Ahojte....
Sestra bola včera zbierať bazu tam, kde som ja minulý rok bazu zbieral tiež, a kusol ma tam kliešť infikovaný boreliózou (a prešiel som si "hororom", keď som 30 dní bral 4násobnú dávku antibiotík, fyzicky som sa držal, bolo to ale veľmi ťažké pre psychiku...).
NEVEDEL SOM, že šla zbierať bazu......A EŠTE K TOMU NA TO ISTÉ MIESTO. Keby som to vedel, NEDOPUSTIL BY SOM TO, nepustil by som ju tam...
Na rozdiel odo mňa mala dlhé rukávy a dlhé nohavice... Ale aj tak sa jej kliešť dostal až do oblasti slabín....PARCHANT JEDEN (!!!!!!!)
...Ako som sa dočítal na jednej stránke, tak asi u 50% ľudí sa borelióza NEPREJAVUJE tým zväčšujúcim sa fľakom na pokožke v miestne pichnutia.....
Preto sa pýtam : MÁ MOJA SESTRA napr. do týždňa nasadiť antibiotiká (do týždňa bude vedieť na 50% /keď sa fľak neukáže/ alebo na 100%, či tú boreliózu má...) ?? ....... V tej oblasti kde rastie baza je len 5 stromov, a plno kríkov... Je celkom možné, že boreliózou tam bude infikovaná väčšina kliešťov, ale je možné aj to, že menšina... Tak či tak, asi by mala začať brať antibiotiká, keďže žiadna iná NAOZAJ ÚČINNÁ liečba boreliózy neexistuje, že ??? .........
Akurát jej liečenie podporiť nejakými prípravkami (prírodnými) ešte....
...achh.....