Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 6:30 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: pát srp 09, 2013 8:18 pm 

pv33 píše:
Problem muze byt znecistene ovzdusi. Nekdo doporucuje nechytat to hned jak zacne prset. Jinak to samozrejme destilka je. A znamy to nejak meril a tvrdil totez.

To bylo na to jak to asi dělali dřív. Taky rampouchy a sníh by měl být destilka. A když už, tak by se to mělo chytat až na konci deště, předchozí kapky vzduch vyčistěj.

PříspěvekNapsal: sob srp 10, 2013 10:49 am 

pv33 píše:
Mam par znamych, kteri piji pouze destilku, 3 lidi uz 20 let, 2 lidi 10 let, vsichni naprosto zdravi.

Nemusí tomu tak být vždy, viz martin_hk z vitarianu.
Vyrovnávání osmotického tlaku destilky v těle se totiž nemusí řídit našimi zdravotními potřebami, ale čistě fyzikálními zákony. Ledviny nejsou RO ani destilační přístroj, v moči jsou rozpuštěné látky, které ev. pak mohou tělu chybět.

Dešťová voda absorbuje látky ze vzduchu (kde se ionizuje a nabíjí) a místa, kam dopadne, není to voda z destilačního přístroje. Čistá H2O nevede el. proud, bez el. náboje ale buňky žít nemohou. Osobně bych dal aktuálně přednost pití destilované vody před vodou znečištěnou (např. rezidui z hormonální antikoncepce), ale vše má své meze a je dobré se nad nimi zamyslet.
Pro běžné pití odhaduji je nejvhodnější šťáva z plodů biozahrádky ředěná vodou z RO. \":-)\"

PříspěvekNapsal: sob srp 10, 2013 11:30 am 
Administrátor
Administrátor

ceskymo píše:
Jardo, my toho zas az tak moc nevime o "technologiich" nasich predku - treba tu vodu zplynovali a meli destilku, ale bylo to pro ne natolik "normalni", ze o tom nejsou zadny zaznamy, nevim... treba meli jenom pristup k uplne cisty vode, nebo byli odolnejsi... co my vime dneska? Rekni mi treba, jak dosahli absolutni cistoty u vyroby piva, napr...?
Zpatky k pustu - tak zle mi uz snad desetileti nebylo a jeste ted citim nasledky; vysvetleni jsou dve:
1. filtrovana voda misto destilky
2. neco opravdu mizernyho ve mne se nacalo... tomu verim spis, protoze uz je to uz 4 dny a jeste stale je tu prujem a spatny pocity, ale jinak jsem aspon schopna fungovat. To jenom pro mne se zeleznym zdravim je tenhle stav nenormalni.

Tak o předcích toho víme docela dost, nicméně určitě ne všechno s tím souhlasím. Třeba jako zdroj destilky sloužila voda dešťová, tehdy byl vzduch čistý.

PříspěvekNapsal: sob srp 10, 2013 1:24 pm 

Zdenek20 píše:
pv33 píše:
Mam par znamych, kteri piji pouze destilku, 3 lidi uz 20 let, 2 lidi 10 let, vsichni naprosto zdravi.
Nemusí tomu tak být vždy, viz martin_hk z vitarianu.
Vyrovnávání osmotického tlaku destilky v těle se totiž nemusí řídit našimi zdravotními potřebami, ale čistě fyzikálními zákony. Ledviny nejsou RO ani destilační přístroj, v moči jsou rozpuštěné látky, které ev. pak mohou tělu chybět.
......
Pro běžné pití odhaduji je nejvhodnější šťáva z plodů biozahrádky ředěná vodou z RO. \":-)\"

Jen par poznamek k tvemu odkazu. Dival jsem se na ten odkaz a myslim, ze z nej nelze moc vyvozovat, protoze chybeji informace. A co se tyka mineralu po destilce, tak Martin sice absolvoval pust s destilkou, ale problem nastal az po tydenni navratovce na zeleninovych stavach, coz by mel byt nejlepsi zdroj mineralu. Kolik mel mineralu po kolapsu neuvedl a samozrejme ani kolik mel pred pustem. Kdyby nastal kolaps v prubehu pustu, tak bych to videl vic jako duvod k zamysleni na teme destilka & pust, ale po tydnu na stavach.... Jestli mu dr rekli, ze to bylo mineralama, potom, co jim rekl ze delal pust s destilkou, tak to mohla byt klasika co zazilo par znamych. Ze dr nemela poneti o co jde, tak se chytla prvniho naznaku a na to to svedla. V kazdem pripade by bylo taky dobre vedet vic o zdravotnim stavu toho Martina, mohla to byt nejaka souhra jeho problemu. Jinak tady psal Kawasaky ze delal 40 dni s destilkou, stejne jako rada lidi na pust.cz a problem co je popisovan na vitarianu nemeli. Ale at si udela kazdy vlastni nazor.

