Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 5:03 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: úte zář 17, 2013 8:47 pm 
Administrátor
Administrátor

racht píše:
Myslíte, že je špatně jít během půstu nebo krátce po něm na rentgen? (Nic akutního, jen kontrola, jak kost srostla (podle mě dobře a postit jsem se začal až asi 3 měsíce po fraktuře).)

Nemyslím si, že to bude znamenat pro tělo nějaký větší rozdíl.

PříspěvekNapsal: úte zář 17, 2013 8:50 pm 
Administrátor
Administrátor

Introl píše:
Dobrý deň. Mám 46r. Pribl.2 roky držím pôst každý piatok, 3x som mal 3-dňový. Chystám sa na prvý 7-dňový. Chcel by som sa spýtať, či sa nemusím obávať nejakých zdravotných komplikácií, keďže od r.2006 beriem lieky proti zníženej činnosti štítnej žľazy Eutyrox 75 a Atoris 20 na cholesterol (asi 1a pol roka nejem žiadne mäso). Vedel by mi aj niekto poradiť, či v dňoch pôstu mám aj vynechať lieky? Zatiaľ to robím tak, že keď sa postím Eutyrox užívam a Atoris vynechám. Zatiaľ to však boli iba veľmi krátke pôsty a tak mám teraz trochu obavy. Vopred ďakujem za odpoveď a prajem príjemný deň. Peťo.

Obávám se, že na to jednoznačná odpověď asi neexistuje a oboje může být problém. Půst na práškách není žádný ideál a bez nich zase můžete mít docela solidní problémy, nicméně to bez pokusu stejně nezjistíte.

Předmět příspěvku: Re: Bolest žaludku po půstu
PříspěvekNapsal: úte zář 17, 2013 8:57 pm 
Administrátor
Administrátor

PavlaH píše:
Dobrý večer, v neděli jsem si dala svůj první jednodenní půst. Kromě migrény, kterou jsem celý den měla, to proběhlo v pořádku. Druhý den ráno při klistýru mě opustili nějací nájemníci - dvě asi 20 cm dlouhé "sýrové nitě", dle diskuzí na foru asi kvasinka. Celý den jsem stěží držela pH 6.
Vzhledem k délce půstu jsem moc neřešila návratovku - ráno šťáva mrkev/řepa, za 3 hodiny dušená mrkev a odpoledne zeleninový salát (rajče/okurka). Po snědení mrkve, měl bolel hodně žaludek a od té doby bolí po každém jídle tak 0,5 hodiny až hodinu. Normálně takové obtíže nemám, ráda bych se proto zeptala, čím to může být způsobeno a jak to srovnat? Na sobotu jsem si naplánovala další půst, tak bych se ráda poradila, zda je to vhodné a zda to uvedené potíže nezhorší? Jinak se cítím fit a méně unavená.
Máte někdo takovou zkušenost? Za odpověď děkuji.

Na jednodenní půst celkem neobvyklé potíže, naprostá většina lidí s tím nemá nejmenší problém. Možná na vás je ta mrkev špatně stravitelná, raději bych volil nějaké měkčí druhy zeleniny, případně si udělat krkací test a zjistit jak si stojíte s HCl v žaludku. V opakování takto krátkého půstu nevidím problém, to lze určitě doporučit.

PříspěvekNapsal: čtv zář 19, 2013 9:06 am 

Jarda píše:
Nemyslím si, že to bude znamenat pro tělo nějaký větší rozdíl.

Děkuji!

