úplně vpohodě-k mému velkému úžasu-jenom necelý litr první slané vody šlo ven horem,než se spustil sifon-asi jsem pila moc rychle,ale jinak mi vůbec nebylo zle-ani ta slaná voda není takový utrejch jak jsem čekala-protože málo solím.První miminkovská stolice ale přišla až po 48 hodinách-klystýr jsem nedělala-je to velká chyba? díky

Já to na první pokus vidím jako špičkově zvládnuté a příště si ještě lépe vyhovíte, čili ideál.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sankhapraksalana
PříspěvekNapsal: sob kvě 25, 2013 11:05 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
jojo23 píše:
Vcera som spravil druhu sanku s trojmesacnym odstupom.Priebeh bez problemov,do hodiny bolo po vsetkom.Ale uz na obed som sa zacal citit velmi slabo,akoby sla na mna nejaka viroza.Cely den som prelezal v posteli.Dnes sa uz citim lepsie.

To je docela normální, vyplavený a rozvířený bordel člověka slušně vyjeduje a únava pak není nic divného.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sankhapraksalana
PříspěvekNapsal: sob kvě 25, 2013 11:11 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
lucie5 píše:
Mám tu zase nějaké postřehy. Po poslední šance jsem další dělala asi po 3 týdnech. Jak jsem psala, trpím na ekzem, který se mi po první šance ztratil, po druhé šance zase vrátil. Teda abych upřesnila, po každé šance se mi začíná ihned po pár hodinách ztrácet, ale postupně po několika dnech se zase vrátí. Je to stoprocentně tím, že po šance neberu laktobacily a střevní flora se horko těžko musí tvořit sama. Nicméně se mi docela srovnává psychika (šanek jsem dělala již 5), ale naposledy jsem šankou třeba vyřešila brnění ruky a tupou bolest žil v té ruce, jako kdyby od srdce či co. Prostě po poslední šance jako kdyby mávnutím proutku tyto problémy jsou pryč. Též bolesti v pánevní oblasti se nevrací. Akorát si říkám, že možná zatěžuju tělo, protože na všechny šanky jsem použila obyčejnou sůl a musím říct, že když piju slanou vodu, tak cítím jako kdyby nějaký železo nebo hliník..., takže na příští si určitě koupím himalájskou a vůbec, jinou už použivat pak nebudu. Nedovedu si představit, čím je tělo šíleně zanesený, když taková očista dělá takové zázraky. Začala jsem konzumovat taky ostropestřec, nevím, jestli si to nenamlouvám, ale zdá se mi, že se mi srovnává hormonální hladina. Začala jsem konzumovat panenský kokosový olej (lžička denně rozmělním se slinama). Začala jsem si vařit odvar z kurkumy, skořice a zázvoru. Chystám se už dlouho na očistu jater, ale ještě jsem to neudělala a podle všeho bych právě toto potřebovala jak soli. A taky dost přemýšlím o ozonterapii!

No vidíte jak jednoduše se jde posouvat vpřed i v rámci zdánlivě neřešitelných zdravotních problémů, jen tak dál a jaterky se nebojte, není důvod, ale pokud přeci jenom otálíte, tak vyzkoušejte kávové klystýry, to je očista podobného rozsahu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sankhapraksalana
PříspěvekNapsal: sob kvě 25, 2013 11:14 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
Aleš K. píše:
Dobrý den,
píšete, že procedůra se provádí ráno a na lačno, je daný čas, do kdy nejpozději by vše mělo proběhnout? Nejsem zvyklý snídat ani jíst celé dopoledne, pokud musím do 1h sníst rýži, rád bych to časově naplánoval kolem 11h, abych jedl kolem poledne, je to v pořádku?
Ještě mám jeden dotaz, je možné něčím nahradit máslo? Co třeba zakápnout rýži olivovým olejem?
Děkuji za rady
A.

Tak postup vyhovuje a asi by šel i ten oliváč, ale je daleko ostřejší a může vám střeva dráždit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sankhapraksalana
PříspěvekNapsal: sob kvě 25, 2013 11:20 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
babanci píše:
Tak jsem do toho šla prvně. Naprosto bez problémů, za dvě hoďky bylo hotovo. Překvapilo mě, že i na úplném počátku šla jen zakalená voda. A čistá tekla za asi 5 návštěv WC. Je pravdou, že se zdravě stravuji, dělám pravidelně očisté kůry jaterní, užívám dlouhodobě Psyllium. Mohu tedy doufat, že jsem čisťoučká?