PříspěvekNapsal: ned srp 11, 2013 7:28 am 

[quote="pv33":247ewh6n]Jen par poznamek k tvemu odkazu. Dival jsem se na ten odkaz a myslim, ze z nej nelze moc vyvozovat, protoze chybeji informace. A co se tyka mineralu po destilce, tak Martin sice absolvoval pust s destilkou, ale problem nastal az po tydenni navratovce na zeleninovych stavach, coz by mel byt nejlepsi zdroj mineralu. Kolik mel mineralu po kolapsu neuvedl a samozrejme ani kolik mel pred pustem. Kdyby nastal kolaps v prubehu pustu, tak bych to videl vic jako duvod k zamysleni na teme destilka & pust, ale po tydnu na stavach.... Jestli mu dr rekli, ze to bylo mineralama, potom, co jim rekl ze delal pust s destilkou, tak to mohla byt klasika co zazilo par znamych. Ze dr nemela poneti o co jde, tak se chytla prvniho naznaku a na to to svedla. V kazdem pripade by bylo taky dobre vedet vic o zdravotnim stavu toho Martina, mohla to byt nejaka souhra jeho problemu. Jinak tady psal Kawasaky ze delal 40 dni s destilkou, stejne jako rada lidi na pust.cz a problem co je popisovan na vitarianu nemeli. Ale at si udela kazdy vlastni nazor.[/quote:247ewh6n]
Mudři mu zachránili (zjevně správným postupem) život a tvrdí demineralizaci. Zpochybňovat jejich postup/úsudek není příliš moudré a svědčí o předpojatosti. Martin je zkušený půstař a je v kontaktu s dr. Partykovou.
Je to však i vášnivý dálkový běžec, zřejmě další spolupříčina, nikdo totiž nevypotí destilku, jakož i nevyčurá, ale bez minerálů obsažených i v potu a moči nemůžeme existovat, 1 + 1 = 2, nicméně 0 + 1 != 2.

Nedávno mi dělali rozbor krve a hořčík mám stále pod normu, přestože do sebe už více jak rok láduju hořečnaté soli, ale dávám si je nárazově do jídla, asi budu muset přecijenom dát na radu Jaroslava a pít to průběžně v roztoku v malých dávkách po celý den, tudíž to logicky nemohou být destilkové doušky \</div

PříspěvekNapsal: sob srp 24, 2013 7:17 pm 

Myslíte, že je špatně jít během půstu nebo krátce po něm na rentgen? (Nic akutního, jen kontrola, jak kost srostla (podle mě dobře a postit jsem se začal až asi 3 měsíce po fraktuře).)

Předmět příspěvku: pust po operaci menisku
PříspěvekNapsal: pon zář 02, 2013 10:53 am 

Zdravim vsechny priznivce tohoto perfektniho webu.Bohuzel jsem byla na operaci kolene,konkretne siti menisku a na nohu nemohu 6 tydnu slapnout ,orteza atd.Byla jsem zrovna v obdobi meho 7 denniho pustu, takze operaci jsem sla v podstate okamzite.Chtela bych se zeptat na vas nazor na pust v obdobi hojeni menisku.Myslite, ze by se mi mohl treba rychleji zahojit?samozrejme potrebuji rychle chodit \":D\" \":D\" jako kazdy z nas a zda se mi 6 tydnu neslapat dost drasticke...hold narizeni lekare je tabu.Beru take kolagen..pripravek kamzik...ten bych mohla i behem pustu?mam take hodne cvicit stehenni svaly ..v orteze samozrejme, v ramci moznosti pro narust ..no spis bych rekla alespon nejake zachovani svalove hmoty.,protoze po 6 tydnech bude noha jako hulka.predpokladam take nejaky prisun bilkovin bude potrebny, tak by mne zajimalo jak s tim pustem.Ano ci Ne.dik za vsechny reakce a preji krasny, pohodovy zacatek skol.roku. \":D\" Janule

PříspěvekNapsal: ned zář 08, 2013 2:29 pm 

Dobrý deň. Mám 46r. Pribl.2 roky držím pôst každý piatok, 3x som mal 3-dňový. Chystám sa na prvý 7-dňový. Chcel by som sa spýtať, či sa nemusím obávať nejakých zdravotných komplikácií, keďže od r.2006 beriem lieky proti zníženej činnosti štítnej žľazy Eutyrox 75 a Atoris 20 na cholesterol (asi 1a pol roka nejem žiadne mäso). Vedel by mi aj niekto poradiť, či v dňoch pôstu mám aj vynechať lieky? Zatiaľ to robím tak, že keď sa postím Eutyrox užívam a Atoris vynechám. Zatiaľ to však boli iba veľmi krátke pôsty a tak mám teraz trochu obavy. Vopred ďakujem za odpoveď a prajem príjemný deň. Peťo.