Předmět příspěvku: Re: Bolest žaludku po půstu
PříspěvekNapsal: stř říj 02, 2013 8:25 am 

PavlaH píše:
Dobrý večer, v neděli jsem si dala svůj první jednodenní půst. Kromě migrény, kterou jsem celý den měla, to proběhlo v pořádku. Druhý den ráno při klistýru mě opustili nějací nájemníci - dvě asi 20 cm dlouhé "sýrové nitě", dle diskuzí na foru asi kvasinka. Celý den jsem stěží držela pH 6.
Vzhledem k délce půstu jsem moc neřešila návratovku - ráno šťáva mrkev/řepa, za 3 hodiny dušená mrkev a odpoledne zeleninový salát (rajče/okurka). Po snědení mrkve, měl bolel hodně žaludek a od té doby bolí po každém jídle tak 0,5 hodiny až hodinu. Normálně takové obtíže nemám, ráda bych se proto zeptala, čím to může být způsobeno a jak to srovnat? Na sobotu jsem si naplánovala další půst, tak bych se ráda poradila, zda je to vhodné a zda to uvedené potíže nezhorší? Jinak se cítím fit a méně unavená.
Máte někdo takovou zkušenost? Za odpověď děkuji.

To by znamenalo, že tam máte malý vřídek a tím půstem se rozjel.
Proto jsou půsty nebezpečné, protože tam můžete mít schovaný vřídek, který normálně nebolí a při půstu se zhorší. Při žaludečních vředech je hodně nebezpečné hladovět .Já bych se tam radši koukla, než bych znova zkoušela půsty.

PříspěvekNapsal: stř říj 09, 2013 7:09 pm 

dobry den,

dnes mam 5. den navratovky (po 9 dnovom poste len na vode)...zacinal som zriedenou jablcnou stavou, avsak po tom, co som sa docital, ze to nie je vhodne, som to nahradil naparenou zeleninou a dalsie dni som uz pokracoval surovou zeleninou a ovocim...

problem je, ze posledne 2 dni sa citim stale horsie, mam uplne zalahnute prave ucho, pobolieva ma hrdlo, stipu ma oci, som unaveny a malatny

je to v poriadku alebo som urobil chybu v navratovke? vsade totiz citam, ako kazdy pocas nej nabera na energii a sile, ale u mna je to prave naopak...mali ste niekto podobne stavy? dakujem Jaro

PříspěvekNapsal: úte říj 15, 2013 11:52 am 

Dobrý deň,
zaujímalo by ma či niekto drží pôsty v závislosti od ročných období, ak áno , či pociťuje výrazné pozitívne zmeny na orgánoch aktívnych v danom čase.
Ja som držala pôst na jar, v období očisty pečene a žlčníka, samozrejme som cítila na sebe pozitívne zmeny, ale nedokážem posúdiť, či sa mi pečeň očistila viac ako ostatné orgány.
ďakujem za postrehy.

PříspěvekNapsal: pát říj 18, 2013 8:05 pm 

Chtěla bych poprosit o radu:
1) v návratovce nemá být žádný tuk, ale když jde o dlouhý pust 30 dnu, případně více, tak jak mǔže chodit defekace, když k tomu je nějaký tuk potřeba?
2) nehrozí po takhle dlouhém pustu podvýživa, když se striktně dodrží jen strava ovoce zelenina a šťávy, jak by to mělo správně být?
Děkuji

PříspěvekNapsal: pát říj 18, 2013 9:47 pm 

Berry píše:
1) v návratovce nemá být žádný tuk, ale když jde o dlouhý pust 30 dnu...
Tuk se nemá jíst prvních pár dní (cca 1-5 podle délky půstu), a vysvětlení proč je to tolik nutné, najdeš např. v knížce "Hladovění pro zdraví" od MUDr. Partykové. Bez nastudování teorie z více zdrojů (pár informací z internetu opravdu nestačí) se do tak dlouhých půstů nepouštěj.

