NOWOCAYN píše:
to Jarda :
Vravíte o správnom pH... že to je základ zdravého života. Zvýšený príjem bielkovín ( dajme tomu nad 1g/kg hmotnosti ) odvrhujete najmä preto, lebo sú kyselinotvorné... Alebo bielkoviny predstavujú problém aj v niečom inom ? Vravíte, že existuje "bielkovinový mýtus", to si vysvetľujem tak, že nám v skutočnosti stačí oveľa menej bielkovín, ako sa uvádza. Slony majú veľké svalnaté telo, ale celý život žerú len listy. Asi aj tam sú bielkoviny v dostatočnom zastúpení - možno ich tráviace šťavy a žalúdok vedia využiť tie "listové bielkoviny" veľmi dobre.
Ak chcem budovať svalstvo ( prírodne vytvorené svalstvo bez doplnkov na ich rast nikdy nevyzerá nevkusne, práve naopak ), asi potrebujem bielkoviny, lebo pomáhajú budovať svalstvo. Naskytá sa otázka : buď budem jesť bielkoviny v malom množstve ( dajme tomu 0,7g/kg hmotnosti ) a zvyšok si v tele syntetizovať ( ako ? dokážem to aj ja ? ), alebo budem jesť napríklad 1,3g bielkoviny na 1kg telesnej hmotnosti, ale o to viac zásaditých potravín zaradím.
Ešte tu existuje tretia možnosť. Gennadij Malachov píše vo svojich knihách ( dvoch ) o urinoterapii, že keď denne vypijeme 3x 100-150ml vlastnej uriny ( stredný prúd ), tak "zcela odpadá potřeba konzumace bílkovin"... Neviem si to predstaviť, nakoľko bielkoviny v urine sú vážnejšie "onemocnenie" - teda to nie je vôbec prirodzené. Akurát, žeby urina vypitá v spomínanom množstve našťartovala biosyntézu bielkovín v ľudskom tele ( z akého materiálu by ho telo vytváralo - zo sacharidov ? ), a tak by som aj ja - človek ktorý chce budovať pevnú stavbu tela - estetiku a funkčnosť - mohol kľudne "žiť" s dennou konumáciou bielkovín o množstve 0,7g/kg hmotnosti, nakoľko by som si ich syntetizoval aj pomocou pitia uriny...
Viete pán Jarda, ja by som s tým už toľko neotravoval, keby Gennadij Malachov ( nepovažujem ho za Boha... len ho rád čítam ) vo svojej knihe "Zlatá pravidla stravování" nenapísal vetu v podobnom znení ( necitujem ) : "Pre ľudí, ktorí chcú budovať svalstvo, odporúčam dennú konzumáciu bielkovín o množstve 1,5-2g bielkovín na 1kg hmotnosti". V knihe Urinoterapia ale písal to, čo som už spomenul - že "pri konzumácii vlastnej uriny o množstve 100-150 ml 3 krát denne, denná potreba bielkovín zo stravy úplne odpadá"... Ak by tých 400ml vypitej uriny v tele "vyprodukovalo" dajme tomu 0,8g bielkovín na 1kg hmotnosti tela, tak by som pri dopĺňaní bielkovín za pomoci potravín ( 0,7g/kg hmotnosti tela ) sa už ocitol na 1,5g / kg hmotnosti. Možno práve tak to u mňa funguje, ani o tom neviem.
Ako je to u Vás, pán Jarda ? Ako často pijete urinu ? Možno si vďaka nej syntetizujete v tele pár desatín gramov bielkovín na 1kg Vašej hmotnosti, čo nemusia robiť ostatní - lebo sa nemusia venovať urinoterapii... a tak, keď budú jesť len ovocie, zeleninu a pár gramov orieškov, možno budú trpieť deficitom bielkovín. Kľudne sa môžem mýliť...
Ano bílkovin je dostatek skoro všude a potřebujeme jich velice málo, jsou velice nebezpečné z pohledu zdravotních dopadů, ale představují obrovský byznys. Co se týká svalstva nejdříve vyčistit a pak budovat, jinak budete mít velké zdravotní potíže. Malachov je dobrý a ví o čem píše, já aplikuji urinu prakticky denně a mnohdy i ve velkých dávkách, mám výborné zkušenosti i se 100% tním reverzem, což můžete klidně vyzkoušet. Má to extrémní čistící účinky a dobře to ladí energetiku organizmu. Aplikace vlastní uriny ovšem dle mého názoru není nosný zdroj a jinak bílkoviny v čisté formě prakticky nepřijímám, tělo je schopno si je tvořit prakticky z jakékoliv rostliny a semínek.