indiga píše:
Dobrý deň, bola som na meraní na prístroji Salvia u diagnostičky, ktorú mi odporučila pani Bláhová.
Išla som tam kvôli cystám na veječníkoch ako som už písala vo svojom predošlom príspevku. Namerala mi celý papier všelijakých záťaží, až mi je to trochu zvláštne, pretože pri tom všetkom čo mi tam našla sa ja cítim v poriadku. Išlo mi len o zistenie či tie cysty môžu byť spôsobené parazitmi. Ani som sa to vlastne nedozvedela(nebol už čas), musím tej pani zavolať a spýtať sa priamo. Dostala som albendazol, ktorý mám užívať 2x denne po 400mg(spolu 800mg)- 6 dní, potom 14 dní pauza a potom znovu albendazol 2x denne po 400mg- 6 dní. V tej 14 dennej pauze medzi albendazolom mám brať 3 dni praziquantel- ráno1500mg a večer 1500mg -potom 3 dni pauza a znova to isté dávkovanie. Spolu som dostala 46 tabletiek praziquantelu, každá po 600mg. K tomu mám brať ešte kvapky Joalis a MMS. Dávkovanie MMS mi nepovedala. Zdá sa mi to na mňa trochu silné dávkovanie, mám 55 kg, 32 rokov. Ešte ak sa môžem spýtať, koľko stojí tbl 600 mg praziquantelu, ja som dala za 1 ks- 1 euro.Ďakujem za každú radu.
P.S.: Chcela som sa spýtať na názor aj pani Bláhovej ale má zrušený mail.
To davkovanie je tak na hranici, ze s tymi parazitmi aj nieco urobi.
albendazol neposobi velmi dobre v crevach, takze od okruhlych cervov ta to urcite neoslobodi.
dolezite je brat aj Vermox, ktory zase posobi v crevach. Ani ten vsak nema uplne 100%tne posobenie. Na okruhle cervy v crevach je este jedno ine antiparazitikum, lepsie je pouzit oboje.
Rozhodne treba zacat Vermoxom, najprv odstranit tie z criev, az potom albendazolom nicit tie v tele.
Praziquentel detto posobi len v tele, v crevach uz velmi slabo. Pasomnicu v crevach casto neznici, je skor na pasomnicky v tele, aj ich cysty, a motolice v peceni. Dolezite je spolu s nim brat aj Niclosamid, ktory pasomnicu v crevach znici s ovela lepsimi vysledkami, a najma aj hlavicku. Az potom sa berie praziquantel.
Takisto ti asi zabudla povedat, ze albendazol sa musi brat s tukom, jedna davka priblizne so 40g tuku, inak sa nevstrebava skoro vobec a splachujes ho do zachoda!
Joalis vyhod do kosa, tahanie penazi.
Pripada mi to, ze tie kury ti zostavoval amater.
Davkovanie na MMS pouzi standartny protokol 1000, ale pouzi ho az potom, co sa docistis od vacsich parazitov.
cena za praziquantel je v poriadku, pod 1 euro za tabletku sa zhana tazko.