Předmět příspěvku: Klystýr při půstu
PříspěvekNapsal: sob říj 19, 2013 1:21 pm 

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je vhodný při půstu klystýr s citronem? Při jednodenním to neřeším, teď jsem se pustila do třídenního a napadlo mě, zda není pro prázdná střeva příliš agresivní? Dávám půl až 1 citron na 2 l. Uriny není dostatek a s citronem se mi vždy podaří vypudit kvasinku.
Děkuji

Pavla

PříspěvekNapsal: ned říj 20, 2013 12:03 pm 
Administrátor
Administrátor

noisemaniac píše:
dobry den,

dnes mam 5. den navratovky (po 9 dnovom poste len na vode)...zacinal som zriedenou jablcnou stavou, avsak po tom, co som sa docital, ze to nie je vhodne, som to nahradil naparenou zeleninou a dalsie dni som uz pokracoval surovou zeleninou a ovocim...

problem je, ze posledne 2 dni sa citim stale horsie, mam uplne zalahnute prave ucho, pobolieva ma hrdlo, stipu ma oci, som unaveny a malatny

je to v poriadku alebo som urobil chybu v navratovke? vsade totiz citam, ako kazdy pocas nej nabera na energii a sile, ale u mna je to prave naopak...mali ste niekto podobne stavy? dakujem Jaro

Ten začátek návratovky nebyl zrovna vhodný, ale spíše bych vsadil na uvolnění toxinů. Teoreticky by mohlo pomoci vyčištění střeva.

PříspěvekNapsal: ned říj 20, 2013 12:06 pm 
Administrátor
Administrátor

Mellany píše:
Dobrý deň,
zaujímalo by ma či niekto drží pôsty v závislosti od ročných období, ak áno , či pociťuje výrazné pozitívne zmeny na orgánoch aktívnych v danom čase.
Ja som držala pôst na jar, v období očisty pečene a žlčníka, samozrejme som cítila na sebe pozitívne zmeny, ale nedokážem posúdiť, či sa mi pečeň očistila viac ako ostatné orgány.
ďakujem za postrehy.

Tak určitě veškeré cykly v přírodním dění ovlivňují i naše těla a orgány a je vhodné jejich pomoci využívat. Patrně to přímo hned nepoznáte, ale výsledky bývají velice dobré.

PříspěvekNapsal: ned říj 20, 2013 12:10 pm 
Administrátor
Administrátor

Berry píše:
Chtěla bych poprosit o radu:
1) v návratovce nemá být žádný tuk, ale když jde o dlouhý pust 30 dnu, případně více, tak jak mǔže chodit defekace, když k tomu je nějaký tuk potřeba?
2) nehrozí po takhle dlouhém pustu podvýživa, když se striktně dodrží jen strava ovoce zelenina a šťávy, jak by to mělo správně být?
Děkuji

1)Dobře vám radí člen ravima a 30 dnů bez znalostí a předchozí přípravy je opravdu hazard, to bych si dovolil risknout pokud mám jednoznačně smrtelnou nemoc a hraji o čas.
2)Tak, že zhubnete to je jisté, ale tělo po vyčištění váhu rychle vrací zpět i z malého množství stravy.

Předmět příspěvku: Re: Klystýr při půstu
PříspěvekNapsal: ned říj 20, 2013 12:12 pm 
Administrátor
Administrátor

PavlaH píše:
Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je vhodný při půstu klystýr s citronem? Při jednodenním to neřeším, teď jsem se pustila do třídenního a napadlo mě, zda není pro prázdná střeva příliš agresivní? Dávám půl až 1 citron na 2 l. Uriny není dostatek a s citronem se mi vždy podaří vypudit kvasinku.
Děkuji

Pavla

Tři dny ještě vlastně skoro není půst, tam se určitě nezastaví trávení a střeva nejsou prázdná, čili zde problém nevidím.

PříspěvekNapsal: ned říj 20, 2013 12:33 pm 

Děkuji za odpověď. Vzhledem k tomu, že je mi dnes fajn, přemýšlím, jestli neprotáhnout půst na 7 dní, když jsem už překonala tu nepříjemnou začáteční fázi. Přečetla jsem Malachova, který doporučuje klystýr ob den nebo dva, nejlépe urinový. Budu ráda, když se se mnou někdo podělí o své zkušenosti, jak v tomto ohledu postupovat po 3. dni, kdy se zastaví trávení. Nerada bych něco zbytečně pokazila.
Děkuji
Pavla

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]