Předmět příspěvku: Bolest žaludku po půstu
PříspěvekNapsal: úte zář 10, 2013 7:32 pm 

Dobrý večer, v neděli jsem si dala svůj první jednodenní půst. Kromě migrény, kterou jsem celý den měla, to proběhlo v pořádku. Druhý den ráno při klistýru mě opustili nějací nájemníci - dvě asi 20 cm dlouhé "sýrové nitě", dle diskuzí na foru asi kvasinka. Celý den jsem stěží držela pH 6.
Vzhledem k délce půstu jsem moc neřešila návratovku - ráno šťáva mrkev/řepa, za 3 hodiny dušená mrkev a odpoledne zeleninový salát (rajče/okurka). Po snědení mrkve, měl bolel hodně žaludek a od té doby bolí po každém jídle tak 0,5 hodiny až hodinu. Normálně takové obtíže nemám, ráda bych se proto zeptala, čím to může být způsobeno a jak to srovnat? Na sobotu jsem si naplánovala další půst, tak bych se ráda poradila, zda je to vhodné a zda to uvedené potíže nezhorší? Jinak se cítím fit a méně unavená.
Máte někdo takovou zkušenost? Za odpověď děkuji.

PříspěvekNapsal: úte zář 10, 2013 9:10 pm 

Introl píše:
Dobrý deň. Mám 46r. Pribl.2 roky držím pôst každý piatok, 3x som mal 3-dňový. Chystám sa na prvý 7-dňový. Chcel by som sa spýtať, či sa nemusím obávať nejakých zdravotných komplikácií, keďže od r.2006 beriem lieky proti zníženej činnosti štítnej žľazy Eutyrox 75 a Atoris 20 na cholesterol (asi 1a pol roka nejem žiadne mäso). Vedel by mi aj niekto poradiť, či v dňoch pôstu mám aj vynechať lieky? Zatiaľ to robím tak, že keď sa postím Eutyrox užívam a Atoris vynechám. Zatiaľ to však boli iba veľmi krátke pôsty a tak mám teraz trochu obavy. Vopred ďakujem za odpoveď a prajem príjemný deň. Peťo.

Možná by stálo se zamyslet nad tím, jak k tomu problému přistupujete. Kolik zkušených půstařů v našich krajinách bralo Eutyrox 75 s podobnou etiologií onemocnění, jako u vás, má zkušenosti s jeho vysazováním, zrovna čte toto forum a není to nějaký anonymní pošuk?
Určitě je možné, že dostanete relevantní radu, jako je vždycky možné vyhrát v loterii.

Co mi však přijde na alternativním léčení důležité, je jakoby obrátit pozornost dovnitř, vzít problém do vlastních rukou. Na vašem místě bych hledal nějakou zpětnou vazbu, ať už objektivní (nějaký laboratorní ukazatel), či subjektivní (pocit tepelné pohody? atpod.). Dále bych vzal do úvahy, co udělá úplné vysazení prášků a fakt, že půst obecně působení léků značně zesiluje. Nu a pak bych opatrně experimentoval. Hormonální substituce neznamená zdravý stav, z dlouhodobého hlediska způsobí, že příslušný orgán zakrní úplně. Někdy se s tím nedá nic dělat a je třeba brát hormony doživotně, jak tvrdí farmaceutický průmysl. Kdo ale z nás, anonymních internetových diskutérů, může toto u vás zhodnotit?

Držím palce.

Předmět příspěvku: Re: Bolest žaludku po půstu
PříspěvekNapsal: úte zář 10, 2013 9:25 pm 

PavlaH píše:
Po snědení mrkve, měl bolel hodně žaludek a od té doby bolí po každém jídle tak 0,5 hodiny až hodinu.

Tak obvyklé to není, ani po půstu.

Vzpomínám, že kdysi jsem si na bolení žaludku koupil kořen kostivalu, vypil odvar a působilo to až skoro zázračně. Stačily asi dva čaje a bylo po problému. Dnes se od jeho vnitřního použití odrazuje, ale používal se tak stovky let, tak snad to nebude tak hrozné.
Neobávejte se však zajít k obvoďákovi či přímo ke gastroenterologovi. Vyšetření hadicí s kamerkou je sice nepříjemné, ale dá se to vydržet a zkušený odborník diagnostikuje změny i v počátečních stádiích. Medicína nás všechny stojí značné peníze, tak ať je k něčemu užitečná (eventuální následné léčení prášky podstoupit už přirozeně nemusíte, nejsme doktorskými otroky).

