dzinak píše:
Nechápu proč mluvíte o urážení, to jsem na tomto fóru opravdu nezaznamenal.
Tak třeba věta "a aj keby sa cosi neprijemne stalo mam rozum ktory som nedostal na to aby som som ho nosil a hrkal mi v hlave ale aby som rozmyslal" mně přijde urážlivá. Buď si to špatně vykládám, nebo je to jen jiný způsob, jak říct, že někdo nepřemýšlí.
dzinak píše:
Na to je právě odpovězeno na těch předchozích 170 stránkách, takže stačí jen hledat.
A to je právě to, čemu nerozumím. Proč nemůžete prostě odpovědět? Proč je třeba psát, že si to má člověk najít sám? Jestliže odpověď znáte, proč ji prostě nenapsat? A jestliže ji neznáte, proč jasně neříct něco jako "někde jsem to tady viděl, ale bohužel si nepamatuji, jak to přesně bylo"? Takhle to prostě nezní zdvořile.
dzinak píše:
Alebo sa opytat konkretne. Ja som nenasiel otazku ako si poradit s bolavym kolenom ale vety: za to vsetko moze tato stranka, nemala som to robit, naco som to robila? Na to z nas ale nikto odpovedat asi nevie. To vie ten samotny skusatel. To nie je otazka a na to sa asi ludom co maju dobre skusenosti, alebo ozaj bojuju o zivot reagovat ozaj nechce. Nedalo mi nezareagovat,prepacte
Myslím, že háček je v tom, že to nezačalo konkrétní otázkou, ale - dle mého názoru celkem oprávněnou - připomínkou, že by bylo dobré uvést rizika hned v úvodu. Proto nebyly formulovány otázky. Dalším důvodem mohla být i rezignace, pocit, že to nemá smysl a že další pokusy by byly jen k horšímu. A myslím, že vyvést někoho z rezignace lze jen citlivým přístupem, který jsem tady neviděla, i když - abych nebyla nespravedlivá - musím říct, že nešlo ani o vyložené útoky, prostě jenom ne příliš zdvořilé formulace, které si lze snadno vyložit jako urážky.
Nechci se hádat. Jen jsem chtěla upozornit na to, že odpovědi, které se tady objevují, mohou někomu ublížit, ranit ho, a že nejsou konstruktivní, nepomohou, i když jsou možná míněny dobře a i když si nemyslím, že by tady někdo někomu chtěl ubližovat cíleně.