Jarda píše:
klystýrek píše:
Dobrý den, chtěl jsem si udělat klystýr, ale pokaždé mám problém s nepořádkem - vždy když ke konci ze sebe vytáhnu hadičku, tak společně s ní vytáhnu kousek - ehm - víte co... Dost mi to vadí - nedá se tomu nějak zabránit, nebo je to normální?
Tak normální to není, dost záleží jak hluboko hadičku zavádíte,bohatě stačí těsně za anální kanál, tedy cca 4-5 cm a pak by se tento problém vyskytovat neměl.
Neviem čím to je, že si ľudia pchajú do konečníka tie dlhé "nadstavce" na klystírovaciu hadičku.................... Ten dlhý by predsa mal byť na VAGINÁLNY KLYSTÍR......... Zavádzanie dlhého nadstavca (10-15 a viac cm) je určite nepríjemné, hlavne z hľadiska, že je z neohybnej umelej hmoty (pokiaľ nie sú výnimky) a je príliš tenký, a na konci ešte tenší, čo pri dotyku s výstelkou hrubého čreva môže bolieť....... Ja som dostal k svojmu irigátoru DVE nadstavce..... Jeden väčší (vagínálny), druhý ako píše Jarda, taký len 4-5cm dlhý, navyše tenučký, čo je ale dobre, lebo tenkosť neohybnej umelej hmoty zavádzanej do konečníka len pár cm dnu, VôBEC NEVADÍ, práve naopak. A veselo si takto robievam klystíry, pričom nadstavec nikdy nezašpiním stolicou (alebo len skutočne VEĽMI VÝNIMOČNE, ak sa to výnimočne stane pri klystíre číslo X robenom v daný deň).
Ak sa ale bežne predávajú aj irigátory (zariadenie na klystír), kde taký malý nadstavec chýba, tak..... TAK MI TO PRÍDE OD VÝROBCU AKO RIADNY PODRAZ....A RIADNA NEZNALOSŤ FAKTU, ŽE MALÝ NADSTAVEC NA ANÁLNY KLYSTÝR BOHATO STAČÍ, a navyše JE IDEÁLNEJŠÍ, NEŽ VEĽKÝ. Myslím, že pre každého, aj pre všetky ženy (v tomto prípade, čo sa klystíru týka).