Dovolil bych si to tvrdit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sankhapraksalana
PříspěvekNapsal: sob kvě 25, 2013 11:22 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
Forest píše:
Dobrý den,
provedl jsem očistu trávícího traktu pomocí slané vody dle návodu a všechno proběhlo předpisově.
Přesto mě to ale zklamalo. Vzhledem k tomu, že jsem se celý život přežíral (39 let)ve velkém konzumoval maso, pečivo, alkohol, cukr atd...( Je pravda, že mám rád veškeré jídlo, takže taky kvanta zeleniny, ovoce, luštěnin a všeho co je i zde považováno za zdravé), mám zažívací potíže, několikrát denně stolice - lepavá zapáchající, někdy nic, střídavě tuhá, ale spíše průjem. Má váha je asi tak o 15 Kg vyšší, než by měla. Prostě jsem ten typický pupkáč. A tak jsem se těšil, co ze mě vyjde. Když hned po vypití první láhve jen žlutá voda, říkal jsem si, že to ještě přijde. Pak ale stále nic, je čisťounká a nakonec heřmánek. Tak nevím, sám cítím, že střeva mám nějak nabouraná. Co byste mi doporučil?

To nemusí vyjít při první čistě, mnohdy je třeba několik opakování a jednoznačně dejte kvanta laktobacilů, to stav dost srovná.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sankhapraksalana
PříspěvekNapsal: sob kvě 25, 2013 11:28 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
Peto píše:
Je možné namiesto másla do ryže použiť máslo ghee (ghí - podobné rozpustnému maslu)- originál z pakistánskeho obchodu, alebo maslo s obsahom olivového oleja, za studena lisovaný olej alebo sa musí použiť iba obyčajné maslo, predpokladám že z kravského mlieka. Sám som maslo vynechal zo stravy a používam ľanový, konopný, ryžový, kukuričný, carotino, kokosový, repkový olej alebo maslo ghee.
Chystám sa na prvú šánku asi za 2 týždne. o 1 týždeň druhú pečeňovú očistu.
Rád by som pochopil konkrétnu funkciu a príp. druhu toho či oného masla, obsah tuku atď... Nevadí tam intolerancia na laktózu?

Tak máslo ghee určitě vyhovuje, na ně byl recept původně postaven, ale ty oliváče a ostatní oleje to již může zlobit ve střevě. Intolerance na laktózu by teoreticky vadit mohla, ale to není běžné.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sankhapraksalana
PříspěvekNapsal: pon čer 03, 2013 2:49 pm 
Offline

Registrován: pon čer 03, 2013 2:30 pm
Příspěvky: 1
Zdravím. Před pěti dny jsem se pokusil o Šanku. Musel jsem se po každém napití naklonit a párkrát potřást žaludkem k vylití vody do střev, ale jinak to probíhalo normálně jak stálo v návodě (bez tabletek Lactobacilus Acidophilus). Od druhého dne ale cítím tlak ve střevech (jako lehce nafouknutý) a nejvíc v oblasti apendixu. Myslíte, že jsem si tím mohl "udělat" slepák? Nejsou to žádné velké bolesti, spíš jako když máte větry... Proto bych se chtěl zeptat, jestli je to normální chování střev po očistě, že se musí tak nějak zaběhnout, a jestli jste se s tím setkal případě jak dlouho to běžně trvá? Dva dny po očistě jsem jedl jen rýži (příp. ovoce/zelenina)
Děkuju \":)\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sankhapraksalana
PříspěvekNapsal: pon čer 03, 2013 7:05 pm 
Offline

Registrován: úte pro 25, 2012 11:34 pm
Příspěvky: 1
Dobrý den,
možná už to tu zaznělo, ale nenašel jsem. Může se po šance pít kefír z tibetské houby? Myslím až po snězení bílé rýže. Děkuju.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sankhapraksalana
PříspěvekNapsal: stř čer 05, 2013 3:38 pm 
Offline

Registrován: stř čer 05, 2013 3:23 pm
Příspěvky: 1
Dobrý den pane Jardo, především Vám chci moc poděkovat za Vaše stránky, jsem ráda, že se někde můžu podrobněji dozvědět, jak nám to v těle funguje a jak předcházet nemocem - což se člověk u lékařů moc nedozví \":?\" .
Vyzkoušela jsem si tedy i tu Sankhapraksalanu. Pití slané vody pro mě bylo dost nepříjemné, tak jsem do sebe nakonec natlačila 4l. Jinak vše probíhalo v pořádku, jen trochu déle a přišla i nějaká ta únava a zimnice. Nicméně - v den očisty večer jsem začala cítit knedlík v krku (jakoby se hlásila angína), a v příštích dnech to přešlo do rýmy. Tolik bílého hlenu ze mě snad v životě nevyšlo (a to se mi rýmy a chřipky celý život obloukem vyhýbají). Po 2-3týdnech to přešlo, a teď je vše v pohodě. Je to v pořádku? Předpokládám, že tak ze sebe organismus vylučoval škodliviny...
Děkuji Vám, a přeji neutuchající zdraví \":)\"


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2493 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 167  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz