To Janka: Pokud to přeženu s ovocem dojde bezprostředně na nadýmání a silné křeče ve střevech, jsem unavený a cítím se jak mátoha.Ale reakce můžou být u každého různé nebo i žádné. Jazyk jsem od jisté doby přestal řešit, protože mám moučnivku i kvůli ne zcela 100% funkčním játrům.Kvasinku mám potvrzenou pouze slinovým testem, minimálně 10x. Mám ovšem vysledováno, že pokud si dám některé druhy ovoce s kokosovým tukem neudělá mi žádný problém, mohu například sušené máčené švestky apod. Ráno když si dám jablko, půl hrušky, jeden banán apod. nic se nezhorší, ba naopak stav se postupně zlepšuje. Z mého pohledu je nějaké minimum ovoce při kvasince léčivé. Je potřeba aby si to každý na sobě vytestoval, jak už jsem psal jsme individuality. Zavést si deník a vše si zapisovat,kombinace jídel, druhy jídel, reakce těla apod. Sestavit si jídelníček na míru, případně jíst jen to co dělá vyloženě dobře, samozřejmě s ohledem na správný příjem látek živících. Je hrozně důležité určit v jaké fázi léčby se tělo nachází a co je schopné zvládnout. V úplném začátku léčby by se sacharidy měli vynechat úplně, ale myslím že bohatě stačí 2-3 týdny. Ty píšeš, že jsi držela dietu tři měsíce což je oprvadu dost a tělu určitě chybí nějaké prvky, chodíš někam na krev?
Kdybych měl nějak rozškálovat co je u mne a bylo při léčbě nejvíce efektivní tak je to (sestupně dle účinnosti):
1:brániční dýchání (správné okysličení těla)
2:hladovění
3:klyzmata
3:jóga
4:meditace
5:mms
6:lichořeřišnice tinktura
7:čaj lapacho
8:kokosový tuk
9:urinoterapie
10:ořechové mléko
11:kozí domácí kefír
pak samozřejmě následují další méně účinní pomocníci jako grepové kapky,ořešák,oregáno,skořice,přirodní mýdlo s propolisem aj., existují i další cesty,fungicidy,možnosti - nic není univerzální a je nutné dobře vybírat a zvolit vlastní zlatou střední cestu, rozhodně to není zadarmo a nestačí si jen něco přečíst a myslet si že to bude fungovat.
Zkus si Jani projít ten můj malý seznam a porovnat to s tím co děláš pro léčbu ty. Dieta samotná pro léčbu podle mne nestačí, zejména pokud je kvasinka rozlezlá po celém těle a tento stav byl po dlouhou dobu neřešený. Snad ti mé rady k něčemu budou, přeji hodně zdravíčka