PříspěvekNapsal: stř zář 11, 2013 9:09 pm 

Gastroskopické vyšetření je v podstatě nebolestivé. Nu, a uvidět sliznice jícnu, žaludku a dvanácterníku v telce, tedy na vlastní oči, opravdu není na škodu. Lépe hned, než dlouho spekulovat o příčině obtíží. Případně předepsané prášky si prostě nevyzvednete a nebudete je jíst. Diagnosu ale míti můžete, ne?
Na žaludek mi velmi prospívá Slinivkový čaj od Grešíka, velké hnědé pytle. Jde v podstatě o čekanku a pampelišku, doslova to hladí žaludek, mimoto je velmi chutný (velice hořký) a docela levný.

PříspěvekNapsal: čtv zář 12, 2013 5:26 am 

Děkuji za odpověď, naštěstí to včera přestalo. Gastro mě moc neláká. \":)\" V sobotu zkusím dalším půst, tak uvidíme.

PříspěvekNapsal: sob zář 14, 2013 9:15 am 

Zdenek20 píše:
Možná by stálo se zamyslet nad tím, jak k tomu problému přistupujete. Kolik zkušených půstařů v našich krajinách bralo Eutyrox 75 s podobnou etiologií onemocnění, jako u vás, má zkušenosti s jeho vysazováním, zrovna čte toto forum a není to nějaký anonymní pošuk?
Určitě je možné, že dostanete relevantní radu, jako je vždycky možné vyhrát v loterii.

Co mi však přijde na alternativním léčení důležité, je jakoby obrátit pozornost dovnitř, vzít problém do vlastních rukou. Na vašem místě bych hledal nějakou zpětnou vazbu, ať už objektivní (nějaký laboratorní ukazatel), či subjektivní (pocit tepelné pohody? atpod.). Dále bych vzal do úvahy, co udělá úplné vysazení prášků a fakt, že půst obecně působení léků značně zesiluje. Nu a pak bych opatrně experimentoval. Hormonální substituce neznamená zdravý stav, z dlouhodobého hlediska způsobí, že příslušný orgán zakrní úplně. Někdy se s tím nedá nic dělat a je třeba brát hormony doživotně, jak tvrdí farmaceutický průmysl. Kdo ale z nás, anonymních internetových diskutérů, může toto u vás zhodnotit?

Držím palce.

Ďakujem za odpoveď. Budem opatrne skúšať. Na kontroly chodím pravidelne a odkedy som vegetarián a držím jednodňovky každý piatok, lekárka mi už raz znížila dávku Eutyroxu (predtým 100, teraz 75). O pôstoch som jej však radšej nehovoril. Viem, že moja otázka bola len takým výstrelom do tmy, o to viac si cením Vašu odpoveď. Ešte raz vďaka a príjemný deň všetkým.
Peťo \":D\"

Předmět příspěvku: Re: pust po operaci menisku
PříspěvekNapsal: úte zář 17, 2013 8:42 pm 
Administrátor
Administrátor

dufour píše:
Zdravim vsechny priznivce tohoto perfektniho webu.Bohuzel jsem byla na operaci kolene,konkretne siti menisku a na nohu nemohu 6 tydnu slapnout ,orteza atd.Byla jsem zrovna v obdobi meho 7 denniho pustu, takze operaci jsem sla v podstate okamzite.Chtela bych se zeptat na vas nazor na pust v obdobi hojeni menisku.Myslite, ze by se mi mohl treba rychleji zahojit?samozrejme potrebuji rychle chodit \":D\" \":D\" jako kazdy z nas a zda se mi 6 tydnu neslapat dost drasticke...hold narizeni lekare je tabu.Beru take kolagen..pripravek kamzik...ten bych mohla i behem pustu?mam take hodne cvicit stehenni svaly ..v orteze samozrejme, v ramci moznosti pro narust ..no spis bych rekla alespon nejake zachovani svalove hmoty.,protoze po 6 tydnech bude noha jako hulka.predpokladam take nejaky prisun bilkovin bude potrebny, tak by mne zajimalo jak s tim pustem.Ano ci Ne.dik za vsechny reakce a preji krasny, pohodovy zacatek skol.roku. \":D\" Janule

Kratší půst by asi byl prospěšný pro hojení, ale dlouhý půst i tak představuje nějakou ztrátu svalstva, což by v kombinaci s tou ortézou mohlo být dosti kontraproduktivní, ale jde o odhad vyzkoušené to nemám.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]